Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Υποδοχή της Ομάδας Βόλεϊ Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας



Μπροστά σε μια μεγαλειώδη υποδοχή με παλμό, συγκίνηση και συμμετοχή, παρά το περασμένο της ώρας, βρέθηκε η Ομάδα Βόλεϊ του ΓΕΛ Σκύδρας, δευτεραθλήτρια του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος που ο τελικός του διεξάχθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου 2016, στη Λάρνακα της Κύπρου.
Ήδη, από τις 23:00΄ το βράδυ της παραπάνω ημέρας είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Δημαρχείο και στην απέναντι πλατεία μαζί με τη Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους, Εκπαιδευτικούς, Γονείς και πολλοί συμπολίτες μας.

Παρουσίαση παραδοσιακής ποντιακής ενδυμασίας στο 2ο Δημ. Σχολ. Έδεσσας



Στις 19 Απριλίου 2016 στα πλαίσια αφιερώματος για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19 Μαΐου) , ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας “ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς” μετά από πρόσκληση του 2ου Δημοτικού σχολείου Έδεσσας, παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την ποντιακή παραδοσιακή ενδυμασία. Μαθητές του σχολείου και χορευτές του συλλόγου ντύθηκαν με την ποντιακή φορεσιά και μέλη του συλλόγου παρουσίασαν τα μέρη της και έδειξαν τι περιλαμβάνει.

Προστατέψτε την καρδιά σας με 5 κινήσεις.

Η διαταραχή που ονομάζουμε υπερχοληστεριναιμία στην αρχή δεν παρουσιάζει ενοχλήσεις και δεν υπάρχουν έκδηλα συμπτώματα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης γίνονται εμφανή σε αιματολογικό έλεγχο ρουτίνας. Η αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης γίνεται αρχικά με μικρές αλλαγές στη διατροφή και στον γενικότερο τρόπο ζωής του ατόμου και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η χοληστερίνη είναι ένα απαραίτητο λιπίδιο του αίματος και αποτελεί στοιχείο των κυτταρικών τοιχωμάτων και των μονωτικών επιστρώσεων των νευρικών μας κυττάρων. Είναι απαραίτητη για πολλές λειτουργίες στον οργανισμό μας και η ποσότητά της στο σώμα μας προέρχεται κατά ένα μεγάλο μέρος από ενδογενή σύνθεση, δηλαδή τη συνθέτει ο οργανισμός και κατά ένα μικρότερο μέρος από τη

Συλλυπητήριες ευχές από την Ακαδημία «Ίκαροι» Γιαννιτσών για τον θάνατο του αθλητή Βασιλειάδη Στέφανο



Η Ακαδημία "Ίκαροι" Γιαννιτσών και οι υπεύθυνοι προπονητές Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του καλαθοσφαιριστή του "Μέγα Αλέξανδρου" Γιαννιτσών ,Βασιλειάδη Στέφανου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας με τόσο απροσδόκητο και τραγικό τρόπο....Το ήθος του παλικαριού και η αγάπη για τους φίλους του και τον αθλητισμό θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του για πάντα...
 
Καλό Παράδεισο!...

Ιερές Ακολουθίες στην Αγία Αικατερίνη Γιαννιτσών



Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών την Κυριακή των Βαΐων, την Μ. Δευτέρα, την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη το βράδυ, στις 9:00 μ.μ., θα τελεσθούν οι ιερές ακολουθίες του Νυμφίου και του Νιπτήρος (Μ. Τετάρτη). 

Aξονικός στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών μέσω προγράμματος με ... τα Σκόπια.

Από το Υπουργείο Υγείας επισπεύδεται η τροποποίηση της πρότασης του Νοσοκομείου για ένταξη στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ 2014-2020 του έργου: «Σύστημα παραγωγής οξυγόνου στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας».έτσι ώστε μέσω του προγράμματος INTERREG να αποκτηθεί σύγχρονος αξονικός τομογράφος από το Νοσοκομείο Πέλλας.Αναμένεται η τελική ανακοίνωση όσον αφορά το θέμα αυτό αύριο Παρασκευή 22.04.2016 που λήγει η ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων στο INTERREG.
Σε όποια περίπτωση η ένταξη του αξονικού τομογράφου (αν δεν προλάβει το Υπουργείο να τροποποιήσει την πρόταση του

Δεσμεύουν τα αποθεματικά και του ΟΑΕΔ.

Να μεταφέρει και τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε η κυβέρνηση.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού συζητά απόψε τη μεταφορά 100 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ύστερα από εντολή του Γενικού Λογιστηρίου, όπως συνέβη χθες με τα νοσοκομεία και το ίδιο είχε συμβεί πέρυσι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Τα χρήματα του ΟΑΕΔ ήταν κατατεθειμένα σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου ο οργανισμός να πληρώνει απρόσκοπτα δικαιούχους και προμηθευτές

Σηφάκης : Ερώτηση στη Βουλή για σημαντικό θέμα της Ομάδας Παραγωγών Κύρου “Μέγας Αλέξανδρος”



Ο βουλευτής μετά από πολλές προσπάθειες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την επίλυση σοβαρού προβλήματος της Ομάδας Παραγωγών Κύρου “Μέγας Αλέξανδρος” με επιχειρησιακά προγράμματα ετών 2012 , 2013 και 2014 αποφάσισε την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπιζόμενος απολύτως το δίκαιο της ΟΠ .
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης στη Βουλή είναι το ακόλουθο:

Νίκη του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί των Ατρόμητων Ν. Σάντας



Με νίκη εντός έδρας συνέχισε για φέτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το τμήμα Μίνι basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 17/04/2016, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, επί των Ατρόμητων Ν. Σάντας, με σκορ 71-40.
Σε ένα όμορφο και ταυτόχρονα γρήγορο παιχνίδι ο Μέγας Αλέξανδρος επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή και στο ημίχρονο είχε πάρει μία διαφορά 16 πόντων με σκορ 37-21.Στο 3ο δεκάλεπτο ο Μέγας μπήκε πολύ δυνατά και τρέχοντας τον αιφνιδιασμό έκανε ένα σκορ 20-03 και κατάφερε να εξασφαλίσει την νίκη. Τελικό σκορ 71-40.

Άγριες συμπλοκές μεταξύ προσφύγων κοντά στην Ειδομένη.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ προσφύγων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ειδομένη, με ένα άτομο να τραυματίζεται ελαφρά και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.Η συμπλοκή σημειώθηκε στο ρεύμα προς το τελωνείο της περιοχής, με περίπου 40 πρόσφυγες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν να μετατρέπουν την περιοχή σε πεδίο μάχης, κρατώντας στα χέρια τους ακόμη και καδρόνια, σύμφωνα με το seleo.gr.Προς το παρόν τα αίτια του επεισοδίου δεν είναι γνωστά.

Μητσοτάκης στο 10ο Συνέδριο.Όλα απ'την αρχή στην ΝΔ και στην Ελλάδα.

Συνέδριο επανίδρυσης είναι ουσιαστικά αυτό της ΝΔ, που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα
επιχειρήσει να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για τη δημιουργία μιας Νέας Δημοκρατίας «από την αρχή» και να δώσει την ώθηση για τη φυγή του κόμματός του προς τα εμπρός.Βασικό σύνθημα είναι «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας» και το μήνυμα που  θέλει να στείλει η ηγεσία είναι «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας, για να μπορούμε να βάλουμε τάξη στην Ελλάδα».
Μάλιστα, η ΝΔ έδωσε live τη μετάδοση των εργασιών του Συνεδρίου, από τις 18:45, μέσα από το nd.gr/live, ενώ δημιούργησε το hashtag #oxygono στο Twitter, μέσα από το οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούσαν να

Πέλλα: Τα παιδιά του πολέμου παίζουν με τον Μέγα Αλέξανδρο

Γνώρισαν τον Μέγα Αλέξανδρο και… έπαιξαν μαζί του. Εβδομήντα προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται στα πρώην δημοτικά σφαγεία Γιαννιτσών, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, έμαθαν την ιστορία της Μακεδονίας, της περιοχής που γέννησε τον Μέγα Αλέξανδρο, περιηγήθηκαν στις εκθέσεις του και απασχολήθηκαν με παιχνίδια βασισμένα στα αρχαιολογικά ευρήματα. Ηταν ένα εκπαιδευτικό και δημιουργικό τρίωρο για μικρούς και μεγάλους.Ολοι οι εργαζόμενοι ήταν στο πόδι για να δεχτούν τους μικρούς και ιδιαίτερους επισκέπτες, ενώ ο δήμος διέθεσε τα λεωφορεία του για τη μεταφορά τους

Tόση ξεφτίλα πια!!!Ζητούν πίσω από φανταράκια το δώρο ύψους ....4 Ευρώ!

Κόβουν το δώρο Πάσχα στους στρατεύσιμους. Όσοι μάλιστα από αυτούς είχαν εισπράξει το… «ιλιγγιώδες» ποσό των 4,20 ευρώ καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Γενικό Λογιστήριο, οι στρατεύσιμοι πρέπει να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς, επειδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί για αυτούς, πρέπει να κοπούν και για τους φαντάρους.

Αρχιερατικό Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών κατά την Μεγάλη Εβδομάδα



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα προστεί στις εξής Ιερές Ακολουθίες κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Διακαινήσιμο Εβδομάδα.

7.692 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες και μουσεία



Θέσεις εργασίας ανοίγουν σε δήμους, περιφέρειες, μουσεία με συμβάσεις από δύο ως και οκτώ μήνες.

Το προσωπικό που ζητούν οι δήμοι, οι περιφέρειες, αλλά και οι αρμόδιοι των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων είναι:

Eurostat: Στο 0,7% το πρωτογενές πλεόνασμα 2015



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι το 2015 η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, επίδοση που ήταν καλύτερη του στόχου του προϋπολογισμού. Καλύτερη ήταν επίσης η επίδοση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις για το συνολικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν  Άνικα Μπράιντχαρντ, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat προκύπτει ότι η Ελλάδα το 2015 εμφάνισε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,70%, επίδοση που ήταν καλύτερη από το στόχο του προϋπολογισμού για έλλειμμα 0,25%.

Πορεία με διανυκτέρευση στο Πάϊκο στις 4-5 Ιουνίου από τον Σύλλογο «Δοκ. Αχιλέας Μιμιλίδης»



Ο Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων Γιαννιτσών «Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης» διοργανώνει το 2ήμερο 4-5 Ιουνίου 2016 πορεία και διανυκτέρευση στο βουνό ΠΑΪΚΟ.
Όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο 697 2494742. Θα επακολουθήσουν πολλές ενημερώσεις σχετικά με την εκδήλωση αυτή.

Πρώτη φορά Αριστερά με ....τέταρτη φορά Μνημόνιο.

Οι θεσμοί, μετά και το χθεσινό Eurogroup, απέδειξαν ότι είναι άκαμπτοι στην αξίωση να νομοθετηθούν μέτρα προληπτικά, και μάλιστα «στο ψαχνό» (περικοπές μισθών, συντάξεων, μείωση αφορολόγητου κλπ) ύψους 3,5 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που η χώρα δεν πιάσει τους στόχους δημοσιονομικού πλεονάσματος το 2018.Η κυβέρνηση, σε μια ύστατη προσπάθεια οπισθοφυλακής, επιχειρηματολογεί ότι δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα νομοθέτησης «νόμων υπό αίρεση» στην Ελλάδα. Σημειώνει ωστόσο ότι

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 23/4





 Θαυμάζουμε την ομορφιά της πεταλούδας, αλλά σπάνια γνωρίζουμε τις αλλαγές που πέρασε για να πετύχει αυτή την ομορφιά




Σαν Σήμερα, Σάββατο 23 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ετσι θα προστατευτείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

 
    Χρήση εντομοαπωθητικών (αντικουνουπικά) για τα ακάλυπτα μέρη του σώματος και στα ρούχα. Ο χρόνος δράσης τους είναι από 1 έως 4-5 ώρες, ανάλογα με την περιεκτικότητα σε δραστική ουσία. Κατά την εφαρμογή τους θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης τους. Να μην απλώνονται σε ερεθισμένο ή με πληγές δέρμα. Αν υπάρξει ερεθισμός διακόπτεται η χρήση του. Στα παιδιά η επάλειψη πρέπει να γίνεται από ενήλικα. Τα εντομοαπωθητικά απλώνονται μετά

Απόψε η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από πεφταστέρια στην Ελλάδα



Οι Λυρίδες, η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα.
Οι πτώσεις των συγκεκριμένων διαττόντων αστέρων θα αποκορυφωθούν απόψε το βράδυ Παρασκευή 22 Απριλίου και τα χαράματα του Σαββάτου 23 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Εορτή Αγίου Λαζάρου Γιαννιτσών



Το Σάββατο του Λαζάρου, 23 Απριλίου 2016, εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου Α΄ Κοιμητηρίου Γιαννιτσών (ενορίας Μητροπόλεως).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να «δώσω» τον Βενιζέλο



Στην αποκάλυψη ότι ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του είχαν ζητήσει να δώσει στοιχεία για να χρησιμοποιήσουν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνει στο βιβλίο του με τίτλο «Game Over - Η αλήθεια για την κρίση» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στο απόσπασμα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει.
Διαβάστε το απόσπασμα όπως το δημοσιεύει η εφημερίδα:

Συγχαρητήρια και πρόσκληση υποδοχής από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στην Ομάδα Βόλεϊ Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας



Μέγιστη χαρά και ικανοποίηση, ρίγη συγκίνησης και δικαιολογημένη υπερηφάνεια αισθανθήκαμε όλοι μας με τη μετάδοση της είδησης ότι η ομάδα βόλεϊ των Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας αγωνιζόμενη, σήμερα Πέμπτη 21/4/2016, στον τελικό του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος βόλεϊ που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, κατάκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο της διοργάνωσης.

Βόμβα για το Ασφαλιστικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο



Τέσσερα είναι τα κύρια σημεία, πάνω στα οποία βασίζεται η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας του Σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό, όπου καταγράφεται χωρίς όμως να κρίνονται και οι εξαιρέσεις βουλευτών, αιρετών οργάνων των ΟΤΑ και άλλων υπό προϋποθέσεις.
AdTech Ad
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας, Μιχ. Ζυμής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:

Πικετοφορίες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς, τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης που στόχο έχουν να αδυνατίσουν της αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνει στην κοινωνική ασφάλιση.
Να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης!
Μετά το νέο τσεκούρι που επιβλήθηκε το καλοκαίρι στις ήδη τσακισμένες συντάξεις, όταν έχουν ήδη ψηφιστεί μειώσεις ύψους 1,8 δις στις συνταξιοδοτικές δαπάνες μόνο για το 2016 και για τα έτη 2017-2018 προβλέπονται μεγαλύτερες περικοπές, προκλητικά η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι ότι με το νέο νόμο-λαιμητόμο δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Δίνουν άδειες παραμονής και εργασίας σ'όλους τους λαθρομετανάστες.

Νέο σοκ από την κυβέρνηση στους Ελληνες πολίτες σε ότι αφορά το προσφυγικό: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανέγερση άμεσα ένδεκα (5+6) ακόμα μικρών μουσουλμανικών  πόλεων για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες, με σχετική δήλωση του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα. Και ετοιμάζονται και δεκάδες άλλες σε ολόκληρη την Ελλάδα!Σε συνέχεια της εξαγγελίας σήμερα ψηφίζεται και γίνεται νόμος στην Βουλή η πληρωμή εργοσήμου και την έκδοση αδειών παραμονής σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κι άλλες χώρες.

Συγκέντρωση τροφίμων από το Δήμο Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ‘’ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ’’ διοργανώνει  συγκέντρωση  τροφίμων την Πέμπτη 21, την  Παρασκευή  22  και την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016.Ο χώρος της συγκέντρωσης τροφίμων είναι στο ισόγειο του Δημαρχείου στα Γιαννιτσά  κατά τις ώρες 09:00-15:00.Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γεμίσουμε το Πασχαλινό τραπέζι για όλους.

Ο Σόιμπλε επαναφέρει το Grexit.

Νέα «βόμβα» από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι μία εξωτερική υποτίμηση - που σημαίνει και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Ο Σόιμπλε δήλωσε πως δεν είναι ακόμη βέβαιος για μία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, ωστόσο τόνισε πως την θεωρεί εφικτή. «Μπορούμε να την επιτύχουμε», είπε από το Βερολίνο, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι αυτή τη φορά τόσο δραματική, όσο πέρυσι, πρόσθεσε.Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι είναι για

Γιάννης Σηφάκης : Ερώτηση στη Βουλή για σημαντικό θέμα της Ομάδας Παραγωγών Αργαγγέλου



Ο βουλευτής δήλωσε: « Το αίτημα της ΟΠ Αρχαγγέλου είναι απόλυτα δίκαιο, πρέπει να λυθεί άμεσα. Να στηριχτεί η επενδυτική διάθεση της δυναμικής ΟΠ που μπορεί να διαχειριστεί με επενδύσεις από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2016- 2020 σημαντικό τμήμα της εγχώριας παραγωγής κερασιών»
Ο βουλευτής μετά από πολλές προσπάθειες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Νέα παράταση στο νόμο "Κατσέλη"

Νέα παράταση παίρνει η προθεσμία επικαιροποίησης των φακέλων δανειοληπτών που αιτήθηκαν ένταξη στο νόμο Κατσέλη έως τις 15 Αυγούστου 2015 άλλα έως σήμερα δεν έχει εξεταστεί το αίτημα τους. Η ρύθμιση έρχεται με τροπολογία που κατέβηκε στο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη προθεσμία λήγει στις 4 Μαΐου, ενώ τώρα δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου. Έως τότε λοιπόν κανένας δεν θα μπορέσει να μάθει την νέα ημερομηνία που εκδικάζεται η υπόθεση του. Να θυμίσουμε ότι όσοι έχουν δικάσιμο μετά το 2018 θα λάβουν καινούργια ημερομηνία, αλλά με τις συνεχείς παρατάσεις είναι ακόμα στο… περίμενε!

Μεταφέρουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος



Εντύπωση προκαλεί έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το οποίο ζητείται από τα δημόσια νοσοκομεία να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και να ενημερώσουν για το ύψος τους.
Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Γ.Δ.Ο.Υ. Υπ. Υγείας Θεόδωρου Α. Κοματά.

Ελεγκτικό Συνέδριο:Αντισυνταγματικό το νέο Ασφαλιστικό.

Αντισυνταγματικές κρίνει διατάξεις του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκαλώντας ισχυρό πονοκέφαλο στα κυβερνητικά κλιμάκια.Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "το νομοσχέδιο εφόσον στηρίζεται στην ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση προσώπων που σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας στο σύνολό του, καθόσον ανατρέπεται το νομοθετικό του θεμέλιο".
 Το σχετικό πρακτικό υπογραμμίζει:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου



Γενικά
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ουρανό σπάει την ρουτίνα της καθημερινότητάς σου και σε ωθεί να κινηθείς με πρωτότυπο τρόπο, κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια ξεχωριστή δημιουργία. Γενικά η ημέρα προσφέρεται για αλλαγές και σίγουρα μπορείς να ξεκινήσεις από την εμφάνισή σου. Παράλληλα, η Πανσέληνος μπορεί να αλλάξει το τοπίο στα οικονομικά σου, αναδεικνύοντας έκτακτες ανάγκες και υποχρεώσεις.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Νεκρός στην έπαυλή του ο θρύλος της μουσικής Prince



Σε ηλικία 57 ετών - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τις τελευταίες ημέρες - Είχε ακυρώσει δύο συναυλίες του την περασμένη εβδομάδα - Ο βίος και η πολιτεία μιας μουσικής ιδιοφυΐας
Νεκρός βρέθηκε στην έπαυλή του ο 57χρονος Αμερικανός τραγουδιστής Prince. Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, του οποίου το πλήρες όνομα ήταν Πρινς Ρότζερς Νέλσον, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και λίγες ημέρες, έπειτα από γρίπη.

Απίστευτο: Τώρα κάνουν υπερπτήσεις ακόμη και οι Σκοπιανοί! Παραβίασαν εναέριο χώρο πάνω από Αριδαία



Το ΓΕΕΘΑ παραδέχθηκε ότι δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ μπήκαν χώρις άδεια στην περιοχή της Αριδαίας και ανενόχλητα παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο! - Γκάφα: Αρχικά ανακοίνωσαν ότι οι υπερπτήσεις έγιναν στους Εύζωνες...
Με επίσημη ανακοίνωση, το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται δύο υπερπτήσεις από στρατιωτικά ελικόπτερα των Σκοπίων τα οποία πέταξαν άνωθεν ελληνικού εδάφους στην περιοχή της Αριδαίας.

Επιστολή ΟΝΝΕΔΙΤΗ για τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο αλλά και για την απόφαση του προέδρου Κ.Μητσοτάκη


Από το μέλος της ΟΝΝΕΔ Σούρλα Γεώργιο με αφορμή τα όλα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

“Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών της ΟΝΝΕΔ για την ανάδειξη εκπροσώπου δεν τιμούν την παράταξη μας, την ιστορική μαχητική και δημοκρατική υπόσταση της ΟΝΝΕΔ.

Ενημερωτικό δελτίο κρεοπώλων Εδέσσης για το Πάσχα



Στην πολύ σημαντική εποχική αγορά του Πάσχα υπάρχουν προσφορές  στο παραδοσιακό Πασχαλινό αρνί και κατσίκι ελκυστικές για τον καταναλωτή, ιδίως μάλιστα όταν δημιουργούνται σκόπιμα για να λειτουργούν ως κράχτες αγοράς και άλλων προϊόντων, μια τακτική που εφαρμόζουν αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα επιθετικά οι υπεραγορές τροφίμων.

Νίκη γοήτρου για τις γυναίκες του Πανεδεσσαϊκού επί της Φ.Ο. Αριδαίας με 61-42



Νικητής στο γειτονικό ντέρμπι γοήτρου για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας  Γυναικών αναδείχθηκε ο γηπεδούχος ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ  με 61 – 42 για την προτελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ξεκίνησε νευρικά την αναμέτρηση κυρίως στο επιθετικό κομμάτι όπου και έχανε εύκολους πόντους ιδιαίτερα στον αιφνιδιασμό. Από την άλλη πλευρά ο αργός ρυθμός που επέλεξαν οι φιλοξενούμενοι να δώσουν στο ματς, παρέσυρε τους γηπεδούχους που δυσκολεύονταν να βρουν σκορ εναντίον της άμυνας ζώνης .

Απαγορεύτηκε το «χτύπα σαν άνδρας»



Την απόσυρση της φράσης «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας» από τη γνωστή διαφήμιση ζήτησε το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) μετά από αίτηση ελέγχου που υπέβαλε η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων.

Να θυμίσουμε πως από την πρώτη κιόλας ημέρα προβολής του διαφημιστικού σποτ, η Γενική Γραμματεία είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο απόσπασμα «σεξιστικό και επικίνδυνο», στο βαθμό που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία».

Συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα μίνι ο Πανεδεσσαϊκός



Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα, οι μικροί του Πανεδεσσαϊκού πρόσθεσαν ακόμη ένα ροζ φύλλο στη συλλογή τους το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς επικράτησαν του Φ.Ο. Αριδαίας με 70-38. Το πρώτο δεκάλεπτο έφτασε για τους πράσινους για να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας προηγούμενοι με 26-09, δίνοντας τη δυνατότητα στην Coach Πούφλη να μοιράσει τον  χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που στελέχωσαν την αποστολή της ομάδας.  Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητες και πρόσφεραν απλόχερα όμορφες φάσεις σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Γιάννης Σηφάκης : Στη Βουλή η ρύθμιση για τους παράτυπα διαμένοντες εργάτες γης τρίτων χωρών



Θα πληρώνονται με εργόσημο που θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα του αγρότη
Το ακριβές κείμενο της κατατεθείσης τροπολογίας στον νόμο για τους συνεταιρισμούς καθώς και η αιτιολογική έκθεση  έχει ως ακολούθως: 
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις».

Σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σκύδρας



Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 κι ώρα 13:30΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με το εξής ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη:  

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Μεγάλης Εβδομάδας στην Πέλλα



Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το εορταστικό ωράριο της M. Εβδομάδος των καταστημάτων:

«Βροχή» από αργίες το επόμενο διάστημα



Δώρο για τους εργαζόμενους ήταν η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς (Κυριακή) για τις 3 Μαΐου, αφού κερδίζουν μια ημέρα ξεκούρασης.
Εργάσιμες είναι οι ημέρες ως τη Μεγάλη Πέμπτη και θα επιστρέψουν στη δουλειά τους την Τετάρτη, μετά το Πάσχα.

Η ΕΣΕΤ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις



Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με αφορμή την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας στα Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνει:

1. Η ΕΣΕΤ παρότι δεν κλήθηκε από την ΠΟΕΣΥ στη σύσκεψη των Σωματείων της Ενημέρωσης της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των μελών της δημοσιογράφων της ελληνικής περιφέρειας, στηρίζει και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία όπως ανακοινώθηκε: 

Ανακοίνωση «Αγωνιστικού Συντονισμού Ν.Πέλλας» για μεθοδεύσεις στη σύσταση προεδρείου της ΑΔΕΔΥ



Οι εκπρόσωποι της παράταξης Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση η οποία στηρίχθηκε από τις δυνάμεις ΜΕ.Τ.Α. στο Νομό Πέλλας, στοιχήθηκαν πίσω από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ στηρίζοντας για τη θέση του Προέδρου στην Ε.Γ.  του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ, κρατώντας γι’ αυτούς τη θέση του Γραμματέα με την υποστήριξη της ΔΑΚΕ. Η σύμπραξη αυτή, με θεατρικό μάλιστα τρόπο, με εικονική αποχώρηση – διευκόλυνση την ώρα της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο, όπως φάνηκε ήταν προαποφασισμένη και αναζητούνταν επί έξι συνεδριάσεις η επαρκής δικαιολογία για να ολοκληρωθεί.