Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Στάθης Αραμπατζής, κάτι “άλλο” συμβαίνει τώρα στα Γιαννιτσά τα Σαββατόβραδα



Ο Στάθης Αραμπατζής μουσικός-κιθαρίστας και γέννημα θρέμμα της πόλης των Γιαννιτσών μετά από ένα ταξίδι μουσικών περιπλανήσεων σε όλη την Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό «έριξε» άγκυρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γιαννιτσά χαρίζοντας τα Σαββατόβραδα στο café bar «Ποδήλατο» κέφι και ζωντάνια μέσα από επιλογές και διασκευές τραγουδιών από ένα ευρύ φάσμα της μουσικής.

Σύσκεψη στο Δήμο Σκύδρας για το κοινωνικό φροντιστήριο



Συνάντηση εργασίας με σκοπό την έναρξη και τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 14/1/2016.
Συμμετείχαν: η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Μιχάλης Λαουντός, η αρμόδια προϊσταμένη Χαρούλα Γραμματοπούλου και οι εκπαιδευτικοί Μιχάλης Παλάσκας, Ελένη Μαυρίδου, Αναστασία Τσιλφόγλου, Αναστάσιος Παρασκευάς, Ελπίδα Αθανασιάδου και Γιώργος Βεντίστας. Εκτός από τους παριστάμενους έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διδάξει ο Ελισσαίος Πεντερίδης.

Απολύθηκαν 7 ακόμη υπάλληλοι της Βουλής για πλαστά πτυχία



Την πόρτα της εξόδου, με το χαρτί της απόλυσης στο χέρι, πέρασαν 7 ακόμη υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, που διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει χρήση πλαστών τίτλων σπουδών.

Πέραν του ότι η πρακτική πλαστογράφησης με στόχο το διορισμό μοιάζει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας, οι περιπτώσεις αποδεικνύουν και ιστορίες που αν και απίθανες είναι ολωσδιόλου αληθινές.

Ερώτηση ΚΚΕ για πλήρη κρατική χρηματοδότηση σε ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία



Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στο πλαίσιο τη λεγόμενης αντισταθμιστικής Εκπαίδευση, την επανέναρξη για τη φετινή χρονιά της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Για την ενισχυτική διδασκαλία, σύμφωνα με το Υπουργείο, υπάρχει η ενημέρωση ότι θα προσληφθούν 1023 Εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ.
Σήμερα, και ενώ είμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν έχει ακόμα ξεκινήσει στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Γιάννης Σηφάκης : Δρομολογείται η επίλυση του θέματος με τους εποχιακούς αλλοδαπούς εργάτες στην αγροτική οικονομία



Συντάχθηκε σχέδιο για προσθήκη άρθρου στον νόμο για την μετανάστευση που ορίζει την διαδικασία ταυτοποίησης των αλλοδαπών εργατών γης που εργάζονται στον αγροτικό τομέα και δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα από τις χώρες που προέρχονται. Θα παίρνουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ καθώς και έγγραφο αναστολής της επιστροφής στην χώρα από την οποία προέρχονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο αγρότης θα πληρώνει εργόσημο και τα έξοδα αυτά θα αφαιρούνται από τα έσοδα του με αποτέλεσμα να μειώνεται αποφασιστικά το φορολογητέο εισόδημα.

Συνεστίαση για τα 97 Χρόνια του ΚΚΕ στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών



Συνεστίαση με την ενεργή συμβολή των μελών & φίλων του ΚΚΕ στην προετοιμασία & το σερβίρισμα των φαγητών και στην πλούσια μουσική κάλυψη, αλλά και το κέφι, πραγματοποίη-σαν στο Ελευθεροχώρι - Πάϊκου οι Κομματικές Οργανώσεις των Γιαννιτσών γιορτάζοντας τα 97 χρόνια αγώνες και θυσίες του ΚΚΕ ( 1918 - 2015 ) για το λαό με στόχο τον Σοσιαλισμό.

Συναγερμός απέναντι στην Νέα Αντιασφαλιστική Επίθεση από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών



Εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου, νέα γυναίκα.
Η ΟΓΕ σε καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη ζωή που αξίζει σε μας και τις οικογένειές μας!
Με τη δική μας οργάνωση να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα αγωνιστικής απάντησης στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα!

Πελατειακό κράτος με μόνιμους πληρωτές όλους εμάς



Του Παναγιώτη Νανούδη

Αν και το ελληνικό πολιτικό σύστημα νοσεί για δεκαετίες από ρουσφέτια και αναξιοκρατία, οι αριστερές συνιστώσες και ο κυβερνητικός εταίρος μάλλον βάλθηκαν να το εξοντώσουν.  Προεκλογικές υποσχέσεις για κράτος διαφάνειας και αξιοκρατίας για ακόμη μία φορά έπεσαν στο κενό και οι πολίτες κουρασμένοι παρακολουθούν το θεατρικό τους. 

Σύσκεψη με θέμα τον περιορισμό των αδέσποτων στο Δήμο Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων και αντικρίζοντας την απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης ζώων στους δρόμους καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και όλους τους δημότες σε σύσκεψη με θέμα «Προτάσεις και μέτρα περιορισμού των αδέσποτων ζώων».

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 3,7 μονάδες



Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δρέπει και δημοσκοπικούς καρπούς, καθώς σε γκάλοπ της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά, το κόμμα του προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,7 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,9%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ από 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,1%, το Ποτάμι 2,2% οι ΑΝΕΛ 2,1%, η Ένωση Κεντρώων

Προσπάθεια για εύρεση δότη μυελού των οστών και στο Ριζό για την 4χρονη που πάσχει από οξεία λευχαιμία



Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων του χωριού:

Έκκληση για εθελοντές δότες μυελού των οστών για ένα κοριτσάκι 5 χρονών που πάσχει από Λευχαιμία...Η έκκληση γίνετε για όλους τους χωριανούς και την ευρύτερη περιοχή...Όσοι περισσότεροι υποψήφιοι δότες υπάρχουν , τόσο αυξάνουν και οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης από 18 έως 50 ετών.

Προς χαλάρωση το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης των 420 ευρώ



Από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώτος ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και γκισέ, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταημέρου για τους καταθέτες.Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται για όλους τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει ανάληψη.Εάν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα, αν γίνει την Τρίτη, την αμέσως ερχόμενη Τρίτη κ.ο.κ.Πρόκειται για μία απόφαση προς την

Στους δρόμους οι αγρότες.Μπλόκα στις εθνικές.



Μπλόκα στις εθνικές οδούς έστησαν οι αγρότες αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, προειδοποιώντας με συνέχιση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους στις Σέρρρες, στην Καρδίτσα και την Αργολίδα, ενώ τις μηχανές ζεσταίνουν και οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου.
Οι αργοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 16/1



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Το τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα προμηνύει «ύποπτες» καταστάσεις και με δεδομένο το ότι η Σελήνη στο ζώδιό σου σε ωθεί σε παρορμητικές ή βιαστικές κινήσεις, πρόσεξε μήπως τελικά πέσεις θύμα μιας έντεχνης χειραγώγησης, που στοχεύει κυρίως στην οικονομική σου «αφαίμαξη». Επιπλέον, καλό είναι να πάρεις κάθε ενδεδειγμένο μέτρο ώστε

Σαν Σήμερα, Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Δέκα «υγιεινές» συνήθειες που δεν έχουν αποτέλεσμα.



Ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν πάθος με την υγιεινή διατροφή, μπορούν να δώσουν 1-2 συμβουλές σε αυτό τον τομέα.Αποφυγή γλουτένης, κατανάλωση μόνο του ασπραδιού του αβγού, χυμοί ως σνακ. Πόσο υγιεινές είναι όμως αυτές οι συνήθειες; Οπως προκύπτει από μελέτες, βασίζονται σε μύθους και δεν έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα.Το Business Insider αποκάλυψε 10 τέτοιες «υγιεινές» και αναποτελεσματικές συνήθειες.

Παγκόσμια "βόμβα" το φθηνό πετρέλαιο.



Για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε την Τρίτη κάτω από το όριο των 30 δολαρίων. Στο μεταξύ οι τιμές ανά βαρέλι έχουν αυξηθεί και πάλι. Όμοια πορεία ακολούθησαν ωστόσο και οι δείκτες των σημαντικότερων διεθνών χρηματιστηρίων.Το πετρέλαιο WTI κόστιζε μόλις 29,97 δολάρια, που είναι η χαμηλότερη τιμή από το 2003, ενώ το πετρέλαιο μπρεντ έφθασε με 30,40 δολάρια στα επίπεδα του Απριλίου 2004. Την Τετάρτη ωστόσο οι τιμές ανέβηκαν και πάλι μειώνοντας την πίεση στις διεθνείς χρηματαγορές.

Κρίση στο ΠΑΣΟΚ .Η Γεννηματά διέγραψε τον Γρηγοράκο



Στη διαγραφή του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου προχώρησε η Φώφη Γεννηματά, μετά τις δηλώσεις του ότι εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συμπορευθούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια απόφαση που πυροδότησε όμως την ενόχληση της ΔΗΜΑΡ η οποία δηλώνει ότι ο Θ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε εκ των υστέρων.Η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή της να θέσει εκτός

Στο κενό η «φοροκαταιγίδα» του 2015 και θέλουν άλλα 2,2 δισ. το 2016



Στα 46,414 δισ. οι εισπράξεις των εφοριών από 46,375 δισ. το 2014 ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν στα 84 δισ. - «Πονοκέφαλος» για τις εισπράξεις του 2016 την ώρα μάλιστα που θα αυξηθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές!
Μόλις 39 εκατ. ευρώ... Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αύξησης της φορολογίας με την επιβολή εννέα σκληρών μέτρων από το 2015 που έπληξαν το σύνολο των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι αυξάνονται οι φορολογούμενοι ή οι επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να πληρώσουν.

Κοζάνη: Σοκ από το θέατρο που έπαιζε μέχρι τέλους ο συζυγοκτόνος



Ζήτησε κι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου -  Τι λένε στο protothema.gr οι δικηγόροι του δράστη και της οικογένειας του θύματος - Οι οικείοι της Ανθής επιμένουν ότι ο 40χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της - Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή - Μηνύματα θλίψης και οργής στο facebook από τους φίλους της 37χρονης
Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου ζήτησε κι έλαβε ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας, που, όπως αποκαλύφθηκε, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου δολοφόνησε τη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, θάβοντας στη συνέχεια το πτώμα της σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Βελβεντό Κοζάνης.

"Κάν'το όπως η Τζάκρη".Ο Τσίπρας διόρισε όλο του το σόι σε κρατικές θέσεις.



Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές: Αυτή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει κάθε τρεις και λίγο να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Αυτή τη φορά το βαθύ κράτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε τρόπο να δικαιολογήσει τις προκλητικές αυξήσεις στους μισθούς προς τα «δικά της παιδιά», ήτοι τους μετακλητούς υπαλλήλους.
Πώς, άλλωστε, θα γινόταν να αμείβεται με ένα πενιχρό ποσό η εξ αγχιστείας εξαδέλφη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κ. Αναστασία Ψαρουδάκη, η οποία διορίστηκε, με σύμβαση μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη;

Κυριάκος Μητσοτάκης «Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ»



Με αυστηρά μηνύματα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και επίκληση στην εσωκομματική ομοψυχία και αλληλεγγύη ξεκίνησε το κοινοβουλευτικό σκέλος της θητείας του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλωντας στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ σήμερα το μεσημέρι.
Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε το ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση, έστειλε μήνυμα για την ανασύνταξη της ΝΔ με στόχο να εκφράσει πλατιά και πλειοψηφικά κοινωνικά ρεύματα,

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας σήμερα.Δείτε τα θέματα.




Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας στις 15-1-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Γνωμοδότηση ή μη για διόρθωση απόφασης Νομάρχη για καταχώρηση έκτασης στον Εν. Ναό Αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου Πενταπλατάνου.
2) Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών – αξιολόγησης προσφορών και παραλαβής προμηθειών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 46 και 28 του ΕΚΠΟΤΑ.

Yποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "λαδωνόταν" για να εγκρίνει αναπτυξιακά σχέδια.



Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία και υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορείται για δωροδοκία, σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είχε ραντεβού στην κρεαταγορά με άλλο άτομο-επιχειρηματία- από το οποίο έλαβε τα χρήματα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το γραφείο του.

Είναι οριστικό.Κλείνουν δρόμους οι αγρότες.



Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν περίπου 500 αγρότες από 62 οργανώσεις από όλη τη χώρα, σε σύσκεψη που είχαν στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου βγαίνουν με τα τρακτέρ και θα στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, αλιέων, γεωργών, παραγωγών λαϊκών αγορών από περιοχές από Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 15/1



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η ημέρα μπορεί να αποδειχθεί από τις πιο τυχερές της χρονιάς, αρκεί να έχεις εμπιστοσύνη στο σύμπαν και να αφεθείς στην ροή των γεγονότων. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία μπορεί να σου προσφέρει μια σειρά από ευκολίες, που θα σου δώσουν το δικαίωμα να ελπίζεις στην μέγιστη δυνατή απόδοση των προσπαθειών σου κι αν ξεκινήσεις κάτι σημαντικό, η θετική του πορεία είναι μάλλον εξασφαλισμένη!

Σαν σήμερα,Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σε χαμηλό 12ετίας το πετρέλαιο - Εφτασε κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι



Σε χαμηλό 12ετίας βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου το οποίο χθες έπεσε και κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2003, επηρεασμένο από την ανησυχία για τα υψηλά αποθέματα, τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας και το ισχυρό δολάριο.

Από τα μέσα του 2014 η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% κυρίως λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας και της αναταραχής στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν για περαιτέρω πίεση στις τιμές των εμπορευμάτων.

5 τροφές-φάρμακα που πρέπει να εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας



Μια τυπική επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να σας αφήσει με μια συνταγή για χάπια και οδηγίες για να το πόσες φορές πρέπει να παίρνετε την ημέρα.Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι γιατροί αρχίζουν να «συνταγογραφούν» συγκεκριμένες τροφές όχι μόνο για τη διαχείριση του βάρους, αλλά ως... φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.Δείτε μερικές τροφές που θα μπορούσαν άνετα να θεωρηθούν και... φάρμακα!

Κοπή βασιλόπιτας του Σ.Ε.Α.Ν. Πέλλας



Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πέλλας, ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στη Λέσχη Αξιωματικών ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Κ. Μαγκούτης

Τεράστια πυρκαγιά σε οικοδομή στα Γιαννιτσά (εικόνες)



Σοβαρές υλικές ζημίες προκάλεσε πυρκαγιά η οποία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε οικοδομή στο κέντρο σημείο της πόλης των Γιαννιτσών. Όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά ξεκίνησε από την πυλωτή προκαλώντας τεράστιες ζημίες καταστρέφοντας τόσο το χώρο της πυλωτής όσο και τα επιβατικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκείνη την ώρα στο χώρο παρκινγκ της οικοδομής εκ των οποίων 3 κάηκαν ολοσχερώς και ένα τέταρτο υπέστη σοβαρές ζημίες.  

Δάκρυα αλλά και «κωλοτούμπες» από τον Βασίλη Λεβέντη στην εξάμηνη θητεία των βουλευτών του



«Λύγισε» ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Σία Κοσιώνη, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.
Μιλώντας από τον καναπέ του σπιτιού του, βούρκωσε όταν άρχισε να μιλά για τον Μάριο Γεωργιάδη, βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων και γιο της συζύγου του. 
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τη φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού που δεν είναι «σπλάχνο» του, απάντησε με δάκρυα στα μάτια: «Kατ' αρχήν, είναι πολύ καλό παιδί. Δεν είχα δικό μου παιδί και είναι γνωστό ότι αγαπώ πολύ τα παιδιά».

Τα «Φιλαράκια» ενώνονται και πάλι 10 χρόνια μετά το τέλος της σειράς για μία και μόνη φορά



Αν και στην πραγματική τους ζωή οι περισσότεροι δεν... μιλιούνται μεταξύ τους, στην μικρή οι ηθοποιοί της σειράς θα γίνουν ξανά «Φιλαράκια» για ένα επετειακό επεισόδιο
Μία από τις δημοφιλέστερες, αν όχι η πιο δημοφιλής σε όλο τον πλανήτη αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά θα κάνει μία επιστροφή στις μικρές οθόνες για ένα και μόνο επεισόδιο. Τα «Φιλαράκια» θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί στα πλατό δέκα χρόνια μετά το τέλος της σειράς που κράτησε για πάρα πολλά χρόνια τους θεατές κολλημένους στις οθόνες της τηλεόρασης.

Νέα προκήρυξη για 690 μόνιμες προσλήψεις στα Δικαστήρια – Αναλυτική κατανομή



Με 690 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα ενισχυθούν τα δικαστήρια της χώρας με προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απεστάλη στο ΑΣΕΠ για να ακολουθήσει η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων σε ειδικότητες/κλάδους Γραμματέων,Πληροφορικής και Επιμελητών Δικαστηρίων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Δέκα από τις 690 θέσεις που αφορούν γραμματείς Δικαστηρίων θα καλυφθούν από

Γιάννης Σηφάκης : Από 25 Ιανουαρίου οι εκτιμήσεις και η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από παγετό του 2015



Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί την περιοχή στις 26 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τους αγρότες Πέλλας και Ημαθίας
Μετά την σύσκεψη των αγροτών στην Σκύδρα και τις κινητοποιήσεις τους έξω από το κτίριο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Φάνη Κουρεμπέ, πρόεδρο του ΕΛΓΑ και αποφασίστηκε η επίσκεψη του προέδρου στην περιοχή στις 26 Ιανουαρίου. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του με τους αγρότες Πέλλας και Ημαθίας.

Ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 2016 στις ΗΠΑ είναι Έλληνας



Υπάρχουν και αυτές οι ειδήσεις! Πραγματικοί Έλληνες που κάνουν περήφανη την χώρα καταγωγής τους δείχνοντας έμπρακτα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο χρέη και προβλήματα. Διαδώστε το να μάθει ο κόσμος.Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Αλιβιζάτος, διευθυντής του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab), βραβευμένος χημικός και διεθνώς αναγνωρισμένος για την κατασκευή των νανοκρυστάλλων και τη χρήση τους σε εφαρμογές ηλιακής ενέργειας, έχει κερδίσει το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών, την

«Τα μνημεία και η δημόσια ιστορία» στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών



Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στο πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας την Δευτέρα 11-1-2016 για να παρακολουθήσει την 9η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών της 20ής περιόδου 2015-16. Η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο  Φίλιππος» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας εστέφθη με επιτυχία καθότι η κεντρική ομιλήτρια Ιφιγένεια Βαμβακίδου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας ανέπτυξε το θέμα: «Μνημεία και Δημόσια Ιστορία στα Γιαννιτσά».

Πρώτη φορά αριστερό ...ψαλίδι 125 Ευρώ στις συντάξεις.



Μειώσεις ως και 125 ευρώ το μήνα στις νέες, αλλά και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, που αυτή τη φορά θα προέλθουν από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των προσαυξήσεων λόγω τέκνων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, κρύβει η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Οι μειώσεις αυτές προκύπτουν από την αλλαγή που θα γίνει στον τρόπο υπολογισμού των προσαυξήσεων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι λόγω τέκνων καθώς το άρθρο 10 του

H βλακεία της ημέρας από τον Αλ.Τριανταφυλλίδη."Να βάλουμε δίδακτρα στα δημόσια σχολεία"



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, να επιβληθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία!
Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής για την εκπαίδευση με άρθρο του στην «Αυγή» προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου αλλά και πραγματικό σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μέσα σε λίγες μόνο ώρες έφεραν το όνομα του κ. Τριανταφυλλίδη πρώτο στα «trend» στο Twitter.
Οι χρήστες του Διαδικτύου δίνουν ξανά τον καλύτερό τους εαυτό και «τιτιβίζουν» τις

Κλοπή εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Σκύδρας στο Μαυροβούνι



Ηλεκτρολογικός  εξοπλισμός κλάπηκε πρόσφατα από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Σκύδρας που βρίσκονται στο λόφο Μαυροβουνίου δημιουργώντας προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτικών τηλεπικοινωνιακών αναγκών (διαδίκτυο – αγροτικά ιατρεία) των Τοπικών Κοινοτήτων. Ταυτόχρονα με την κλοπή προκλήθηκαν  καταστροφές και υλικές ζημίες. Το γεγονός έχει καταγγελθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας για τα περαιτέρω και παράλληλα ξεκίνησε η καταγραφή των κλοπιμαίων και των ζημιών.

Κληρώθηκε το αστρονομικό ποσό στο PowerBall - Τουλάχιστον τρία τυχερά δελτία για τα 1,5 δισ. δολάρια



Σε Καλιφόρνια, Τενεσί και Φλόριντα - Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ή ποιοι κέρδισαν τα 1,5 δισ. δολάρια - Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι
Τουλάχιστον στα τρία θα μοιραστούν τα 1,5 δισ. δολάρια του PowerBall στις ΗΠΑ, καθώς βρέθηκαν «υπερ-τυχερά» δελτία σε Καλιφρόνια, Τενεσί και Φλόριντα. Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα για τους νικητές, ενώ προς το παρόν δεν αποκλείεται να προκύψει κι άλλος τυχερός, καθώς ακόμα συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο, που συμμετέχει στις κληρώσεις.

Η ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.Όλα τα πρόσωπα.



Με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνονται ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές του και ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.Ειδικότερα, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας. 

Η εκπομπή «Μία φωτογραφία μία ιστορία» στην Πέλλα Τηλεόραση με τον Βασίλη Τραούδα



Tην Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15.00' στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" ξεκινά η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" στην οποία θα είναι καλεσμένα πρόσωπα που έχουν να αναφέρουν ιστορίες, να περιγράψουν γεγονότα, να επαναφέρουν αναμνήσεις, μέσα από φωτογραφίες.
    Σ' όλους είναι γνωστή η κινέζικη παροιμία "Όσα λέει μια φωτογραφία, δεν τα λένε χίλιες λέξεις", άρα και από μια φωτογραφία μπορεί να περιγραφεί μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα περιστατικό.

Σοκ στην πανελλήνιο:Ο σύζυγος έπνιξε,έθαψε και μετά δήλωσε την εξαφάνιση της Ανθής.


 Θαμμένη στο χωράφι του συζύγου της εντοπίστηκε η 37χρονη μητέρα τριών παιδιών, που είχε εξαφανιστεί από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από το σπίτι της στο Βελβεντό Κοζάνης.
Η άτυχη 37χρονη εντοπίστηκε νεκρή xθες το μεσημέρι μετά από έρευνες στο σημείο και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον σύζυγό της και πλέον κρατείται στο τμήμα ασφαλείας της Κοζάνης. Η αστυνομία υποπτευόταν από την αρχή ότι ο σύζυγος της γυναίκας πιθανώς να είχε κάποια σχέση με την εξαφάνισή της, που ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία το Σάββατο.

Εσπερινά κηρύγματα σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:
«Περί της παρελθούσης δεσποτικής εορτής· ήτοι της εορτής των Θεοφανείων».

Ελάφρυνση για 700.000 στεγαστικά δάνεια



Ανάσα σε περισσότερους από 700.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων έχει φέρει το αρνητικό επιτόκιο euribor, καθώς βλέπουν τις δόσεις των δανείων τους να ακολουθούν καθοδική πορεία. Ο αριθμός ανεβαίνει στο 1,1 εκ. μαζί με τα καταναλωτικά.
Και το θετικό για τους δανειολήπτες είναι ότι η πτώση στα επιτόκια της διατραπεζικής θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2016. Δηλαδή οι δόσεις των δανείων θα συνεχίσουν να μειώνονται.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», τα τραπεζικά στελέχη δεν αποκλείουν το

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 14/1



Αν δεν μπορείς να πετύχεις
αυτό που θέλεις,
περίμενε την κατάλληλη στιγμή!

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η Ελλάδα στις 10 πιο υγιείς χώρες του κόσμου



Ο καθένας μπορεί να προσπαθεί να είναι υγιής με συχνή άσκηση και ισορροπημένη διατροφή αλλά τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο να ζήσει μέχρι τα 90; Μια έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά από τις 10 πιο υγιείς χώρες στον κόσμο. Οι χώρες επελέγησαν βάση της έρευνας του Σαμίρ Μπέτσιτς και της ομάδας του με βάση παγκόσμια δεδομένα για το προσδόκιμο ζωής και τα αποτελέσματα της υγείας.

Βουλευτής των Podemos πήγε στην ισπανική βουλή με το μωρό της - ΦΩΤΟ



Η Ισπανίδα βουλευτής των Podemos, Carolina Bescansa, κάθισε στα έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου, έχοντας στην αγκαλιά το μωρό της. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το χαριτωμένο μωράκι ακουμπάει στοργικά στον ώμο της, ενώ δύο θέσεις πιο δίπλα κάθεται χαμογελαστός ο επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας. 

Δείτε τις φωτογραφίες

Παραλείπεις το πρωινό, κινδυνεύεις από εγκεφαλικό



Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stroke», της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (AHA), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παράλειψη ενός συγκεκριμένου γεύματος, εκτοξεύει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδίως αιμορραγικού.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, της Ιαπωνίας, διαπίστωσαν αύξηση κατά 18% των πιθανοτήτων για εκδήλωση οποιουδήποτε είδος εγκεφαλικού επεισοδίου (ισχαιμικού ή αιμορραγικού) και 36% αιμορραγικού εγκεφαλικού.