Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Έρχονται οι Demi- sexual



Μετά τους ασέξουαλ, τους μπαϊσέξουαλ, τους μετροσέξουαλ, στο λεξιλόγιο της σεξουαλικότητας προστέθηκε ένας νέος όρος!

Πρόκειται για τους demi-sexual ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να νιώσουν σεξουαλική έλξη και να απολαύσουν το σεξ, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Κάνουν κριτική, αλλά μένουν στις καρέκλες οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ



Το δικό της σάιτ απέκτησε η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ - Είμαστε «ρεύμα» όχι κόμμα μέσα στο κόμμα υποστηρίζουν οι διαφωνούντες, που διατηρούν όμως τα αξιώματά τους στην κυβέρνηση και τη Βουλή
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό από την αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Τσακαλώτος. Τόσο για την οικονομική πολιτική, όσο και για το προσφυγικό. Δημιούργησαν και το δικό τους σάιτ υπό τον τίτλο commonality.gr.

Κ. Μητσοτάκης προς ΟΝΝΕΔ: Ηρθε η ώρα να παίξετε επίθεση



Κάλεσμα στη νέα γένια να συμβάλλει για να μπει τέλος στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ντάισελμπλουμ: Αναγκαίο το ΔΝΤ, η κουβέντα του χρέους ανοίγει



Το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν οδεύει προς μια κρίση, σχολίασε ο επικεφαλής του Eurogroup στο CNBC την Πέμπτη, λέγοντας ότι η συμφωνία με την Αθήνα που θα ξεκλειδώσει τις δόσεις προς τη χώρα είναι κοντά.
"Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία πάνω στους στόχους της μεταρρύθμισης, έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για κρίση. Εχουμε επικεντρωθεί στο πού βρισκόμαστε και προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους πολύ πριν από το καλοκαίρι, ", είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι

Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών (εικόνες)



Με την πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στο πρώην στρατόπεδο ‘’ΚΑΨΑΛΗ’’ ολοκληρώθηκε σήμερα η ετήσια τριήμερη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών.
    Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε  την εκδήλωση του σεισμού κατά την οποία εγκλωβίστηκε άτομο  από την πτώση  στέγης κτιρίου εντός του στρατοπέδου. Ταυτόχρονα με την εκδήλωση του σεισμού εκδηλώθηκε  πυρκαγιά από άγνωστη αιτία στον ισόγειο χώρο του πρώην Διοικητηρίου.

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εδέσσης και Αλμωπίας προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο



Κύριε Υπουργέ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας θα ήθελε να σας παρακαλέσει να προσπαθήσετε να δώσετε κάποια λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό τον δήμων της περιοχής μας ( Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας του Ν. Πέλλας) από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται μια περιοχή όπως η δική μας με τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας και πλήθος ακόμα προβλημάτων.

ΕΣΕΤ: «Τίτλοι τέλους» βάζει η κυβέρνηση στον Περιφερειακό Τύπο



Με επιστολή που έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς και κοινοποίησε στις Ενώσεις Ιδιοκτητών Περιφερειακών  Εφημερίδων, η Ένωση Συντακτών ενώνει και τη δική της φωνή στο κύμα διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης κατάργησης των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων των διακηρύξεων δημόσιων έργων και προμηθειών στον περιφερειακό τύπο.

Η επιστολή της ΕΣΕΤ :

Διακοπή ρεύματος στο Ριζό και στα Σεβαστειανά του Δήμου Σκύδρας, την Κυριακή 17/4/16



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας  ότι την Κυριακή17 Απριλίου 2016 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού  ρεύματος στους οικισμούς του Ριζού και των Σεβαστειανών ΄, για τρεις ώρες το πρωί, από τις 07:30΄έως τις 10:30΄, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Τι θα γίνει με όσους χρωστάνε δόσεις στην Ηλεκτρονική Αθηνών



Τέλος στην ιστορία της Ηλεκτρονικής Αθηνών έβαλε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η Ηλεκτρονική από τις 9 Μαρτίου.
Το Πρωτοδικείο όρισε τη σημερινή ως μέρα παύσης των πληρωμών από την εταιρία και διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της.
Οπως αναφέρει η Ηλεκτρονική σε ανακοίνωσή της, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, 14 Απριλίου.

Ποδόσφαιρο νομού Πέλλας ώρα μηδέν!






Γράφει ο Γιώργος Χατζηχρήστος www.matiespellas.gr



Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι την φετινή περίοδο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου κρίνει, αποφασίζει, με άλλα μέτρα και σταθμά ανά σωματείο, ανά παράγοντα, ανά πρόσωπο, ανά ποδοσφαιριστή, ανά διαιτητή, κτλ.
και το λέω  με πόνο καρδιάς, καθώς πίστευα ότι ο κ Αντωνίου που ήταν παλιός παράγοντας, μάτωσε για το σωματείο του και το ποδόσφαιρο θα άλλαζε προς το καλύτερο τα πράγματα, γιατί και έντιμος άνθρωπος είναι και γνώστης του ποδοσφαίρου.

ΑστροΣαββατοκύριακο στα Γιαννιτσά!



Αναρωτηθήκατε ποτέ πως μοιάζει η επιφάνεια του Ήλιου μας;
γνωρίζετε τι είναι οι μαύρες κηλίδες στην επιφάνεια του;
Ποιο είναι αυτό το πολύ φωτεινό αστεράκι που βλέπουμε στον ουρανό τη νύχτα αυτήν την εποχή;  μήπως δεν είναι αστεράκι αλλά πλανήτης;
Για να σας λύσουμε αυτές αλλά και όσες άλλες απορίες μπορούμε, σας προσκαλούμε στο διήμερο αστρονομικών παρατηρήσεων που διοργανώνει η Εταιρεία Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Γιαννιτσών:

Επιμένει ο Τόμσεν: Μέτρα 8,1 δισ. ευρώ, μείωση χρέους με νέο πρόγραμμα!



Τη «βόμβα» των πρόσθετων μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ που πρέπει να λάβει η Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, έριξε ξανά ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μείωσης του δημοσίου χρέους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται να γίνει όλη εφάπαξ, αλλά σταδιακά στη διάρκεια δύο ετών και να συνδεθεί με ένα νέο πρόγραμμα!

Τα Γιαννιτσά στις 5 πρώτες πόλεις της Κ.Μακεδονίας που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο



Σέρρες, Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη και Γιαννιτσά είναι οι πέντε πρώτες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που θα συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου, στην επέκταση που σχεδιάζεται εκτός Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από τις Σέρρες, όπου συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τα έργα για τη σύνδεση των πόλεων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 16/4



Γενικά
Ο Ερμής στον Ταύρο τονίζει το ενδιαφέρον σου για τα οικονομικά σου, ωστόσο οφείλεις να είσαι προσεκτικός/η στις συναλλαγές σου, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο είτε να εξαπατηθείς είτε να χάσεις χρήματα εξ αιτίας της αφηρημάδας σου ή ενός λάθους. Παράλληλα, ο ενεργός Ποσειδώνας ενισχύει τις ανθρωπιστικές σου τάσεις κι ίσως τελικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βοηθήσεις κάποιον/α που έχει την ανάγκη σου.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 16 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αυτή είναι η νέα μόδα: Γυναίκες αφήνουν τους άνδρες τους να τις κερατώνουν



Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά όλο και περισσότερες γίνονται οι γυναίκες που αφήνουν τους άνδρες τους να τις απατούν. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Post, αυτή είναι η νέα τάση στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γυναίκες προτιμούν να ασχολούνται με τα παιδιά, αφήνοντας τον άντρα τους ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει, αφού όμως έχει ανταποκριθεί στα πατρικά του καθήκοντα. Αυτό που, όπως αποδεικνύεται σήμερα, θέλουν οι περισσότερες παντρεμένες από τους άντρες τους είναι να τους κάνουν παιδιά.

Συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στην περιβαλλοντική δράση Let’s do it Greece



Στην πανελλήνια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και παραδειγματισμού με την κωδική ονομασία «Lets do it Greece» συμμετέχει και στη φετινή περίοδο ο Δήμος Σκύδρας με τη συνεργασία πολιτιστικών, αθλητικών, εθελοντικών συλλόγων κι οργανώσεων.
Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, με αφετηρία το Δημαρχείο κι ώρα συνάντησης 11:00΄, ξεκινά η υλοποίηση της δράσης με εργασίες καθαρισμού, αποψίλωσης, φύτευσης και καλλωπισμού σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης της Σκύδρας.

Διπλό για τις κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού με 22-49 της ΑΓΕ Πιερίας



Μεγάλο διπλό για τις κορασίδες του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη με αντίπαλο την Α.Γ.Ε. Πιερίας με σκορ 22 – 49.
Με αυτή την νίκη ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΣΑΙΚΟΣ έκανε το 4χ4 στην τελική φάση και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, δύο στροφές πριν την ολοκλήρωσή του.

Έως και τη Μ.Δευτέρα η αποχή των δικηγόρων



Κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε 2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφασίστηκε επίσης νέα συνάντηση στις 23 Απριλίου προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Η απόφαση ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
Η Συντονιστική Επιτροπή αντιδρά επίσης στην πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 24%.

"Γεύση" από Γιαννιτσά στην εκπομπή «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα» της Τετάρτης



"Άρωμα" (ή καλύτερα γεύση) Γιαννιτσών είχε η γνωστή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα» που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καθώς την Τετάρτη στην ομάδα των κοριτσιών συμμετείχε η Τζούλια από τα Γιαννιτσά. Συμπαίχτριά της η φίλη της Άννα από την Θεσσαλονίκη. Το πιάτο το οποίο είχε επιλεγεί ήταν «Αρωματικό τοματόρυζο» της Άννας Σωτηρίου.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Έπεσαν οι τίτλοι τέλους



Αποδεκτή έκανε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η Ηλεκτρονική Αθηνών από τις 9 Μαρτίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δυνάμει της υπ' αριθμ. 267/13.4.2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως. Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο όρισε τη χθεσινή ως ημέρα παύσης των πληρωμών από την εταιρεία και διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της. Όπως αναφέρει η Ηλεκτρονική σε ανακοίνωσή της, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 14 Απριλίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Σκύδρας 2016



Η 1η Ανθοκομική Έκθεση Σκύδρας που πραγματοποιείται στην πλατεία Σαφραμπόλεως (πρώην Κ.Τ.Ε.Λ.) Σκύδρας, από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, (ώρα έναρξης κι εγκαινίων στις 19:00΄), μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, εμπλουτίζεται με τις εξής πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές, κοινωνικές δραστηριότητες:

Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινωτήτων CLLD/LEADER. Νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020



Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού οι προγραμματισμένες συναντήσεις-συνεδριάσεις διαβούλευσης στα πλαίσια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για την υποβολή προτάσεων της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER –Μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ-Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020  όπως παρακάτω:

Ο Βούτσης βάζει «χέρι» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη «βροχή» περίεργων τροπολογιών



Στους επιτελείς του πρωθυπουργού για τις τροπολογίες που καταφθάνουν στη Βουλή με τη μορφή… χιονοστιβάδας, σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί ο Νίκος Βούτσης, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους υπουργούς - Θέτει στην Ολομέλεια το ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής, όχι μόνο συμμερίστηκε τις ενστάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις φωτογραφικές τροπολογίες που καταθέτουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και ψηφίζονται ακόμα και σε άσχετα νομοσχέδια, αλλά σκοπεύει να στείλει διάβημα διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας τη δυσφορία του.

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα



Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε την Τετάρτη 13.04.2016 ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης για την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα.
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Μάρκου Νίκος.
Συζητήθηκε η κατάσταση της αστυνομικής δύναμης στην Πέλλα καθώς και του εξοπλισμού ( αυτοκίνητα κλπ). Από τον βουλευτή ζητήθηκε η άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης  με αποσπάσεις αστυνομικών που κατάγονται από την Πέλλα και εργάζονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις καθώς και η μεγαλύτερη ενίσχυση των μονάδων της Πέλλας με περισσότερες μεταθέσεις.

1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων το Σάββατο 16/4 στη Θεσσαλονίκη


Νέα δημοσκόπηση «καίει» Τσίπρα και κυβέρνηση: Προβάδισμα ΝΔ 6% και πρόωρες εκλογές



Προβάδισμα 6% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου και «κεφάλι» 18 μονάδων στην παράσταση νίκης, δείχνει νέα δημοσκόπηση, βάσει της οποίας το 47% των ερωτηθέντων επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ μόλις το 32% των πολιτών προτιμούν την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:  

Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα: Το πλαίσιο στο οποίο συζητάμε είναι η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού



Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018 ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ πως ο στόχος αυτός απαιτεί ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων και είναι μη ρεαλιστικός μακροπρόθεσμα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του Μega Μιχάλη Ιγνατίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Peterson Institute στην Ουάσιγκτον, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 15/4



Γενικά
Η Σελήνη στον Λέοντα σε ευνοεί σε όλα τα επίπεδα! Κατ’ αρχήν θα έχεις πολλές ευκαιρίες για να διασκεδάσεις κοντά σε αγαπημένα σου πρόσωπα, ίσως όμως είναι προτιμότερο να επικεντρωθείς σε ένα νέο ξεκίνημα, αξιοποιώντας τις εμπνεύσεις και την δημιουργικότητα σου. Παράλληλα, ο ενεργός Ουρανός μπορεί να σου φέρει μια απρόσμενη όσο και ευχάριστη οικονομική εξέλιξη ή ένα απρόσμενο δώρο.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Νίκη εκτός έδρας για τις γυναίκες του Πανεδεσσαϊκού με 60-64 τον Α.Ο.Κ. Βέροιας



Το δεύτερο του διπλό πανηγύρισε την Κυριακή το γυναικείο τμήμα του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ καθώς νίκησε την πολύπειρη ομάδα του Α.Ο.Κ. Βέροιας στην παράταση με σκορ 60 – 64.

Σε ένα αγώνα διαφήμιση του αθλήματος ο γηπεδούχος Α.Ο.Κ μπήκε δυνατά στο ματς περνώντας την μπάλα μέσα στο καλάθι όπου είχε υπεροπλία και κατάφερε να φθείρει τις αριθμητικά λιγότερες ψηλές με φάουλ από το πρώτα κιόλας δεκάλεπτο. Ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ δυσκολεύτηκε να βρει λύσεις στην συνεχή άμυνα ζώνης καθώς το σύνδρομο των άστοχων σουτ συνεχίστηκε και έριχνε την ψυχολογία των κοριτσιών .

Δείπνο της διοίκηση του ΓΑΣ Έδεσσας στα μέλη της ανδρική ομάδα



Την Παρασκευή 8/4 η Διοίκηση του ΓΑΣ Έδεσσας παρέθεσε δείπνο στα μέλη της ανδρικής ομάδας, στην πιτσαρία Montenegro. Η ατμόσφαιρα ήταν οικογενειακή και το κλίμα ήταν ευχάριστο. Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Σκαλιδάκης Γρηγόρης, στην ομιλία του προς τους παίκτες και τους προπονητές της ομάδας, εξέφρασε την ικανοποίηση του Δ.Σ. για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο ίχνος εξωπλανήτη είχε ανακαλυφθεί το 1917, εν αγνοία των επιστημόνων



Αστρονόμοι είχαν εντοπίσει εξωπλανητικό σύστημα πριν 100 χρόνια χωρίς να το έχουν αντιληφθεί. Επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι συνάδελφοί τους είχαν αποτυπώσει στις πλάκες των τηλεσκοπίων τους τις πρώτες ενδείξεις ενός συστήματος πλανητών, πέρα από το ηλιακό μας σύστημα το 1917.
Συγκεκριμένα, εικόνα του 1917, η οποία βρέθηκε στη συλλογή του Αστεροσκοπείου Κάρνεγκι στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ίχνος εξωπλανητικού συστήματος. Η ανακάλυψη έγινε από τον Τζέι Φαρίχι του University College του Λονδίνου και από τον διευθυντή του ίδιου αστεροσκοπείου Τζον Μάλτσεϊ.

Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας: Κήρυξη 3ωρης Στάσης Εργα-σίας την Παρασκευή 15/4/16



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από την ΟΛΜΕ, αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες, την Παρασκευή 15/4/16, για τους εξής λόγους:
·    Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το μεταβατικό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών.
·    Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α' τάξης των ΕΠΑΛ.

Το νέο πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό: Περικοπές σε κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ



Μειώσεις έως 30% στις νέες κύριες συντάξεις, έως 40% στις καταβαλλόμενες επικουρικές, μειώσεις στο ΕΚΑΣ, στα εφάπαξ και στα μερίσματα, αλλαγές στις συντάξεις χηρείας και επιβολή εισφοράς 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες - αγρότες περιλαμβάνει το βαρύ πακέτο των εννέα μέτρων για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό προβλέπουν:

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τους κτηνοτρόφους της Πέλλας



Η συνάντηση με τον σύλλογο κτηνοτρόφων της Πέλλας που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Ιορδάνη Πετρίδη και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του από όλον τον Νομό Πέλλας έγινε σε φιλικό επίπεδο και ήταν βασισμένη στην αμοιβαία ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη.
Εξάλλου ο βουλευτής έχει αρκετές φορές κανονίσει συνάντηση των κτηνοτρόφων της Πέλλας με τον Υπουργό και άλλα στελέχη του Υπουργείου και έχει διεκδικήσει λύσεις τόσο σε συλλογικά όσο και σε ατομικά τους επαγγελματικά προβλήματα.

Σταθερά επιτόκια για το χρέος θα επιδιώξει η Ελλάδα



Η Ελλάδα θα ζητήσει από τους διεθνείς πιστωτές της αυτή την εβδομάδα να "κλειδώσει" το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της σε ένα σταθερό επιτόκιο με στόχο να καταστήσει πιο βιώσιμο το βάρος του, αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters.   
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει το διεθνές πρακτορείο, στο πλαίσιο των συναντήσεων της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον στις 15-17 Απριλίου,

10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο 3ο Δημ. Σχολείο Γιαννιτσών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων



Ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του «ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΟΥ» 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών στα πλαίσια των φετινών δραστηριοτήτων του αγόρασε και πρόσφερε στο σχολείο 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε χορηγούς και συμπαραστάτες τους ……

Σοκ: Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24%!



Με ικανοποίηση υποδέχονται οι δανειστές την πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε αιφνιδιαστικά χθες η κυβέρνηση για αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% -την ώρα δηλαδή που ανακοίνωνε ότι προχωρά μονομερώς στην κατάθεση του φορολογικου και ασφαλιστικου νομοσχεδίου.

Με το «δώρο» αυτό στις βαλίτσες του κ. Τσακαλώτου, που αναχωρεί αύριο, για να μεταβεί στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, φαίνεται πως έρχεται πιο κοντά μια συμφωνία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Γιατί σταυρώθηκε ο Χριστός;» το θέμα της 16ης εκδήλωσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη έκτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Είναι οριστικό! Πτώχευση για την Ηλεκτρονική Αθηνών - Κλειστά όλα τα καταστήματα



Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε αποδεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει, από τις 9 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής Αθηνών από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά.
Ειδικότερα, η Ηλεκτρονική Αθηνών έκανε γνωστό ότι, δυνάμει της υπ’ αριθ. 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.

Δήμος Πέλλας: "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση- Let’s do it Greece 2016



Με αφορμή την Πανελλαδική δράση Let’s do it Greece, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τα σχολεία, τους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες, προγραμματίζει ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων.
Την Κυριακή 17 Απριλίου ο πολιτιστικός σύλλογος Νέου Μυλοτόπου “Οι Καππαδόκες” θα αναλάβει τον εθελοντικό καθαρισμό και τον εξωραϊσμό δημοτικών κτιρίων καθώς και της παιδικής χαράς του χωριού, ενώ το 3ο ΓΕΛ θα αναλάβει τον καθαρισμό της περιοχής του σχολείου και του μνημείου Μακεδονικού αγώνα, ώρες 10.30-13.00.

Μαξίμου: Συμφωνία Τσίπρα - Ολάντ ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την άλλη εβδομάδα



Στην ανάγκη να κλείσει την άλλη εβδομάδα η αξιολόγηση συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή τους σύμφωνα με το Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν «απόλυτη ικανοποίηση» για τη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δηλώνοντας ότι  έγινε σε «εξαιρετικά θερμό κλίμα», και ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έδειξε απόλυτη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 14/3



Γενικά
Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία εξυπηρετεί άριστα τα σχέδια σου στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα κι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για ζητήσεις και να πετύχεις το... κάτι παραπάνω στις επιδιώξεις σου. Παράλληλα όμως, ο ενεργός Κρόνος στον Τοξότη μπορεί να αναδείξει δυσκολίες και προβλήματα στην σχέση σου με ένα συγγενικό σου πρόσωπο.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Το Μουσικό Σχολείο τιμά τους ήρωες του Κυπριακού Αγώνα 1955-59 «Ζωή σε σας ο θάνατος και αθάνατοι θα μείνετε»



Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ώρα 19:30 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση για τον απελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959 των Κυπρίων κατά των Άγγλων, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Ομιλητής θα είναι ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Ο Γιάννης Σηφάκης στο αποχετευτικό έργο της Αριδαίας



Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το έργο της αποχέτευσης της Αριδαίας μαζί με τον εργολάβο του έργου Γιάννη Τόλιο. Αφού εξέφρασε την ευχαρίστηση του από το γεγονός της έναρξης κατασκευής του μεγαλύτερου έργου που έγινε ποτέ στην Αριδαία και επισήμανε την σπουδαιότητα του έργου αυτού για την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της Αριδαίας ζήτησε από τον εργολάβο την γρήγορη ολοκλήρωση του με αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών ποιότητας κατασκευής.

Ανοιχτή συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων



Η Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσών σας καλεί σε ανοιχτή συνάντηση την Παρασκευή 15/04/2016, ώρα 20:30, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις σχετικά με το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην πόλη μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας, μέσα και έξω από αυτό.

Χωρίς ταξί την Πέμπτη



Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 14 Απριλίου οι οδηγοί ταξί μετά από απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου. Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Τα ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρεται: