Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Σόιμπλε σε Ομπάμα:"Ας μην παραμυθιάζουμε τους Έλληνες για μείωση του χρέους.Τους κάνεις κακό".



Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue».«Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα» δήλωσε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.Σε παλαιότερη παρέμβασή του, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το
χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και είχε επισημάνει ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις.
Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε, ο ίδιος επιμένει να μετατεθεί μετά το τέλος του προγράμματος η όποια συζήτηση για το χρέος, καθώς θεωρεί ότι «εάν μιλήσουμε τώρα, θα εξασθενήσει η μεταρρυθμιστική διάθεση της κυβέρνησης».
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εντός του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, επισήμανε σήμερα, ότι «υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε άμεσα», ενώ πρόσθεσε ότι «τα επόμενα χρόνια μπορούμε να ορίσουμε έναν αριθμό μέτρων για το τέλος του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου