Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Γυμνάσιο Άρνισσας ”Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος”



Με μια σεμνή αλλά ουσιαστική τελετή πραγματοποιήθηκε η απόδοση προσωνυμίας στο Γυμνάσιο Άρνισσας, το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2016, το οποίο πλέον ονομάζεται «Γυμνάσιο Άρνισσας ”Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος”».
   Στην εκδήλωση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ διάβασε μήνυμα του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

   Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κούγκας και εκπρόσωποι άλλων φορέων. Επίσης, στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και συλλόγων, καθώς και απόγονοι του Οικουμενικού Πατριάρχη Χύσανθου, κάτοικοι της γενέτειράς του, Κάτω Γραμματικού, και φυσικά όλοι οι μαθητές του σχολείου.
   Μετά τη σύντομη ανάγνωση της βιογραφίας του Πατριάρχη Χρύσανθου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια πορτραίτου και μαρμάρινης επιγραφής στο ισόγειο του σχολείου. Ακολούθως, μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας είχε ετοιμάσει κεράσματα για όλους.
   Στο κλείσιμο της τελετής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικούς Συλλόγου Κάτω Γραμματικού κ. Παπάς Αναστάσιος δώρισε συμβολικά στο Διευθυντή του σχολείου ένα βιβλίο με τη βιογραφία του Πατριάρχη Χρύσανθου, ενώ προσέφερε και μερικά ακόμη βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.



για το Δ.Σ.
Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου