Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πολάκης: Προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με 12 εκατ. ευρώ το χρόνο και μιλάνε οι συνδικαλιστές;



Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των εργαζομένων του ΕΚΑΒ καταφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Σχολιάζοντας την πρωινή κινητοποίηση του σωματείου των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ έξω από το Κοινοβούλιο, την χαρακτήρισε «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο», ενώ κατηγόρισε τους συνδικαλιστές αλλά και τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ ότι «αυτοεξευτελίζονται».


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, σημείωσε ότι η σχετική διάταξη ισχύει από το 1990 και εξήγησε ότι προβλέπει τη χρήση ιδιωτικών μέσων στην ακραία περίπτωση που υπάρξει καταστροφή όλων των μέσων του Εθνικού Κέντρου.

«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης πρόσθετε ότι επίσης ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016 και «έτσι θα πέσουν στην αγορά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Φέτος για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 280 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία» ανέφερε.
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου