Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Η Πέλλα ψηλά στο νέο οργανόγραμμα της ΝΔ.



Tην τιμητική της είχε η Πέλλα στο  οργανόγραμμα που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.Ο Ηλίας Πλιόγκας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνει Υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική Μακεδονία.Μια θέση αυξημένης ευθύνης και σημαντικής πολιτικής παρέμβασης που αποτελεί προσωπική επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης στελεχών .Σ’αναρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει...


"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την ξεχωριστή τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ,αναθέτοντάς μου τη θέση του Υπεύθυνου Οργάνωσης της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία.Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες του.Προχωράμε με απόλυτη πίστη πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ ,η Νέα Δημοκρατία και η νέα πολιτική πρόταση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ρεαλισμό και ειλικρίνεια διατυπώνει, αποτελεί το μοναδικό πυλώνα σταθερότητας,προοπτικής και ανάκαμψης της πατρίδας μας."


Ποιος είναι ο Ηλίας Πλιόγκας:


Γεννήθηκε το 1969 στα Γιαννιτσά. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Πολιτική Δράση

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών.

 

Ιδρυτής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο νεοσύστατο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ (1986).

Μέλος της Γραμματείας Φοιτητικού ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης (1989,1990).

Εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Σύγκλητο του ΑΠΘ και σε όλα τα συνέδρια ΕΦΕΕ και ΦΕΑΠΘ.

Μέλος της ΔΑΚΕ στο Νομό Πέλλας από το 1995.

Πρόεδρος ΝΕΦΕ Χαλκιδικής στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης οργανώσεων της ΝΔ

Δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


1994. Δημοτικός σύμβουλος Γιαννιτσών, ο νεότερος σε ηλικία.

1998. Δημοτικός Σύμβουλος Γιαννιτσών, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης μεταξύ όλων των συνδυασμών. Πρόεδρος της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΠΑΓ) στην Πέλλα. Το 2001, σε διάστημα δύο ετών, παραδίδει μια έως τότε παθογόνο επιχείρηση, με κέρδη που στο σύνολό τους μετατρέπονται σε κοινωνικό προϊόν στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Για τη δράση του βραβεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

2002. Νομαρχιακός Σύμβουλος Πέλλας. Με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΝΕΛΕ αναλαμβάνει την προώθηση προγραμμάτων ενίσχυσης της «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» που είχαν ως αποτέλεσμα την χρηματοδότηση δεκάδων επιχειρήσεων σ’ολόκληρο το Νομό Πέλλας.


2006. Υποψήφιος Δήμαρχος Γιαννιτσών, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Τα Γιαννιτσά Μπροστά». Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν υποψήφιοι προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους. Ο συνδυασμός λαμβάνει το 15% των ψηφοφόρων και εκλέγει τρείς δημοτικούς συμβούλους.

Κοινωνική-πολιτιστική δράση

Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και συμμετέχει σε δεκάδες ραδιοφωνικές-τηλεοπτικές εκπομπές των τοπικών ΜΜΕ. Είναι μέλος πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων μεταξύ αυτών, στην Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών, στο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, στον Όμιλο Ροταριανών Γιαννιτσών κ.α. ενώ συμμετέχει συνεχώς ως εθελοντής σε δράσεις κοινωνικών φορέων.


Επιστημονική δράση

Συνεργάτης του Καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας του ΑΠΘ, κ. Κωνσταντίνου Βακαλόπουλου στο ΑΠΘ, εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα και εκπονεί διδακτορική διατριβή σχετικά με το Μακεδονικό Ζήτημα.

 
 
 
 
Το βιβλίο της ΟΝΝΕΔ για τη Μακεδονία

Το 1992 επί Πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, συγγράφει και παραχωρεί στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου του, «Το Μακεδονικό Ζήτημα, Ιστορική και Πολιτική Διάσταση». Το βιβλίο έγινε επίσημη έκδοση της ΟΝΝΕΔ και παρουσιάστηκε στην Αθήνα από την Υφυπουργό Εξωτερικών κ Βιργινία Τσουδερού.



  Είναι παντρεμένος με την Οδοντίατρο Αγνή Στάχταρη και έχουν δύο κόρες.













1 σχόλιο: