Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές



Ανακοίνωσε την απόφασή του στον γαλλικό λαό με διάγγελμα από το Ελυζέ - Έκκληση ενότητας στη γαλλική Αριστερά
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τον Μάιο του 2017, ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Σε διάγγελμά που απηύθυνε από το Ελυζέ  προς τον γαλλικό λαό, ο κ. Ολάντ πραγματοποίησε μία αποτίμηση της μέχρι τώρα θητείας του, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τη γαλλική αριστερά να ενωθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδο στην εξουσία είτε της δεξιάς είτε των εθνικιστών.

Για αρκετές εβδομάδες ο Πρόεδρος της Γαλλίας αμφιταλαντευόταν και δεν είχε πει κάτι σε σχέση με τις προθέσεις του, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις του έδιναν μόνον το 7% των ψήφων. Την ίδια στιγμή ο Εμανουέλ Μακρόν πρώην υπουργός Οικονομίας προηγείτο σταθερά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το γιατί οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση τόνισε πως «σε ό,τι με αφορά το μόνο που με κινητοποιεί τα συμφέροντα της χώρας, την οποία για πάνω από 4,5 χρονιά υπηρέτησα με ειλικρίνεια. Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνειά μου. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία», είπε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ άσκησε σκληρή κριτική στην υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αλλά και στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που αναμένεται να κάνει προκριματικές εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα για να χρίσει τον υποψήφιο πρόεδρο για τις προεδερικές εκλογές της άνοιξης του 2017.
Σημειώνεται ότι σήμερα, άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του σοσιαλιστικού κόμματος.

protothema.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου