Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η 31ετών από τα Γιαννιτσά Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας



Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. Ο λόγος για την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό.
Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.
Ήταν μία από τις... ευχάριστες εκπλήξεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ενώ είναι διδάκτορας ερευνήτρια με... πολλά επιστημονικά και κομματικά ένσημα.


Πλούσιο βιογραφικό κα εμπειρία

Η Έφη Αχτσιόγλου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και τη γνωρίσαμε στα πολιτικά πράγματα της συμπρωτεύουσας όταν υπήρξαν φήμες ότι μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, στη... λογική της επιλογής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα.
Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ενώ μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου ήταν επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η 30χρονη Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.
Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.
Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε... ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.
Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
newsit.gr

21 σχόλια:

  1. Καλό βιογραφικό... Την εμπειρία που την είδατε? Όχι ότι οι έμπειροι μέχρι τώρα μας σώσανε, αλλά που να προλάβει να αποκτήσει εμπειρία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. htan simathitria mou to mono pou ixsere itan na glifi tous daskalous......oxi kai empiria me meson kai glipsimo...etsi einai i eupores oikogeneies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια... καληνύχτα αγαπητή μου!

      Διαγραφή
    2. Όταν δεν μπορείς να φτάσεις τα σταφύλια στην κληματαριά τι λές?? ΄"Όμφακες εισίν"....

      Διαγραφή
    3. Ενώ εσύ που τα γράφεις όλα αυτά, ποιος ξέρει τι άλλο έκανες εκτός από το να συκοφαντείς...

      Διαγραφή
    4. Αληθεια ησουν συμμαθητρια της και εβλεπες οτι εγλυφε τους καθηγητες?γιατι και εγω 6 χρονια στην ιδια ταξη ημουν μαζι της και δεν αντιληφθηκα ποτε κατι τετοιο.αντιθετως εβλεπα εναν ανθρωπο που προσπαθουσε διαρκως για να γινεται καλυτερη

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι τυχαίο που σου απάντησαν όλη αυτή μάλλον εσύ θα ήσουν τελευταία μαθήτρια

      Διαγραφή
    6. Εχει ιδιαίτερη σχέση με Κατρούγκαλο. άλλαξε ο Μανωλιός ...

      ΥΓ Σχέση εργασιακή εννοώ ...

      Διαγραφή
  3. Κ εμένα συμμαθητρια μου ήταν....απ ότι θυμάμαι ήτα ένα άτομο που διάβαζε πολύ κ ήταν μέσα σ όλα.δε θυμάμαι να έγλειφε τους καθηγητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη αλλά όντως καλό βιογραφικό ακαδημαϊκα.. αλλά πως γίνεται κάποιος υπουργός εργασίας έτοιμος να υπερασπιστεί ή όχι εργασιακά δικαιώματα, να καθορίσει εργασιακές συνθήκες ή να κρίνει γενικά τι πρέπει να γίνει επ'αυτου όταν δεν έχει εργαστεί ούτε 1 ώρα? Περισσότερο δημόσιες σχέσεις μου ακούγεται ή πολιτική πορεία της συγκεκριμένης κοπέλας παρά ικανότητες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ ξέρω ότι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλαδα μας όσο αξιόλογη,μορφωμενη και δυναμική να είναι πολύ λίγα θα καταφέρει όπως και οι υπόλοιποι..Ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μας κυβερνά το Σύριζα αλλοι χτυπάνε το ζουρνά δυστυχώς και εμείς χορεύουμε..Μακάρι οι νέοι και αξιόλογοι όπως αυτή η κοπέλα να μην είχαν στην πλάτη την βρωμιά των προηγούμενων που διέλυσαν την χώρα μας.Οπως επίσης και την ψευδαίσθηση του Τσιπρα ότι βρήκε τρόπο να σώσει την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονο μπραβο αξιζουν σε μια νεα κοπελα που δεχτηκε μια τετοια θεση αυτη την περιοδο. Καλη επιτυχια στο εργο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα.Μονο μπράβο που θα υπογράφει μνημόνια και θα κόβει συντάξεις.Μηπως να της πούμε και ευχαριστω που δέχθηκε τη θέση; Σαν δεν ντρέπεστε λιγο.

      Διαγραφή
  7. 31 χρόνων!Η νεότερη μνημονιακή υπουργός στην Ελλάδα.Αντι για συγχατητηρια,συλληπητηρια θα επρεπε να της δίνετε.Το κάψανε το κοριτσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξερω και τους δυο γονεις πολυ καλα, το κοριτσι μεγαλωσε σε μεγαλοαστικη οικογενεια με ολα στο πιατο, σπουδασε και πηρε αριστα με το σπαθι της, αλλα δυστυχως δεν εχει ζησει στο πετσι της φτωχεια, ανεργια, ανεχεια.Στη θεωρια ολοι ειμαστε πρωτοι(ψηλα το κεφαλι) αλλα στην πραξη πολυ φοβαμαι οτι και η Εφη θα ειναι στα"γονατα" απλα ελπιζω να μην καει οπως ο πατερας της, παρ ολους τους ενδοιασμους που εχω της ευχομαι καλη επιτυχια.καλη επιτυχια Εφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μονο να κακολογηται ξερετε . προσωπικα δεν γνωριζω καλα την κοπελα , αν ειστε μαγκες και εχετε τα κοτσια φταστε εκει που εχει φτασει και η κοπελα. καλως ή κακος η χωρα παει κατα διαολου οπως και να εχει. οταν ερθουν εκλογες να δω αν θα πατε εσεις που κακολογειται να ψηφισετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακολογειτε λεγεται, ελεος πονεσαν τα ματια μας.

      Διαγραφή
  10. "Αριστερά" με γεμάτη δεξιά τσέπη. Οσο μορφωμενη τόσο με πολιτικές εμμονές. Το ράσο δεν κάνει τον παπά. Θα συμβιβαστεί και αυτή η αστή και θα ξεπεράσει τις ψευδαισθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως παραδέχομαι ότι ακριβά πουλάει τις γνώσεις της στην.....επιστήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κομματικο βιογραφικό, εργασιακές περγαμηνες μηδεν, ενα στελεχακι που εγινε υπουργος ενω απειροι συμπατριωτες μας ειναι μακραν ικανοτεροι. ουτε για φτυσιμο σαν επιλογη. Είτε ηταν καλή μαθητρια ειτε οχι - ποσο ασχετο μπορει να ειναι αυτο? Δεν την βάλαν σημαιοφορο, υπουργο εργασίας τη βαλαν!!! ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα συμφωνησω με εναν φιλο πιο πανω μπραβο για τα πτυχια της αξια σε ολο αυτο με αριστα την σχολη της κσε μπλα μπλαμπλα μπλα αλλα αν δεν εχεις δουλεψει ποτε κ τα ειχεςσε ολα στο πιατο τι να λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή