Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Oι 6 συνήθειες - φωτιά που μας γερνούν πριν την ώρα μας



Όλες ξέρουμε πως το στρες, η έκθεση στον ήλιο αλλά και η έλλειψη ύπνου επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης.Πέρα από αυτά, όμως, υπάρχουν και κάποιες άλλες καθημερινές συνήθειες που έχουμε και χωρίς να το καταλαβαίνουμε όσο δεν τις απομακρύνουμε από τη ζωή μας, τόσο πιο κοντά μας φέρνουμε στα σημάδια της γήρανσης.

Δεν προστατεύουμε από τον ήλιο τα χείλη μας
Όσο φροντίζουμε το πρόσωπό μας και, γενικότερα, το δέρμα μας, άλλο τόσο χρειάζεται να φροντίζουμε και τα χείλη μας. Η έκθεση στον ήλιο επιταχύνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των σημαδιών από τον ήλιο -και στα χείλη. Διαλέξτε ένα balm με SPF και εφαρμόστε αρκετές φορές μέσα στη μέρα.
Δεν φοράμε γυαλιά ηλίου ή δεν ακολουθούμε τη σωστή συνταγή γιατρού
Αν ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου ή αν φοράμε γυαλιά μυωπίας ή φακούς επαφής χαμηλότερου βαθμού από αυτόν που καλύπτει σωστά τις ανάγκες μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε βοηθάμε τις ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών να εμφανιστούν γρηγορότερα. Η κίνηση που κάνουμε στην προσπάθειά μας να δούμε καλύτερα, όταν επαναλαμβάνεται πολλές φορές, δεν μπορεί παρά να αφήσει μόνιμα σημάδια.
Προτιμάμε πάντα το καλαμάκι
Στη σκέψη της πιθανότητας να χαλάσει το τέλεια απλωμένο lipstick μας, προτιμάμε να πίνουμε το ποτό μας και το χυμό μας με καλαμάκι -ή κι αν δεν έχουμε καλαμάκι ακουμπώντας και το άνω και το κάτω χείλος στο ποτήρι μας. Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών -δηλαδή, η σύσπασή τους- δημιουργεί ρυτίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με το τσιγάρο, το ίδιο και με τα φιλιά. Θερμή παράκληση, τα τελευταία να μην τα κόψετε. Απολαύστε τα μόνο!
Ξεχνάμε την απολέπιση
Δεν παραλείπουμε την ενυδάτωση, κι όμως, βλέπουμε την επιδερμίδα μας θαμπή χωρίς καθόλου λάμψη. Ένας πολύ πιθανός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η χαμηλή κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Με τα χρόνια, πράγματα όπως το μασάζ προσώπου και το scrub είναι όλο και πιο απαραίτητα για καλύτερη κυκλοφορία και για λαμπερή επιδερμίδα.
Κοιμόμαστε στο πλάι ή μπρούμυτα
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μόνιμα σημάδια και ρυτίδες στα μάτια, ή στη μύτη ή στα μάγουλα καθώς πιέζουμε το πρόσωπό μας ενάντια στο μαξιλάρι. Επιπλέον, αν δεν είναι καλής ποιότητας η μαξιλαροθήκη μας είναι πολύ πιθανό να απορροφά την υγρασία της επιδερμίδας μας και να ξυπνάμε με αφυδατωμένο πρόσωπο. Μπορούμε είτε να αγοράσουμε μία μαξιλαροθήκη από μετάξι είτε -αυτό θα ήταν φανταστικό- να προσπαθήσουμε να συνηθίσουμε να κοιμόμαστε ανάσκελα.
Τραβάμε τα μαλλιά μας προς τα πίσω
Το να πιάνουμε μόνιμα τα μαλλιά μας σφιχτές αλογοουρές ή topknots κάνει πιο εύκολη την απώλεια μαλλιών. Το ίδιο συμβαίνει και αν λουζόμαστε σε καθημερινή βάση. Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη ρουτίνα του λουσίματος και να το περιορίσουμε σε μερικές μέρες της εβδομάδας.
Επίσης, ας κάνουμε τα πιασίματα των μαλλιών πιο χαλαρά κι ας αρχίσουμε, ας πούμε, τα πιο «ελεύθερα» ψαροκόκαλα, που είναι και η νέα τάση που καταφτάνει, ή κάποιο από αυτά τα πολύ εύκολα hairstyles που θα δώσουν και στιλ στη συνολική μας εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου