Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Νέα παράταση στις ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών σε ρεύμα και νερό



Σε νέα παράταση για την ένταξη των ενδιαφερομένων οφειλετών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, αυτή τη φορά έως το τέλος του έτους, καθορίζοντας παράλληλα ελάχιστη μηνιαία δόση τα 10 ευρώ, αποφάσισε να προχωρήσει η ΔΕΗ.
Πρόκειται για την τρίτη, και σίγουρα τελευταία για το 2016, παράταση, στην οποία προχώρησε χθες κατά τη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε και με την παρέμβαση του υπουργού ΠΕΝ Π. Σκουρλέτη.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στους υπόλοιπους πελάτες της και μάλιστα το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο ευνοϊκό, καθώς ορίζονται ως ελάχιστη μηνιαία δόση τα 10 ευρώ.
Συγκεκριμένα επισήμανε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη μεγάλη προσέλευση των πελατών της για ρύθμιση οφειλών, το τελευταίο διάστημα, και ανταποκρινόμενο στα πολλαπλά αιτήματα φορέων, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε την παράταση του ευνοϊκού προγράμματος των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Αναφέρεται δε ότι μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2016 έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 510.000 πελάτες της ΔΕΗ, με συνολικό ύψος οφειλής πλέον του 1,335 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι με τη δεύτερη παράταση που είχε αποφασιστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου επεκτάθηκε η ευνοϊκή ρύθμιση, καθώς δόθηκε η ευκαιρία ένταξης και σε όσους τη ζητήσουν, όχι αυτοβούλως, αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στον μετρητή τους.
Εξαντλώντας δε κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στον μετρητή τους -εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- είχε αποφασιστεί η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις (προβλεπόταν σε αυτές τις περιπτώσεις η καταβολή του 30% της οφειλής και εξόφληση σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο όριο).

Παράταση από την ΕΥΔΑΠ
Παράλληλα και η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εταιρεία, επίσης έως τις 31.12.2016. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 παρατείνεται η εφαρμογή του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ, που έληγε στις 31 Οκτωβρίου, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και προσέλευσης του καταναλωτικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου