Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Γ.Καρασμάνης: Να ξεκαθαρίσει η αρχαιολογία τις εκρεμείς υποθέσεις αποζημίωσης των ιδιοκτησιών που έχουν δεσμευτεί



O Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία ζητά το αρμόδιο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) να ξεκαθαρίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έχουν ως αποτέλεσμα την μακρόχρονη δέσμευση της ιδιοκτησίας πολιτών χωρίς αυτοί να αποζημιώνονται. 
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

Φυσικοί τρόποι απαλλαγής από τα κουνούπια.

Τι σχέση έχει η μπύρα με τα κουνούπια; Πώς ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών σας χρόνων μπορεί να σας γλιτώσει από τα τσιμπήματα;…Ποιοι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σας ενάντια στα έντομα του καλοκαιριού και πώς μπορείτε να νικήσετε… ύπουλα τους φτερωτούς εχθρούς, αν θέλετε να αποφύγετε τις αλοιφές και τα χημικά εντομοαπωθητικά; Ιδού οκτώ πρωτότυπες λύσεις για να δοκιμάσετε φέτος.Αφήστε ανοιχτό τον ανεμιστήραΤα κουνούπια δεν φημίζονται για την πτητική τους δεινότητα, και ο ανεμιστήρας σας μπορεί να προκαλέσει αέρια ρεύματα, στην «ακτίνα» των οποίων τα ενοχλητικά έντομα θα αποφύγουν να πετάξουν.

Μισή ώρα βόλτα την ημέρα την.. κατάθλιψη και την υπέρταση κάνει πέρα

Μια βόλτα 30 λεπτών στο πάρκο αρκεί για να μειωθεί η κατάθλιψη κατά 7% και να πέσει η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 9%, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ρίτσαρντ Φούλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", μελέτησαν τις περιπτώσεις 1.538 ατόμων, συσχετίζοντας τον χρόνο που περνούσαν στο πάρκο ή γενικότερα στην εξοχή, με την κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους.Διαπιστώθηκε -επιβεβαιώνοντας έτσι και προηγούμενες μελέτες- ότι η επαφή με το πράσινο και τη φύση, ακόμη και μόνο για μισή ώρα, ωφελεί την υγεία και φέρνει μεγαλύτερη

Αμερικανός τραπεζίτης:"Θέμα χρόνου το Grexit"

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση προαναγγέλλει την απαρχή μιας περιόδου που θα είναι χειρότερη και από τις σκοτεινές ημέρες του Οκτωβρίου του 1987, προειδοποίησε ο Άλαν Γκρίνσπαν.«Είναι η χειρότερη περίοδος που θυμάμαι, από τότε που ήμουν δημόσιος λειτουργός» ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της Fed σε συνέντευξη του στο CNBC.«Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στις 19 Οκτωβρίου του 1987, όταν ο Dow Jones σημείωσε πτώση ρεκόρ 23%. Τότε νόμιζα πως αυτός ήταν ο πάτος όλων των δυνητικών προβλημάτων» σημείωσε ο ίδιος.

Συσκευή τηλεμεταφοράς φιλοδοξούν να κατασκευάσουν οι Ρώσοι

Η τηλεμεταφορά από το ένα μέρος στο άλλο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα προγράμματα που απασχολούν τους επιστήμονες, αλλά και γοητεύουν τους ανθρώπους, όπως την είδαμε και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Όλοι έχουμε δει το μηχάνημα τηλεμεταφοράς στο Star Trek. Είναι μια από τις τεχνολογίες που δεν έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε ακόμα, αντιθέτως με άλλες που είχαμε πρωτοδεί στην διάσημη τηλεοπτική σειρά πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Τώρα η Ρωσία φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα μηχάνημα που θα κάνει το «όνειρο» πραγματικότητα.

ΟΑΕΔ.Άνοιξε η διαδικασία αιτήσεων για προσλήψεις στον προσφυγικό καταυλισμό Γιαννιτσών.


Άρχισε χθες, Παρασκευή 24 Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων για 2.500 ανέργους.Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Ευρωπαίοι προς Βρετανούς."Να τελειώνουμε γρήγορα με το διαζύγιο"

Την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ να είναι άμεσες τόνισαν κατά τη διάρκεια των διαγγελμάτων τους μετά την ανακοίνωση του Brexit Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Πρώτος επεσήμανε την ανάγκη αυτή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι «περιμένουμε από τη βρετανική κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση, να μας ενημερώσει για τις προθέσεις της», σημειώνοντας ότι το άρθρο 50 της Συνθήκης για την ΕΕ προβλέπει τις διαδικασίες αποχώρησης ενός κράτους. «Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις», είπε ο Γιούνκερ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα

H αυτοκτονία της ημέρας.57χρονος κρεμάστηκε λόγω χρεών.

Απαγχονισμένος βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αυλή σπιτιού στην περιοχή του Κλήματος Φυτόκου Βόλου ένας άνδρας, ηλικίας 57 χρόνων.Ο αυτόχειρας βρέθηκε κρεμασμένος με αυτοσχέδιο βρόγχο από κληματαριά σε ύψος 2,5 μέτρων, στην αυλή του πατρικού του σπιτιού το οποίο είχε αναγκαστεί να πουλήσει λόγω χρεών.Τον 57χρονο είδαν κρεμασμένο, περίπου στις 5 το απόγευμα, γείτονες που ειδοποίησαν την Αστυνομία.Επί τόπου έσπευσαν η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ μέχρι τώρα δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απονενοημένη πράξη.Η σορός του αυτόχειρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Φεύγουν από Βρετανία για… Ελλάδα;

Ανησυχία έχει προκαλέσει και στις αυτοκινητοβιομηχανίες – κυρίως σε αυτές που διαθέτουν παραγωγικές μονάδες εντός Μεγάλης Βρετανίας- το Brexit.Πλέον η ανασφάλεια για το αύριο της Βρετανικής οικονομίας, οπότε και για τις επιχειρήσεις που είναι στο έδαφός της, αλλά και η διαφαινόμενη πτώση του ανταγωνισμού και της κατανάλωσης εντός της Βρετανίας, τουλάχιστον το διάστημα αναπροσαρμογής των νέων δεδομένων, βάζει σε σκέψεις τα Διοικητικά συμβούλια των αυτοκινητοβιομηχανιών.Πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία της Βρετανικής λίρας κι αν θα είναι συμφέρουσα πλέον η επένδυση εντός της Βρετανίας, όταν πλέον στην Ευρώπη υπάρχουν πολύ πιο… πρόθυμες χώρες για επενδύσεις με

Το μυστικό σχέδιο του Σόιμπλε για το Brexit

Το «μυστικό σχέδιο» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την επόμενη ημέρα του Brexit φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο «σκληρός» υπουργός Οικονομικών της χώρας ήταν προετοιμασμένος για το χειρότερο ενδεχόμενο και από τις πέντε τα ξημερώματα, εμπειρογνώμονες βρίσκονται ήδη στο υπουργείο για να αναλύσουν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Από τα ξημερώματα βρίσκεται στο υπουργείο και ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με την

Άνοιξε η όρεξη για exit και σε άλλους.Η μισή Ευρώπη ζητά δημοψηφίσματα.

Οι μετασεισμικές δονήσεις από το Brexit μπορεί να ξεκίνησαν με την ανακοίνωση του αποτελέσματος αλλά θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη καθώς το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος έγινε βούτυρο στο ψωμί για τις ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές δυνάμεις σε άλλες χώρες.Πολλές είναι οι χώρες που ήδη ζήτησαν δημοψηφίσματα ενώ έντονος είναι ο φόβος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Και όχι μόνο. Κάποιοι Βρετανοί έχουν ξεκινήσει καμπάνια για την ανεξαρτησία του Λονδίνου από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ δημοψήφισμα ζητούν Σκοτία και Βόρειος Ιρλανδία ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι το …Grexit.

Χώροι διεξαγωγής εκλογών Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας



Από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας ανακοινώνεται ότι οι χώροι στους οποίους θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές είναι:

Οι επιπτώσεις του Brexit στην ελληνική Οικονομία

Αναταράξεις σε εξαγωγές, επιχειρήσεις και τουρισμό στην ελληνική αγορά εκτιμάται από πρωταγωνιστές της αγοράς η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Το ΑΜΠΕ συνομιλεί με παράγοντες του τραπεζικού τομέα, του εμπορίου και του τουρισμού.«Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή οικονομία», σχολιάζει στην Handelsblatt ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, λόγω του μικρού μεγέθους και της διάρθρωσης των οικονομικών μας σχέσεων, οι επιπτώσεις του Brexit εκτιμώ ότι θα είναι περιορισμένες», τονίζει ενώ

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 25/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου.





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης και εκλογή νέου Δ.Σ. στον Αλμωπό Αριδαίας



Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 20:30 μμ. Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:
·        Απολογισμός πεπραγμένων
·        Οικονομικός απολογισμός
·        Εκλογή νέου Δ.Σ.

Ικανοποίηση των Ικάρων Γιαννιτσών για το κλείσιμο του «ΤΖΙΟΝΙ Summer Basketball 2016”



Με εξαιρετική επιτυχία έκλεισε το καλύτερο καλοκαιρινό μπασκετικό καμπ της Βορείου Ελλάδας "ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2016" που διοργάνωσαν οι 'Ικαροι" Σερρών, με τη συμμετοχή του αδερφού σωματείου των "Ικάρων' Γιαννιτσών ,το οποίο έλαβε μέρος από τις 17 μέχρι και 23 Ιουνίου 2016...
Οι διοργανωτές του 4ου κατά σειρά camp έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή, αφού σταδιακά στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ο αριθμός των παιδιών έχει αυξητική τάση παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που αποτελούν τροχοπέδη για τους γονείς.

Ανακοίνωση συνεργασίας της Ακαδημίας μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας με το φιλολογικό κέντρο « ή λέξις»



Ο ΓΑΣ Έδεσσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με το φιλολογικό φροντιστήριο « ή λέξις » που βρίσκεται στην Έδεσσα, Παύλου Μελά 1 & Εγνατίας γωνία 2ος όροφος. Υπεύθυνος σπουδών είναι ο Λούσης Άγγελος με στοιχεία επικοινωνίας, Τηλ.:2381027127, Κιν.: 6946085835, www.facebook.com/iLexisPhilologikoKentro, mail: leksis.edessa@gmail.com.

Νίκος Θωμαΐδης: Όσα και να σας δώσουμε κε Σηφάκη, καλά δεν πρόκειτε να γίνετε !



Καλά θα κάνετε στο ψυχιατρείο του Συριζα να μην μιλάτε για τρέλα κε Σηφάκη.
Καθημερινά οι Έλληνες διαπιστώνουν πως δυστυχώς το δικό σας θράσσος δεν έχει όρια.
Ποτέ επι των ημερών της Νέας Δημοκρατίας δεν συνέβησαν όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την ανικανότητα της δικής σας κυβέρνησης – παρωδίας.
Σηφάκηδες, Σταθάκηδες, Φουρτουνάκηδες, Φίληδες, Κατρούγκαλοι, ΚαμμενοΚουβέληδες...

Οι φοροτεχνικοί ζητούν παράταση για τις δηλώσεις

Την παράταση της προθεσμίας στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως τις 20 Ιουλίου για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ζητά με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Πανήγυρις Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, εορτή των Αγίων ενδόξων πανευφήμων και πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως των Γιαννιτσών, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Θάνατος «μυστήριο» 19χρονου στρατιώτη στην Αλεξανδρούπολη.

Αναταραχή και θλίψη στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Αλεξανδρούπολη από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονου στρατιώτη στη μονάδα.Ο άτυχος στρατιώτης Θ.Α., με καταγωγή από την Καλαμάτα, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης της Ταξιαρχίας δεν ξυπνούσε κατά το πρωινό ξύπνημα.Πραγματοποιήθηκε η άμεση μεταφορά του στο ιατρείο του στρατοπέδου, όπου έγιναν προσπάθειες για ανάνηψη από τον γιατρό της μονάδας και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διήμερο Παραδοσιακών Χορευτικών εκδηλώσεων στην Πέλλα



Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ανατολική Ρωμυλία», σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στην κεντρική πλατεία της Πέλλας.

"Όχι" Μητσοτάκη σε νέο εκλογικό νόμο

Αρνητικός στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για τη συνταγματική αναθεώρηση.Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι "ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος υπηρετεί την ανάγκη για σταθερές κυβερνήσεις", έχοντας προηγουμένως υπογραμμίσει ότι "οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν αν αλλάζουν εν κινήσει, η χώρα απαιτεί σταθερές κυβερνήσεις".Σημείωσε ότι διαφωνεί με τη χρονική συγκυρία, εκτιμώντας πως δεν έχει την απαραίτητη ουδετερότητα προκειμένου να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα.

Συμβουλές του Τμήματος Τροχαίας Γιαννιτσών προς τους οδηγούς δικύκλων



Με αφορμή τα τελευταία τραγικά τροχαία ατυχήματα που έχουν σχέση με εμπλοκή πάσης μορφής δίκυκλα και όχι μόνο, θέλοντας με μεγάλη αγωνία να αφυπνίσουμε συνειδήσεις  ΚΑΙ να νουθετήσουμε δικυκλιστές οδηγούς ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές παραθέτουμε τα κάτωθι :

Παγκόσμιος «σεισμός»: Η Βρετανία έβγαλε Brexit με 51,8%



Υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ψήφισαν οι Βρετανοί, μιας και με την καταμέτρηση των ψήφων να οδεύει προς το τέλος της, όλα δείχνουν ότι το Brexit θα αγγίξει ποσοστό της τάξης του 52%.
Νωρίτερα, επικράτηση Brexit προεξόφλησαν τόσο το BBC, όσο και το Sky News, παρά το γεγονός ότι τις πρώτες πρωινές ώρες το προβάδισμα είχε το Bremain και οι ενδείξεις ήταν υπέρ της παραμονής των Βρετανών εντός Ε.Ε.
Ιδιαίτερα νευρική είναι η αντίδραση των αγορών, με τη στερλίνα, στον απόηχο του αποτελέσματος να αγγίζει χαμηλό 31ετίας.

4 στους 10 Έλληνες σε κίνδυνο φτώχειας – Στα ύψη η οικονομική ανισότητα πλούσιων και φτωχών

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Όπως προκύπτει τέσσερις στους δέκα Ελληνες και έξι στους δέκα αλλοδαπούς βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η οικονομική ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών παραμένει στα ύψη.Πιο αναλυτικά, από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 35,7% του πληθυσμού της χώρας. Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.512 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.475 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/6





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

9 σημάδια της απιστίας που δεν φανταζόσουν



1. Οι περισσότεροι άντρες είναι ακόμα ερωτευμένοι με τις γυναίκες τους όταν τις απατούν
Οι άντρες που απατούν δεν σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένοι πια με τις γυναίκες τους. Απλά δεν είναι ικανοποιημένοι με το πώς είναι η σχέση τους τη δεδομένη στιγμή. «Η απιστία συνήθως συμβαίνει στη φάση της συντροφικής αγάπης, όταν τα ζευγάρια έχουν τακτοποιηθεί, έχουν κάνει παιδιά και γενικά όταν έχει σταθεροποιηθεί η ζωή που έχουν χτίσει μαζί», λέει η ψυχολόγος Άντρα Μπρος. Ενώ μπορεί να νιώθουν ικανοποιημένοι σε κάποιους τομείς, ίσως να αισθάνονται ότι έχει φύγει το πάθος.

Το έμφραγμα μπορεί να «προβλεφτεί» πέντε χρόνια πριν συμβεί με μία απλή εξέταση αίματος!

Μία απλή εξέταση μπορεί να δείξει εάν ένας άνθρωπος διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί έμφραγμα μέσα στην επόμενη πενταετία, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.Η εξέταση βασίζεται στη μέτρηση των επιπέδων ορισμένων αντισωμάτων στο αίμα, τα οποία παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα για να προστατεύσει τον οργανισμό από τις επιθέσεις ιών και βακτηρίων.Πρόκειται για τα αντισώματα της ανοσοσφαιρίνης G (IgG) η οποία, όπως διαπιστώθηκε, όταν αφθονεί στο αίμα, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου.Αντιθέτως, όταν τα επίπεδά της είναι μειωμένα, αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου.

«Brexit» εναντίον «Bremain».Οι Βρετανοί ψηφίζουν ,οι Ευρωπαίοι ανησυχούν.

Οι τύχες της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στα χέρια 46 εκατομμυρίων Βρετανών ψηφοφόρων, που προσέρχονται από τις 7 το πρωί (9 ώρα Ελλάδας) στις κάλπες για να αποφασίσουν αν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι μέλος της Ε.Ε.
Το Λονδίνο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται να ζήσουν ένα δύσκολο 24ωρο και μια δύσκολη νύχτα αγωνιώντας για τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που θα έχει.
 Μια πρώτη ένδειξη του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να υπάρξει λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος),

Ανακοίνωση νέου προπονητή για την ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας



Ο ΓΑΣ Έδεσσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με τον Λάζαρο Λούση, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Ανδρικής ομάδας του συλλόγου.
Ο κόουτς Λούσης ως προπονητής εργάστηκε από το 1999 έως 2006 σε όλα τα αγωνιστικά  τμήμα του ΓΑΣ Έδεσσας και του Αερωπού. Ήταν ο προπονητής που συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε η ομάδα μπάσκετ του Αερωπού και γενικότερα το Εδεσσαϊκό μπάσκετ, να κάνει μεγάλα βήματα προόδου και να καταξιωθεί στις συνειδήσεις των φιλάθλων της πόλης μας και όχι μόνο.

Δεκτά ξανά από την ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄εξαίρεση επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων (waiver). Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα ξανακάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα ελληνικά ομόλογα θα ξεκινήσουν να γίνονται δεκτά και πάλι από τις 29 Ιουνίου. Η ΕΚΤ αφήνει ανοικτό να συμμετάσχουν και τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) όμως αυτό θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.Θα προηγηθεί όπως αναφέρει η εξέταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα!

Εκτιμήσεις για “άνοιγμα” 1.523.000 επαγγελματικών θέσεων στην Ελλάδα έως το 2020, εκ των οποίων οι 170.000 θα είναι νέες και οι περίπου 1,4 εκατομμύρια θα προκύψουν από… αντικατάσταση απερχόμενων εργαζομένων, παρέθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη και την Επαγγελματική Κατάρτιση σε έκθεση υπό τον τίτλο “Skills Supply and demand in Europe: medium-term forecast up to 2020″.Μάλιστα, αναμένεται να μειωθούν κατά 98.000 οι θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα εντός της προσεχούς δεκαετίας, ενώ προβλέπεται να «κλείσουν» χιλιάδες θέσεις σε κατασκευές (-37.000 μέχρι το 2020) και μεταποίηση (-23.000), αντανακλώντας την κρίση στον κατασκευαστικό τομέα και την ελληνική

Εκλογή Οργάνων στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πέλλας την Κυριακή 26/6



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πέλλας ενημερώνει ότι την Κυριακή 26/06/2016 και ώρες 9.00πμ-19.00μμ θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και των νέων Δημοτικών Οργανώσεων. Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι, καθώς και κάθε δημοκρατικός πολίτης του νομού Πέλλας, να συμμετάσχουν στην διαδικασία ανάδειξης των νέων οργάνων. 

Φόβοι για τη βιωσιμότητα του "Μαρινόπουλου".Ανάστατοι 12.000 εργαζόμενοι.

Η εταιρεία που απασχολεί 12.000 υπαλλήλους βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της!Δύσκολα είναι τα πράγματα για την Μαρινόπουλος και φαίνεται πως πλέον η μόνη λύση είναι η ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης/προστασίας.Πλέον, στον «αέρα» βρίσκεται και το deal με τον Σκλαβενίτη, με τους ιθύνοντες να εξετάζουν ένα Plan B για την διάσωση της εταιρείας.  Τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη έχουν ανατραπεί από τις πραγματικές εξελίξεις, πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr.Για τον λόγο αυτόν, υπογραμμίζουν, διεξάγονται ήδη πυρετώδεις προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διάσωση της εταιρίας

Μητσοτάκης: Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία

«Χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετα-λαϊκισμό εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο «γαλάζιος» πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας λέγοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από μόνη της δεν είναι αρκετή για να εξισορροπήσει την υφεσιακή επίπτωση των μέτρων που συμφωνήθηκαν.Όσοι το υποστηρίζουν πρόσθεσε «δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση μεταλλάχθηκε σε όψιμο υπέρμαχο των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι έγινε ευρωπαϊστής ο Nigel Farage! Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι μια πρόσκαιρη

ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Το θεατρικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις 11:30 & 15:00ιλγεχίζει την πορείκαι της φετινής θεατρικής σεζόν, γνωρίζοντας αποθέωση από κοινό και κριτικούς, φιλοξενεί η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2016» .

Οριστικά στην Εκκλησία της Ελλάδος οι μητροπόλεις των "Νέων Χωρών".Μεταξύ αυτών και η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης,Πέλλης και Αλμωπίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκλεισε οριστικά το θέμα των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.Στη χθεσινή συνεδρίαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στο πλαίσιο της εξέτασης του θέματος του αυτόνομου της Εκκλησίας, ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, δηλαδή Ηπείρου, Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Βορείου Αιγαίου υπάγονται μεν στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου, αλλά έχουν παραχωρηθεί επιτροπικώς με την Πατριαρχική Συνοδική Πράξη του 1928 στην Εκλλησία της Ελλαδος για λόγους που σχετιζόταν με την αποτελεσματική διαποίμανσή του, αλλά

«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά στο Γυμνάσιο Πέλλας


Δανειολήπτης κατατρόπωσε τράπεζα.Πέτυχε κούρεμα 74% και γλίτωσε το σπίτι του.

Σωτήρια για άνεργο υπερχρεωμένο δανειολήπτη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας καθώς , το χρέος του «κουρεύεται» κατά 74%.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας δικαιώνει άνεργο πρώην ξυλουργό, έγγαμο πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, σώζει την περιουσία του και κουρεύει το χρέος του, κατά 74%.Πρόκειται για δανειολήπτη με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του με συνολικό ποσό χρέους 136.596,15 ευρώ σε δύο τράπεζες.Τα εισοδήματα του είναι 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες.

Από 24 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών για ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο Παρασκευή, 24 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, θα μπορούν οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας στο μηχανογραφικό τους δελτίο.Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.it.minedu.gov.gr), προκειμένου να μελετήσουν και σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις. Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να «κλειδώσουν» τις τελικές επιλογές τους.

Έρχονται λουκέτα σε καταστήματα για φοροδιαφυγή

Στην ενεργοποίηση του μέτρου του κλεισίματος έως και έναν μήνα των καταστημάτων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά προχωρά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.Σχετική εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να αντιμετωπίσει την αυξημένη φοροδιαφυγή.Όπως εξήγησε ο Γ. Πιτσιλής σε δηλώσεις του, μετά την προγραμματισμένη συνάντησή του για τη φοροδιαφυγή με τους φορείς της αγοράς, στόχος της ενεργοποίησης του μέτρου -το οποίο προβλέπεται από τη νομοθεσία- δεν είναι το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά η φορολογική συμμόρφωση. Για αυτό και στο πλαίσιο

ΔΝΤ."Το Μνημόνιο δεν βγαίνει.Πάρτε κι άλλα μέτρα.Κόψτε το χρέος"

 Την πάγια θέση του ΔΝΤ για την ανάγκη γενναίας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Ταμείου στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του Economist.Σύμφωνα με την ίδια, το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, καθώς περιλαμβάνει ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι μεταρρυθμίσεις περιορίζονται στη φορολογία και στη μείωση των συντάξεων.Αντίθετα, είπε, "απαιτούνται μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα, προκειμένου η ελληνική οικονομία να επανέλθει σε τροχιά σταθεροποίησης"."Μόνον εάν υπάρξει ένας συνδυασμός όλων αυτών", πρόσθεσε, "δεν θα δούμε ξανά στο μέλλον κανένα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 23/6





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη,23 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

4 Χρυσά, και 2 Χάλκινα μετάλλια ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στους αγώνες της Κοζάνης



Στην πανέμορφη λίμνη του Πολυφύτου Κοζάνης βρέθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, προκειμένου να πάρει μέρος στους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Κοζάνης.
Ο άριστος καιρός και οι ιδανικέςσυνθήκες συνετέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή των αγώνων που και φέτος είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή η οποία ξεπέρασε τους 300 αθλητές από 12 Ομίλους από την Βόρεια Ελλάδα.  

Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση στα Γιαννιτσά



Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση στα Γιαννιτσά. Απαραίτητα προσόντα: χαμόγελο, άνεση στην επικοινωνία, άριστη γνώση αγγλικών, άριστη γνώση υπολογιστών. Αποστολή βιογραφικών στη διεύθυνση:schoolllifelab@gmail.com