Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Γυμνάσιο Πέλλας, Αθλοπαιδείες στη διαδρομή που περπάτησε ο Αλέξανδρος



Ζώντας σ’ αυτόν τον τόπο, ο Αλέξανδρος, φυσικά και περπάτησε τις διαδρομές όπου βαδίζουμε κι εμείς σήμερα, με εκείνο το αγωνιστικό ανάστημα ψυχής το οποίο παλεύουμε πρωτίστως να σμιλεύσουμε στον εαυτό μας για να είμαστε σε θέση να το εμπνεύσουμε στους μαθητές μας.
Υπεύθυνος για την δράση που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου  μας κ. Χαράλαμπος Γαϊτάνης – ΠΕ11.
Με την εμπειρία των τόσων χρόνων κινήθηκε σε πολλαπλά επίπεδα δημιουργώντας ομάδες πολλών ταχυτήτων. Μία ομάδα δρομέων, δύο ομάδες ποδηλασίας, μία με τους μαθητές της Α’ τάξης και μία με τους μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης και μία ομάδα πεζοπορίας. Στο χάρτη από την Πέλλα προς τη Νέα Πέλλα σχεδιάστηκαν δύο διαδρομές, μία για τους δρομείς και μία για τις υπόλοιπες ομάδες. Η προετοιμασία της δράσης περιελάμβανε και μία πρόσκληση προς την Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών, ώστε κάποιοι εκπρόσωποί της να συμμετάσχουν στο δρώμενο με τους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους και δίνοντας το παράδειγμα της δια βίου άθλησης. Με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος της Ο.Μ.Γ. κ. Στέλιος  Φιούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας Χρυσταντώνης Δημήτρης και ο μαραθωνοδρόμος Γεωργίου Γιώργος, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης, ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που με κάθε τρόπο στηρίζει όλες τις δράσεις μας.
Στη διαδρομή όλοι μας δοκιμαστήκαμε στις ανηφόρες και στις κατηφόρες, ακριβώς όπως κάθε διαδρομή συμβολικά αντιπροσωπεύει την ίδια τη Ζωή. Ο καθένας κινήθηκε με το δικό του ρυθμό και ταυτόχρονα όλοι μαζί ως μία ομάδα. Σημείο συνάντησης των ομάδων ήταν το γήπεδο της Ν. Πέλλας. Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα των δρομέων έφτασε πρώτη. Τους περίμεναν οι μαθητές του παιδικού σταθμού της Νέας Πέλλας, χειροκροτώντας την προσπάθειά τους και ατενίζοντας το μέλλον, όπου οι ίδιοι σε 8 περίπου χρόνια θα αναλάβουν τα ηνία μιας ανάλογης ομάδας του σχολείου μας! Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού Μαρία Ελευθεριάδου για τη θετική ανταπόκρισή της στη δράση μας. Στο πάρκο, δίπλα στο γήπεδο της Ν. Πέλλας, αφιερώσαμε λίγο χρόνο για ξεκούραση. Εκεί μας περίμενε η παλιά συνάδελφος Τασούλα Μήτου με χειροποίητα εδέσματα. Έπειτα ξεκινήσαμε για την επιστροφή, ρυθμίζοντας το «ρολόι» του εαυτού μας, ώστε να καταγράψουμε καλύτερο χρόνο διασχίζοντας τη διαδρομή.
Το θετικό αποτέλεσμα της δράσης προκύπτει από τα σχόλια των μαθητών, που ενώ λαχάνιασαν στις ανηφόρες και στις κατηφόρες, ενθουσιασμένοι ζήτησαν η δράση να επαναλαμβάνεται τακτικά!
Μέχρι την επόμενη ανάλογη δράση κρατάμε το λαχάνιασμα στην καρδιά και στο νου, ακολουθώντας τα βήματα του Αλέξανδρου στο πεδίο κατάκτησης των ατομικών μας  στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου