Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία Αμοιρίδη.Ομολόγησαν η σύζυγός του και ο εραστής της αστυνομικός



Επισήμως δεν έχει ταυτοποιηθεί ότι ο απανθρακωμένος είναι ο Κυριάκος Αμοιρίδης - Συνολικά τέσσερις οι συλλήψεις για τη «σκοτεινή» υπόθεση - Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο το όνομα του φερόμενου εραστή της συντρόφου του πρέσβη - Αναφορές ότι η Φρανσουάζ διέταξε τη δολοφονία

Τη σύλληψη της συντρόφου και όχι συζύγου -όπως αναφέρεται από τα Μέσα Ενημέρωσης της Βραζιλίας- του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ και του φερόμενου ως εραστή της, Βραζιλιάνου αστυνομικού Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας,
καθώς φαίνεται πως συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία, βάσει των οποίων το «ζεύγος» ενοχοποιείται για τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη. Εκτός του «ζευγαριού», για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα δύο άτομα, για τα οποία νωρίτερα εκδόθηκε το σχετικό ένταλμα.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για έγκλημα πάθους, όπως είχαν αναφέρει αστυνομικοί του Ρίο ντε Τζανέιρο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της εξαφανισης του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Ελλάδας στη Βραζιλία. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, είχε εξαφανιστεί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ενώ είχε επικρατήσει σύγχυση σχετικά με την απουσία του, καθώς εμφανιζόταν να έχει άδεια μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρεται από τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες της Βραζιλίας, βρέθηκε αίμα του Έλληνα διπλωμάτη στον καναπέ του σπιτιού της συντρόφου του στην περιοχή Nova Iguaçu, όπου έκαναν διακοπές, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε εκεί πριν μεταφερθεί στο λευκό αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Η αστυνομία μάλιστα γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Θρίλερ με την αναγνώριση του Αμοιρίδη

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως απότις αστυνομικές αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ότι ο απανθρακωμένος άνδρας μέσα στο αυτοκίνητο είναι πράγματι ο πρέσβης Αμοιρίδης.
Ωστόσο, το βραζιλιάνικο δίκτυο RJTV και ο τηλεοπτικός σταθμός Globo TV μετέδωσαν ότι έχει πιστοποιηθεί πως ο νεκρός που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο είναι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Επειδή όμως οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν ανακοινώσει ότι ο πρέσβης Κυριάκος Αμοιρίδης είναι νεκρός, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Νωρίτερα η Βραζιλιάνα σύντροφός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε ξανά στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η σύζυγός του είχε σχέση με αστυνομικό, ο οποίος είχε προσαχθεί από χθες το βράδυ και όπως όλα δείχνουν, είναι ο Σέρζιο Γκόμες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και μία φωτογραφία ενός άντρα την ώρα που οδηγείται στο τμήμα φορώντας κουκούλα, χωρίς προς το παρόν να διασταυρώνεται αν πρόκειται για τον εραστή της συζύγου.

Globo TV: Κατ' εντολήν της «συζύγου» η δολοφονία

Ερευνητές έκαναν γνωστό στο Globo TV ότι πιστεύουν πως η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα σχεδίασαν και πιθανόν πραγματοποίησαν τον φόνο του Κυριάκου Αμοιρίδη στο σπίτι όπου διέμεναν ο διπλωμάτης και η σύντροφός του, σε φτωχή περιοχή των βόρειων προαστίων του Ρίο.

Το Ρόιτερς σημειώνει πάντως πως η αστυνομία και αξιωματούχοι της ασφάλειας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία ότι η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη ενδέχεται να εμπλέκεται στον θάνατό του και δεν γνωστοποίησαν άλλες λεπτομέρειες.
Το Globo TV μετέδωσε ακόμη πως άλλοι δύο ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση, όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.

Η εφημερίδα O Globo είχε αναφέρει νωρίτερα πως αίμα βρέθηκε σ' έναν καναπέ μέσα στο σπίτι και εικόνες από βίντεο που μεταδόθηκαν από το Globo TV δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν έναν καναπέ στο αρχηγείο της αστυνομίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου