Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για τους πλειστηριασμούς



Η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση με κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος άνοιξε την κερκόπορτα των πλειστηριασμών Adtech Ad

Πολιτική σύγκρουση προκαλεί το ζήτημα των πλειστηριασμών, που λαμβάνει διαστάσεις μετά τις καταγγελίες πολιτών και συλλογικοτήτων και την απόφαση της κυβέρνησης να προωηθήσει ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

AdTech Ad
Η ανακοίνωση της σχετικής ρύθμισης προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μία ημέρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται προστασία της πρώτης κατοικίας από οφειλές προς το δημόσιο για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς για πρώτη φορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητα τους ακόμη και για οφειλές 500 ευρώ.
"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε.Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους!Και η Κυβέρνηση τι κάνει;
Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις - υπόσχεται ότι "θα" φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο... Το "υπόσχεται" σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα...
Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους.Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.
Η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του προγράμματός της για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες.Όπως άλλωστε κάναμε για την Παιδεία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.Υπεύθυνα και αξιόπιστα", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.
"Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ" απάντησε με ενημερωτικό σημείωμα το Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι με το e mail Χαρδούβελη η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες.
"Τελικά, η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα.
Ανάμεσα στα ψέματα αυτά ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Και παρότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας.
Όλος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015.
Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. Είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις. 
Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν", έλεγαν ειδικότερα κυβερνητικοί κύκλοι.
Σε έντονο ύφος απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Το θράσος και ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία.  Μια κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Σε αντίθεση σήμερα με τον κ. Τσίπρα που τότε κορόιδευε την κοινωνία λέγοντας “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου