Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ισπανία: 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας τοξικού νέφους



Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Παρασκευή σε μια περιοχή περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, εξαιτίας τοξικού νέφους που προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε σε μια μεγάλη χωματερή ελαστικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

Η παράνομη χωματερή μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων - η μεγαλύτερη της Ισπανίας, σύμφωνα με ΜΜΕ - βρίσκεται στην επαρχία του Τολέδου, στις κοινότητες Σεσένια και Βαλδεμόρο.

Γιατί η Αστυνομία προειδοποιεί τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τα εικονίδια του Facebook

Eδώ και μερικούς μήνες το Facebook έχει δώσει στους χρήστες του την δυνατότητα να εκφραστούν μέσω εικονιδίων, μετά από πολλά χρόνια όπου ήταν πάγιο αίτημα των χρηστών η δημιουργία κουμπιού "dislike".Βεβαια, μπορεί ακόμα και σήμερα να μην υπάρχει ακριβώς το κουμπί "dislike", όμως υπάρχουν εικονίδια που εκφράζουν σοκ, λύπη, θυμο και αγάπη.Τώρα, η αστυνομία του Βελγίου προτείνει στους χρήστες του διαδικτύου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, να μην χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα εικονίδια, αφού επιτρέπουν στο Facebook να συλλέγει όλο και περισσότερα στοιχεία για το τι τους αρέσει ή όχι, νευριάζει ή τους προκαλεί σοκ.

Αγγούρι.Είναι πολλά τα καλά του...

Με περιεκτικότητα σε νερό πάνω από 90%, το αγγούρι είναι μια από τις πιο ενυδατικές τροφές, απαραίτητη κατά τις ζεστές ημέρες. Το αγγούρι φημίζεται για τη δροσιά που προσφέρει. Eκτός από δροσιστικό, κόβει την δίψα, είναι διουρητικό και βοηθά τα νεφρά να αποβάλλουν το ουρικό οξύ.Οι ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες το καθιστούν την ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Στο εσωτερικό του καρπού η θερμοκρασία είναι έως και 20 βαθμούς πιο δροσερή από το εξωτερικό, λόγω της περιεκτικότητάς του σε νερό και σκληρή φλούδα του, που είναι 90% νερό, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό και να παραμείνει δροσερό.

Εκδήλωση με θέμα τη θέση της Ελλάδας στο σημερινό παγκόσμιο γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό περιβάλλον



  
  Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία «Ο Φίλιππος» σε συνεχή συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας εδώ και 20 χρόνια υλοποιεί με εξαιρετική επιτυχία πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις  που αναπτύσσουν το πολιτιστικό αισθητήριο και εξυψώνουν το μορφωτικό επίπεδο των συμπατριωτών μας στην πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια Πέλλας.
     Τέτοιος θεσμός είναι και το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο   Γιαννιτσών  που φιλοξενεί καταξιωμένους ομιλητές επιστήμονες, καθηγητές, λόγιους κ.ά. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω δέκα επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 16/5/2016 κι ώρα 19:30΄, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1.     Έγκριση της αριθ. 43/2016 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Σκύδρας.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ξεκινά και φέτος ο «μαραθώνιος» των πανελλαδικών εξετάσεων για τους 103.366 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Η έναρξη των εξετάσεων σηματοδοτείται τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα. Με το ίδιο μάθημα, μία μέρα αργότερα, την Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Αλμωπός Αριδαίας-Πάϊκο Γουμένισσας. Η ώρα της ανόδου



Αυτή τη Κυριακή , στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Αριδαίας, ξεκινά η τελευταία φάση της μεγάλης προσπάθειας για την άνοδο της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική  Κατηγορία.
Αντιμετωπίζουμε στον 1Ο αγώνα των μπαράζ την ομάδα του Παϊκου   Γουμένισσας , Πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Κιλκίς.

Προσοχή στα ΑΤΜ.Δείτε πως μας κλέβουν με τη μέθοδο της φουρκέτας.

Δύο 40χρονες γυναίκες από τη Ρουμανία που παγίδευαν τα ΑΤΜ τραπεζών κι έκλεβαν τα χρήματα ανυποψίαστων πελατών, συνέλαβαν χθες το βράδυ στο Παγκράτι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργήθηκε με τη συνεργασία Διευθυντή Ασφαλείας Πιστωτικού Ιδρύματος, οι δύο Ρουμάνες από τον περασμένο Μάρτιο, προσέγγιζαν ΑΤΜ και αφού παραβίαζαν τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων.

Ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του Δήμου Σκύδρας «Σκυ-δράση για το βιβλίο»



Εντευκτήριο παιδείας και πολιτισμού αποτέλεσε για πολλοστή φορά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, όπως για παράδειγμα, την Πέμπτη 12 Μαΐου2016 κι ώρα 20:00΄, όπου και περατώθηκε επιτυχώς η πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας με τον τίτλο «Σκυ – δράση για το βιβλίο» που ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο και στην προαγωγή της φιλοαναγνωσίας.

Κανονικά από σήμερα η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων.Έλυσαν την απεργία οι φοροτεχνικοί.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά μέσω της νομικής οδού, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες των λογιστών-φοροτεχνικών με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου «με δεδομένη την υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εξετάζεται, πλέον, να αναληφθούν και να εξαντληθούν όλες οι πιθανές νομικές πρωτοβουλίες».
«Στο ίδιο πλαίσιο, η αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που είχε παραταθεί μέχρι σήμερα, δεν θα συνεχιστεί», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις



Αγαπητά μου παιδιά, σε λίγες μέρες ξεκινάει η δύσκολη δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Μια πολύ σημαντική μάχη για όλους εσάς που οραματίζεστε να κατακτήσετε τη γνώση και να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.
Οι εξετάσεις για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελούν μια πρώτη, μα όχι και την τελευταία μεγάλη προσπάθεια. Να θυμάστε όμως ότι, το αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών δεν ορίζει ούτε προδιαγράφει την υπόλοιπη ζωή σας.

Οι Ρώσοι θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Προοπτικές μίας καλής επένδυσης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαβλέπει ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2016.Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, παρουσίασε στο Ρώσο υπουργό Μεταφορών το λιμένα και το επενδυτικό πλάνο που έχει εγκριθεί από τη διοίκησή του. Κατά την ξενάγηση του Μαξίμ Σοκόλοφ στις εγκαταστάσεις του λιμένα, ο Δημήτρης Μακρής υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις δυνατότητες στον τομέα της κρουαζιέρας και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών ανταποκρίθηκε θετικά στην προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας από τους λιμένες της Μαύρης

Εγγραφές εργατών-τριων γης διαλογητηρίων, ψυγείων, συσκευαστηρίων Ν.Πέλλας την Δευτέρα 16/5



Από το Σωματείο Εργατών Εργατριών Γης, κονσερβοποιείων,  διαλογητηριων, ψυγείων, συσκευαστηρίων Ν. Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά γίνεται γνωστό ότι την Δευτέρα 16 Μάιου 2016 και ώρα 18.00  στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Γιαννιτσών θα γίνουν εγγραφές εργατών για την παραγωγική περίοδο 2016 από την κονσερβοποιία ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ 
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει να προσέλθουν την συγκεκριμένη ημερομηνία  στο ΕΚΓ και να προσκομίσουν :

Το κατάφερε κι αυτό ο Αλέξης.Ο "κόφτης" θα περιλαμβάνει μισθούς και συντάξεις!

«Κλείδωσε» η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το πακέτο των νέων μέτρων, ενώ μόνο ο περίφημος δημοσιονομικός «κόφτης» παραμένει σε εκκρεμότητα. Μεγάλες ωστόσο παραμένουν οι διαφορές στο ζήτημα του δημοσίου χρέους.«Μας πήρε χρόνο, αλλά έχουμε συμφωνία», υποστήριξε κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος το μεσημέρι της Παρασκευής, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές έκαναν σκληρή δουλειά το τελευταίο διάστημα.Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

"Τσουνάμι" ανατιμήσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του πρώτου κύματος ανατιμήσεων, που προβλέπονται στο μνημόνιο και θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα των φορολογουμένων έχει ξεκινήσει.​Στον... αέρα παραμένει το αν τελικά θα μπει φόρος στη χρήση του διαδικτύου, με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ να αναφέρουν ότι η τιμή της βενζίνης θα «τσιμπήσει» περισσότερο σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης
Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου τίθενται σε εφαρμογή σειρά φορολογικών μέτρων, τα οποία θα επηρεάσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, φορτώνοντας με καινούρια βάρη τα ελληνικά νοικοκυριά. Στον... αέρα παραμένει το αν

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 14/5

ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Ουρανός στο ζώδιο σου σε καλεί να υιοθετήσεις νέες μεθόδους και συνολικά μια νέα πολιτική στην αντιμετώπιση των βασικών θεμάτων που σε απασχολούν και για να φανεί πιο... πειστικός μπορεί να συμβάλλει στην ανατροπή καταστάσεων που θεωρούσες ως δεδομένες. Παράλληλα, το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, ευνοεί τα οικονομικά σου κι ίσως λάβεις μια αποζημίωση ή κληρονομιά.

Σαν σήμερα Σάββατο 14 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αφιέρωμα του Travel Book για την Πέλλα και τα Γιαννιτσά… «Το λίκνο του Αλεξάνδρου»



Κείμενο: Δαυίδ Κουτσογιαννόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Πατρουδάκης

Μακεδόνες άνακτες, Ρωμαίοι έμποροι, άγιοι του Ισλάμ, βικτωριανοί ρομαντικοί, Πόντιοι πρόσφυγες. Πολλοί πέρασαν από αυτόν τον τόπο και όλοι άφησαν τα ίχνη τους, δημιουργώντας στην Πέλλα ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό πολιτισμών.
Από τις χρυσές νεκρικές μάσκες της Εποχής του Σιδήρου μέχρι τους μιναρέδες της τουρκοκρατίας και από τα αυτοκρατορικά σοκάκια της Αρχαίας Πέλλας μέχρι τα σκίτσα των Εγγλέζων χρονογράφων, η γη αυτή πλούτισε, θαυμάστηκε, αγαπήθηκε και παρέμεινε στους αιώνες λίκνο και σταυροδρόμι του πνεύματος και της δημιουργίας.

Πρωταθλητής Ελλάδας 2016 στο διπλό σκιφ ανδρών ελ.β. ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών



Στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα διεξήχθη από την Παρασκευή (6/5ου) κι έως την Κυριακή (8/5ου), η Α΄ Φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας, με την συμμετοχή 447 αθλητών-τριών (ρεκόρ συμμετοχής) από 27 σωματεία όλης της χώρας.
Η πρώτη και μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση για το 2016 συγκέντρωσε ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική κωπηλασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Ανδρών-Γυναικών Ελαφρών βαρών, Νέων Ανδρών - Γυναικών και Εφήβων Νεανίδων. 

Πως θα πληρώνουμε τα αναλογικά διόδια. Χρεώσεις ανά χιλιόμετρο και χρήση



Την εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων για πραγματικές χρεώσεις, σύμφωνα με τη διανυόμενη απόσταση, νομοθέτησε ο υπουργός Υποδομών.
Η εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων όλων των κατηγοριών, απαγορεύοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, καθιερώνεται με τροπολογία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, διασφαλίζοντας πραγματικές και δίκαιες χρεώσεις για τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων.

Πρεμιέρα από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου η «Φούστα Μπλούζα»



Την Τρίτη 10 Μάη 2016 και ώρα 9 το βράδυ, έγινε η πρεμιέρα της  ανατρεπτικής κωμωδίας των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα –Μπλούζα» από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαίκού Θεάτρου. Το κοινό τίμησε με την προσέλευση του την θεατρική ομάδα και σε αντάλλαγμα εισέπραξε πολύ γέλιο σε ένα καλοστημένο θεατρικό δίωρο!

Οι πιο σύνθετες Πανελλαδικές Εξετάσεις οι φετινές



«Αυτός είναι άθλος που έχει γίνει. Δηλαδή να ξεκινάμε και να τελειώνουμε την ίδια εποχή όπως πάντα, κάνοντας όμως πέντε εξετάσεις και όχι μία», ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα με 103.402 υποψηφίους να διεκδικούν φέτος μία από τις 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Δίπλα στον κ. Παντή, η έμπειρη προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου, Καλομοίρα Μαρούγκα, προσέθεσε:

Εκδρομή στην Πελοπόννησο διοργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών



Γίνεται γνωστό ότι από το σωματείο μας θα πραγματοποιηθεί
  6ημερη  (5 διανυκτερεύσεις) εκδρομή στην Πελοπόννησο στις  12 Ιουνίου 2016

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει : 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό  στην Σπαρτή με επισκέψεις Μυστρά, Γύθειο, σπήλαια Δυρού Μονεμβάσια και 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό και βραδινό στην περιοχή του  Πόρτο Χέλι με επισκέψεις : Ναύπλιο, Μυκήνες, Επίδαυρο, Αρχαία Ολυμπία,  προαιρετικά Σπέτσες ,Ύδρα

ΙΕΛΚΑ: Οι διατροφικές τάσεις των Ελλήνων



Πρόσφατη μελέτη του ΙΕΛΚΑ βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως διαμορφώνονται σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά θέματα που σχετίζονται και με τις αγοραστικές/καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με την αγορά τροφίμων και ποτών. Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύονται σε βάθος η συχνότητα κατανάλωσης τροφών εβδομαδιαίως, καθώς και οι συνήθειες-αντιλήψεις που σχετίζονται με τη διατροφή, διαμορφώνοντας το συνολικό προφίλ του Έλληνα.

Ημερίδα στη Σκύδρα με θέμα: "Το αγροδασικό (ημιφυσικό) περιβάλλον του Δήμου Σκύδρας"



Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σας προσκαλούμε στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σκύδρας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα:
«Το αγροδασικό (ημιφυσικό) περιβάλλον του Δήμου Σκύδρας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 5 Ιουνίου 2016, ώρα έναρξης 8:00πμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε.

«Ψήνεται» ο φόρος στον καφέ



Επιβαρύνσεις και στις εισαγωγές του καφέ εξετάζει η κυβέρνηση που αναμένεται να είναι της τάξης του 1 έως 2 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται επιβάρυνση 1 έως 2 ευρώ ανά κιλό κατά την εισαγωγή του καφέ, ανάλογα με το εάν το προϊόν έχει υποστεί επεξεργασία ή όχι, σύμφωνα με τα Νέα.

Παρουσίαση βιβλίου "Κρίσεις επιΚρίσεων" στα Γιαννιτσά



Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας και το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑΠ σας  προσκαλούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 8μμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων στην παρουσίαση του βιβλίου «Κρίσεις επιΚρίσεων» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Κάκια Παυλίδου, εκπαιδευτικός
 Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργαστήρι: Ρίτα Τσαρτσαράκη, Αγγέλικα Γανά, Γιώργος Ιορδανίδης και Γρηγοριάδης Ζαχαρίας

Ζητούνται συνοδοί για τις διακοπές των παιδιών του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ



Συνοδούς για τις θερινές διακοπές των παιδιών ζητά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο συνοδού για την κατασκηνωτική περίοδο 2016, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Κέντρου (Ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου, Κολοκοτρώνη 10- Γιαννιτσά), μέχρι την Τρίτη 31 Μαϊου 2016.

Συμβουλές στους οδηγούς από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών



Ξεκινάει από σήμερα η 7η Πανελλήνια Πορεία Ελεύθερης Ιππασίας στα Πλατανάκια Γιαννιτσών


΄΄ Παίζω βόλλευ στον Πεζόδρομο ΄΄ Γιαννιτσών



Τουρνουά μίνι βόλλευ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15  Μαΐου στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα σε ομάδες των 3 ατόμων, κορίτσια που έχουν γεννηθεί  τα έτη 2005/2006 και 2003/2004.

Σε εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ



Σε ισχύ τέθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης πολλές από τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή από τους βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Οι 76 σελίδες του νομοσχεδίου με τις τροπολογίες που προστέθηκαν σε αυτό δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως γεγονός που σημαίνει ότι ορισμένες εκ των διατάξεών του τίθενται σε άμεση εφαρμογή.

Σαββατοκύριακο Επιτυχιών και Διακρίσεων για την Ο.Μ.Γ.



  Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (7-8 Μαΐου), αθλητές της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ. , συμμετείχαν σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις και οι διακρίσεις που μας έφεραν, μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια.
  Καταρχήν στον 1ο Μαραθώνιο Χανίων Κρήτης, ο Ουργαντζόγλου Αναστάσιος κατέλαβε την 3η θέση Γενικής και την 1η θέση στην κατηγορία του.

Δύσκολη η συμφωνία για το χρέος ώς το Εurogroup της 24ης Μαΐου



Εξαιρετικά δύσκολο κρίνεται να υπάρξει συμφωνία για το χρέος ώς το Εurogroup στις 24 Μαΐου, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Euroworking Group.

Σύμφωνα
με την Καθημερινή, κατά τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup (EWG) το ΔΝΤ παρουσίασε την δική του ανάλυση βιωσιμότητας, που είναι πολύ πιο απαισιόδοξη από εκείνη των Ευρωπαίων.

ΕΠΣ Πέλλας: Η «Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών» πρωταθλήτρια παίδων περιόδου 2015-16 !!!



Για μια ακόμη φορά το κύπελλο του πρωταθλητή ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ ήρθε στην πόλη των Γιαννιτσών.
Από την περίοδο 2000-2001 που η ΑΑΓ παίρνει μέρος στο παιδικό του νομού (και είναι σχεδόν 16 πρωταθλήματα μέχρι σήμερα) η ΑΑΓ έχει χάσει έναν τελικό κόντρα στην Ελπίδα Έδεσσας στο γήπεδο της Υδραίας και έναν μέσα στην Σκύδρα, ενώ δεν κατέβηκε να παίξει σε έναν τελικό ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ έντονα γιατί η τότε διοίκηση της ένωσης όρισε τον τελικό μέσα στην εξεταστική περίοδο των παιδιών.

Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται κακότυχη



Η Παρασκευή και 13 είναι μια μέρα που έχει συνδεθεί με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.
Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προκατάληψης ότι σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτήρια δε διαθέτουν 13 όροφο ενώ πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/5



Γενικά
Με την Σελήνη στον Λέοντα μπορεί να «χάσεις τον λογαριασμό» από τις πολλές γνωριμίες αλλά και τα νέα ενδιαφέροντα που προκύπτουν, όπως κι αν έχει όμως όλη αυτή η ποικιλία είναι συμβατή με τον χαρακτήρα σου, οπότε ζημιωμένος/η δεν θα βγεις! Παράλληλα, ο ενεργός Ουρανός σε ωθεί να προβείς σε κάποιες «εξεζητημένες» επιλογές είτε στις αγορές, είτε στα προσωπικά σου, ενώ δεν αποκλείεται να λάβεις ένα δώρο-έκπληξη.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή και 13 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

«Κλειδί» για τη μακροζωία το δεντρολίβανο!

Η διατροφή που είναι πλούσια σε δεντρολίβανο δεν αποκλείεται να είναι «κλειδί» για τη μακροζωία, όπως τουλάχιστον υποπτεύονται επιστήμονες από τις ΗΠΑ!Στο χωριό Ακιαρόλι (Acciaroli) της Ιταλίας, στις ακτές του Τυρρηνικού Πελάγους, ζουν 300 κάτοικοι που έχουν ξεπεράσει τα εκατό! Ο αριθμός αυτός των αιωνόβιων, που μάλιστα στην πλειοψηφία τους δεν παρουσιάζουν καρδιαγγειακά νοσήματα ή άνοια, έχει βάλει σε υποψίες ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι για τη μακροζωία των κατοίκων ευθύνεται το δενδρολίβανο, ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην κουζίνα της περιοχής.

Ανακοίνωση σχετικά με την Επιβολή Τέλους διανυκτέρευσης



Η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας εκφράζει την έντονη διαφωνία της, στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα / τουριστικές  επιπλωμένες κατοικίες.

Ημερίδα στην Άρνισσα με θέμα την «Ανάπτυξη της περιοχής της Βεγορίτιδας μέσω αθλητισμού και πολιτισμού»



 Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Άρνισσας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: 
«Ανάπτυξη της περιοχής της Βεγορίτιδας μέσω του αθλητισμού και του τουρισμού»

Η ημερίδα περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του 6ου Ημιμαραθωνίου Λίμνης Βεγορίτιδας και αποσκοπεί στην καταγραφή των υποδομών της περιοχής και στην κατάθεση προτάσεων για την βελτίωσή τους, καθώς και των υποδομών που απαιτούνται για την πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής.

Συμμετοχή του Μουσείου Πέλλας σε φωτογραφική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης



Το  Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 και ώρα 21.00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Από την ανασκαφή στην προβολή» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος: «Οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στην κοινωνία» που φιλοξενείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
            Συμμετέχουν η ΕΦΑ Πέλλας και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας  Βορείου Ελλάδος.

Εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιαννιτσών




Συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Μπεϊλίκτυζυ με το δήμαρχο Πέλλας



Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 αντιπροσωπεία του δήμου Μπεϊλίκτυζυ (Beylikdüzü) της Κωνσταντινούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε στο δημαρχείο Γιαννιτσών, το δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο.

ΝΔ."Εδώ και τώρα εκλογές.Δεν σας αντέχει άλλο ο τόπος"

Σφοδρή είναι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους κύκλους της κυβέρνησης σύμφωνα με τους οποίους η «Ν.Δ. επένδυσε στην αποτυχία της χώρας και έχασε»Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει μεταξύ άλλων πως δεν κάνει βήμα πίσω από το αίτημα για εκλογές ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις.
Η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

Κατέληξε ο αστυνομικός που νοσηλευόταν με τραύμα από σφαίρα



Υπέκυψε στο τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα ο 31χρονος αστυνόμος της Τροχαίας, ο οποίος νοσηλευόταν από το απόγευμα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το γραφείο του στην Τροχαία Αττικής. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών όμως ο 31χρονος άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 23.00 το βράδυ.

Συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ανελκυστήρα



Η εθελοντική οικολογική δράση με την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ανελκυστήρα» διατρέχει το δεύτερο χρόνο εφαρμογής της.
Φέτος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου2016.
Υπενθυμίζεται ότι ο σκοπός της είναι η επιλογή και η αυξανόμενη χρησιμοποίηση  των σκαλοπατιών αντί του ανελκυστήρα από τους πολίτες, τόσο στους χώρους της εργασίας και των επισκέψεων όσο και της διαμονής τους, φυσικά στο μέτρο του δυνατού και του επιτρεπόμενου.

Ασήκωτοι έμμεσοι φόροι-Φωτιά στα καύσιμα

Το είδαν από τη μία, το μέτρησαν από την άλλη και τελικά αποφάσισαν να αλλάξουν τη... δοσολογία των αυξήσεων φόρων στα καύσιμα, χωρίς να αλλάζει, πάντως, ο συνολικός λογαριασμός που φτάνει στα 1,8 δισ. ευρώ.Το στίγμα έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου ανέφερε ότι δεν θα γίνει τελικά αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, όπως προέβλεπε το προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες; Ότι προτιμήθηκε να πέσει το βάρος στη βενζίνη αντί στο πετρέλαιο κίνησης. Έτσι ο φόρος στην αμόλυβδη θα αυξηθεί κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο, φέρνοντας στα κρατικά ταμεία 200 εκατ. ευρώ αντί για 100 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, με τη μέση λιανική τιμή να σκαρφαλώνει στα περίπου 1,49 ευρώ. Η επιβάρυνση στο πετρέλαιο

Αλληλεγγύη της Ομάδας Γυναικών στους πρόσφυγες-μετανάστες των Γιαννιτσών



Στο κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ) για έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν εγκατασταθεί στον χώρο των Παλιών Σφαγείων, λίγο έξω από τα Γιαννιτσά, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.
        Εργαζόμενες γυναίκες, γυναίκες συνταξιούχοι, μητέρες, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μαζί με τους άντρες τους και τα παιδιά τους, ανταποκρίθηκαν έμπρακτα.

Πόθεν έσχες πολιτικών: Πλούσιοι και φτωχοί

Αν και με μεγάλη καθυστέρηση δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2013 (για χρήση του 2012) των πολιτικών προσώπων.Κατά τον χρόνο που υποβλήθηκαν τα «πόθεν έσχες» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν είχαν εκλεγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, και ως εκ τούτου οι δηλώσεις του περιουσιακής κατάστασης δεν συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο» που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.