Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τα 'φρουτάκια' απειλούν τα παραδοσιακά πρακτορεία



Αναβρασμός επικρατεί στους πράκτορες του ΟΠΑΠ, μετά την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου για τα VLTs. Γιατί θεωρούν ότι απειλούνται τα παραδοσιακά πρακτορεία. Φόβοι για μεθόδευση μείωσης των προμηθειών.
Μετά τις εύλογες αντιδράσεις στην κοινωνία και τις πολιτικές συγκρούσεις, που πυροδότησε το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τα VLTs, ήρθε η σειρά των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντιδρούν και αυτοί, φοβούμενοι ότι οι αλλαγές που θα επιφέρουν τα VLTs, Θα είναι καταστροφικές.

Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι τα παραδοσιακά πρακτορεία θα τεθούν εκτός συστήματος εγκατάστασης και λειτουργίας VLTS, καθώς ο απαιτούμενος ωφέλιμος χώρος δεν επαρκεί.
Ο νόμος προβλέπει 30 τ.μ. ωφέλιμου χώρου για τα VLTs και 3 τ.μ. ανά μηχάνημα με όριο τα 3. Αυτό σημαίνει ότι αργά η γρήγορα πολλά πρακτορεία θα βγουν εκτός παιχνιδιού, από τα μικρά καζίνο που θα δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά, χωρίς να εξετάζουμε τις κοινωνικές συνέπειες.
Οι πράκτορες θεωρούν ότι η διοίκηση της ΟΠΑΠ με την ανοχή της κυβέρνησης, έχει ως στόχο μεθοδικά να μειώσει τις προμήθειες και στα υφιστάμενα παιχνίδια, χρησιμοποιώντας ως κερκόπορτα τα Games Halls, που θα δημιουργηθούν.
Πολλοί μάλιστα έχουν προτείνει την προσφυγή της Ομοσπονδίας στο ΣτΕ, πρόταση που θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της 12ης και 13ης Δεκεμβρίου.
Το νέο κανονιστικό πλαίσιο του ΟΠΑΠ για τα VLT's, αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, καθώς:
*Καταργεί το όριο των 80 ευρώ ως μέγιστη απώλεια χρημάτων του παίκτη σε ημερήσια βάση
*Αποσύρει τον όρο που επέβαλε στην κάρτα παίκτη, την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΦΜ
*Καταργεί επίσης την ελάχιστη απόσταση των 200 μέτρων μεταξύ των καταστημάτων που προέβλεπαν όλοι οι προηγούμενοι Κανονισμοί.
Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην απαντά πειστικά για το αν έχουν μελετηθεί οι κοινωνικές συνέπειες των χαριστικών αυτών ρυθμίσεων προς την εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου