Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σειρά συναντήσεων και παρεμβάσεων Γιάννη Σηφάκη για θέματα πολιτών της Πέλλας



Συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους σε Αμπελειές και Αχλαδοχώρι για ενημέρωση και παρότρυνση για την οργάνωση τους. Παρεμβάσεις για τις πληρωμές υπερωριών από το 2011 των γεωπόνων της Δ/νσης Γεωργίας και τις πληρωμές των οδηγών ταξί για τις μετακινήσεις των μαθητών . Ακόμη ενημέρωση των κατοίκων του Μεγαπλατάνου για θέματα υπερβολικών αντικειμενικών αξιών στην παραχώρηση σε αυτούς  κοινόχρηστων εκτάσεων και συντονισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στις Αμπελειές και στο Αχλαδοχώρι τον βουλευτή συνόδευαν οι Νίκος Μηνάς, προσωρινός πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Πέλλας , ο πρόεδρος της ΟΠ Πέλλας Μανώλης Παπαδόπουλος, o Γιάννης Στογιαννίδης οικονομολόγος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΣ  και η Δήμητρα Κεχαγιά , υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ως πρόσφατα συνεργάτης του Μάρκου Μπόλαρη.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ο βουλευτής έκανε παρέμβαση για να πληρωθούν από την Περιφερειακή Ενότητα τις υπερωρίες τους οι γεωπόνοι της Δ/νσης Γεωργίας για την ομαλοποίηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τα Σαββατοκύριακα. Τα πρώτα εντάλματα έχουν εκδοθεί και θα αρχίσουν να πληρώνονται στις 27.12.2016 και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η πληρωμή τους. Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές αφορούν απλήρωτες υπερωρίες από το 2011.
Η επίσκεψη στον προϊστάμενο της ΥΔΕ για την πληρωμή των ιδιοκτητών ταξί για τις περσινές μετακινήσεις μαθητών ανέδειξε την πολύ μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους που οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους της ΥΔΕ στην Αθήνα. Ο βουλευτής μετά τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει στην ΥΔΕ ενημέρωσε ότι θα θέσει αμέσως το θέμα στον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Ακόμη ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με τον καθορισμό υπερβολικών αντικειμενικών αξιών στην παραχώρηση οικοπέδων στον Μεγαπλάτανο και ενημέρωσε για παρέμβαση του στην ΓΓΔΕ για εξισορρόπηση των αδικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου