Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Οι συμβολαιογράφοι «μπλοκάρουν» τους πλειστηριασμούς



«Μπλοκάρονται» οι πλειστηριασμοί που επρόκειτο να γίνουν αύριο, καθώς οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απόσχουν από τις διαδικασίες διενέργειάς τους γι’ αυτήν την Τετάρτη.
Τη σχετική απόφαση για αποχή πήρε σε συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «απαιτεί από την ελληνική πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαιϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις
προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Γ. Ρούσκας, τονίζεται πως «είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού, είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».
Αύριο, οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να εκθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα των πλειστηριασμών και για την περαιτέρω στάση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 Σημειώνεται ότι χιλιάδες πλειστηριασμοί που εκκρεμούσαν από τις αρχές του χρόνου είχαν «παγώσει» για μεγάλο διάστημα, λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων για τα νέα ασφαλιστικά-φορολογικά μέτρα. 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου