Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ξεφεύγει η κατάσταση στα Γιαννιτσά.Φωτιά στο στρατόπεδο «Φιλιππάκου».(φωτογραφίες)



Γύρω στις 10μμ και κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο φυλασσόμενο χώρο του στρατοπέδου «Φιλιππάκου».Την ίδια στιγμή ,στην πύλη βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής  που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μεταναστών.Στην περιοχή έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα ενώ ενισχύθηκαν οι

Ανοιχτή επιστολή-έκκληση δημότη Πέλλας προς δήμαρχο, υπουργό και βουλευτές για τα hotspot στα Γιαννιτσά



Με μεγάλη λύπη χθες, 25 Φεβρουαρίου 2016 πληροφορηθήκαμε, δια στόματος Υπουργού Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένου, το σχέδιο άμεσης δημιουργίας hotspot χιλιάδων προσφύγων σε δύο ακριτικές πόλεις της Μακεδονίας, τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς.

Σε ότι αφορά στα Γιαννιτσά, όπου γεννήθηκα και είμαι Δημότης, θα ήθελα αρχικά να θυμίσω ότι με μία πολιτικο-στρατιωτική απόφαση, το 2010, εκκενώθηκαν τα στρατόπεδα των Γιαννιτσών εντός ενός μηνός, γεγονός που επιβάρυνε οικονομικά την πόλη μας.

Κόβουν συντάξεις,εξαφανίζουν εφάπαξ και φέρνουν έκτακτη εισφορά.



Μειώσεις σε υψηλές, κύριες συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικές: αυτά είναι τα νέα σενάρια που εξετάζονται για να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την τρόικα, θέτει στο τραπέζι προτάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί το γενικευμένο «κούρεμα» συντάξεων.
Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την τρόικα, θέτει στο

Wall Street Journal.Σχέδιο εγκλωβισμού στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών.



 Σοκ και δέος προκαλούν οι αποκαλύψεις της Wall Street Journal για ύπαρξη σχεδίου Β σχετικά με το προσφυγικό από την ΕΕ που προβλέπει εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό,τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων.Οπως σημειώνεται η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη

Κύριε Καρασμάνη πέσατε στην παγίδα του Καμμένου.



Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά σε ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας κ.Γιώργου Καρασμάνη,ο τοπικός Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένο για το φλέγον θέμα της μετατροπής του στρατοπέδου «Φιλιππάκου» σε κέντρο κατασκήνωσης(camp) λαθρομεταναστών.Ο κ.Καρασμάνης εξέθεσε στον Υπουργό όλα τα επιχειρήματα που συνηγορούν στην ουσιαστική απόρριψη και ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης.Ως εδώ περίφημα...

Ξενύχτι και αποκλεισμός του «Φιλιππάκου» χθες το βράδυ. Γενικός ξεσηκωμός πολιτών



 Μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες όσο η κυβέρνηση θα εμμένει στην πρωτοφανή απόφασή της για δημιουργία ολόκληρης πόλης μεταναστών στην καρδιά της πόλης των Γιαννιτσών ,πήραμε χθες το βράδυ. Αμέσως μετά τη λήξη του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ,δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πύλη του στρατοπέδου «Φιλιππάκου».

Σιγή «ιχθύος» από την κ.Τζάκρη.Ποιος υπέδειξε τελικά το «Φιλιππάκου»;



Σιγή «ιχθύος» από την κατά τ’άλλα  λαλίστατη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ,κ.Θεοδώρα Τζάκρη.Δύο μέρες τώρα που τα Γιαννιτσά και ολόκληρη η Πέλλα βρίσκεται σε αναβρασμό ,πολίτες και φορείς αναζητούν την κ.Τζάκρη  για να λάβουν απαντήσεις.Ο συνάδελφός της και εξ Αριδαίας ορμώμενος κ.Σηφάκης τουλάχιστον είχε το θάρρος ή και το θράσος να παραδεχτεί δημόσια πως δεν διαφωνεί αλλά στηρίζει την μετατροπή των Γιαννιτσών σε ένα απέραντο στρατόπεδο χιλιάδων λαθρομεταναστών.Η

Κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα τον Μάρτιο!



Εκτενές δημοσίευμα για την κρίση στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;» φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που κυκλοφορεί σήμερα.«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε για

Οργή και ξεσηκωμός στα Γιαννιτσά.Δυναμικό παρών πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.



Οργή,αγανάκτηση,αγωνιστικό πνεύμα και ενότητα είναι όσα αποτυπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας.Με αποκλειστικό θέμα την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στη δημιουργία στρατόπεδου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών, δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες διατρώνωσαν την πλήρη αντίθεσή τους και την βούληση για δυναμικές κινητοποιήσεις.Ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Γρ.Στάμκος έκανε μια συνολική αναφορά και φώτισε

Ατελείωτο το δράμα των προσφύγων - «Πάρκινγκ» ανθρώπινων ψυχών η Ελλάδα



Ένα ανθρώπινο καραβάνι 20.000 ψυχών «εγκλωβισμένων» στην Ελλάδα αναζητά τρόπο διαφυγής από τη χώρα, αναζητά τρόπο να συνεχίσει το ταξίδι του στην αφιλόξενη Ευρώπη, που κλείνει σύνορα και δρόμος.
Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, φορτωμένοι με τα λιγοστά τους πράγματα, πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι, περπατούν στις κεντρικές οδούς της χώρας προς την Ειδομένη, αναζητώντας ένα πιο ασφαλές μέρος από την πατρίδα τους. Οι εικόνες που καταγράφονται... συγκλονιστικές.

Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Μπροστά η ΝΔ από 4,3% έως 6,5% στην πρόθεση ψήφου



Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» και η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ - Οικουμενική χωρίς Τσίπρα ζητά το 42% αν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των πολιτών που κρίνουν αρνητικά την πορεία της χώρας, στην έρευνα της Metron Analysis. Το 85% δηλώνει ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση, το 63% υποστηρίζει ότι είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 27/2



Γενικά
Ο ενεργός Ποσειδώνας σε καλεί να περιορίσεις την εξωτερική σου δράση, να ξεκουραστείς, να ονειρευτείς και γενικότερα να επικεντρωθείς περισσότερο στις εσωτερικές σου ανάγκες. Αν μάλιστα έχεις κάποια καλλιτεχνική κλίση θα έχεις μια χρυσή ευκαιρία να την εκφράσεις. Παράλληλα, το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό μπορεί να συμβάλλει σε ευχάριστα απρόοπτα κι εκπλήξεις στην καθημερινότητά σου.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Καρασμάνη-Καμμένου για το θέμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης στα Γιαννιτσά




Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εγκαταστήσει πρόσφυγες στο στρατόπεδο Φιλιππάκου ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε και είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Υπουργό Πάνο Καμένο και τον Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Τους τόνισε και δια ζώσης ότι η απόφαση ήταν αψυχολόγητη και άστοχη, γι’ αυτό και έχει δημιουργήσει σοβαρότατες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία οι οποίες, όπως προειδοποίησε ο Βουλευτής, θα κλιμακώνονται όσο η ηγεσία του Υπουργείου θα εμμένει στον αρχικό σχεδιασμό.

Ανακοίνωση Πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων μετά την συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό



Με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα και της επιβίωσης, αντιπροσωπεία των 69 μπλόκων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει θεση η κυβέρνηση στο πλαισιο αιτημάτων που αποφασίσαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια στις 7 Φλεβάρη.

Σχολή κριτών χρονομετρών κολύμβησης στην Άρνισσα



Στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης από τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας και τον Δήμο Έδεσσας, θα λειτουργήσει Σχολή Κριτών – Χρονομετρών στην Άρνισσα.
Η έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας και θα περατωθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου που θα δοθεί και η Πιστοποίηση από την ΚΟΕ στους συμμετέχοντες.

Τον Βασίλη Γιώργη απέκτησε ο Μακεδονικός Έδεσσας



Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του χειμώνα ο Μακεδονικός Έδεσσας αποκτώντας τον δυναμικό μέσο Βασίλη Γιώργη.
Ο Γιώργη, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τον Μακεδονικό, είναι 24 ετών και αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη πλούσια καριέρα με παρουσία σε Όλυμπο Αψάλου, Δόξα Μανδάλου, Δάφνη Παναγίτσας, Μακεδονικό Μεσημερίου και Ελπίδα Έδεσσας,

Έκτακτη ανοιχτή στους πολίτες συνεδρίαση του Δ.Σ. Πέλλας σήμερα στις 7:00μμ



Όπως από νωρίς χθες το βράδυ, έγκυρα και έγκαιρα το Πέλλα Δώθε ενημέρωσε τους αναγνώστες του, η πρώτη αντίδραση του Δήμου Πέλλας είναι η έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την παράλογη κυβερνητική απόφαση για δημιουργία και λειτουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στο πρώην στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά. 

Γ.Καρασμάνης «Ανακαλέστε εδώ και τώρα την παράλογη απόφαση για εγκατάσταση προσφύγων στα Γιαννιτσά»



          
Σοβαρότατες ανησυχίες και σφοδρές αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι το ένα από τα πέντε νέα κέντρα φιλοξενίας  προσφύγων που πρόκειται να λειτουργήσουν, θα στεγαστεί στα Γιαννιτσά, στο παλαιό στρατόπεδο Φιλιππάκου όπου μέχρι το 2011 στεγαζόταν η 34η Ταξιαρχία Στρατού, ο Λόχος Στρατηγείου, ο 2ος Λόχος Διαβιβάσεων, το 507 Τάγμα ΠΖ και ο Λόχος Αντιαρματικών.

Παιδικό: Επικράτηση Μ.Αλέξανδρου επί του ΓΑΣ Έδεσσας 73-50



Την ήττα γνώρισε το παιδικό τμήμα του ΓΑΣ Έδεσσας από του Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών με 73-50. Ο ΓΑΣ Έδεσσας κατάφερε σε αρκετά σημεία του αγώνα να «κοντράρει» μια πολύ καλή και «γεμάτη» ηλικιακά ομάδα. Οι νεαροί αθλητές του ΓΑΣ παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο (παρά την διαφορά ηλικίας από τους αντιπάλους).

Συνάντηση Τσίπρα με αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό του 1998, οι οποίοι δεν διορίστηκαν ποτέ και τώρα μετά από 18 χρόνια, με διάταξη στο χθεσινό νομοσχέδιο Βερναρδάκη τους δίνεται προτεραιότητα για τις επόμενες προσλήψεις, στο πεδίο που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού.
Σε διάλογο που είχε μαζί τους μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την περίπτωσή τους «μεγάλη αδικία, μια αδικία 18 χρόνων, όπου μια διαγωνιστική διαδικασία με βάση τον ΑΣΕΠ είχε κρυφτεί στα συρτάρια και οι προσλήψεις γίνονταν μάλλον με άλλους τρόπους».

Την ήττα γνώρισαν τα κορίτσια του Πανεδεσσαϊκού στην Κατερίνη με 58-42



Στην πρεμιέρα του στο φετινό πρωτάθλημα Γυναικών Α΄ Κατηγορίας ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ δεν τα κατάφερε να κάνει την έκπληξη στην Κατερίνη όπου γνώρισε την ήττα με 58 – 42 αντιμετωπίζοντας την περσινή πρωταθλήτρια Α.Γ.Ε. Πιερίας.

Παρά το καλό του ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο όπου και έχει τον απόλυτο έλεγχο των ριμπαουντ και του ρυθμού του αγώνα δεν μπόρεσε αν ξεφύγει στο σκορ.

Οργισμένη αντίδραση Δήμου Πέλλας: Η κοινωνία θα αντιδράσει στην παρανοϊκή απόφαση της κυβέρνησης



Καταρχήν ρωτάς! 
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι. 

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ έχει δέκα ημέρες, αλλιώς η Σένγκεν καταρρέει



Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ακόμα δέκα ημέρες για να επιτύχει σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος όλο το σύστημα (της Σένγκεν) να καταρρεύσει» είπε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την Σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, που έλαβε χώρα στον απόηχο της Διάσκεψης των Δυτικών Βαλκανίων που συγκάλεσε η Βιέννη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Προκλητική δήλωση Σηφάκη «Και η Πέλλα θα πρέπει να ζήσει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά»

“Ακούστηκε και μπορώ να πω προς το παρόν ότι δεν έχω και εγώ περαιτέρω ενημέρωση. Θα το δούμε άμεσα, αν υπάρξει τέτοια περίπτωση για φιλοξενία προσφύγων στα Γιαννιτσά. Αυτό δεν είναι τραγικό, καθώς θα πρέπει αν κλείσουν τα σύνορα να είμαστε έτοιμοι για άλλους χώρους. Όλοι οι χώροι ανά την Ελλάδα, είναι σε κατοικημένες περιοχές. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποιοι εξ αυτών ως εφεδρείες. Σε ποια σειρά θα είναι τα Γιαννιτσά, τρίτη, τέταρτη, δέκατη… θα φανεί, πάντα ως λύσεις εναλλακτικές.

Ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Πέλλας



Την Κυριακή 28/2/2016 και ώρα 8μμ στο ξενοδοχείο «Πέλλα» στα Γιαννιτσά θα πραγματοποιηθεί η κοπή Βασιλόπιτας της Νέας Δημοκρατίας Πέλλας με ομιλητή τον βουλευτή Ν.Σερρών Κώστα Καραμανλή.

Κομισιόν: Δύο μήνες διορία στην Ελλάδα να «προσαρμόσει» τη φορολογία στο γάλα και στο κρέας



Οι διατάξεις που ισχύουν, παραβιάζουν κατά την Επιτροπή, τους κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα μέτρα που έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα με τους δασμούς και δημιουργούν εσωτερική φορολόγηση που εισάγει διακρίσεις
Την «προσαρμογή» της φορολογικής νομοθεσίας που διέπει το γάλα, τα προϊόντα με βάση το γάλα και το κρέας, που εισάγονται από άλλες χώρες της ΕΕ, ζήτησε από την Ελλάδα η Κομισιόν, δίνοντας διορία δύο μηνών. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει με ένα ακόμη πρόστιμο.

Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ-μΕΑ για τις προσφορές του «Μασούτη» προς τον σύλλογο



Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, «Ανατολή»
ευχαριστεί από καρδιάς την εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» για την προσφορά προϊόντων της στα παιδιά του Συλλόγου μας
Ευχόμαστε το φιλανθρωπικό έργο του κ. Μασούτη να βρει και άλλους μιμητές.

Τσίπρας: Αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά το κλείσιμο των συνόρων



Κατέκρινε την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης όσον αφορά τις προσφυγικές ροές
Το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, κατέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις στάσεις αυτές «καθ' όλα αντιευρωπαϊκές», υπογραμμίζοντας πως αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 26/2



Γενικά
Ο Ερμής στον Υδροχόο σε καλεί να εμπλουτίσεις και να ανανεώσεις τον κύκλο των γνωριμιών σου, αφού οι καλές δημόσιες σχέσεις σου είναι το «κλειδί» της προόδου σου. Αν μάλιστα ζητήσεις υποστήριξη στην προώθηση των ιδεών και του έργου σου, το πιθανότερο είναι να βρεις άμεση ανταπόκριση. Επιπλέον, μπορείς να έχεις ανάλογα οφέλη από την συμμετοχή σου σε μια συλλογική προσπάθεια.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα 6 βασικά λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο έξυπνες γυναίκες και παραμένουν single



Όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν η κοινωνία εξελιχθεί, ένα πράγμα θα παραμένει το ίδιο: Η γυναικεία φύση και ψυχολογία οι οποίες λογικά δε θα αλλάξουν ποτέ. Καλώς ή κακώς, όλες μας, ή σχεδόν όλες πέφτουμε θύματα της άποψης του να παντρευτώ και να κάνω παιδιά, ενώ ακόμα κι αν δηλώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές σου, θα έχεις πάντα την αντίδραση της μανούλας η οποία θα σου πει δραματικά: «Θέλεις να με πεθάνεις»;

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας;



Πληροφορίες θέλουν το Δήμαρχο Πέλλας κ.Γρηγόρη Στάμκο, έντονα ενοχλημένο και κάθετα αντίθετο με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά.Η πρώτη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στην πρωτοφανή απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,φαίνεται πως θα είναι η έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας αύριο Παρασκευή.Γίνεται λόγος για ψύχραιμη αντίδραση μέσα από σειρά πρωτοβουλιών που βαθμιαία θα κλιμακώνονται μέχρι την

Τζάκρη-Σηφάκης για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Γιαννιτσών. «Μην αντιδράτε.Θα κάνουμε διορισμούς!»



Ώρα με την ώρα αποκαλύπτονται περισσότερες και πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στη δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων στα Γιαννιτσά. Ούτε λίγο ούτε πολύ φιλοδοξούν να στεγάσουν και να φροντίσουν περί τους 10.000 (!) λαθρομετανάστες και πρόσφυγες κυρίως προερχόμενους από χώρες όπως το Αφγανιστάν και τη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση διαφημίζει πως στο εγχείρημά της έχει την απόλυτη στήριξη των τοπικών αυτοδιοικήσεων ,γεγονός όμως που ασφιβητείται και προκαλεί

Στρατόπεδο προσφύγων μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών!Δείτε τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση.





Η υποψία που την τελευταία εβδομάδα έγινε πιθανότητα ,σήμερα δια στόματος Υπουργού Εθνικής Άμυνας έγινε κυβερνητική απόφαση. Τα Γιαννιτσά θα δεχτούν χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Το hot spot των Διαβατών, οι ισχυρές αντιδράσεις τοπικών παραγόντων στη Θεσσαλονίκη αλλά και η παρουσία της κ.Τζάκρη που φέρεται να μην έχει διατυπώσει ενστάσεις στην προοπτική εγκατάστασης προσφύγων στην πόλη των Γιαννιτσών ,οδήγησαν στη σημερινή απόφαση Καμμένου.

Πανήγυρις του Αγίου Πολυκάρπου στην Ξιφιανή Αλμωπίας (εικόνες)



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου στον φερώνυμο ιερό ναό της Ξιφιανής Αλμωπίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Κατά την έναρξή του (στις 17:00) πραγματοποιήθηκε επίσημη 
υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παντανάσσης, η οποία φυλάσσεται στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης και είναι αντίγραφο της ομωνύμου εικόνος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Μετείχε πλήθος ιερέων και λαού, ενώ ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος, ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μεραρχίας κ. Χρήστος Καρυώτης.

Η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει με ρυθμό "ρεκόρ"



Η στάθμη στις θάλασσες του πλανήτη αυξήθηκε στον 20ό αιώνα με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 28 αιώνων, από την εποχή περίπου του Ομήρου και της ίδρυσης της αρχαίας Ρώμης, σύμφωνα με δύο νέες διεθνείς επιστημονικές έρευνες, οι οποίες είναι οι πιο πλήρεις που έχουν γίνει ποτέ.

Χωρίς την κλιματική αλλαγή, η άνοδος των υδάτων δεν θα ήταν ούτε η μισή, ενώ δεν αποκλείεται να είχε σημειωθεί ακόμη και πτώση της στάθμης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. Μεταξύ 1900 - 2000 η παγκόσμια στάθμη των ωκεανών και των θαλασσών αυξήθηκε κατά περίπου 14 εκατοστά. Μετά το 2000 ο ρυθμός ανόδου των υδάτων φαίνεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Μουσική Βραδιά της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας καλεί τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου των καθηγητών στη μουσική βραδιά που διοργανώνει στην ταβέρνα "Αρχοντικό" στην Έδεσσα, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016. Στόχος της εκδήλωσης είναι να βρεθούν πιο κοντά οι καθηγητές, να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν τις σκέψεις τους.

Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και επίθεση σε ΝΔ



Την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, ώστε να διαμορφωθεί κοινή θέση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα ζητήσει υποχρεωτική εφαρμογή του relocation και resettlement από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απογοητευτική την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη, ενώ είπε ότι κάποιοι δεν κατανοούν, ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Επίσης οι κοινές συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν.

Ζητείται γεωπόνος για εργασία σε τοπική επιχείρηση εμπορίας φρούτων



"Ζητείται γεωπόνος έως 35 ετών με γνώσεις Η/Υ και καλή γνώση αγγλικών για επιχείρηση εμπορίας φρούτων. Αποστολή βιογραφικών: sales@realfruit.gr, Φιλίππου 10, Έδεσσα, Τηλ: 23810 23237"