Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της 6ης Παραμυθούπολης στα Γιαννιτσά



«Πλημμύρισε» κόσμο και παιδικές φωνές το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου ο πεζόδρομος, στα Γιαννιτσά, κατά την επίσημη έναρξη της 6ης Παραμυθούπολης.  
Την λαμπερή εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:


«Πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε όλοι μαζί εδώ για να υποδεχθούμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στήσαμε και φέτος ένα ονειρεμένο σκηνικό με πολλές πρωτότυπες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, αφιερωμένο στα παιδιά και την δημιουργικότητά τους, γιατί αυτές οι ημέρες ανήκουν στα παιδιά αλλά ανήκουν και σε όλους εμάς που θέλουμε να νοιώσουμε σαν…παιδιά» και συνέχισε: «Σε συνεργασία με συλλόγους, σχολεία και εθελοντικές ομάδες δημιουργήσαμε ένα γιορταστικό σκηνικό που θα γίνει πόλος έλξης για 29 ημέρες, για δημότες και επισκέπτες. Στόχος μας να ανοίξουμε την πόλη, να προσελκύσουμε κόσμο, να δώσουμε στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και να τονώσουμε την οικονομία του δήμου μας. Όλες οι δράσεις ετοιμάστηκαν από μας για μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς περιττές σπατάλες και εντυπωσιασμούς και με πολύ δουλειά από τις υπηρεσίες του δήμου.» Παράλληλα ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που στήριξαν και τη φετινή Παραμυθούπολη.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του πήγε πίσω έξι χρόνια και έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό σχετικά με τον σχεδιασμό και την δημιουργία της Παραμυθούπολης στα Γιαννιτσά, επισημαίνοντας: «Προσπαθούμε κάθε χρονιά να γινόμαστε καλύτεροι και αν κρίνω από την ανταπόκριση των εκθετών, των κατοίκων και των επισκεπτών, νομίζω ότι τα καταφέραμε. Σας υπόσχομαι ότι στην επόμενη Παραμυθούπολη θα είμαστε ακόμη καλύτεροι.»
Τέλος, ο κ. Στάμκος δεν παρέλειψε να προτρέψει τον κόσμο να στηρίξει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς που λαμβάνουν χώρα «στο σπιτάκι της Αλληλεγγύης» της φετινής Παραμυθούπολης.
Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν επίσης το άρμα του Αϊ Βασίλη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεσταριωτών ΄΄Γκόνος Γιώτας΄΄, η φιλαρμονική του δήμου Πέλλας, το δημοτικό ωδείο Γιαννιτσών και το νεανικό συγκρότημα DECHO , ενώ κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο ουρανός «έλαμψε» από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έδωσαν μια ξεχωριστή εορταστική νότα σε ολόκληρη την πόλη των Γιαννιτσών.
Η Παραμυθούπολη θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου