Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης 8/12



Το Εργατικό Κέντρο  ΠΕΠ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στο Κεντρικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην Θεσσαλονίκη στις 11.30 πμ μπροστά στο εργατικό κέντρο θεσ/νικης .
Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, οι δανειστές, οι οποίοι εδώ και χρόνια,
έχουν ρίξει τη χώρα μας σε μια ατέλειωτη οικονομική κρίση με τεράστια ύφεση, ανεργία και φτώχεια, με τεράστια μείωση μισθών, με ευέλικτη φθηνή δουλειά και με τους εργοδότες να έχουν καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, επιστρέφουν ξανά! Επιστέφουν  ζητώντας από την Κυβέρνηση να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή Μνημόνια ψηφίζοντας νέο εργασιακό νόμο
ΘΕΛΟΥΝ :
•    Οι ομαδικές απολύσεις να απελευθερωθούν πλήρως και χωρίς καμιά προστασία για τους απολυμένους.
•    Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και θα γενικευτούν.
•    Οι εργαζόμενοι να αφεθούν χωρίς καμία συλλογική προστασία, να συνεχίσουν να αφήνονται έρμαια σε κάθε εργοδότη και σε κάθε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), με το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός «νόμος» των εργασιακών σχέσεων.
•    Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία, δηλαδή η εργασιακή ζούγκλα, να εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας για όσους έχουν τη τύχη να έχουν ακόμα δουλειά.
•    Η ανεργία και η φτώχεια να γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω.
•    Τα ασφαλιστικά ταμεία να καταρρεύσουν και οι συντάξεις μας να εξαερωθούν.
•    Οι δημόσιες επιχειρήσεις να πωληθούν σε ιδιώτες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος να καταργηθούν, η Παιδεία και Υγεία να χειροτερεύσουν ακόμα παραπάνω.
Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, δεν έμεινε και δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.
Τα συνδικάτα, τα σωματεία μας, όλοι οι εργαζόμενοι
πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.
Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε εργασιακό χώρο, για προετοιμασία και δυνατή αγωνιστική απάντηση στις 8 Δεκέμβρη 2016.
με την συμμέτοχη στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία .
(Για την εξυπηρέτηση όσων εργαζομένων, συνταξιούχων, άνεργων, θέλουν να παρευρεθούν στο Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη το Εργατ/κο Κέντρο θα ναυλώσει για τον σκοπό αυτό Λεωφορείο . Η αναχώρηση θα γίνει από την  Πέμπτη και ώρα 9.30 το πρωί εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων .  Δηλώσεις συμμετοχής για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη στα τηλέφωνα 2382022153  πρωινές ώρες και 6932393043  (Εργατικό Κέντρο - Γραμματεία) έως και την Τετάρτη το πρωί -ΩΡΑ 12.00.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου