Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Αχτσιόγλου: Με τίμησε ο πρωθυπουργός, συνεχίζουμε συντεταγμένα το έργο μας



«Με τίμησε ο πρωθυπουργός, συνεχίζουμε συντεταγμένα το έργο μας στο υπουργείο Εργασίας».

Τα παραπάνω δήλωσε η νέα υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου που είναι και το νεότερο μέλος του νέου υπουργικού συμβουλίου.


Από την άλλη στο περιθώριο της ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ξεχώρισαν και οι δηλώσεις άλλων μελών της κυβέρνησης.

Το χιούμορ Καμμένου
«Εύχομαι «καλή επιτυχία» στην κυβέρνηση και να είναι σίγουρος ο ελληνικός λαός ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο της ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο για τα νέα μέλη της κυβέρνησης. Στην επισήμανση ότι μένει αμετακίνητος, σχολίασε χιουμοριστικά: «Θα θέλατε να κουνηθώ;».

Σκουρλέτης: Κρινόμαστε στο πεδίο της εφαρμοζόμενης πολιτικής
«Πέρα από τα πρόσωπα και τα σχήματα, τελικώς όλοι κρινόμαστε στο πεδίο της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Κι αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει καμιά κυβέρνηση. Όταν έχεις αξίες, συνέπεια και σχέδιο, νομίζω ότι αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε πολλά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Φάμελλος: Να εφαρμόζονται οι νόμοι
«Αξίζει στην Ελλάδα, σε όλους μας και στα νέα παιδιά, να μείνουν εδώ, να δουλεύουν και να έχουν προκοπή. Η τιμιότητα και η δικαιοσύνη νομίζω είναι αυτό που μας χαρακτηρίζουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Ερωτηθείς εάν προβλέπεται τηλεοπτική ειρήνη, είπε ότι όπως σε όλα τα θέματα, όπως και στο Περιβάλλον που θα έχει ο ίδιος τώρα μια μεγαλύτερη ευθύνη, έτσι και στην τηλεόραση και στα κανάλια και στην καθημερινή μας ζωή, αυτό που πρέπει να ισχύει για όλους είναι η ισονομία, να ειμαστε όλοι ίσοι και να εφαρμόζονται οι νόμοι».

Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σαν να είμαι εγώ
«Θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη της κοινής υπόθεσης» είπε ο τέως υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Επισήμανε ότι στην θέση του υπουργού Εργασίας είναι άμεσος συνεργάτης μου (σ.σ. η κ. Αχτσιόγλου), για να προσθέσει ότι «ουσιαστικά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σαν να είμαι εγώ».
Στο ερώτημα εάν ήθελε να φύγει από το υπουργείο Εργασίας είπε ότι θεωρεί την πολιτική, υπόθεση προσφοράς και όχι προσωπικών προτιμήσεων και επανέλαβε ότι εάν το βασικό του κριτήριο ήταν τι θα ωφελήσει προσωπικά τον ίδιο, θα είχε μείνει από καιρό στις Βρυξέλλες. Για το εάν νιώθει πικραμένος για τη μετακίνηση του, τόνισε: «Το αντίθετο, φεύγω ιδιαίτερα ευχαριστημένος, γιατί ειμαι περήφανος για το συλλογικό έργο που κάναμε εκεί, τη μεταρρύθμιση και ξέρω ότι ακριβώς επειδή ο πρωθυπουργός εκτίμησε αυτό το έργο μου, αποφάσισε τη μεταφορά μου στο υπουργείο Εξωτερικών». Ανέφερε ότι και τα δύο αυτά υπουργεία έχουν κοινό στόχο: Να αλλάξει ο συσχετισμός στην Ευρώπη. «Στόχος μας ειναι να μείνει η Ευρώπη κοινωνική. Οι προσωπικές προτιμήσεις δεν έχουν σημασία, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την καινούρια θέση στην οποία πηγαίνω» συμπλήρωσε.

Ζουράρις: Δεν υπάρχει ρήξη με την εκκλησία -Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή
Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Ζουράρις, για το εάν υπάρχει ρήξη με την Εκκλησία, είπε ότι δεν υπάρχει ρήξη και ότι είναι διαφορές «λεξιλογίου». Η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι τμήμα του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού, είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι ακόμα και ο 13ος και 14ος μισθός λέγονταν «δώρο Χριστουγέννων» και «δώρο Πάσχα».
«Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή», «είχαμε κυβέρνηση υπό κατοχή», είπε ο κ. Ζουράρις μεταξύ άλλων. Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε: «Αισθάνομαι υπουργός σε κυβέρνηση σε μια χώρα υπό κατοχήν, όπως ακριβώς ήταν ο 'Αρης Βελουχιώτης αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχήν, όπως ήταν ο Σβώλος υπό κατοχήν». Για το πώς θα βγούμε από αυτή την «κατοχή» είπε ότι «θα βγούμε με Αντίσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου