Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Θετικός για στράτευση στα 18 ο Μητσοτάκης



Διεξοδική ήταν η χθεσινή ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα συναίνεσης». Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρατηρούσαν ότι είναι καλό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να βλέπουν ένα κλίμα συναίνεσης
ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα άμυνας και ασφάλειας και προέτρεπαν και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να κάνει αποδεκτές σχετικές τροπολογίες βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων για τις προτάσεις του υπουργείου για στράτευση στα 18, με αρχικό στάδιο εκπαίδευσης τις βασικές μονάδες, για την αξιοποίηση της θητείας, ώστε να αποτελέσει επαγγελματικό εφόδιο για τους οπλίτες, όπως την εκπαίδευσή τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την επαναφορά του διπλώματος οδήγησης για βαρέα οχήματα κλπ.
Σημειώνεται ότι η εκμάθηση στους Η/Υ κοστίζει 150 ευρώ, ενώ θα παρέχεται δωρεάν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει θετικά το θέμα της στράτευσης στα 18.

Επίσης, ενημερώθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για την ανάγκη αναβάθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα από τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την προοπτική αγοράς νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, λόγω του υπερεξοπλισμού της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο ρόλος του νότιου τομέα του ΝΑΤΟ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε σχέση με το βόρειο τομέα και αναβαθμίζεται ο ρόλος της Σούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου