Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Eurasia Group: Πρόωρες εκλογές το 2017 αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους



«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τραβήξει την πρίζα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2017 αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος» δήλωσε ο βασικός αναλυτής της Eurasia Group
Στην εκτίμηση ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές μέχρι τον Δεκέμβριο για το θέμα του χρέους, τότε είναι πολύ πιθανό  το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στο πρώτο εξάμηνο του 2017, προχώρησε ο βασικός αναλυτής της Eurasia Group Mujtaba Rahman. 


«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τραβήξει την πρίζα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2017 αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mujtaba Rahman μιλώντας στον Guardian.

«Οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αποτελούν το «κλειδί» για τη β΄αξιολόγηση αλλά παράλληλα είναι «κόκκινη γραμμή» για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παραδοσιακά υποστηρίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα συνδικάτα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Mujtaba Rahman οι εξελίξεις θα κριθούν σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον και όχι στην Αθήνα, δεδομένης της κόντρας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ελληνικό χρέος.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί στη μακρά λίστα των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι αυτό το διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Guardian αναφέρεται επίσης εκτενώς στη δεύτερη αξιολόγηση που αρχίζει αυτήν την εβδομάδα αλλά και στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Bruegel ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2018 και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές και κατά συνέπεια θα χρειαστεί ένα τέταρτο οικονομικό πακέτο» ανέφερε ο Zsolt Darvas, οικονομολόγος του Ινστιτούτου  Bruegel.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου