Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Παγωμένος καταρράκτης στους Σαρακηνούς Πέλλας (βίντεο)



Μπροστά σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν όσοι επισκέφτηκαν τον καταρράκτη στους Σαρακηνούς Πέλλας δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊματσαλάν και στα λουτρά Πόζαρ κατά την διάρκεια των ημερών που οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανα την εμφάνισή τους και στην δική μας περιοχή.

Κείμενο – παρέμβαση 156 ΟΝΝΕΔιτών -Ποιοι υπογράφουν από την Πέλλα.



Με κείμενο – παρέμβαση 156 ΟΝΝΕΔίτες ζητούν την μετεξέλιξη της οργάνωσης στις προκλήσεις που ανοίγονται λίγο πριν την εσωκομματική μάχη για την εκλογή του νέου πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ.
 Το κείμενο με τίτλο «ΟΝΝΕΔ 2020» υπογράφουν ηχηρά ονόματα της γαλάζιας νεολαίας, πρόεδροι οργανώσεων ΟΝΝΕΔ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και

Γκρέιπφρουτ: Παυσίπονο, αντιφλεγμονώδες και αγχολυτικό



Μπορεί όλοι να τρελαίνονται για μανταρίνια και πορτοκάλια, τι γίνεται όμως με το καταφρονημένο και παρεξηγημένο ξάδερφο του πορτοκαλιού; Αναφέρομαι, φυσικά, στο γκρέιπφρουτ και στις θαυματουργές ιδιότητές του, που, δυστυχώς, λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν.Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών (μανταρίνια, λεμόνια, λάϊμ, πορτοκάλια, κουμκουάτ, φράπες, περγαμόντα) ωριμάζει απόλυτα μόνο πάνω στα δέντρα. Οι πιο γλυκές και, συνεπώς, οι πιο ωφέλιμες

Το Twitter έκλεισε 125.000 λογαριασμούς που έκαναν τρομοκρατική προπαγάνδα



Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι από τα μέσα του 2015 έχει κλείσει 125.000 λογαριασμούς χρηστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ενάντια στο «τρομοκρατικό περιεχόμενο» και κατόπιν πιέσεων που έχει δεχτεί από κυβερνήσεις για να σταματήσει την τζιχαντιστική προπαγάνδα που γίνεται μέσω των σελίδων του.
"Από τα μέσα του 2015 κλείσαμε περισσότερους από 125.000 λογαριασμού επειδή εξαπέλυσαν απειλές ή προωθούσαν τρομοκρατικές ενέργειες", ανέφερε σε μήνυμά του το Twitter.

Πρόγραμμα εκκλησιαστικών εκδηλώσεων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών



Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πότε θα γίνεται η επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος



Υπεγράφη χθες η τροποποίηση της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013, για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.
Με την απόφαση αυτή:
1) Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.
2) Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

Μεταγραφική ενίσχυση του Μακεδονικού Έδεσσας με τον Πέτρο Ράικο



Στην μεταγραφή του 23χρονου Πέτρου Ράικου από τον ΠΑΟ Καρυδιάς προχώρησε ο Μακεδονικός Έδεσσας ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά του για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Στα πρόθυρα πολέμου Ρωσίας-Τουρκίας.



Οι εξελίξεις οδεύουν ολοταχώς προς μια γενική σύγκρουση μεταξύ κυρίως της Ρωσίας και της Τουρκίας μέσα στο συριακό έδαφος, καθώς οι μεν Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν μαζικά στην Συρία, ενώ από την άλλη μεριά συγκεντρώνονται δυνάμεις με κύριο στόχο την συντριβή όποιων τολμήσουν να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες που προβάλλονται στον τουρκικό τύπο, οι

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές



Από την Πέμπτη 11 ως και την Δευτέρα 29  Φεβρουαρίου πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση όσοι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν

Παράταση 45 ημερών για τον Νόμο Κατσέλη



Παράταση, κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον άλλων 45 ημερών, θα δώσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στους δανειολήπτες εκείνους που είχαν υποβάλει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 αιτήσεις υπαγωγής στον Νόμο Κατσέλη -χωρίς αυτές να έχουν συζητηθεί στα Ειρηνοδικεία- και υποχρεώνονταν να φέρουν νέα ενημερωμένα δικαιολογητικά.
Η προθεσμία έληγε στις 14 Φεβρουαρίου και οι πολίτες που έπρεπε να ανανεώσουν τα

Σοκ και δέος.45% φόρος σε όσους εισπράττουν ενοίκια



Εκτινάσσεται η φορολογία για όσους εισπράττουν ενοίκια, καθώς η κυβέρνηση προτείνει μεγάλες αυξήσεις στην κλίμακα φορολόγησης.Το σχέδιο φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, υιοθετεί τα όσα προβλέπει το μνημόνιο ενώ, με την προσθήκη ενός επιπλέον συντελεστή που τοποθετείται στο 45%, προσθέτει ακόμη περισσότερα φορολογικά βάρη σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ αποκλειστικά από ενοίκια.
Με βάση τις πληροφορίες που μεταφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η κλίμακα

Σε έξαρση η γρίπη - Στους 54 οι νεκροί



Σε έξαρση, η οποία πλέον καταγράφεται και σε αριθμούς, περνά το φαινόμενο της εποχικής γρίπης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης φτάνουν τους 54, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και αρκετοί νέοι. Ήδη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 144 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή του φαινομένου έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 233 άτομα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης και ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού

Πρόσκληση Δήμου Σκύδρας σε σύσκεψη για τη διοργάνωση Ανθοκομικής Έκθεσης



Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των δράσεων για την τόνωση και την ενδυνάμωση της οικονομίας και του επιχειρείν ο Δήμος Σκύδρας σχεδιάζει την πραγματοποίηση Ανθοκομικής Έκθεσης στην πόλη της Σκύδρας, την προσεχή άνοιξη.
Προκειμένου η Έκθεση να διοργανωθεί με την απαιτούμενη αρτιότητα και καλαισθησία, ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή εκθετών κι επισκεπτών με αμοιβαίο όφελος,

Οι δανειστές επιμένουν.Στα 67 σύνταξη για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.



Στην παραμονή όλων των μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο ως το 67ο έτος, εφόσον δεν συμπληρώνουν 40 έτη μόνιμης δημόσιας υπηρεσίας νωρίτερα, επιμένει το κουαρτέτο.  Ωστόσο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατόπιν Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε η κυβέρνηση παραμονές Χριστουγέννων, εξαίρεσε τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους από την παράταση του ορίου ηλικίας που είχε προβλεφθεί μόνον για τους υπαλλήλους που έχουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ή είναι

ΚΕΠ Δήμου Πέλλας: Παράταση προθεσμίας έκδοσης-ανανέωσης πάσο ΑΜΕΑ



Τα ΚΕΠ του Δήμου Πέλλας σας ενημερώνουν ότι η προθεσμία για έκδοση-ανανέωση πάσο ΑΜΕΑ παρατάθηκε μέχρι και 12-02-2016.

Αγριεύουν τα τρακτέρ.Κλείνουν τα πάντα για 24 ώρες.



Τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης συνάντησης που είχε η Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη.
Τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν οι αγρότες​
Για περισσότερες από έξι ώρες έπεσαν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι σχετικά με τον τρόπο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 6/2



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Άρης στον Σκορπιό μπορεί να συμβάλλει θετικά στα οικονομικά σου αρκεί να αποφύγεις τις σπατάλες και τις άσκοπες επιδείξεις γενναιοδωρίας. Παράλληλα, με την συνδρομή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις αξιόλογους ανθρώπους, που δείχνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σου, προωθώντας

Σαν σήμερα, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ομορφιά βγαλμένη από καρτ ποστάλ: Αυτή είναι η μικρή Βενετία της Ελλάδας (εικόνες)



Άλλοι την παρομοιάζουν με νερένια πόλη, άλλοι την αποκαλούν μικρή Βενετία της Ελλάδας. 
 Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας που συνδέεται με τη ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα μήκους 300 μέτρων.

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη (βίντεο)



Πέθανε στα 55 της χρόνια, τα ξημερώματα, νικημένη από τον καρκίνο η γνωστή ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη, πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς «Εμείς κι Εμείς».
Η Νατάσα Μανίσαλη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961 και σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο. Πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με πιο γνωστή την επιθεώρηση «Βίρα τις Άγκυρες» του Μιχάλη Ρέππα.

Γρηγόρης Στάμκος: «Η ανεπανάληπτη χθεσινή συγκέντρωση στα Γιαννιτσά στέλνει διπλό μήνυμα»



Μια πρωτοφανής σε συμμετοχή και δυναμισμό πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη των Γιαννιτσών. Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, μαθητές, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πλήθος κόσμου κατέκλυσε αρχικά τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία έως την Εγνατία Οδό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 25 οργανωμένοι φορείς με επικεφαλής το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Γιαννιτσών.

Αρχιερατική Λειτουργία και Χειροθεσία Πνευματικών πατέρων από τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ



Πανηγύρισε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίου Τρύφωνος Κουφαλίων.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης και της περιοχής καθώς και πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογλου, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Τρύφωνος και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το νεαρό της ηλικίας του και το ταπεινό επάγγελμά του (ο Άγιος έβοσκε χήνες για να ζήσει καθώς προερχόταν από φτωχή οικογένεια) δεν τον εμπόδισαν στην πορεία προς την αγιότητα.

Εσπερινά κηρύγματα την Κυριακή 7/2 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ανθίμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:
«Η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΩΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».

Μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΟΓΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



   
   Αγωνιστικό τόνο αντίδρασης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, της νεολαίας με τις συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.
      Δόθηκε μαχητική απάντηση τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Με το προωθούμενο νομοσχέδιο αποδέχονται και μονιμοποιούν όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Η «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε για να κάνει αυτή τη «βρώμικη δουλειά» που καμιά προηγούμενη αστική κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει.

Γρίπη ή κρυολόγημα; – Ποιες είναι οι διαφορές και τα συμπτώματα



Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο.Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.Ειδικότερα, οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλο λογισμικό υποκλέπτει κρίσιμες πληροφορίες από υπολογιστές.



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες – χρήστες του Διαδικτύου για την εμφάνιση κακόβουλου λογισμικού, τύπου «Δούρειος Ίππος» (Trojan) και στη χώρα μας, το οποίο εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων και ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «Spam e-mails».Αναφορικά με τις δυνατότητες του κακόβουλού αυτού λογισμικού, μπορεί:
  • να υποκλέπτει πληροφορίες χρηστών (usernames, mails, passwords),

Οι Αρσιανοί Γιαννιτσών σας προσκαλούν στην κοπή της πίτας στις 7/2



Οι Αρσιανοί Γιαννιτσών σας προσκαλούν στην κοπή της πίτας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00μ.μ. στο Μαντάτο (Φιλίππειο). 
Την εκδήλωση θα πλαισιώνει και ο ήχος της αγαπημένης μας λατέρνας.

Με εκτίμηση

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή