Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το φρούτο που σώζει τα μάτια σας



Eδώ και χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη ότι το καρότο είναι το ισχυρότερο διατροφικό «όπλο» ενάντια στις παθήσεις των ματιών, όμως αμερικανική έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα! Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ένα φρούτο είναι αυτό που παρέχει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία των ματιών.Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι το σταφύλι συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο απώλειας της όρασης, καθώς προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που καταστρέφει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Πρόγραμμα εναέριου εμβολιασμού των κόκκινων Αλεπούδων με εμβόλια – δολώματα



Aπό χθες Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 η Δ/νση Υγείας των Ζώων της Γενικής Δ/σης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ με την συνδρομή των αρμόδιων περιφερειακών κτηνιατρικών αρχών της χώρας, ξεκίνησε την 4η εκστρατεία για το από του στόματος εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας με τη ρίψη δολωμάτων – εμβολίων από αέρος με ειδικά αεροσκάφη.
Οι ρίψεις θα  πραγματοποιηθούν σε 21 Περιφερειακές Ενότητες (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα,

Πυρηνική τρομοκρατία.Μια πραγματική απειλή.



Οι περίπου 50 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στη διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, προσκεκλημένοι του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απειλή της «πυρηνικής τρομοκρατίας», η οποία δεν παύει να «εξελίσσεται» διαρκώς, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της συνόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

Πούτιν στον ΟΗΕ."Ο Ερντογάν εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος"



Στοιχεία πως η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος απεσταλμένος του Οργανισμού Vitaly Churkin.
Την είδηση δημοσιεύει το RT, το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ. Ο Churkin στην επιστολή του, γράφει, σύμφωνα με το RT: «Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.Αβέβαιο το μέλλον της.



Ραγδαίες αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα, αλλά και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ μετά από τη συνάντηση που έγινε στο ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν τόσο ο ίδιος ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, όσο η διοίκηση της βιομηχανίας, αλλά και αντιπροσωπεία των εργαζομένων της γνωστοποιήθηκε η πρόθεση

Φοροκαταιγίδα.Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο.



Εάν οι διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιωθούν τότε μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, γεγονός που θα φέρει πιο κοντά τους φορολογούμενους με μέτρα αξίας 5,4 δις ευρώ.
Το «μείγμα» των μέτρων αυτών θα...κάνει την εμφάνισή του σταδιακά μέχρι το 2018, χρονιά για την οποία η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την ύπαρξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, σύντομα θα βρεθεί ξανά στο 4%



Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Economist, προβλέποντας ότι από τα υψηλά ποσοστά του 40% θα πέσει στο 4%.
Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει διότι επιχείρησε να παραβιάσει τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, αλλά επειδή προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν

9 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν να μείνουν στην Ελλάδα



Ραγδαία έχει αλλάξει η τακτική των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά μετά τις 20 Μαρτίου οπότε και υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου από τα hotspots στα νησιά 9 στους 10 πλέον καταθέτουν αίτηση ασύλου με την ελπίδα να παραμείνουν τουλάχιστον στη χώρα μας.
Αυτή τη στιγμή στα νησιά βρίσκονται σχεδόν 5.500 αλλοδαποί οι περισσότεροι εκ των οποίων έφτασαν μετά τις 20 Μαρτίου χωρίς οι ροές να έχουν σταματήσει τελείως.

Δημοσκόπηση κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ.Με 8,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ.



Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληραίνουν τον ΕΝΦΙΑ, καταργούν φοροαπαλλαγές



Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για το τρέχον έτος προαναγγέλλει την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα και τη ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων.
Στο στόχαστρο μπαίνουν:
*Η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους
*Η έκπτωση του 10% των εξόδων για δωρεές, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη

11ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος


ΔΕΗ: Σε ισχυ το προγραμμα διακανονισμών



Τέθηκε σε εφαρμογή το νέο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, καθώς και το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με παροχή έκπτωσης 10% στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, όπως υπενθυμίζει η επιχείρηση:
1. Όλοι οι πελάτες, για διάστημα 4 μηνών (01.04.2016 - 31.07.2016) μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 2/4



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Σήμερα το ενδιαφέρον σου μπορεί να επικεντρωθεί σε όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, ίσως μάλιστα κληθείς να συμμετάσχεις σε μια κρυφή συνεργασία ή σε μια μικρή... συνομωσία με καλό σκοπό! Μπορεί όμως απλά να κινηθείς στην κατεύθυνση μιας εσωτερικής αναζήτησης ή μιας ψυχοθεραπείας, μέσα από παιχνίδια. Παράλληλα, ο Ερμής στον Κριό σε καλεί να βελτιώσεις την τεχνική σου κατάρτιση.

Σαν σήμερα Σαββάτο, 2 Απριλίου

 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

O Γιάννης Σηφάκης στο κέντρο προσφύγων στα Γιαννιτσά



Συνεχάρη τον στρατό για τις δομές που κατασκεύασε σε χρόνο ρεκόρ και την αστυνομία για την φύλαξη του χώρου
Οι οικογένειες των προσφύγων φιλοξενούνται προσωρινά σε ανθρώπινες συνθήκες
1028 πρόσφυγες έχουν πιστοποιηθεί, τώρα βρίσκονται στα Γιαννιτσά 880
Η αλληλεγγύη νίκησε και στην Πέλλα τον σκοταδισμό

Gmail Motion για την πρωταπριλιά (βίντεο)



Το πρωταπριλιάτικο ψεματάκι-videaki της google για να τηρήσει το έθιμο της ημέρας. Gmail Motion - έλεγχος του gmail με το σώμα!

Άρθρο της κίνησης νέων Έδεσσας: Πρόσφυγας = Άνθρωπος;



Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε, με τεράστια προσπάθεια και θάρρος, να αποτελέσει έναν συλλογικό θρίαμβο για την Ευρώπη. Αντ 'αυτού, αποτελεί, ακόμη μία, συλλογική αποτυχία.
Οι πρόσφυγες ορίζονται και προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο. Μια από τις θεμελιώδεις αρχές, που καθορίζονται στο διεθνές δίκαιο, είναι ότι οι πρόσφυγες δεν πρέπει να απελαύνονται ή να επιστρέφονται σε χώρες με συνθήκες όπου η ζωή και η ελευθερία τους, αντιμετωπίζει απειλή.

5 ψέματα που μας είπαν στο σχολείο



1. Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής
Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!
2. Ο Ναπολέων ήταν κοντός
Στην πραγματικότητα είχε ύψος περίπου 1,7 μέτρα, που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του.

Ποιοι δικαιούνται το δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται – Τι ισχύει για τους ανέργους του ΟΑΕΔ



«Δώρο Πάσχα» δικαιούνται να λάβουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αλλά και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, για τον υπολογισμό του ποσού του «Δώρου Πάσχα» λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εντάσσουμε καθημερινά στην δράση μας την πάλη για την ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών, για την δημιουργία κοινωνιών χωρίς ανεργία, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων , στο πλευρό των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει κοινός εχθρός.

Τέρμα το γάλα ΦΑΓΕ. Ανακοίνωση την αποχώρησή της από την κατηγορία του γάλακτος



Την απόφασή της να αποχωρήσει από την αγορά του γάλακτος γνωστοποίησε η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για το 2015, τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της κερδοφορίας της, αποφάσισε να αποσυρθεί από την αγορά γάλακτος, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αποδεικνύεται μη επικερδής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην αγορά του γιαουρτιού και λοιπών γαλακτοκομικών.

Θεατρική Παράσταση «Θέλω μια Χώρα» από 13 έως 17 Απριλίου στην Έδεσσα



Κάθε ζωντανός οργανισμός, κάθε κοινωνική ομάδα, πόσο μάλλον μια χώρα δεν είναι ούτε ομογενής, ούτε ομόφωνη. Ούτε παγιωμένη, ούτε αποκρυσταλλωμένη. Ούτε συμπαγής ούτε μονοφωνική.
Χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε έλλειψη προσανατολισμού, ούτε και απουσία ιδεολογικού υπόβαθρου.

Ερχονται επενδύσεις 1,7 δισ. ευρώ στα ορυχεία



Στην ανάγκη περαιτέρω ενθάρρυνσης του επιπέδου των εξαγωγών μας και της προσέλκυσης επενδύσεων έδωσε έμφαση ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νικόλαος Βέττας, στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ με θέμα «Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία».
Ο κ.Βέττας επισήμανε ότι οι εξαγωγές από το 25% περίπου του ΑΕΠ έχουν υποχωρήσει στο 11% περίπου σήμερα, επισημαίνοντας την ανάγκη να φθάσουν σε υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό ορίζοντας τριετίας. Οι επενδύσεις και η περαιτέρω ενθάρρυνση των εξαγωγών χρειάζονται μεταξύ άλλων ένα σταθερό φορολογικό και ρυθμιστικό πλαίσιο είπε μεταξύ άλλων ο κ.Βέττας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Απρίλιο 2016



Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας, για τον μήνα Απρίλιο 2016, είναι οι εξής:
Για τους ενήλικες:1) «Συναξάρι Αντρέα Κορδοπάτη», Θανάσης Βαλτινός, μυθιστόρημα, 2) «Το σπίτι στον Κάτω Αιγιαλό», Ειρήνη Νικολάκη - Καλαμάρη, μυθιστόρημα, 3) «Ο παλιάτσος και η Άνιμα», Μάρω Βαμβουνάκη, ψυχολογία, 4)«Θεωρία Αγιογραφίας», Χαρίλαος – Ιωάννης Βράνος, κανόνες βυζαντινής ζωγραφικής, 5)«Ταμάμα: η αγνοούμενη του Πόντου»,

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό



Διαφωνίες στο κόμμα και την Βουλή- Χριστοδουλοπούλου: Όχι στη συμφωνία ΕΕ με Τουρκία-  Κατριβάνου: Να μην διώχνουμε κανέναν - Σπίτια και πλήρη εργασιακά δικαιώματα ζητά η ομάδα των «53» στην οποία συμμετέχει ο Τσακαλώτος
Την πολιτική των ανοικτών συνόρων υπερασπίστηκε η κυρία Βασιλική Κατριβάνου στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το προσφυγικό εγκαινιάζοντας τις δημόσιες διαφοροποιήσεις των μελών της πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί έντονα με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Σύσσωμη η Ε.Π.Σ. Πέλλας στον αγώνα του Απόλλωνα Κ.Βρύσης ενάντια στις μεροληπτικές διαιτησίες



Την συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα του ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κρύας Βρύσης, την μοναδική ομάδα εκπρόσωπο της Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ στο εθνικό πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ, εξέφρασαν ομόφωνα τα μέλη – σωματεία της Ε.Π.Σ. Πέλλας και φυσικά το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ., κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Βρέχει ελέγχους, κατασχέσεις και ραβασάκια από ΓΓΔΕ



Μπαράζ φορολογικών ελέγχων υπόσχεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τη φετινή χρονιά. Υλοποίηση του e-περιουσιολογίου έως τις 30 Ιουνίου 2017 υπόσχεται η ΓΓΔΕ. Επεκτείνεται το μητρώο τήρησης τραπεζικών λογαριασμών. Οn line Taxis-Ληξιαρχείο.

Καταιγίδα 52.200 φορολογικών ελέγχων στους οποίους προστίθενται και 51.180 τελωνειακοί έλεγχοι σχεδιάζει για το 2016 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρώντας παράλληλα ολική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με την καθιέρωση αυτοματοποιημένων διαδικασιών κατασχέσεων και εισπράξεων.

Σκυ – δράση για το βιβλίο



Απρίλης μήνας έρχεται και το βιβλίο παίρνει τη διακριτή θέση του στις καθιερωμένες Διεθνείς Ημέρες αφού στις 2 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου και στις 23 Απριλίου, επίσης Σάββατο είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αποκάλυψη-βόμβα από Προβόπουλο: Το ΔΝΤ προειδοποιούσε για χρέος 800% του ΑΕΠ από το 2008



Από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία προειδοποιούσε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ.
Αυτό αποκάλυψε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γίνονταν χαμός». Ωστόσο, δεν διευκρίνισε «ποιοί» παρακάλεσαν τον Τράα.

«Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζει, το πιο αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, ¨Η Παγωμένη Πριγκίπισσα¨ σε θεατρική διασκευή.Tην Κυριακή 3 Απριλίου ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Γενική είσοδος 6€. Κρατήσεις θέσεων 6944062928.
Σε μια χώρα μακρινή και παγωμένη διαδραματίζεται η ιστορία αυτή και μπορεί να χαρακτηριστεί, ύμνος στις αδερφικές αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις, που κατά καιρούς απειλούνται και δοκιμάζονται από εξωτερικούς παράγοντες.

ΝΔ: ΝΑΙ στη σύσταση εξεταστικής για δάνεια και χρέη κομμάτων και ΜΜΕ



Ναι επί της αρχής λέει η ΝΔ τελικά στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια και τα χρέη των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη δική της πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την επιβολή του τρίτου μνημονίου και των capital controls καθώς και το αν υπήρξε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή την περίοδο Βαρουφάκη.

Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας



Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο 2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης :
Σάββατο 4/4 ώρα 11:00 Υποδοχή κοινού / επισήμων
ώρα 11:30 Έναρξη τελετής
Εθνικός Ύμνος
Αφή της Φλόγας του Διεθνούς Μαραθωνίου ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄

Πρωταπριλιά – Η ημέρα του ψέματος και της φάρσας



Η πρώτη Απριλίου, είναι μια ανεπίσημη γιορτή, που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Την ημέρα αυτή καλούμαστε, λόγω εθίμου, να πούμε αθώα ψεματάκια ή να κάνουμε ανώδυνες φάρσες. Κάποιοι «κακεντρεχείς» συνηθίζουν να ταυτίζουν την ημέρα αυτή, με τους πολιτικούς (για ευνόητους λόγους).
Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. 
Τρεις από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση η πρόταση εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ



Κατατέθηκε σήμερα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ των ΑΝΕΛ η πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Οι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων προτείνουν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ολόκληρη η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής έχει ως εξής:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 1/4



Γενικά
Η Σελήνη στον Αιγόκερω εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες και τα καθήκοντα σου, κάτι που βέβαια μπορεί να σε κουράσει αλλά από την άλλη πλευρά θα συμβάλλει σε μια ριζική αναβάθμιση του ρόλου σου κι ίσως σε μια δικαίωση των προσπαθειών σου. Παράλληλα η Αφροδίτη στους Ιχθύες σου θυμίζει ότι έχεις και... κάτι προσωπικές υποθέσεις που πρέπει να «τακτοποιήσεις» και μάλιστα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εγκαίνια Έκθεσης "Έδεσσα... πόλη των χρωμάτων"



Λύσανδρος Αμιτζόγλου: Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Δήμου Πέλλας



Γεννήθηκα και  μεγάλωσα στην Κρύα Βρύση του Δήμου Πέλλας.  Κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη των Γιαννιτσών Σύζυγός μου είναι η Μαρίνα Ντζουβαλιάκη.  Είμαι  πατέρας 2 μικρών αγοριών του Χαράλαμπου 9 ετών και  του Αλέξη 10 μηνών. Φοίτησα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Από το 2001 δραστηριοποιούμαι στον κλάδο του αυτοκινήτου ως επίσημος αντιπρόσωπος των εταιρειών Nissan & Seat στο νομό Πέλλας.

Της …Ειδομένης στην ΟΝΝΕΔ Πέλλας.Καταγγελίες και γκρίνια.



Εκνευρισμός,έντονο παρασκήνιο και δημόσιες αντιπαραθέσεις έφεραν οι εκλογές στο εσωτερικό της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.Η ανάδειξη των εκπροσώπων σε τοπικές οργανώσεις και Νομαρχιακή συνοδεύτηκε την τελευταία περίοδο με έναν σκληρό αγώνα δρόμου για την εγγραφή νέων μελών με δικαίωμα ψήφου.Όπως φάνηκε κάποιοι υποψήφιοι έχασαν αυτή τη μάχη και προτίμησαν μια «ηρωική έξοδο» καταγγέλοντας διαδικασίες και «δήθεν» εμπλεκόμενα πρόσωπα.Έτσι νωρίς σήμερα το μεσημέρι είχαμε δύο

Αστρονόμοι βρήκαν σημείο στο σύμπαν με αδιανόητη θερμοκρασία



Γερμανοί, Ρώσοι, Αμερικανοί και άλλοι αστρονόμοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν την «καρδιά» του φωτεινότερου ενεργού γαλαξιακού πυρήνα (κβάζαρ) στο σύμπαν και υπολόγισαν ότι η αδιανόητη θερμοκρασία της ξεπερνά τα δέκα τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, πολλή μεγαλύτερη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα δυνατό.

Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα "Εξάρτηση και απεξάρτηση. Φόβοι και ενοχές, ελπίδα και αισιοδοξία"



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη πέπτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Οι τηγανητές πατάτες ένοχες για διαβήτη



Αν καταναλώνετε συστηματικά πατάτες, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσετε τύπου 2 διαβήτη, ανεξάρτητα από το αν έχετε περιττά κιλά ή όχι.
Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος για όσους τρώνε τηγανητές πατάτες, γιατί το άμυλό τους πέπτεται πιο γρήγορα από τον οργανισμό με συνέπεια να αυξάνει περισσότερο από το αναμενόμενο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες του

Συγκέντρωση παιδικών ειδών πρώτης ανάγκης από το Δήμο Πέλλας



Με το συμβολικό μήνυμα «Ένα σακίδιο για το δρόμο…» ο Δήμος Πέλλας συγκεντρώνει παιδικά σακίδια για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στον χώρο φιλοξενίας στα Γιαννιτσά.
Συγκεκριμένα το κάθε σακίδιο από έξω θα πρέπει να γράφει αν είναι για αγόρι ή κορίτσι, στα αγγλικά, και θα περιέχει:

5 χρόνια και 3 Μνημόνια μετά...178 δημόσιοι οργανισμοί αρνούνται την απογραφή!



5 χρόνια και 3 μνημόνια μετά, εκατό εβδομήντα οκτώ Φορείς (178) του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, με τις διοικήσεις αυτών να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για υπαλλήλους και τις αμοιβές τους… (!), εξακολουθούν, ωστόσο, να χρηματοδοτούνται από το Κράτος-σύμφωνα με το epoli.gr.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε ερώτηση του Κοινοβουλευτικού

Πούτιν-Ομπάμα διαλύουν την Τουρκία.Έρχεται αναγνώριση Κουρδικού κράτους



Φαίνεται πως βρισκόμαστε λίγα μόνο λεπτά πριν το μεγάλο μπαμ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς οι Ισραηλινοί προχθές και οι Αμερικάνοι χθες ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία.
Σύμφωνα με το βρετανικό κανάλι Sky News, η ανακοίνωση των Ισραηλινών έχει να κάνει με πληροφορίες τους από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες θέλουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο να προχωρά σε συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον νεαρών Ισραηλινών

"Όποιος έχει χρήματα μπορεί να μείνει"



Η προσφυγική κρίση και η διαχείρισή της στην Ελλάδα δεν απουσιάζει για άλλη μια μέρα από τη θεματολογία του γερμανικού Τύπου.
Την ώρα που αναμένεται η έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων επανεισδοχή παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία και μετεγκατάσταση προσφύγων απευθείας από τους καταυλισμούς της Τουρκίας στην ΕΕ, ήδη διαφαίνονται προβλήματα και διατυπώνονται αμφιβολίες για το αν και κατά

Χειροπέδες σε... ιερέα που παρενόχλησε 19χρονη



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 71χρονος ιερέας από την Κρήτη έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε νεαρή κοπέλα.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η 19χρονη, όταν η ίδια βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στο κέντρο των Χανίων, ο 71χρονος ιερέας την πλησίασε και προσπάθησε να την αγγίξει σε διάφορα μέρη του σώματος της.
Επίσης, όπως κατήγγειλε η κοπέλα, προσπάθησε να τη φιλήσει.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Λεωνίδα Μπόμπολα



Στον εισαγγελέα Εκδόσεων εμφανίστηκε χθες ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο.Πληροφορίες από το εφετείο αναφέρουν πως οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα αμφισβητούν τη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι κάποια από τα αδικήματα, για τα οποία εκζητείται ο εντολέας τους, έχουν τελεστεί στην

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πανελλαδικές εξετάσεις




Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Παιδείας, που διευκρινίζει ότι οι εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα διενεργηθούν φέτος με κοινές διαδικασίες για το νέο και το παλαιό σύστημα.
 Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Με την παρούσα εγκύκλιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν ΜΟΝΟ τη διεξαγωγή των

Φορο-σοκ σε βενζίνη και πετρέλαιο.



Παρά το γεγονός ότι όλα είναι σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι με τους δανειστές, η πρόταση για αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα φέρεται να ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι έχει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί.
Μεγάλοι χαμένοι θα είναι και χιλιάδες ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που επέλεξαν συγκεκριμένους κινητήρες (αν και με υψηλότερη αξία) προκειμένου να επωφεληθούν από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου.