Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Τα μισά εμφράγματα είναι "σιωπηλά"

Σχεδόν τα μισά εμφράγματα μπορεί να είναι «σιωπηλά», χωρίς δηλαδή εμφανή συμπτώματα και άλλα προειδοποιητικά σημάδια, όπως πόνο στο στήθο, δύσπνοια και κρύο ιδρώτα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Τα αφανή εμφράγματα, που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου, είναι συχνότερα στους άνδρες (όπως άλλωστε και τα «κανονικά» εμφράγματα), αλλά πιο θανατηφόρα στις γυναίκες.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Ελσαγιέντ Σολιμάν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γουείκ Φόρεστ της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 9.500 μεσήλικες.

Πωλείται η χώρα σε τιμή ευκαιρίας!

Εισήχθηκε χθες το πρωί στην Ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις, από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και αναμένεται η ψήφισή του το απόγευμα της Κυριακής.Κορυφαίο ζήτημα που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο είναι τα 99 χρόνια διάρκειας του νέου υπερταμείου το οποίο θα ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια περιουσία. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την εκατονταετή διάρκεια κάνουν λόγο για «ενιαία στρατηγική με στόχο την ανάπτυξη». Σύμφωνα πάντα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η σύσταση της

Τα θέματα και οι απαντήσεις στο μάθημα «Ιστορία Γενικής Παιδείας»



Τα θέματα και οι απαντήσεις από το μάθημα στο μάθημα «Ιστορία Γενικής Παιδείας» όπως μας τα έστειλε το Φροντιστήριο «Σύγχρονο» στα Γιαννιτσά.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για το Νέο Πολυνομοσχέδιο-Λαιμητόμο



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νέο πολυνομοσχέδιο συνεχίζει τη φοροληστεία με την έμμεση φορολογία, χτυπώντας τους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα.
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στο πετρέλαιο κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για το “κατά κύριο επάγγελμα” αγρότης, για να δικαιούται μείωση φόρου το αγροτικό εισόδημά του. Από το 35% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ανεβαίνει στο 50% τουλάχιστον του συνολικού εισοδήματός του.

Διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μαΐου εκδρομή για τον αγώνα ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΑΛΜΩΠΟΣ



Το κόστος μεταφοράς είναι 10€ και ΔΕΝ περιλαμβάνει το εισιτήριο του
αγώνα. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Αγγελή Γάτσου στις 12:30.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6973973263 Καρατζίδης (Τζοφ) και 2384022944
ΒALLAMIA SPORT KAFE

Μάνα Παντελίδη: Έχασε στα χαρτιά 34.000€ πριν πεθάνει

Τρεις μήνες μετά τον τραγικό χαμό του Παντελή Παντελίδη, η μητέρα του Αθηνά, πόσταρε αινιγματική ανάρτηση στο Facebook, σχολιάζοντας για πρώτη φορά ουσιαστικά τον χαμό του γιου της και παίρνοντας θέση για όλες τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει.Η Αθηνά Παντελίδη αναδημοσίευσε αυτούσια την ανάρτηση ενός άλλου χρήστη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, του Νίκου Μεταξά.Στο ποστ αυτό αναφέρεται ότι ο τραγουδιστής λίγες ώρες πριν βρει τραγικό θάνατο έπαιζε χαρτιά και έχασε 34.000 ευρώ! Παράλληλα διατυπώνεται η άποψη ότι δεν επρόκειτο για φιλικό σπίτι, όπως έχει γραφτεί, αλλά για χαρτοπαιχτική λέσχη.

Στο υπερταμείο που θα ελέγχουν οι δανειστές,η κυριότητα 72.000 ακινήτων!

Η πλήρης κυριότητα και όχι μόνον η διαχείριση των ακινήτων του Δημοσίου περνά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) και μέσω αυτής στο νέο υπερταμείο, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ). Πρόκειται κατ’ ουσίαν για το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας που κατέχει, μέχρι τώρα, το ελληνικό Δημόσιο, η κυριότητα του οποίου ήταν εν πολλοίς στο υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196 του πολυνομοσχεδίου και τις προβλέψεις του για το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αυτό απορροφά ως 100% θυγατρική του την ΕΤΑΔ και μαζί της περί τα 71.500 μεγάλα και μικρότερα ακίνητά της μεταξύ των οποίων και 597 νησιά.

Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας



Τα θέματα και οι απαντήσεις από το μάθημα «Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής γενικής παιδείας» όπως μας τα έστειλε το Φροντιστήριο «Σύγχρονο» στα Γιαννιτσά.

19η Μαίου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων



του Στάθη Καστερίδη

                                                 Δημοτικός Σύμβουλος  Πέλλας
                             Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πέλλα Δήμος για όλους»

«Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ εάν επιλαθώμεθά σου ω Πάτριος Ποντία γη.»
                                    (Λεωνίδας Ιασονίδης)

   Τιμούμε και δεν ξεχνούμε τα θύματα της Γενοκτονίας των προγόνων μας από τους Νεότουρκους.  Αποτίουμε  φόρο τιμής σε όλους τους μάρτυρες  Έλληνες του Πόντου  και σκύβουμε με σεβασμό στην  μνήμη τους. Εκείνων όπου στη ζωή τους ώρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες.

Εξετάσεις των φαρμακοποιών για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος περιόδου Ιουλίου 2016



Ανακοίνωση εξετάσεων για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού εξέδωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Σας πληροφορούμε ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Νίκη του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί του ΠΑΣ Αετός Κιλκίς



Με νίκη εκτός έδρας συνέχισε για φέτος τις αγωνιστικές του  υποχρεώσεις το τμήμα Μίνι basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 15/05/2016, στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς , επί του Αετού, με σκορ 12-53.
Σε ένα όμορφο και ταυτόχρονα γρήγορο παιχνίδι ο Μέγας Αλέξανδρος επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή και στο ημίχρονο είχε πάρει μία διαφορά 23 πόντων με σκορ 04-27.Στο 3ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός με τον Μέγα να αυξάνει συνεχώς την διαφορά του και να παίρνει το ροζ φύλλο με σκορ 12-53.

Το υπερταμείο, το Αγγλικό Δίκαιο και τα… 99 χρόνια.

Από τη στιγμή που κατατέθηκε στη Βουλή το νέο υπερταμείο αποκρατικοποίησεων ξέσπασε σάλος. Ο μεγαλύτερος σάλος όμως ξέσπασε για τη διάρκεια ζωής του ταμείου, το οποίο ιδρύεται για περίοδο… 99 ετών και στο οποίο παραχωρείται μια σειρά assets του ελληνικού δημοσίου.Ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως η πολύπειρη Ντόρα Μπακογιάννη, έσπευσαν να μιλήσουν έως και για την ανάγκη λογοδοσίας των υπευθύνων σε δικαστήρια. Θεμιτό το πολιτικό επιχείρημα, όχι ότι συμφωνούμε ιδιαίτερα, αλλά, κατά τη γνώμη της στήλης, άλλο είναι το σημείο, στο οποίο θα έπρεπε να εστιάζεται η κριτική.Τα κυβερνητικά κόμματα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κατακεραύνωναν τις άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις

Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα των σπουδαστών στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ



Τα άμεσα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής βιώνουν και οι νέοι που βρίσκονται στην κατάρτιση μιας και βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ αγοράς εργασίας και εκπαιδευτικού συστήματος.
Έτσι οι σπουδαστές των δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ, για τη χρονιά που διανύουμε, είναι μεν υποχρεωμένοι να κάνουν εξάμηνη πρακτική (960 ώρες) σε κάποια επιχείρηση ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα στην ειδικότητά τους, αλλά χωρίς να πληρώνονται και χωρίς ασφάλιση για τον κλάδο σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (παρά μόνο για ενδεχόμενο εργατικό ατύχημα στο χώρο της πρακτικής εργασίας).

Περίοδο χάριτος έως το 2040 ζητά το ΔΝΤ για το χρέος

Παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε τουλάχιστον μέχρι το 2040 προτείνει η Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους που εκπόνησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Ακόμη, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει να περιοριστούν κάτω από το ποσοστό 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας, και για την ακρίβεια σε ποσοστά μεταξύ του 15% με 20% ετησίως για πολλές δεκαετίες.Το βασικό σενάριο του ΔΝΤ προβλέπει διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό στο επίπεδο του 1,5% - επίπεδα τα οποία θα διατηρηθούν μέχρι το 2060 - και έσοδα αποκρατικοποιήσεων ύψους 5 δισ. ευρώ έως το 2030.

Πανικός στη Θεσσαλονίκη: Ανοιξαν πυρ έξω από δημοτικό σχολείο [εικόνα]



Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο 80ό Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όταν ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί ακριβώς έξω από το κτίριο.
Το σχολείο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Κίμωνος Βόγα, και όπως είναι φυσικό, τα παιδιά την ώρα εκείνη παρακολουθούσαν τα μαθήματα τους ενώ άλλα βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου. 

Παραμιλάει η Ελλάδα.Ο παπα-Θοδωρής από τις Αμπελειές έτρεξε 181 χλμ.

Κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών-χρονομετρών αλλά και των έμπειρων υπερ-δρομέων, ο πάτερ Θεόδωρος Περπερίδης πέτυχε το μεγάλο στόχο των 180 χιλιομέτρων και μάλιστα αρκετά πριν την ολοκλήρωση του 24ώρου! Συνολικά κατέγραψε, 4 μαραθώνιους και έναν ημιμαραθώνιο συμμετέχοντας στο 3o Τρέξε Χωρίς Τερματισμό!Η καταμέτρηση έγραψε 181.350 μέτρα σε 23 ώρες 44 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, που είναι και ατομικό ρεκόρ για τον ιερέα από τις Αμπελιές Γιαννιτσών, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε τρέξει ποτέ περισσότερα από 107 συνεχόμενα χιλιόμετρα. Το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως για τον πάτερ Θεόδωρο είναι πως πλέον έχει πλέον τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή

Πικετοφορίες του ΠΑΜΕ την Κυριακή 22 Μάη σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέ-ροντα του κεφαλαίου! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβι-βασμός! Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.Δείτε τα θέματα.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας θα πραγματοποιηθεί στις 24-5-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00μμ, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)    Παρουσίαση ετήσιας έκθεσης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Πέλλας.
2)    Εκλογή υδρονομέων στο Δήμο Πέλλας για την αρδευτική περίοδο 2016.
3)    Πράξη εφαρμογής Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Οικισμού Αμπελειών Δήμου Πέλλας, πρ/σμού: 45.487,89 € Α.Μ. 82/1997 (ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας).

Απάντηση στον Στάθη Καστερίδη για την μη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Πέλλας



Σε συνέχεια της επιστολής μου (Απρ'ιλιος 2016)  για την μη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από τον Δήμο Πέλλας, έλαβα στις  18-05-2016 μέσω e-mail απάντηση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. Ιωάννη Καρρά, απάντηση την οποία και σας παραθέτω αυτούσια:

1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Αίγυπτος: Εντοπίστηκαν καθίσματα και αποσκευές βόρεια της Αλεξάνδρειας. Όλα τα σενάρια ανοιχτά



Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir βρέθηκαν στην θάλασσα, το μυστήριο παραμένει για τα αίτια της τραγωδίας. Δορυφόρος κατέγραψε πετρελαιοκηλίδα 2 χλμ.

Καθίσματα αεροσκάφους και αποσκευές εντοπίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου μία ημέρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση Παρίσι- Κάιρο και χάθηκε στην θάλασσα υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ."Ψηφίζουμε μέτρα που οδηγούν στην υποδούλωση της πατρίδας!"

«Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της» είπε στη Βουλη ο συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Γιώργος Δημαράς.Ο προερχόμενος από τους Οικολόγους, προχώρησε ακόμη περισσότερο: «Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους».Παραδέχθηκε επίσης ότι «δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την δημόσια περιουσία άμεσα ή έμμεσα σε ξένα συμφέροντα» και αναρωτήθηκε «πού αλλού γίνεται αυτό;».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την λύπη του για «την τραγική κατάσταση της πατρίδας» για να καταλήξει όμως:

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα «Άγιος Ιωάννης Βατατζής – Η Θεία Επιλογή»



Σᾶς προσκαλοῦμε νὰ τιμήσετε μὲ τὴν παρουσία σας τὴν ἐκδήλωση τῆς 20ης περιόδου 2015 – 2016 τοῦ Ἀνοικτοῦ Λαϊκοῦ Πανεπιστημίου Γιαννιτσῶν, ποὺ διοργανώνεται ἀπὸ τὴν Ἱστορικὴ καὶ Λαογραφικὴ Ἑταιρεία Γιαννιτσῶν "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" καὶ τὸ Σωματεῖο «Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη», μὲ τὴ συνεργασία  τῆς ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. τοῦ Δήμου Πέλλας,
τὴ Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 καὶ ὥρα 19.30' στὴν Κεντρικὴ Αἴθουσα τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τοῦ Δήμου Πέλλας στὰ Γιαννιτσά.

Με αυτή την τροπολογία παίρνουν πίσω το ΕΚΑΣ από 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους



Επιστροφή σε 12 δόσεις - Εάν το ποσό της κάθε δόσης υπερβαίνει τα 30 ευρώ, το υπερβάλλον ποσό θα καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις έως το τέλος του 2018

Τροπολογία με την οποία ζητείται πίσω το ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις από 90.000 συνταξιούχους κατέθεσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα,  ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 21/5



Γενικά
Ο ενεργός Χείρωνας σε καλεί να «βουτήξεις» στο παρελθόν και να ανατρέξεις στις πηγές της γνώσης. Παράλληλα όμως, ο Άρης στον Τοξότη ενδέχεται να σε παρασύρει σε εκδηλώσεις που προκαλούν κι επειδή ανάμεσα σε αυτούς/ες που απευθύνεσαι υπάρχουν και πρόσωπα «παλιομοδίτικα» ή μιας άλλης νοοτροπίας, καλό είναι να κινηθείς πιο μετρημένα, αφού τι να την κάνεις την αλήθεια, όταν οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι να την αποδεχθούν;

Σαν Σήμερα, Σάββατο 21 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο για 13 είδη καρκίνου

Ως ένας από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» του καρκίνου καθιερώνεται στις συνειδήσεις των επιστημόνων η γυμναστική, καθώς όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του.Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη μάλιστα, τα υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και φυσικής άσκησης συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης 13 διαφορετικών ειδών καρκίνου.Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Στίβεν Μουρ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, ανέλυσαν στοιχεία από αμερικανικές και ευρωπαϊκές μελέτες που αφορούσαν συνολικά 1,4 εκατομμύρια άτομα, μεταξύ των οποίων σχεδόν 187.000 καρκινοπαθείς.

Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή του Συλλόγου «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» στο 8ο Πανθρακικό Αντάμωμα στην Αλεξανδρούπολη



Ο  Σύλλογος  Στραντζαλιωτών  Ν. Πέλλας  «Η  ΣΤΡΑΝΤΖΑ»  συμμετέχοντας  στο  8ο  Πανθρακικό  Αντάμωμα , που  θα  πραγματοποιηθεί  στην  Αλεξανδρούπολη  το  Σαββατοκύριακο  25 & 26  Ιουνίου  2016 , διοργανώνει  εκδρομή  με  τιμή  κατά  άτομο  60 euro  που  συμπεριλαμβάνει  μεταφορικά , διαμονή  και  πρωινό.
Θέσεις  περιορισμένες.
Πληροφορίες  στα  γραφεία  του  Συλλόγου  Πέμπτη  19  Μαίου  8.30 – 10.30 μ.μ.  και  Δευτέρα  23  Μαίου  6.30 – 9.30 μ.μ.

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Έδεσσα. Νεκροί δύο άνδρες 37 και 51 ετών


φώτο αρχείου

Χθες, στο 17ο χιλιόμετρο Έδεσσας - Φλώρινας, δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα και οι δυο οδηγοί. Ο ένας άντρας ήταν 37 ετών και ο άλλος 51 ετών, υπήκοος Αλβανίας.