Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Μητσοτάκης."Κανείς πολιτευτής δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την υποψηφιότητά του.Προχωράμε σε ανανέωση"



Το Μητρώου Πολιτικών Στελεχών παρουσίασε σήμερα στον Ελληνικο Κόσμο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, η οποία και έγινε πράξει εν τέλει, και θα λειτουργήσει επί της ουσίας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία νέων στελεχών για τη ΝΔ, με έμφαση σε πρόσωπα άγνωστα στον στενό κομματικό μηχανισμό που μέχρι πρότινος δεν είχαν τρόπο πρόσβασης στον πολιτικό
οργανισμό της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως τα κόμματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα εμπιστοσύνης από τους πολίτες, παραδεχόμενος πως αντιμετωπίζουν τα κόμματα ως κλειστά συστήματα. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το Μητρώο ως τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ πολιτών και κομμάτων, αλλά και ως πλατφόρμα ανανέωσης του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε τις ανησυχίες των πολιτών, όπως η φράση «Βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους στη ΝΔ», αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των πολιτών ως αληθή. «Η ΝΔ είναι ένα μαγαζί γωνία χωρίς εμπόρευμα»είχε πει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ έχει βάλει μπροστά ένα συνολικό σχέδιο ανανέωσης της ΝΔ. Υπενθύμισε το open call για τεχνοκράτες, οι οποίοι υποστηρίζουν την κατάρτιση του προγράμματος της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε και το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος «Λίγα για πολλούς». Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως μέχρι στιγμής 3.000 πολίτες έχουν συνεισφέρει σχετικά μικρά ποσά και επανέλαβε πως ο στόχος είναι τουλάχιστον το 1/4 των μελών της ΝΔ να συνεισφέρουν τουλάχιστον 20 ευρώ. Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος «Συμμετέχω», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα μέλη του κόμματος εμπλέκονται εθελοντικά στην καθημερινότητα του κόμματος.

Μιλώντας για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, ο κ. Μητσοτάκη μίλησε για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας γενιάς στελεχών σε πανελλήνια βάση. «Ο στόχος είναι να ανοίξουμε τη ΝΔ σε στελέχη που δεν γνωρίζουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως στην κοινωνία υπάρχει ένα χρυσωρυχείο πολιτών, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά δεν έχουν τρόπο πρόσβασης στα κόμματα. «Δεν είναι δυνατό όποιος έχει πρόσβαση στον τρίτο όροφο της Πειραιώς, να έχει προνομιακή μεταχείριση ως προς τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. "η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά μια συγκεκριμένη στρατηγική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε τη δημιουργία μιας νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, προκειμένου να είναι αρμόδια για τη διαχείριση του γαλάζιου ανθρώπινου δυναμικού.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλος ανθρωπίνου δυναμικού του κ. Μητσοτάκη, η οποία και θα αναλάβει επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης. Η κ. Πιτσίκα υπογράμμισε την ανάγκη εμπλουτισμού της ΝΔ με νέο αίμα μέσω συγκεκριμένων και δομημένω διαδικασιών επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. Το όνομα της πλατφόρμας θα είναι ananeosi.nd.gr, ενώ θα υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, με την οποία τα στελέχη θα εγγράφονται. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, θα δηλώνουν τομείς ενδιαφέροντος, ενώ με ορισμένες ερωτήσεις φιλτραρίσματος, τα δυνητικά στελέχη θα καταθέτουν τις απόψεις τους για συγκεκριμένα θέματα. Εφόσον το επιθυμούν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αντί παραδοσιακής απάντησης, να ανεβάζουν και video. Το δεύτερο βήμα θα είναι η Δομημένη Συνέντευξη, όπου ένα πάνελ που θα απαρτίζεται από έμπειρα πολιτικά στελέχη, αλλά και από την αγορά και τον ακαδημαϊκό χώρο θα ανακρίνουν τους ενδιαφερόμενους. Κάπως έτσι, δημιουργείται το Μητρώο σε όλες τις περιφέρειες, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά τα στελέχη θα εμπλέκονται στην καθημερινότητα του κόμματος. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να τεθεί ηλικιακό όρια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, παραδεχόμενος όμως πως υφίσταται ο στρατηγικός στόχος η ΝΔ να απευθυνθεί στις νεότερες ηλικίες. «Δεν θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή κανενός πολιτευτή στα ψηφοδέλτια, γιατί όλοι αξιολογούνται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο σκοπός είναι να προάγουμε τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΝΔ. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε ερώτηση του KoolNews.gr πως η γνώμη των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ θα συνυπολογίζεται, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν υποχρεωτικά να περάσουν μέσα από αυτό το κανάλι. Ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, είναι φυσικό να προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών. Το θέμα είναι να μην είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι», κατέληξε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η νομική του εκτίμηση είναι πως το 18μηνο έχει παρέλθει και άρα οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνουν με σταυρό, ενώ ξεκαθάρισε πως εκλογές με λίστα θα μπορούσαν να γίνουν μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου