Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στην Πέλλα σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.



Ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ ,θα επισκεφθεί την Πέλλα. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016,θα βρεθεί στη Σκύδρα όπου θα συμμετέχει, ως κεντρικός ομιλητής, στη διευρυμένη Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Πέλλας στο ξενοδοχείο «Άδωνις».

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να καταστρέψει την παραγωγή κρασιού



Η κλιματική αλλαγή στο σύνολο του πλανήτη θα μπορούσε να καταστρέψει την παραγωγή του κρασιού, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Nasa Goddard της NASA κατέδειξε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη έχει ήδη επηρεάσει την ευρωπαϊκή βιομηχανία παραγωγής κρασιού.

Αύξηση σοκ του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Στα ύψη το πετρέλαιο κίνησης.



Δεν είναι μόνο όσοι έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, θα πληγούν και οι καταναλωτές καθώς θα εκτιναχθούν τα έξοδα μεταφοράς, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η τιμή του υγραερίου για την κίνηση.Η εξίσωση στη διαπραγμάτευση δεν βγαίνει. Το υπουργείο αναζητά μόνο από το νέο χαράτσι μέσω αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα τουλάχιστον 400 εκατομμύρια. Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι πληρώνουν λιγότερα.

Υψώνει φράχτη και η Βουλγαρία



Ετοιμη για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα της με την Ελλάδα για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες είναι η Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ενώ τον περασμένο μήνα το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης με στρατό της φύλαξης συνόρων χωρών - μελών της Ε.Ε. προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες ροές από γειτονικές χώρες που είχαν κατακλυστεί από πρόσφυγες.

Νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων- CLLD/LEADER



Σχετικά με την προετοιμασία της πρότασης για το Νομό Πέλλας  από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) στα πλαίσια της  πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την υποβολή προτάσεων της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER –Μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ-Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020  καλούνται οι φορείς και ο τοπικός πληθυσμός του Νομού Πέλλας σε συναντήσεις-συνεδριάσεις διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθούν ανά Δήμο, όπως αναφέρεται παρακάτω:

Νομοθετικές ρυθμίσεις για ιαματικά και χιονοδρομικά κέντρα



Τα χρονίζοντα ζητήματα στην αδειοδότηση των χιονοδρομικών κέντρων και των ιαματικών εγκαταστάσεων επιλύουν οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις, που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 
Πρόκειται για αναγκαίες ρυθμίσεις που προώθησε η αρμόδια Αν. Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και διευθετούν άμεσα τις εκκρεμότητες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και υποδομών χειμερινού και ιαματικού τουρισμού σε όλη τη Χώρα. 

Κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 31 Μάρτη στην Πλατεία ΕΠΟΝ-Γιαννιτσά



Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέουςκάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ταυτόχρονα, θέλει να μας φορτώσει με νέους δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια για να εξασφαλίσει νέες δυνατότητες οικονομικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΑΕΕ: Μέχρι 31 Μαρτίου η καταβολή των εισφορών του 1ου διμήνου 2016



Έως την ερχόμενη Πέμπτη 31/3 θα πρέπει οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αλλά και όσοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών στην πληρωμή τους ώστε να είναι εμπρόθεσμοι.Η Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 1ου διμήνου 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν, μέσω μέσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή):

Συλλήψεις 30 τζιχαντιστών στην Κύπρο



Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικών απειλών μετά τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, «συναγερμός» έχει σημάνει και στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano.Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Φραντσέσκο Ντε Πάλο, ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος τέθηκαν υπό κράτηση στην Κύπρο.Αναλυτικότερα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως συνολικά 30 ύποπτοι για τρομοκρατία τέθηκαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο

Άγρια επεισόδια στη Βέροια.Εμπόδισαν την εγκατάσταση προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα.



Αγρια επεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Βέροια. Αγανακτισμένοι κάτοικοι γιουχάρισαν τους πρόσφυγες που έφτασαν από την Ειδομένη, ενώ έθεσαν υπό ομηρία και παραλίγο να λιντσάρουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.Τα πρώτα 6 λεωφορεία με πρόσφυγες που πείστηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μεταφερθούν σε κανονικά κέντρα φιλοξενίας έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βέροια.Ωστοσο, η εγκατάστασή τους στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, έγινε

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 κι ώρα 12:00΄, μετά από πρόσκληση της
Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση απόδοσης λογαριασμού και απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου (Σολομωνίδη Δημητρίου) για αντιμετώπιση δαπανών χορήγησης νέας παροχής και τοποθέτησης νέων ιστών Φ.Ο.Π. με Φ.Σ. υδραργύρου ποσού 2.897.47€.

Ενίσχυση 2,8 εκ. ευρώ στους Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες



Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 2.800.000 ευρώ προς την τοπική αυτοδιοίκηση που σηκώνει το βάρος του προσφυγικού ζητήματος προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το ποσό θα λάβουν περιφέρειες και δήμοι που εντός των διοικητικών ορίων τους λειτουργούν δομές φιλοξενίας και θα κατανεμηθεί αναλογικά με τον αριθμό προσφύγων που διαμένουν σε αυτές. Ενδεικτικά τέτοιοι ΟΤΑ είναι η Αθήνα και ο Πειραιάς, η Λέσβος, οι

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 26/3



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Άρη ενδέχεται να αναδείξει έκτακτα καθήκοντα και υποχρεώσεις, που στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με πράγματα που δεν προχωρούν και κάποιος επιτέλους πρέπει να αναλάβει δράση! Αν όμως επιδείξεις τον συνήθη ενθουσιασμό σου, όλα θα γίνουν τελικά όπως πρέπει και θα μπορέσεις «να βγάλεις το φίδι από την τρύπα». Επιπλέον, φαίνεται να εντείνονται οι επαφές σου με τον «έξω κόσμο».

Σαν Σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες αυτή την ώρα



Ένας ύποπτος έχει «εξουδετερωθεί» - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Σάερμπεκ όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ

Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών του Βελγίου σημειώνεται αυτή την ώρα στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας ύποπτος έχει «εξουδετερωθεί», δίχως να διευκρινίζεται αν έχει συλληφθεί ή αν έχει πέσει νεκρός.

Συμβολισμός και ιστορία της σημαίας της Ελλάδος



Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προΐστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος". Ο σταυρός συμβολίζει τον σταυρό του χριστιανισμού και της ορθόδοξης πίστης, όπως και ο σταυρός στον ιστό, το επίσημο θρήσκευμα της χώρας, τον χριστιανισμό.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;



Το έθιμο καλεί στο οικογενειακό τραπέζι την 25η Μαρτίου να προσφέρεται μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς. 
Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η παλαιότερη και πιο αυστηρή χρονική περίοδος νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία. Στην έναρξη της καθιέρωσης της, περί τον 4ο αιώνα μ.Χ., προβλεπόταν μάλιστα κατά τα μοναχικά πρότυπα ξηροφαγία, με τους πιστούς να τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα κι αυτή μετά τις 3 το μεσημέρι.

Αρχιερατική ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 στις 7:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Χώροι για ακόμη 30.000 μετανάστες χρειάζονται στη Μακεδονία.



Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, έθεσε ως προτεραιότητα τη μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα - Παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη δεν έχει στείλει ακόμα κανέναν παρατηρητή για το άσυλο
Την αποτυχία της εφαρμογής, στην πράξη, της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου «ομολογεί», ουσιαστικά, η κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε

25η Μαρτίου: Το σχολείο που τίμησε την εθνική επέτειο, όπως κανένα στην Ελλάδα



Με λαμπρότητα, πολυπολιτισμικότητα και αρκετή φαντασία το Saheti School και η ελληνική κοινότητα στο Γιοχάνεσμπουργκ γιόρτασαν με μοναδικό τρόπο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)
Σήμερα Πέμπτη, γιορτάζεται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Στην Νότια Αφρική και συγκεκριμένα στην Σχολή Σαχέτι ο εορτασμός αυτός έγινε την Κυριακή που μας πέρασε καθώς η εθνική μας επέτειος συμπίπτει φέτος με την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Θρύλος της Αγίας Λαύρας



Σύμφωνα με το θρύλο της Αγίας Λαύρας, η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821, όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. Η άποψη αυτή γνώρισε μεγάλη διάδοση ήδη από τα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια: η θρυλική σκηνή αναφέρεται σε πλήθος πηγών και οι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της αναπαρήχθησαν μαζικά. Ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν αναφέρει κάτι σχετικό στα απομνημονεύματά του και ορισμένοι ιστορικοί ήδη από το 19ο αιώνα θεωρούν τη διήγηση αυτή φανταστική.

Πώς η μαφία των Σκοπίων επέβαλε το camp στην Ειδομένη ελέω...καζίνο Γευγελής.



Τα “παιχνίδια” με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες της Ειδομένης, στα οποία εμπλέκονται και διάφορες σκοτεινές ΜΚΟ, είναι ακόμη πιο χοντρά απ' ότι κάποιοι νομίζουν και πέραν των εθνικών διαστάσεων έχουν και οικονομικές. Αποκαλύπτεται πώς η “μαφία” των Σκοπίων επέβαλε το camp να μην δημιουργηθεί στους Ευζώνους, όπου είναι το βασικό πέρασμα από την Ελλάδα αλλά στη γνωστή πλέον Ειδομένη για να μην πληγεί το καζίνο της Γευγελής.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Γιατί εορτάζεται την 25η Μαρτίου;



Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η θεομητορική αυτή εορτή του Ευαγγελισμού, περιλαμβάνεται στο δωδεκάορτο και είναι η μόνη από τις πέντε μεγάλες θεομητορικές εορτές, η οποία βασίζεται στην Καινή Διαθήκη, καθώς οι υπόλοιπες βασίζονται στην απόκρυφη γραμματεία.
Ωστόσο, δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς άρχισε να εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η εορτή εμφανίζεται στη Συρία, την Μ. Ασία, αλλά και την Κωνσταντινούπολη πριν το 431.
AdTech Ad
Το 560 ο Ιουστιανιανός ο Α’ πρόβαλε την 25η Μαρτίου, ως την κατάλληλη ημέρα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

25η Μαρτίου και Εθνική Επέτειος



Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και  αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.
Τι συνέβη, άραγε, στις 25 Μαρτίου του 1821 και την έχουμε αναδείξει ως την ημέρα της εθνικής μας εορτής; Τίποτα απολύτως λένε οι ιστορικοί. Ή σχεδόν τίποτα, για να είμαστε ακριβείς, πέρα από κάποιες αψιμαχίες. Κανένα σπουδαίο πολεμικό γεγονός που να δικαιολογεί αυτή την επιλογή. Ούτε καν η ύψωση του λαβάρου της Μονής της Αγίας Λαύρας και η ορκωμοσία των παλληκαριών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Απολυτίκιο Ευαγγελισµού της Θεοτόκου - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ (βίντεο)


Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/3



Γενικά
Το τρίγωνο του Ερμή με τον Άρη σε ωθεί να εντατικοποιήσεις τις προσπάθειές σου και να αναλάβεις άμεσες και δυναμικές πρωτοβουλίες, ώστε να πετύχεις έναν σημαντικό στόχο σου. Καλό είναι ωστόσο να μην πάρεις πολύ φόρα και παρασύρεις στο διάβα σου δικαίους και αδίκους! Παράλληλα, η Αφροδίτη στους Ιχθύες σε καλεί να αποφύγεις διατροφικές καταχρήσεις.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 25 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αυτές είναι οι 3 πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα.



Τα νοσήματα πνευμονικής κυκλοφορίας, η νόσος εγκεφαλικών αγγείων και η ισχαιμική καρδιοπάθεια παραμένουν οι τρεις πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, από το 2004 έως και το 2013, ωστόσο, και οι τρεις αιτίες παρουσιάζουν σημαντική πτωτική πορεία, αν και ακόμη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.Σταθερή πτωτική πορεία παρουσιάζει η γενική προτυποποιημένη θνησιμότητα, από όλες τις αιτίες, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, το 2013 ήταν 857,2 ανά 100.000 πληθυσμό, ενώ το 2004 ήταν 1.047,8 ανά 100.00 πληθυσμό.

Αγαθή Μακρίδου "Το ιστορικό στοίχημα της Κεντροαριστεράς"



Ένα έτος και κάτι μήνες χρειάστηκαν μόνο για να καταρρεύσει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και η ρητορική ψεύδους και μίσους που καλλιεργούσε επί σειρά ετών. Σε ένα έτος και κάτι μήνες έδειξε σε όλη την κοινωνία, πως μπορεί να καταστραφεί ο οικονομικός,παραγωγικός και κοινωνικός ιστός και εν γένει μια ολόκληρη χώρα.
Το ζήτημα που ανακύπτει είναι ο ρόλος του κεντροαριστερού χώρου και ποια θέση δύναται να καταλάβει στον πολιτικό χάρτη της πατρίδας , αλλά και στον χάρτη των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων και εξελίξεων.

Η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους.



Η Πολωνία αρνείται στο εξής να υποδεχτεί μετανάστες στο έδαφος της, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων που έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Μπεάτα Σίντλο, με αφορμή τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
"Μετά από αυτά που συνέβησαν χθες στις Βρυξέλλες δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να πούμε ότι συμφωνούμε να δεχτούμε οποιονδήποτε αριθμό μεταναστών" είπε η Σίντλο

Τι γράφουν γνωστά ηλεκτρονικά μέσα για τους πρόσφυγες στα Γιαννιτσά



Εκτενές ρεπορτάζ από γνωστά ηλεκτρονικά ειδησεωγραφικά site της χώρας για την έλευση και εγκατάσταση προσφύγων στα Γιαννιτσά. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το STAR.GR αναμετάδωσε το ρεπορτάζ του Πέλλα Δώθε.
Δείτε τι έγραψαν:

Φυλάκιση οκτώ μηνών στο Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο.



Στην αθώωση του τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη από την κατηγορία της απιστίας, προχώρησε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ επικύρωσε ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 - 2009.Ειδικότερα, ο κ. Ψωμιάδης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για απιστία σε φυλάκιση 8 μηνών και τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση.

Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου Εδέσσης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (εικόνες)



Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 17.00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ εγκαινίασε το νέο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Έδεσσα.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου παρισταμένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου και του ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωήλ.

Για «λουκέτο» το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων



Την επιστροφή στις χειρότερες μέρες της κρίσης προμηνύει η εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το 2016.
Όπως δείχνει η έρευνα αρχίζει ένας νέος κύκλος στασιμότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ' επέκταση για την ελληνική οικονομία και ότι η μόνη βεβαιότητα είναι η βεβαιότητα της επιδείνωσης όλων των μεγεθών που αφορούν στην πραγματική οικονομία.

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη.Κλείνουν το δρόμο σε πρόσφυγες που κατευθύνονται εκεί.



Μετά από τόσες ημέρες παραμονής σε άθλιες συνθήκες, οι περίπου 12.000 εγκλωβισμένοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αντιδρούν, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ενώ πλέον τίθεται και θέμα ασφάλειας για τους ανθρώπους των ΜΚΟ, αλλά και των ΜΜΕ που βρίσκονται στην περιοχή.Η κυβέρνηση μπορεί να υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα πως δεν θα πραγματοποιηθεί αστυνομική επιχείρηση στο σημείο για να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο φαίνεται πως κάτι έχει αλλάξει.

Ο Δήμαρχος Πέλλας συγχαίρει την ομάδα χαντ μπολ του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών



Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, συγχαίρει την ομάδα χαντ μπολ του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος χειροσφαίρισης και για την αξιοπρεπέστατη εμφάνισή τους στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Ρουέν της Γαλλίας.

Η Frontex ζήτησε 1.500 αστυνομικούς και τα ευρωπαϊκά κράτη έστειλαν μόλις 396



Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αυτά που είναι συνδεδεμένα με τον χώρο Σένγκεν —Ισλανδία, Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν— δεν έχουν διαθέσει μέχρι τώρα παρά μόλις 396 αστυνομικούς από τους 1.500 που ζητούσε ο FRONTEX για να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Ανεμβολίαστα 45.000 παιδιά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Η Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης βρίσκει ανεμβολίαστα περίπου 45.000 παιδιά σε όλη την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) λόγω έλλειψης εμβολίων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης (24 Μαρτίου) η αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΠΚΜ Ιωάννα Τζάκη, ανέφερε ότι κάθε χρόνο στην ΠΚΜ εμβολιάζονται περίπου 40.000 παιδιά της Α΄ Δημοτικού. Λόγω της έλλειψης εμβολίων κατά την περσινή σχολική χρονιά έμειναν ανεμβολίαστα 5.000 παιδιά ενώ κατά το παρόν σχολικό

Στα Γιαννιτσά ο 1ος αγώνας πρωταθλήματος MOTOCROSS Αν. Ευρώπης (βίντεο)

Η ΑΜΟΤΟΕ και το αθλητικό σωματείο Ο.Φ.Μ.Γ. διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα του Πρωταθλήματος MOTOCROSS ΑΝ. Ευρώπης (EASTERN EUROPEAN MOTOCROSS CHAMPIONSHIP) στην πίστα των Γιαννιτσών στις 26-27 Μαρτίου 2016 στις 10:30πμ.