Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία με θέμα: «Η Διακονία του Ιερέως στον σύγχρονο κόσμο»



Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Μήλιο, Διδάκτορα Ιστορίας.

Big deal Σκλαβενίτη με Μαρινόπουλο



Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται κατ' αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου.
Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε 325 εκατ. ευρώ περίπου.

Στις 22 Απριλίου το 10° Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας



Στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, το συνέδριο της ΝΔ, μετά την απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να υπάρξει επίσπευση της διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι.
Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Συνέδριο:

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφασή του έκανε την εξής δήλωση:

Αγρότες: Δεν φεύγουμε αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους - Νέο συλλαλητήριο σήμερα



Δίνουν ξανά ραντεβού στο Σύνταγμα το απόγευμα - Έστησαν σκηνές στην πλατεία - Μετά τη συγκέντρωση θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των 68 μπλόκων - Στις 11:00 συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Έτοιμοι για άλλα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια αντίστοιχα με αυτό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή είναι οι χιλιάδες αγρότες που κατέκλυσαν την Αθήνα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 13/2



Γενικά
Ο ενεργός Κρόνος σου συνιστά να είσαι πολύ πιο προσεκτικός στις μετακινήσεις σου, αφού δεν αποκλείεται να σου τύχουν κάποια... κακά συναπαντήματα ή να προβείς σε μια λάθος κίνηση που θα σου στοιχίσει. Επιπλέον αν κληθείς να διαχειριστείς ένα νομικό θέμα, είναι προτιμότερο να αναζητήσεις μια συμβιβαστική οδό, ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές απώλειες κι από τις δύο πλευρές.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ: Χιλιάδες αγρότες και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος



 Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία των αγροτών από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Σύνταγμα. Στην κορυφή της πορείας βρίσκονται 20 τρακτέρ από τη Νίκαια Λάρισας.
Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ εδώ και λίγη ώρα συντάχθηκαν μαζί τους και εργαζόμενοι από τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος).

Απόγονος του Μακεδονομάχου Οπλαρχηγού Γκόνου Γιώτα εξιστορεί τη ζωή και τη δράση του στην PELLA TV



Το Σάββατο 13-2-2016 και ώρα 16.55' και σε επανάληψη, την Κυριακή 14-2-2016 στις 19.00', στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"  με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης στον ηρωϊκό Μακεδονομάχο οπλαρχηγό Γκόνο Γιώτα, θα μεταδοθεί η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", στην οποία καλεσμένος είναι ο συνταξιούχος δικηγόρος κ. Βασίλειος Γιώτας, απόγονος του Γιαννιτσιώτη Μακεδονομάχου.

Κοπή Βασιλόπιτας των Αρσιανών (εικόνες)



Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00μ.μ. στην αίθουσα Μαντάτο του Φιλιππείου οι Αρσιανοί των Γιαννιτσών έκοψαν τη βασιλόπιτα ύστερα από πολλά χρόνια.Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν εκτός όλων το Μνημόσυνο εις μνήμη των προγόνων που θα τελεσθεί την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου αλλά και πιθανή εκδήλωση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

ΟΕΒΕΣ Ν.Πέλλας:Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα επιμόρφωσης εργαζομένων



Ολοκληρώθηκαν τo σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 με θέμα «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ / INTERNET - E-MAIL - SOCIAL MEDIA  » που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας. Στα σεμινάρια πήραν μέρος εργαζόμενοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία και ρατσισμό στο ελληνικό Διαδίκτυο



Αυξανόμενες είναι οι καταγγελίες για περιστατικά παιδικής πορνογραφίας και ρατσιστικές συμπεριφορές στο ελληνικό Ίντερνετ.

Σε ανάρτησή στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με στοιχεία της SafeLine για το 2015, ο αριθμός των καταγγελιών ήταν υψηλός, φτάνοντας περίπου τις 4.000.

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας.



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Στο 24,6% η ανεργία τον Νοέμβριο



Σε 24,6% ανήλθε το εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας τον Νοέµβριο του 2015 έναντι 25,9% τον Νοέµβριο του 2014 και έναντι του αναθεωρηµένου προς τα άνω 24,7% τον Οκτώβριο του 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουµένων, κατά τον Νοέµβριο του 2015, εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.620.750 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.180.516 άτοµα ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.269.077 άτοµα.

Γ.Καρασμάνης: Απειλεί με πλήγμα την τοπική αγορά, τυχόν περικοπή του επιδόματος παραμεθορίου



         
Την κυβερνητική αυθαιρεσία να επιχειρηθεί η εξαίρεση του Νομού μας από την κατηγορία των παραμεθόριων και προβληματικών τύπου Α στο σύνολό τους, να απειλείται έτσι η περικοπή του επιδόματος εργαζομένων και να στερηθεί η τοπική οικονομία και αγορά ενός σημαντικού κονδυλίου, καταγγέλλει για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης.

Βόμβα Τόμσεν: Ζητά από την Ελλάδα μέτρα έως 9,5 δισ. ευρώ!



Μέτρα έως και 9,5 δισ. ευρώ εκτιμά ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα έως το 2019 ο Πολ Τόμσεν σε ένα άρθρο-βόμβα που ανάρτησε το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ και έχει τίτλο «Ελλάδα: Προς ένα Εφαρμόσιμο Πρόγραμμα».

Κι όμως, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ ζητά να μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις, γράφει για δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, ώστε να υπάρξει ένα πρόγραμμα βιώσιμο «με νούμερα που βγαίνουν»

Κοπή βασιλόπιτας από την Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος»



Την 31/01/2016 η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε μεσημεριανή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο φιλόξενο χώρο του RestaurantPIZZA HOUSE” στα Γιαννιτσά. Παρευρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :

Θρήνος για την τραγωδία με το ελικόπτερο - Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος



Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ένοπλες δυνάμεις μετά την τραγωδία που έλαβε χώρα τα ξημερώματα ανοικτά της νησίδας Κινάρου και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις νέοι αξιωματούχοι του πολεμικού ναυτικού.

Εντολή να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος στην Κίναρο, έδωσε την Πέμπτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις κήρυξαν τριήμερο πένθος.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 12/2



Γενικά
Η Σελήνη στο ζώδιό σου σε παρακινεί για να ανοίξεις έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων, αφήνοντας πίσω σου ότι σε ταλαιπώρησε ή σε στενοχώρησε. Καλό είναι όμως να αποφύγεις τα μακροπρόθεσμα σχέδια αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην πορεία θα βαρεθείς και θα τα αφήσεις όλα στη μέση. Επιπλέον, να θυμάσαι ότι η βιασύνη και η επιπολαιότητα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο



Δύο πιλότοι και ένας μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη νήσο Κίναρο, στα δυτικά της Λέρου. Λίγο μετά τις 11, στην πλαγιά απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου, σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου, βρέθηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών χειριστών και ταυτοποιήθηκαν πριν από λίγο. Πρόκειται για τους Κωνστανίνο Πανανά και Ελευθέριο Ευαγγέλου ενώ ο κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης(φώτο)  παραμένει αγνοούμενος.

Κοπή Βασιλόπιτας του ΓΑΣ Έδεσσας



Την Κυριακή 24/1/2016 ο ΓΑΣ Έδεσσας έκοψε την βασιλόπιτα του στον φιλόξενο χώρο του εντευκτηρίου του ΦΟΕ. Ήταν μια οργανωμένη και ευχάριστη εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν οι αθλητές της ακαδημίας, του μίνι, του παιδικού τμήματος και της ανδρικής ομάδας. Επίσης παραβρέθηκε σύσσωμο το προπονητικό team καθώς και πολλοί γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους. Η εκδήλωση είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, γεγονός που ικανοποίησε τους ανθρώπους του συλλόγου. 

Φιλανθρωπική βραδιά στο Pella Palace το Σάββατο για την μικρή Αναστασία



Φιλανθρωπική μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στο Pella Palace για την μικρή Αναστασία που έχει ανάγκη τη βοήθειά μας.

Το πλούσιο λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα απαρτίζεται από τους καλλιτέχνες:

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων & Φίλων ΚΔΑΠ-μΕΑ για δωρεά γραφικής ύλης



Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, εκφράζει δημόσια τις ολόθερμες ευχαριστίες του

προς την κα Αντιγόνη Βασιλειάδου - Χατζηδάκη,

για την δωρεά γραφικής ύλης που έκανε στο Σύλλογό μας στην  μνήμη του αδελφού της Κωνσταντίνου.

Ο Χάρης Ρώμας στην Pella TV και στην εκπομπή «Νεανικά»



Καλεσμένος στην εκπομπή «Νεανικά» της Πέλλα Τηλεόρασης θα είναι ο Χάρης Ρώμας την Παρασκευή στις 19:00 το απόγευμα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος μεταξύ άλλων θα μιλήσει στον Κυριάκο Θεοδοσίου και την Αντωνία Μπουζίνη για την παράστασή του, «Ο μαγικός κόσμος του Σκρουτζ» που στις 18 και 19 του μηνός θα είναι σε Αριδαία και Έδεσσα αντίστοιχα. 

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό



Κύριε Υπουργέ

Ως  Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας σας είχαμε στείλει έγγραφο με αριθ.πρωτ. 773 στις 30/9/2015 στο οποία σας αναφέραμε τα προβλήματα όσον αφορά τα θέματα υγείας της περιοχής μας τα οποία περιληπτικά είναι τα εξής:
Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού.

6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας στις 15 Μαίου 2016



Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της περιοχής Βεγορίτιδας  υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 6ο Ημιμαραθώνιο λίμνης Βεγορίτιδας την Κυριακή 15 Μαίου 2016  στην Άρνισσα Πέλλας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21 χιλ/τρων,  αγώνα δρόμου 5 χιλ/τρων  & 1000 μέτρων για παιδιά.

Κοπή πίτας, Γενική συνέλευση & εκλογές για νέο Δ.Σ. από την Ραδιολέσχη Έδεσσας


Την  Κυριακή  14-2-2016  σας  προσκαλούμε  για  την  κοπή  της  βασιλόπιτας  και  απολογισμό  του  Δ.Σ  για  την  χρονιά  που  μας  πέρασε. Σας  περιμένουμε  στο  ξενοδοχείο << ALFA >>   στις  17:30  για  να  πούμε  από  κοντά  και  να  εκλέξουμε  το  νέο  διοικητικό  συμβούλιο  για  τα  επόμενα  δυο  χρόνια. Δηλώσεις  υποψηφιότητας  θα  γίνουν  λίγο  πριν  την  ψηφοφορία.  Πληροφορίες  στο  R4   &  στο  τηλ.   6972278853. 

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει ο ΓΑΣ Έδεσσας με 3 νέους αθλητές από το παιδικό



Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει ξανά η Ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας, καθώς μετά την αναβολή του περασμένης αγωνιστικής, καλείται να αντιμετωπίσει τον Πανεδεσσαϊκό στο ντέρμπυ της πόλης μας το Σάββατο 13/2 στις 18:00 το απόγευμα. Ένα ακόμη παιχνίδι για τον ΓΑΣ Έδεσσας, καθώς το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και ο σύλλογος ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, ώστε να τερματίσει στην καλύτερη δυνατή θέση.

Εκατοντάδες γαλαξίες κρυμμένοι πίσω από τον δικό μας



Εκατοντάδες κρυμμένοι, αν και γειτονικοί μας γαλαξίες, έγινε δυνατό να παρατηρηθούν για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσαν Αυστραλοί και άλλοι αστρονόμοι (από ΗΠΑ, Ν.Αφρική και Ολλανδία).

Αν και απέχουν «μόνο» 250 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη - σχετικά μικρή απόσταση για τα αστρονομικά δεδομένα- οι εν λόγω γαλαξίες ήσαν μέχρι σήμερα αόρατοι εξαιτίας του δικού μας γαλαξία, που εμποδίζει τις αστρονομικές παρατηρήσεις, παρεμβάλλοντας πυκνά στρώματα άστρων και διαστρικής σκόνης.

Εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και τον χώρο της Κεντροαριστεράς»



Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος  Πέλλας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 13/02/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και τον χώρο της Κεντροαριστεράς» . Ομιλητής της εκδήλωσης ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξεκαλάκης Στέφανος.

Τακτική γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Στέγης Π.Ε. Πέλλας



Το Σωματείο Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Στέγης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καλεί όλα τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση με θέμα απολογισμός διοικητικού συμβουλίου και ενημέρωση για την επικείμενη εκδίκαση της αγωγής στις 2/3/2016. Ή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 24/2/2016  στο Φιλιππειο Γιαννιτσών στις 8.00 μμ ,

Ξεκίνησαν οι εγγραφές συμμετοχής στον 11ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»



Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών  Ο.Μ.Γ. πώς ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο του Δίον, τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα και τον 11ο Μαραθώνιο ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ και τους παράλληλους δρόμους τους.
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρθουν στον έφορο της ομάδας κ.Πέτσο και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους και να γραφτούν έως και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Προτάσεις από τους αγρότες ζητά ο Κατρούγκαλος



Με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μία μέρα μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ' αυτού.

Με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μία μέρα μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ' αυτού.

Κοπή πίτας από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ»



Tην Κυριακή 7 Φεβρουάριου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» έγινε αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας, με μια όμορφη & σεμνή εκδήλωση .
Ο πρόεδρος κ. Δόντσιος Γεώργιος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους,   του Ομίλου κατόπιν αναφέρθηκε τόσο στη δράση του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε όσο και στους στόχους για το επόμενο διάστημα, που παρόλο των δυσκολιών της εποχής ,καταβάλλονται μέγιστες προσπάθειες για την επίτευξη της υλοποίησής τους.

«Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»: Η αγαπημένη ελληνική ταινία απέκτησε χρώμα!



Δείτε τον Αντωνάκη (Γιώργο Κωνσταντίνου) και την Ελενίτσα (Μάρω Κοντού), στην έγχρωμη εκδοχή της κλασικής ελληνικής ταινίας, του 1963.

Ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης –Καρατζόπουλος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας του στον κινηματογράφο και παρουσιάζει την αγαπημένη ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», του 1963, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβέλλα, σαν να γυρίστηκε χτες.

Πίεση Κομισιόν προς Αθήνα για τα hot spots



Να ολοκληρωθούν τα κέντρα ζητούν οι Βρυξέλλες. Παραδέχονται ότι η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων έφτασε το 78% από μόλις 8%. Παραδοχή αποτυχίας του σχεδίου μετεγκατάστασης στην ΕΕ και κάλεσμα στην Τουρκία «για τα συμφωνηθέντα». Γκρίνια και για την Ιταλία.
Η πρόοδος στη δημιουργία των πέντε hot spots στο Αιγαίο (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω) είναι αργή, εν μέρει επειδή η κατασκευή τους έπρεπε να γίνει εκ του μηδενός, τονίζει η Κομισιόν. Αυτή τη στιγμή, μόλις ένα είναι σε πλήρη λειτουργία, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στα υπόλοιπα.

Τραγωδία. Συντριβή ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού. Αγνοούνται οι 3 χειριστές του.

Τραγική κατάληξη με το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού που χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια άσκησης. Λίγο μετά τις 8.15 το πρωί εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Αgusta Bell 212 το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα, στη νησίδα Κίναρο. Στο ελικόπτερο επενέβαιναν οι τρεις χειριστές του, δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας ανθυπασπιστής χειριστής ραντάρ.

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Στραντζαλιωτών Πέλλας «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»



         Σε  μια  κατάμεστη  αίθουσα  πραγματοποιήθηκε  το  μεσημέρι  της  Κυριακής  7  Φεβρουαρίου  2016  στο  οικογενειακό  κέντρο    «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»  ο  ετήσιος  χορός  του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΙΩΤΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΠΕΛΛΑΣ  « Η  ΣΤΡΑΝΤΖΑ». Πλήθος  κόσμου  παραβρέθηκε  σε  ένα  γλέντι  που  κράτησε  μέχρι  τις  πρώτες  απογευματινές  ώρες  και  υπό  τους  ήχους  της  παραδοσιακής  ορχήστρας   «ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΠΕΛΛΑΣ» ,   της  ποντιακής  ορχήστρας   του  ΑΛΕΞΗ  ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ  και  στην  λύρα  για  πρώτη  δημόσια  εμφάνιση  τον  μικρό  Θανάση  Κρομλίδη ,  διασκέδασε  με  την  ψυχή  του.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες



Τέσσερις οι άδειες - Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια, ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών
Στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης βρίσκεται η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα συμπεριληφθεί στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Πέμπτη.

Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: Το ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον και οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του καθηγητή  Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστήμιου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη  και έγκριτου συγγραφέα Χρήστου Νίκα ενώπιον ευάριθμου κοινού   στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δημαρχείου Πέλλας στα Γιαννιτσά το απόγευμα της Δευτέρας 8/2/2016.
    Στα πλαίσια της 11ης εκδήλωσης του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που συνδιοργανώνεται για 20ή περίοδο 2015-16 από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, αναπτύχθηκε το θέμα: 

Εγκρίθηκε επί της αρχής από τις επιτροπές το 'παράλληλο πρόγραμμα'. Αντιπολίτευση: 'Παράλληλο δούλεμα'



Με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να επισημαίνει ότι το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία, ως μια θετική νομοθετική παρέμβαση με ανακουφιστική λογική - ιδίως για τους ευπαθείς πολίτες - και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μιλούν για «παράλληλο δούλεμα» και να εγκαλούν την κυβέρνηση για «νομοθετική τσαπατσουλιά», εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες Eπιτροπές επί της αρχής του, το νομοσχέδιο που εισάγει «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 11/2



Γενικά
Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε καλεί να επιληφθείς κάποιων λεπτομερειών που αφορούν στην αρτιότερη παρουσίαση ενός θέματος, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί «κομβικό» για την περαιτέρω εξέλιξή σου. Επιπλέον, ο Ήλιος στον Υδροχόο θα σου δώσει την ευκαιρία να βρεθείς κοντά σε φίλους/ες ή ομοϊδεάτες, όχι όμως τόσο για να διασκεδάσετε, όσο να καταστρώσετε σχέδια και να «τρέξετε» μια υπόθεση από κοινού.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ένα νέο ρομπότ-κατσαρίδα που τρυπώνει παντού



Οι κατσαρίδες δεν είναι πολύ δημοφιλείς, ιδίως μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού. Ένας λόγος -πέρα από την εμφάνισή τους- είναι ότι όχι μόνο ξεπετάγονται από τα πιο απρόσμενα σημεία, αλλά συρρικνώνουν το σώμα τους και τρυπώνουν στις παραμικρές σχισμές πάχους λίγων μόλις χιλιοστών.
Αυτή ακριβώς η ικανότητα της κατσαρίδας αποτελεί την έμπνευση για το νέο ρομπότ που δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.

Το λαχανικό που θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στο καρκίνο και το διαβήτη.



Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι πασίγνωστες και οι γονείς έχουν κάθε δίκιο που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να το αγαπήσουν από μικρή ηλικία.Και αν οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι αυτό το λαχανικό βελτιώνει μόνο την υγεία του μυικού συστήματος, τότε θα ήταν σώφρον να διαβάσουν τις επόμενες γραμμές για να καταλάβουν πόσο πολύ το έχουν υποτιμήσει.

Εσπερινά κηρύγματα την Κυριακή 14/2 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σμπιλής, με θέμα:
«Η ΑΘΥΜΙΑ (ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».

Ρωσία για τον Μπίλ Γκέιτς."Αυτός ευθύνεται για τη διασπορά του ιού Ζίκα"



Ο ιός Ζίκα είναι ένα βιολογικό όπλο που μεταδίδεται από γενετικά τροποποιημένα κουνούπια να διαδώσουν την ασθένεια, σύμφωνα με μια έκθεση του Κρεμλίνου!
Φωτιά έχουν πάρει οι συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο μετά την έξαρση του ιού Ζίκα, που διαβάζοντας τα κανείς δεν θα μπορεί σίγουρα να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια η ψέμματα. Μετά λοιπόν και από τα μεταλλαγμένα κουνούπια και το πατεντάρισμα του ιού από το Ίδρυμα Ροκφέλλερ, τώρα μια νέα είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου που λέει ότι η

Μουσική εκδήλωση με τους μελωδούς της Έδεσσας



Tην Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 12.00 μ. το χορωδιακό σύνολο «Οι Μελωδοί της Έδεσσας» θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως (απέναντι από τον Ψηλό Βράχο) με ποιοτικά ελληνικά τραγούδια υπό την διεύθυνση του κ. Χρήστου Σαμαντά.