Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η γιορτινή λάμψη των Χριστουγέννων στα Γιαννιτσά



Σε εορταστικό κλίμα και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Γκόνου Γιώτα, στα Γιαννιτσά, η εκδήλωση για την φωταγώγηση του Δέντρου των Χριστουγέννων του δήμου Πέλλας αλλά και της πόλης των Γιαννιτσών, προσδίδοντάς της έτσι την γιορτινή λάμψη των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση, την οποία κυριολεκτικά απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι, έγινε από τον Δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεσταριωτών «Γκόνος Γιώτας».


Τους πολίτες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος τόνισε ότι «το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σηματοδοτεί την  έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Πέλλας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τέτοιες μέρες προσπερνάμε τις δυσκολίες και ζούμε το εορταστικό κλίμα. Ο κ. Στάμκος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και τους κάλεσε να επισκεφθούν και να ζήσουν την 6η Παραμυθούπολη που «ανοίγει τις πύλες της» σε λίγες ημέρες, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών και θα διαρκέσει μέχρι στις 8 Ιανουαρίου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη της αγάπης και της αλληλεγγύης αυτές τις ημέρες προς τους συνανθρώπους μας και εξήρε την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για το Δέντρο Αγάπης, η οποία όπως είπε, έχει και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Αθλούμενων Δικηγόρων Γιαννιτσών και φίλων "Δικαιόπολις", σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. έστησαν  το «Δέντρο της Αγάπης» δίπλα ακριβώς στο Δέντρο των Χριστουγέννων, με κουτιά γάλα μακράς διάρκειας, για να προσφερθούν σε άπορες οικογένειες του δήμου.


Μετά το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και την φωταγώγηση της πόλης, παρουσιάστηκε επίσης παιδική παράσταση με το έργο «Το Μυστικό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου».
Στη διοργάνωση συμμετείχαν:
Η Φιλαρμονική Δήμου Πέλλας, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, η Διασχολική Παιδική Χορωδία του 3ου- 6ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου  Γιαννιτσών και το «Άρμα του Άι  Βασίλη», ο οποίος φωτογραφήθηκε και μοίρασε δωράκια στα παιδιά που με ανυπομονησία τον περίμεναν πάνω στο έλκυθρό του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου