Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ψαράς κακοποίησε θαλάσσια χελώνα και ανέβασε το βίντεο στο facebook



Οι απαράδεκτες εικόνες κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αποτροπιασμό. Η καταγγελία σε βάρος του οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές να παρέμβουν.
Μια άτυχη χελώνα καρέτα- καρέτα κατάφερε να πιάσει ένας ψαράς στην Κατερίνη που αντί να την απελευθερώσει αμέσως καθώς πρόκειται για προστατευόμενο είδος υπό εξαφάνιση, ο ψαράς θεώρησε πως μπορεί να διασκεδάσει με το ζώο τόσο αυτός όσο και οι διαδικτυακοί του φίλοι.

Αυτές οι 6 τροφές καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη

Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει και να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα κατάλοιπα της νικοτίνης.Δείτε τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από το σώμα σας:

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών σε πολλές πόλεις.

Eκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά αστυνομικών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα και πυροβολήθηκαν σε St. Louis στο προάστιο του Ballwin, Μιζούρι και Valdosta, Τζόρτζια. Οι αρχές στο Tennessee ανέφεραν και αυτές με τη σειρά τους πυροβολισμούς.
Ο αξιωματικός της Αστυνομίας που τραυματίστηκε στο Μιζούρι μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Mercy και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε από πίσω στο λαιμό καθώς επέστρεφε στο αμάξι του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες .

Φαντάρος έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό.

Μπήκε στο νερό και παρά τον κυματισμό έτρεξε να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του. Ο νεαρός φαντάρος δεν λογάριασε τίποτα προκειμένου να σώσει έναν ηλικιωμένο λουόμενο.Σύμφωνα με το Flashnews, το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθίου, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών που κολυμπούσε στην περιοχή, άρχισε να δυσκολεύεται να επιστρέψει στην ακτή λόγω του μικρού κυματισμού και της εξάντλησης των δυνάμεών του, με αποτέλεσμα να παρασέρνεται στα βαθιά.Τότε ο 25χρονος φαντάρος που βρισκόταν στη λέσχη αξιωματικών στην ακτή του Μαραθίου, χωρίς να χάσει χρόνο πήρε ένα κανό και έτρεξε να τον σώσει. Ο φαντάρος προσέγγισε κάποια στιγμή τον λουόμενο ο

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 3.737 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 17 Δήμους

Τη δημόσια πρόσκληση για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ, για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους.Οι θέσεις αφορούν 3.737 άτομα, είναι πλήρους απασχόλησης και έχουν διάρκεια οκτώ μήνες.Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, «η µακρά ύφεση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονοµία, έχει επηρεάσει αρνητικά τα μεγέθη της απασχόλησης και της ανεργίας, τα οποία επιδεινώθηκαν µε επιταχυνόμενο ρυθµό.Τα νέα προγράµµατα είναι οκτάµηνης διάρκειας και απευθύνονται, κυρίως, σε µακροχρόνια ανέργους. Η δράση έχει ως διττό στόχο αφενός μεν την άµεση αντιµετώπιση της ανεργίας πληθυσµιακών

Γιάννης Σηφάκης : Στοίχημα όλων μας να κεφαλαιοποιήσουμε τις επισκέψεις Υπουργών στην Πέλλα




Οι επισκέψεις Υπουργών Έλενας Κουντουρά και Παν. Κουρουπλή μέσα σε ένα μήνα αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης στην Πέλλα της υπουργού αρμόδιας για τον τουρισμό κ. Έλενας Κουντουρά. Η υπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψη της από την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη και τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη.

Οργή στην Πορτογαλία με δηλώσεις Σόιμπλε

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενός ενδεχόμενου νέου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Λισαβόνας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές πληροφορημένες για την υπόθεση.
Ο γερμανός πρεσβευτής Ούλριχ Μπράντεμπουργκ είχε κληθεί στο πορτογαλικό ΥΠΕΞ την 30ή Ιουνίου, την επομένη των

Αναγέννηση Γιαννιτσών : Νέος τεχνικός ο Τσιρογιάννης



Μετά την παραίτηση του Φώτη Μητσάκη απο τον πάγκο της Αναγέννησης η η διοίκηση του Σαββουλίδη προχώρησε άμεσα στην πρόληψη νέου τεχνικού, Αυτός θα είναι ο παλαίμαχος άσος της ομάδας και γνωστός πλέον προπονητή, στα γήπεδα της Πέλλας, Νίκος Τσιρογίαννης μαζί με τον γυμναστή Αλέξανδρο Κουτίδη θα είναι το νέο τεχνικό δίδυμο της ομάδας , αυτοί που καλούνται να βγάλουν μεταφορικά όπως λέμε  το "κάρο" από την λάσπη.

Απύθμενο θράσσος από την Τουρκία.Θέλουν 19 τζαμιά στην Ελλάδα.

Η Τουρκία πλέον συμπεριφέρεται στην Ελλάδα ως επικυρίαρχη χώρα και η αδυναμία που εκπέμπει η Αθήνα (εδώ και επτά χρόνια τουλάχιστον) προκαλεί την Αγκυρα σε αποθράσυνση: Πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την τουρκική λίστα με 19 τζαμιά ή σημεία που υπήρχαν τζαμιά απί οθωμανικής αυτοκρατορίας και επιθυμούν να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργίας τους ως λατρευτικός χώρος των "εκατομμυρίων μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα ή χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό σταθμό ή ως τουριστικό προορισμό" αναφέρεται στην επιστολή.

ΑΣΕΠ: Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα προκήρυξης για διορισμούς επιτυχόντων

Εκδόθηκαν χθες και καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), τα αποτελέσματα της προκήρυξης 1ΕΓ/2016 του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη, για τον διορισμό 1.043 επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού 8/1997 κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα.Οι πίνακες διοριστέων θα αποσταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Αριστεία μαθητών 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Έτος 2015-16

Η ανάπτυξη είναι...αλλού.18.472 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στο πρώτο εξάμηνο του 2016

Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και χθες, 7 Ιουλίου είχαν κλείσει συνολικά 18.472 επιχειρήσεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία διαγραφών από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.Οι ρυθμοί αυτοί είναι οι υψηλότεροι από το 2012 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, και αν διατηρηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, αναμένεται να οδηγήσουν σε ρεκόρ τουλάχιστον 40.000 λουκέτων.Μόνο μέσα στον φετινό Ιούνιο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου έκλεισαν περίπου 2.740 εταιρείες (οι 610 την τελευταία εβδομάδα), αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες λόγω και των νέων

Ανατροπές σε ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές, μεταβιβάσεις και φόρο υπεραξίας

Αλλαγή του νομοθετικού για τη φορολογία ακινήτων ως τα τέλη της χρονιάς σχεδιάζει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με το νέο στοχοχροδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο υπέγραψε ο επικεφαλής της κύριος Γιώργος Πιτσιλής, η ΓΓΔΕ θα πρέπει έως τις 30 Νοεμβρίου του 2016 το αργότερο να έχει καταθέσει τις προτάσεις της στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που αυτή θα προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση.

Η Ιταλία στηρίζει τις τράπεζες με κρατικό χρήμα και απειλεί με οικονομικό "Αρμαγεδδώνα"

Η Ιταλία ετοιμάζεται να αψηφήσει την Ε.Ε. και να διοχετεύσει μονομερώς δισεκατομμύρια ευρώ στο προβληματικό τραπεζικό της σύστημα, αν περιέλθει υπό έντονο συστημικό κίνδυνο.Με τον κίνδυνο ενός νέου οικονομικού «ατυχήματος» να είναι πλέον ορατός στην Ευρώπη, η Ρώμη ξεκινάει τον αγώνα για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζώνΠρόκειται για μία έσχατη λύση, η οποία θα μπορούσε να συνθλίψει το νεο-εκκολαπτόμενο καθεστώς χειρισμού των προβληματικών τραπεζών.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είναι αποφασισμένος να παρέμβει με κρατικά κεφάλαια, αν κριθεί απαραίτητο,

"Μισθοί, συντάξεις 6 ετών" στη λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για τον γερμανόφωνο Τύπο η είδηση για τη δημοσίευση καταλόγου με ονόματα Ελλήνων που χρωστούν στην εφορία πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας. Μεταξύ αυτών είναι και ορισμένοι γνώριμοι από το παρελθόν.Το Spiegel, στην διαδικτυακή του έκδοση, αναφέρει ότι o κατάλογος, η λίστα της ντροπής σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, περιλαμβάνει συνολικά 13.730 ονόματα με οφειλές που κυμαίνονται συνολικά στα 83 δισ. ευρώ. «Με αυτά τα χρήματα μπορεί το δημόσιο να καλύψει για τα επόμενα 6 χρόνια μισθούς και συντάξεις» επισημαίνει ο

Καταγγελία Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων για αποκλεισμό από τις εκλογικές διαδικασίες



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

    Η ομάδα της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου με δεδομένη την μέχρι τώρα άρνησή τους να δεχτούν τις εγγραφές συναδέλφων του κλάδου στο Σωματείο, αλλά και με δεδομένη την προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετέτρεψαν το Σωματείο σε τσιφλίκι τους.

ΔΝΤ σε Τσίπρα."Ψαλίδι σε μισθούς,ομαδικές απολύσεις και όχι απεργίες"

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο «ευέλικτη», και να περιοριστεί η ανεργία των νέων, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, σε έκθεση για την ευρωζώνη που δημοσιοποίησε σήμερα.ΤΟ ΔΝΤ προειδοποιεί την Ελλάδα και ζητά να διασφαλιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει στην αγορά εργασίας και ειδικότερα εκείνες που αφορούν τον κατώτατο μισθό, ο οποίος, όπως επισημαίνει, είναι υψηλότερος μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.Από τις συστάσεις του Ταμείου δεν απουσιάζουν φυσικά οι οδηγίες για τις ομαδικές απολύσεις και το πλαίσιο των απεργιών, όπου η κυβέρνηση περιμένει πίεση και από

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 9/7


 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 9 Ιουλίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οταν ο Μπέζος και ο Φιλιππίδης γλείφουν τον Κιμούλη και εκείνος τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)



Του Χρήστου Ράπτη

 

Στήθηκα χθες το βράδυ στο Mega να δω τους καλεσμένους του Πρετεντέρη στην «Ανατροπή».

Ο Κιμούλης, ο Μπέζος κι ο Φιλιππίδης, που θεωρούνται οι τρεις κορυφαίοι Έλληνες κωμικοί της γενιάς τους, ανεβάζουν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, την πιο «αντιεξουσιαστική» ίσως κωμωδία του πατέρα της σάτιρας.

Πιο σοβαρό το έμφραγμα που συμβαίνει πρωί

Οι άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σοβαρή βλάβη εάν το πάθουν πρωί, απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Heart».Όπως έδειξε, τα εμφράγματα που συμβαίνουν μετά 6 και 12 το πρωί, προκαλούν κατά 20% μεγαλύτερη βλάβη στον καρδιακό μυ απ’ ό,τι όσα συμβαίνουν άλλες ώρες της ημέρας.

Άγριος πόλεμος Ρώμης-Βερολίνου.Οι Γερμανοί απαιτούν κούρεμα καταθέσεων σε ιταλικές τράπεζες.

Σφάζονται Ρώμη και Βερολίνο με τον Μ.Ρέντσι να προσπαθεί να αποτρέψει κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων. Το Νο1 οικονομικό πρόβλημα του πλανήτη λέγεται Ιταλία και συγκεκριμένα ιταλικές τράπεζες. Η Ρώμη είναι σε απόγνωση και προσπαθεί με κάθε μέσον να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.Οι συζητήσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακεφαλαιοποίηση της Banca Monte dei Paschi di Siena, της αρχαιότερης τράπεζας του κόσμου και άλλων τραπεζών της χώρας έχουν κολλήσει στο αν οι πιστωτές τους πρέπει να υποστούν ζημιές στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χρήματα των φορολογουμένων.

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας για εξελίξεις στον Μαρινόπουλο



Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος» σε όλη τη χώρα.
Καταγγέλλει το γεγονός ότι σήμερα 12.000 οικογένειες, οι οικογένειες των εργαζομένων στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται «στον αέρα» μετά την αίτηση της εργοδοσίας για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Σκάνδαλο με την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου στην Φραγκφούρτη.

Διαστάσεις σκανδάλου έχει λάβει η υπόθεση της πώλησης του υπερχρεωμένου αεροδρομίου Φραγκφούρτης-Χαν σε κινέζους επενδυτές. Η διαδικασία πώλησης διεκόπη αφού διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις σε προθεσμίες πληρωμής για την αγορά οικοπέδων από την πλευρά της κινεζικής εταιρείας Shanghai Yiqian Trading (SYT).Επιπλέον η εταιρεία δεν είχε καταθέσει τα έγγραφα που απαιτούνται για την έγκριση της αγοράς των ποσοστών.Παράλληλα υπήρξαν και αμφιβολίες για την γνησιότητα των κινεζικών τραπεζικών εγγράφων.Το περιφερειακό αεροδρόμιο ανήκει κατά 82,5% στο κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτου και κατά 17,5% στο κρατίδιο της Έσσης. Η συμφωνία είχε γίνει μεταξύ της κινεζικής εταιρείας και

Ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο αποφασίσθηκε να προστεθεί στα ρολόγια της Γης στο τέλος του 2016



Η πρωτοχρονιά του 2017 θα καθυστερήσει λιγάκι. Ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο αποφασίστηκε να προστεθεί στα ρολόγια της ανθρωπότητας, όταν θα τελειώνει η 31η Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να αντισταθμισθεί η επιβραδυνόμενη περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της.
Έτσι, όταν τα ρολόγια δείξουν 23:59:59 στο τέλος του έτους (ώρα UTC), αντί μετά να περάσουν στο 2017, θα δείξουν 23:59:60, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό Παρατηρητήριο, το οποίο είναι υπεύθυνο για το επίσημο στρατιωτικό ρολόι των ΗΠΑ.

Σύντομα στη Βουλή ο νόμος για εθελοντική αποκάλυψη περιουσίας



Για το Πρόγραμμα Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους μη συνεπείς φορολογούμενους, οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες ώστε το νομοσχέδιο, που θα περιέχει και διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθεί πολύ σύντομα στη Βουλή, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.).

«Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά. Δεν θα δοθεί καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια», υποστήριξε μάλιστα κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Η Βόρεια Κορέα απειλεί ευθέως με πόλεμο τις ΗΠΑ



Οι κυρώσεις εναντίον μας συνιστούν «κήρυξη πολέμου» δήλωσε η Πιονγκγιάνγκ και προειδοποίησε για σκληρή απάντηση
Τύμπανα πολέμου ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ άρχισαν να ηχούν, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ουάσιγκτον, με αφορμή τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τις δοκιμές πυραύλων που πραγματοποίησε η ασιατική χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια 145.000 δημοσίων υπαλλήλων

Νέα πολιτική για τη ρύθμιση των στεγαστικών κι επισκευαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στη συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η νέα πολιτική του Ταμείου θα περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, με πάγωμα επιτοκίου και δυνατότητα καταβολής μειωμένων δόσεων έως και για διάστημα τριών ετών, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.

Σοκαρισμένη η Ελλάδα με την τραγική ιστορία της 16χρονης που τη βίαζε ο πατέρας της.

Την πιο αρρωστημένη φαντασία ξεπερνά η συγκλονιστική υπόθεση της δεκαεξάχρονης από το Περιστέρι που για περισσότερο από ένα χρόνο είχε μεταβληθεί σε αντικείμενο σεξουαλικής ικανοποίησης από τον ίδιο της τον πατέρα.Το μαρτύριο του κοριτσιού ίσως να μην έπαιρνε τέλος αν δεν έβρισκε βοήθεια από μία θεία της που την πίστεψε όταν της περιέγραψε τί περνούσε και αν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής δεν έδειχναν επιμονή και μεθοδικότητα. Μάλιστα, «επιστράτευσαν» όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μεσα για να αποδείξουν πέραν πάσης αμφισβήτησης το έγκλημα σε βάρος του κοριτσιού.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 11/7/2016 κι ώρα 19:30΄, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1.Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για το έργο «Ανάπλαση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Τ.Κ. Μαυροβουνίου», προϋπολογισμού 30.000€.

«Λουκέτο» σε 15.435 επιχειρήσεις μόνο το α' πεντάμηνο του 2016



Σύμφωνα με τον ίδιο, σημειώνεται κατακόρυφη πτώση της ζήτησης, υπερφορολόγηση, καμία πρόσβασή τους σε ρευστότητα από τις τράπεζες. Ωστόσο, το τραγικότερο είναι ότι σήμερα ανακοινώθηκε η περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επιστροφών φόρων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονται σε 7,029 δισ. ευρώ, προσθέτει ο κ. Κόλλιας.

Γιάννης Σηφάκης : Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση Νοσοκομείου Πέλλας με Δήμο Έδεσσας για την δημοπράτηση της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού



Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστο Κοντοβίτση η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Έδεσσας έτσι ώστε η τεχνική του υπηρεσία να δημοπρατήσει ( με ήδη έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης) και να επιβλέψει την υλοποίηση του έργου.
Η πίστωση είναι εξασφαλισμένη στα ταμεία του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Ερχονται πλειστηριασμοί, κατασχέσεις για είσπραξη οφειλών ύψους 5 δισ



Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων για το 55% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με στόχο την είσπραξη περίπου 5 δισ. ευρώ.

Οπως προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του μνημονίου, οι εισπρακτικές υπηρεσίες των δύο υπουργείων στρέφουν τα βέλη τους σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, για να επιτύχουν τους στόχους και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και η είσπραξη παλαιών και νέων οφειλών είναι η μοναδική λύση για να εκτελεσθεί κανονικά ο προϋπολογισμός του 2016.

Γ.Καρασμάνης: «Να εφαρμοστεί το πνεύμα του Νόμου για αποσπάσεις – μεταθέσεις υπαλλήλων υπηρετούντων σε παραμεθόριες ή προβληματικές περιοχές ».



Το 2014, κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων του ερωτώντος, συμπεριλήφθηκαν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, («Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις») ευνοϊκές διατάξεις για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες ή προβληματικές περιοχές έχοντας δεκαετή δέσμευση παραμονής σ’ αυτές. 

Οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου από την Πέλλα.Πίνακας.


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.Πρόκειται για

Χρωστούν 88 δισ. ευρώ στο Δημόσιο



Άνθρακας αποδεικνύεται ο «θησαυρός» της δημοσιοποίησης των στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται δηλαδή για οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι δεν πρόκειται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία (όσον αφορά στις επιχειρήσεις), αλλά και φυσικά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν καμία δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Εξέγερση προσφύγων στο hotspot της Λέρου: Επιτέθηκαν με τσεκούρια στους αστυνομικούς.

Αγρια επεισόδια μεταξύ προσφύγων που βρίσκονται στο hotspot της Λέρου και των λιγοστών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί, ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης.Εξαγριωμένοι μετανάστες που ζητούσαν να φύγουν από τη χώρα, επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη με ξύλα, πέτρες και... τσεκούρια. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε από την βίαιη επίθεση.Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν σε διπλανό κτίριο που έχει το Λιμενικό μέσα στο οποίο

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/7

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή της νέας Αντιδημάρχου Οικονομικών Ερασμία Λούσπα



Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο για την εμπιστοσύνη και τιμή που μου έκανε να με ορίσει  αντιδήμαρχο  οικονομικών.
Είναι αλήθεια πως διαδέχομαι έναν άξιο και πετυχημένο συνάδελφο και φίλο τον κ. Θανάση Επιτροπάκη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση και τη στήριξή του.

Κρήτη.16 μήνες φυλακή γιατί βίαζε την κατσίκα του γείτονα!

25χρονος καταδικάστηκε από δικαστήριο της Κρήτης, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βιάζει την κατσίκα του γείτονα του, μέσα στο σταύλο που διατηρούσε ο δεύτερος, σε περιοχή έξω από το χωριό.Ο 25χρονος Κρητικός που καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος ασκώντας έφεση, είχε κινήσει υποψίες καθώς συγχωριανός του τον έβλεπε αρκετές

Προσοχή.Κακόβουλο λογισμικό προσβάλλει κινητά και τάμπλετ.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ένα κακόβουλο λογισμικό (malware), που διαδίδεται σε χώρες της Ευρώπης και προσβάλει φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ) με συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (sms), τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο (URL).
Όπως ενημερώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παράδειγμα μηνύματος κειμένου αποτελεί το εξής: «Δεν καταφέραμε να παραδώσουμε τη παραγγελία σας. Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την

Πώς να πίνετε με ασφάλεια σε "περίεργα" μπαρ

Γιατί να βρίσκεστε εκεί? Ίσως ένας φίλος σε περίεργη διάθεση αποφάσισε να κάνει εκεί το πάρτυ γενεθλίων του. Ίσως κοντά στο σπίτι σας να μην υπάρχει κάτι καλύτερο. Ίσως είναι μια από τις μέρες που μισείτε τον εαυτό σας. Όπως και να έχει,υπάρχει ακόμα ελπίδα!Μερικοί βασικοί κανόνες ξεκινούν με το να πας με κάτι κλασσικό. Αν υπάρχει ένας βρώμικος κατάλογος με προτεινόμενα κοκτέιλς όπως “Purple Paradise” ή “Jim’s Elixir No. 14,” θα πρέπει να τα αγνοήσεις. (παραβλέποντας ότι ο Jim έκανε 13 προσπάθειες πριν να το πετύχει)Ένας δεύτερος δοκιμασμένος κανόνας είναι να μην διαλέγετε ποτά από το χαμηλότερο ράφι-θα ξυπνήσετε μετανιωμένοι. Πάτε στο μεσαίο ή στο πιο ψηλό ράφι –αν και αν

Δήλωση απερχόμενου προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Κωνσταντίου Μπαλτζίδη



... Ένα όμορφο ταξίδι...

Φίλες και φίλοι…
Μετά από 21 μήνες στην θέση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. οφείλω και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχα την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσω και να αποκομίσω μόνο καλά πράγματα στο ΄΄σακούλι της προίκας μου΄΄, στο ταξίδι των εμπειριών μου.

Τι να κάνετε αν πέσει το κινητό σε νερό!



Αν για κάποιο λόγο το κινητό πέσει στο νερό, τώρα που είναι καλοκαίρι άλλωστε οι πιθανότητες αυξάνονται, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε αλλά με ψυχραιμία να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
 
Αρχικά αφαιρέστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε από τη συσκευή και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε ένα μεγάλο μπολ ρύζι ή άμμο για γάτες και αφήστε το για μία νύχτα. 

Στο 25% η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα



Στο 25% εκτιμάται το ποσοστό αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, στη «Διαγνωστική Έκθεση για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα» η οποία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και επικύρωσαν οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σήμερα, Τετάρτη.

Η διαγνωστική έκθεση αξιολογεί την έκταση, τη φύση και τους παράγοντες ώθησης της αδήλωτης οικονομίας στην Ελλάδα και παραθέτει υποδείξεις για τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος.

Βρέθηκε μετά από 73 χρόνια το υποβρύχιο «Κατσώνης»



Είχε βυθιστεί από γερμανικό πλοίο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Διαβάστε την ιστορία του υποβρυχίου και του κυβερνήτη του, Βασίλη Λάσκου
Εντοπίστηκε, έπειτα από 73 χρόνια, το υποβρύχιο Κατσώνης Υ1 του  Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε βυθιστεί στα βόρεια της Σκιάθου από γερμανικό πλοίο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιστορικό υποβρύχιο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εντοπίστηκε σε βάθος 170 μέτρα από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» που εκτελούσε σχετική επιχείρηση βόρεια της Σκιάθου από τις 4 Ιουλίου. 

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το «σχέδιο δραχμή» ζητεί η αντιπολίτευση



Συντονισμένα είναι πλέον τα πυρά της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης, μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ για το "σχέδιο δραχμή" που είχε εκπονηθεί το περασμένο καλοκαίρι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα όπως επιμένει ο αμερικανός οικονομολόγος αλλά και ο Γ. Βαρουφάκης.  
Σε νέο άρθρο του στην ιστοσελίδα του Γ. Βαρουφάκη ο κ. Γκάλμπρειθ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η προετοιμασία ενός πρωταρχικού σχεδίου για την περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαζόταν να βγει από το ευρώ «ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό», μια μικρή ομάδα δούλεψε γι αυτό περίπου έξι εβδομάδες και στις πρώτες ημέρες του Μάιου κατέθεσε «το μνημόνιο Σχέδιο X».    

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ στην Αθήνα για το πρόβλημα των μετακινήσεων τους



Συνάντηση του βουλευτή από κοινού με άλλους συναδέλφους του με τον Υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άμεση και ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος με βάση τις θέσεις των γεωπόνων
Η συνάντηση έγινε μπροστά στη Βουλή στον χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι οι κινητοποιημένοι γεωπόνοι. Ο βουλευτής άκουσε τα αιτήματα τους, τους ενημέρωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και πλειάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από αγροτικές περιοχές ( κυρίως περιοχών με δενδρώδεις καλλιέργειες) προσπαθούν επίμονα να επιλυθεί ορθολογιστικά το θέμα άμεσα για να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Ανακαλούνται και επίσημα οι σοκολάτες kinder λόγω καρκινογόνων ουσιών!

Σοκάρει η ανακοίνωση του οργανισμού «Foodwatch», σύμφωνα με την οποία ανακαλούνται από τα ράφια στη Γερμανία οι δημοφιλείς -και στη χώρα μας- σοκολάτες Kinder για «πιθανώς καρκινογόνες ουσίες»Συγκεκριμένα, ο μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός «Foodwatch», ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών όσον αφορά την ποιότητα των τροφίμων, ζήτησε να ανακληθούν από τα γερμανικά ράφια καταστημάτων οι σοκολάτες Kinder της εταιρείας «Ferrero», όπως και τα σοκολατάκια «Lindt Fioretto Nougat» και οι ριζογκοφρέτες «Sun Rice Classic» της «Rübezahl