Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών τιμά την εξέγερση του ‘73



Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (Π.Ε.Π.) και τα εργατικά συνδικάτα, τιμούμε την εξέγερση του ’73!
43 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Nοέμβρη  για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για ψωμί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τη στέρηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η αντιφασιστική πάλη παραμένουν επίκαιρα.

Οι αγώνες μας τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές των μισθών, την άγρια λιτότητα, τις φοροεπιδρομές, , τη καταστροφή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος και τα μνημόνια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών (ρεύμα, νερό παιδεία, υγεία), εναντια στις  κοινωνικές περικοπές,  ενάντια στους πολέμους, με πιο πρόσφατο αυτόν στη Συρία, είναι αγώνες που ακολουθούν το δρόμο του Νοέμβρη. 
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει:
  • Ότι ο λαός, μέσω των κοινωνικών του αγώνων, έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του
  • Ότι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όχι μόνο τιμώντας τους αγωνιστές του τότε, ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής μας αλλά και τη ζωή   των επερχόμενων γενιών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα μελή μας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθούν   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου