Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Μόναχο: Πληροφορίες για 'Ελληνα ανάμεσα στα θύματα του μακελειού



Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου - Συνεχίζονται οι έρευνες με 2.300 αστυνομικούς στους δρόμους - «Ψυχικά ασθενής» ο δράστης - Βρέθηκαν 300 σφαίρες στο σακίδιό του

Ένας έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού στο Μόναχο,σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, ανάμεσά τους νεαροί από το McDonald, ηλικίας 13 έως και 20 ετών. Μόνο ο ένας εκ των νεκρών ήταν 45 ετών.

Aquila: Επιτυχής η πρώτη πτήση του αεροσκάφους παροχής ασύρματου Ίντερνετ του Facebook



Η πρώτη επιτυχής πτήση του Aquila- του ηλιακού αεροσκάφους που προορίζεται να παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου- πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με posts του στο Facebook.
Η πτήση έγινε λίγο πριν την αυγή στη Γιούμα της Αριζόνα. Στόχος ήταν να διαρκέσει 30 λεπτά, «αλλά τα πράγματα πήγαν τόσο καλά που αποφασίσαμε να το κρατήσουμε στον αέρα για 96 λεπτά».

Σε ποια χώρα απαγορεύθηκε το Pokemon Go και γιατί



Σε μια χώρα οι εθισμένοι στο Pokemon Go έπρεπε να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι αλλοιώνει τον πολιτισμό (Pics)

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παίχτες του διασημότερου παιχνιδιού των τελευταίων ημερών, του Pokemon Go, στη Σαουδική Αραβία, της οποίας η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευσή του.

Η Ρωσία ξεπέρασε σε παραγωγή πετρελαίου τη Σαουδική Αραβία



Η Ρωσία ξεπέρασε σε παραγωγή πετρελαίου τη Σαουδική Αραβία το Μάιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Rosstat.

Η Ρωσία ξεπέρασε σε παραγωγή πετρελαίου τη Σαουδική Αραβία το Μάιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Rosstat.

“Κατά μέσο όρο, η Ρωσία παρήγαγε 10,46 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ενώ η ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας καταγράφηκε στα 10,24 εκατ. Βαρέλια,” σημειώνει η Rosstat.

Αποκλειστικό: Συνελήφθη ο ακόλουθος Αμυνας της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα



Εκτός ελέγχου τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση στην Τουρκία μετά τις αποφάσεις του Ταγίπ Ερντογάν για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στη γείτονα χώρα και τις χιλιάδες συλλήψεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μάλιστα το κυνήγι του Ερντογάν εναντίον όσων θεωρεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής του δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, αλλά έφτασε μέχρι και την Αθήνα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, για την απόπειρα πραξικοπήματος έχει συλληφθεί και ο στρατιωτικός ακόλουθος που υπηρετούσε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα

Οσίου Παΐσιου «Ωφέλιμες Διηγήσεις»



Μία νέα έκδοση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας κυκλοφορήθηκε με την ευκαιρία της ετήσιας μνήμης του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στις 12 Ιουλίου του 2016.

Πρόκειται για συλλογή πρωτότυπων διηγήσεων, τις οποίες ο ίδιος ο Όσιος κατέγραψε στις ιδιόχειρες σημειώσεις του. Μάλιστα οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις διηγήσεις αυτές και από τα ίδια τα χειρόγραφα, αφού περιλαμβάνονται όλα φωτογραφημένα συνοδευόμενα από κανονικό κείμενο.

Τι αλλάζει στις δημόσιες συμβάσεις



Νέα δεδομένα στο τοπίο των δημοσίων συμβάσεων εισάγει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Ειδικότερα με το εν λόγω νομοσχέδιο, που στην ουσία αποτελεί την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ, επιδιώκεται η απλούστευση και η ευελιξία των κανόνων και διαδικασιών εκτέλεσης των δημόσιων συμβάσεων, ενισχύεται η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της διαίρεσης των μεγάλων συμβάσεων, περιορίζεται ο χρόνος υποβολής των προσφορών, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις μη ενήμερες φορολογικά και ασφαλιστικά.

Γ.Καρασμάνης: «Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών μικρών χωριών από την επιβολή τέλος επιτηδεύματος»



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την μη εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν. 3986/2011 σύμφωνα με το οποίο εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την επιβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους που δεν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Μεγαλύτερα πρόστιμα από Δευτέρα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις



Στην αυστηροποίηση των προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια τόνωσης των εσόδων. Μάλιστα, οι νέες αυξημένες ποινές σε σχέση με το τι ίσχυε έως τώρα, θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 25 Ιουλίου, ώστε από τους ελέγχους που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου να προκύψει το μέγιστο δυνατό όφελος για τα κρατικά ταμεία.

Στη Βουλή φέρνει το θέμα του ΑΠΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης



Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία καταγγέλλει τις «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται να γίνονται ζημιές στο Πανεπιστήμιο και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια από τους καταληψίες, παρά τη δημόσια παρέμβασή του, αλλά και την παράσταση διαμαρτυρίας του κόμματός του προς τον αρμόδιο υπουργό.

Μισθοί... πείνας: 127.000 εργαζόμενοι δουλεύουν για ούτε 100 ευρώ μικτά το μήνα!



Το κείμενο που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων σοκάρει - 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μικτά, μόλις 432.033 άτομα παίρνουν έως και 510 ευρώ μικτά
Με μισθούς οι οποίοι είναι πολύ μικρότεροι ακόμη και από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ του ΟΑΕΔ αμείβονται χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων. Τα στοιχεία που βλέπουν της δημοσιότητας αποτυπώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν χιλιάδες πολίτες εφόσον ο μικρός μηνιαίος τους μισθός δεν ξεπερνά τα 100 (!) ευρώ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 23/7

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μόναχο: Συγκλονιστική μαρτυρία 17χρονης Ελληνίδας που ήταν στο εμπορικό κέντρο



«Το μόνο που άκουγες ήταν πυροβολισμοί και ουρλιαχτά» λέει η νεαρή που ήταν παρούσα στην επίθεση με τον πατέρα και την αδερφή της - Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο εμπορικό κέντρο υπήρχαν πολλοί ομοεθνείς μας
Η Ρία  Ακριτίδου είναι μια από τους Έλληνες ομογενείς στο Μόναχο της Γερμανίας  που έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο εμπορικό κέντρο, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί .

Μόναχο: Ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο - Οκτώ οι νεκροί



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ένας από τους δράστες είναι νεοναζί - Τρεις δράστες διαφεύγουν - Αναφορές ακόμα και για 15 νεκρούς - «Συναγερμός» για τρεις παράλληλες επιθέσεις - Η ελίτ της αντιτρομοκρατικής στο σημείο
«Συναγερμός» σήμανε στο Μόναχο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εμπορικό κέντρο στη συνοικία Moosach.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εντούτοις υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 15 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Muencher Abendzeitung κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς, ενώ η γερμανική NTV αναφέρει ότι δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ε.Κ.Γ. «Σε κατάσταση ΣΟΚ οι 28 εργαζόμενοι του “Μαρινόπουλου” στα Γιαννιτσά»



Οι  28  εργαζόμενοι του ‘’Μαρινόπουλου’’ στα Γιαννιτσά από το πρωί της Πέμπτης 21/7/2016 βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς  εν ώρα εργασίας και χωρίς καμιά σχετική ενημέρωση ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαστική επιμελήτρια η όποια ήρθε στο κατάστημα για να εκτελέσει σχετική δικαστική απόφαση βάση της οποίας ο εκμισθωτής του καταστήματος Αβραάμ Πιστόπουλος προβαίνει σε έξωση και  τους ‘’πετάξει’’ έξω από το κτίριο.

Πληροφορίες ότι οι «8» Τούρκοι μεταφέρονται στην Αθήνα



«Έγινε χωρίς να ενημερώσουν κανέναν. Δεν ξέρουμε ποιοι τους μεταφέρουν και πού ακριβώς τους πάνε», κατήγγειλε στο protothema.gr η δικηγόρος των στρατιωτικών
Στην Αθήνα μεταφέρονται -σύμφωνα με πληροφορίες- οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Την είδηση της απομάκρυνσης των στρατιωτικών από την Καβάλα μετάδωσε αρχικά ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 και στη συνέχεια το θέμα επιβεβαιώθηκε από την δικηγόρο των στρατιωτικών, Ίλια Μαρινάκη.

Απλή αναλογική με 179 ψήφους - Πώς ψήφισαν τα κόμματα - Ποιοί διαφοροποιήθηκαν



Μέσα σε κλίμα πόλωσης, ψηφίστηκε με 179 ψήφους, όπως αναμενόταν, ο εκλογικός νόμος που έφερε η κυβέρνηση. Υ πέρ της απλής αναλογικής ψήφισαν 179 βουλευτές, κατά ψήφισαν 83, παρών δήλωσαν 19. Η Χρυσή Αυγή είχε αποχωρήσει. 
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων, καταψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε της ψηφοφορίας.
Αναλυτικά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Ο Ερντογάν δέχτηκε πιέσεις να πάει στην Ελλάδα τη νύχτα του πραξικοπήματος



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πόστα», ο Τούρκος πρόεδρος εξοργίστηκε από την πρόταση αυτή και αντέδρασε έντονα, ζητώντας από τους συνεργάτες του να βρουν τρόπο να τον μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη
Πιέσεις να μεταβεί στην Ελλάδα δέχθηκε ο Ερντογάν την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ασπασμός Οσίου Παϊσίου και Παναγιωτάτου Πατριάρχου Βαρθολομαίου (βίντεο)



Με χαρά και συγκίνηση δημοσιεύουμε ένα σπάνιο και ιστορικό βίντεο από την επίσκεψη του Οικουμενικού
Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στις 7.11.1992. Κατά την Δοξολογία της υποδοχής ο Πατριάρχης ασπάζεται τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη καθώς αυτός προσέρχεται προκειμένου να λάβει την ευλογία του Παναγιωτάτου κατά το έθος.

Ο Σεβ.Μητροπολίτης κ.Ιωήλ στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγ.Όρους



Στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγ. Όρους προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Αρχιμανδρίτου Προδρόμου και της ιεράς συνάξεως.
Η πρώτη τη τάξει μονή του Αγίου Όρους πανηγύρισε την Δευτέρα 18 Ιουλίου επί τη μνήμη του οσίου κτίτορός της και ιδρυτή του κοινοβιακού μοναχισμού του Αγίου Όρους αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ για έργα που αφορούν στο πόσιμο νερό ύψους 25εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας



Με χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων ευρώ «άνοιξε» η πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ για τις υποδομές βελτίωσης ποιότητας και διασφάλισης της ποσότητας του πόσιμου νερού, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η πρόσκληση αφορά στους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης, την ΕΥΑΘ Παγίων και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (σύνδεσμοι ύδρευσης και λοιποί φορείς με αρμοδιότητα διαχείρισης πόσιμου νερού), προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους ώστε να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020).

ΤΧΣ: Συνεχίζει ακέφαλο μέχρι νεωτέρας



Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προσμένοντας σε μια άμεση λύση αναφορικά με τη λειτουργία της διοικητικής πυραμίδας του!
Ως γνωστόν, η λειτουργία του Ταμείου είναι δυαδική, στηρίζεται τόσο στο Γενικό Συμβούλιο -μέλος του οποίου είναι ο μη εκτελεστικός πρόεδρος, κ. Γιώργος Μιχελής- όσο και στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή, της οποίας ένα μέλος ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Γ.Καρασμάνης: «Αναζητείτε εκλογικό σωσίβιο αδιαφορώντας για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών»



Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για τους απώτερους κομματικούς στόχους που επιδιώκει να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ¨πρεμούρα¨ της να αλλάξει άρον άρον τον εκλογικό νόμο με την καθιέρωση ενός δικής της έμπνευσης ¨απλής αναλογικής¨ , κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης, με την ομιλία του κατά τη συζήτηση επί του σχετικού νομοσχεδίου.
Ο πρώην Υπουργός, διατύπωσε κατ’ αρχήν την απορία,  γιατί το κυβερνών κόμμα δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε να το πράξει αυτό από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όπως και την ιστορική ευκαιρία να εγκαινιάσει μια νέα εποχή ευρείας συναίνεσης και συνεννόησης, αλλά προτίμησε σύμπραξη μόνον με τους ΑΝΕΛ.

Σημείο τριβής το μπόνους των 50 εδρών για τον εκλογικό νόμο



Παραμένουν οι διαφορές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα του εκλογικού νόμου, με βασικό σημείο τριβής το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, όπως προκύπτει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, επί της αρχής του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό νόμο.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, χαρακτήρισε «ιστορική επιλογή» την απλή αναλογική και υποστήριξε, ότι ενισχύει την πολιτική σταθερότητα, ενώ ο εισηγητής του Ν.Δ. Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την ακυβερνησία.
Νωρίτερα, με την έναρξη της συζήτησης, η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 22/7

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η ζήλια βλέπει από μικροσκόπιο!



Της Μαρίας Σαρίδου

Το μυαλό της γυναίκας είναι συνεχώς γεμάτο από ερωτήματα, η ψυχοσύνθεσή της δε πολύ διαφορετική από εκείνη του άντρα. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι άντρες δεν μπορούν να τις ψυχολογήσουν και καμιά φορά βρίσκουν την συμπεριφορά τους αλλόκοτη.
 Η ζήλια είναι ένα αίσθημα το οποίο μπορεί να σε φέρει στο σημείο να φερθείς πολύ διαφορετικά απ’ ότι πίστευες ότι θα μπορούσες, να δεις δηλαδή τον εαυτό σου να κάνει πράξεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανε ποτέ.

Νέο malware στο Android απειλεί πολίτες και τράπεζες – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ειδικοί στην ασφάλεια του διαδικτύου ανακάλυψαν ένα νέο κακόβουλο λογισμικό στο λειτουργικό Android της Google, το οποίο μπλοκάρει τις εξερχόμενες κλήσεις των κινητών τηλεφώνων των χρηστών προς τράπεζες ώστε αυτοί να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών προκειμένου να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechTimes, η αμερικανική εταιρεία Symantec είχε ανακαλύψει την εφαρμογή που περιείχε το κακόβουλο λογισμικό -το οποίο φέρει την ονομασία Android.FakeBank.B-

Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις

Νέα πεδία προστίθενται στα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων που εκδίδονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-prescription), που διαχειρίζεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).Η εφαρμογή των κανόνων θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι 20 Ιουλίου και η ισχύς έναρξης της απόφασης είναι η 21η Ιουλίου.Ειδικότερα, προστίθενται πεδία που αναγράφουν «Διάγνωση» και «Παρακολούθηση», τα οποία πλέον ο θεράπων γιατρός θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει, αφού πρώτα έχει επιλέξει το πεδίο της Διεθνούς Ταξινόμησης της Νόσου (ICD-10).

Μουζάλας: Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια που διαδήλωνα εναντίον του



Συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια ζήτησε ο Γιάννης Μουζάλας σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.
O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρέπεμψε σε παλαιότερη συνέντευξή του όπου αναγνώρισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική απ΄ ότι νόμιζε και είπε:

Η Seagate παρουσιάζει το μεγαλύτερο σκληρό δίσκο του κόσμου



Η Seagate ανακοίνωσε σήμερα τον μεγαλύτερης χωρητικότητας σκληρό δίσκου στον κόσμο για τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών, με την εισαγωγή ενός νέου χαρτοφυλακίου σκληρών δίσκων υψηλής χωρητικότητας 10TB.
Πρώτον, οι Barracuda Pro δίσκοι είναι προϊόντα 3.5-ιντσών διαθέσιμα σε έως και 10TB. Τα Barracuda Pro προσφέρουν σταθερή ταχύτητα μεταφοράς 220MB / s, 300TB / όριο εγγραφής ανά έτος (σε 24 × 7 λειτουργία). Συνδυάζει επίσης 10TB σε 7200 RPM για εξαιρετική απόδοση και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας για να βοηθήσει να κρατήσετε το κόστος κίνησης λειτουργίας σε χαμηλά επίπεδα, καθώς και μια 5-ετή εγγύηση.

Ο Ερντογάν στήνει ένα νέο Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία.Κίνδυνοι και προκλήσεις για την Ελλάδα.

Οι δύο σημαντικότερες ειδήσεις που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είναι το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ από το Σάββατο και η παύση φύλαξης των Τουρκικών νοτίων και ανατολικών συνόρων από την Τρίτη. Αμφότερες οι κινήσεις του καθεστώτος Ερντογάν δείχνουν λογικές στα πλαίσια του περιορισμού των κινήσεων των στασιαστών και του ελέγχου του στρατού μέχρι η κατάσταση να σταθεροποιηθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η Ελληνική τοξοβολία παρούσα με την Ε.Ψάρρα στους Ολυμπιακούς του Ρίο



Η Ελληνική τοξοβολία θα δώσει το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για 5η συνεχή φορά. Η μεγάλη κυρία του αθλήματος Ευαγγελία Ψάρρα πήρε σήμερα την πολυπόθητη κάρτα για το Ρίο ντε Τζανέιρο και ετοιμάζει τις αποσκευές της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία.

Η κάρτα από την διεθνή ομοσπονδία της τοξοβολίας έφθασε σήμερα στην Ελληνική Ομοσπονδία της Τοξοβολίας, η οποία ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έκανε όλες τις αναγκαίες κινήσεις ώστε να προστεθεί στην Ελληνική αποστολή.

Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Εδέσσης



Την Τετάρτη 20 Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Εδέσσης. 
Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στην ιερά ακολουθία έλαβαν μέρος κληρικοί από την πόλη της Έδεσσας, ενώ παρέστησαν μοναχές από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δ. Γιάννου και πλήθος λαού. 

Φαντάροι στο κέντρο μεταναστών στην Ήπειρο βρέθηκαν θετικοί στη φυματίωση.

Οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης που έχει ανιχνευθεί σε στρατιωτικούς που έχουν δραστηριοποιηθεί υπηρεσιακά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο, απασχολεί την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.Η Ένωση με έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το ΓΕΣ, τη Στρατιά, την Ταξιαρχία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο συνάμα κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, σημειώνει ότι κυρίαρχο θέμα του μηνός Ιουλίου είναι οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης, ενώ τονίζουν ότι «όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά ότι γίνεται γνωστό είναι

Παραμένουν 600.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι

Παρότι συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, το μόνιμο προσωπικό -σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία- τον Ιούνιο ήταν 564.915, από 680.000 που ήταν το 2010 όταν η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο.Ο αριθμός αυτός αυξάνεται και ξεπερνά τις 600.000 αν - εκτός από το μόνιμο προσωπικό- συνυπολογιστούν οι εργαζόμενοι στους φορείς-δορυφόρους του δημόσιου τομέα που υπερβαίνουν τους 1.800, αλλά και το έκτακτο προσωπικό.
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού

Το παρασκήνιο της πρώτης συνάντησης Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας



«Οι συνθήκες είναι σαν τις νεαρές κοπέλες και τα τριαντάφυλλα: διαρκούν όσο διαρκούν» έλεγε ο αγαπημένος, της εγχώριας κεντροδεξιάς, Γάλλος στρατιωτικός και πολιτικός, Σαρλ Ντε Γκωλ. Ουδείς γνωρίζει εάν οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το μεσημέρι της Τετάρτης, θα διαρκέσουν ή απλά σύντομα θα υπάρξουν νέες εστίες διαφωνίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης, ουδόλως θέλει να επιβεβαιώσει την ρήση του Σατωμπριάν, ότι «η πολιτική δημιουργεί τους μοναχούς της, όπως η θρησκεία δημιουργεί αναχωρητές».

ΟΑΕΔ: Έξι νέα προγράμματα έως τον Οκτώβριο

Έξι προγράμματα για ανέργους αναμένεται να τρέξουν από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο, ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως έχουν ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη:

Ερντογάν: «Εκκαθαρίστηκαν» 50.000 στελέχη του τουρκικού κράτους



Τέσσερις μόλις μέρες έχουν περάσει από την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και ο Τούρκος πρόεδρος  κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του «αυταρχικού σουλτάνου». Με εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα! Ύστερα από τις μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών και μετά από την απομάκρυνση στρατηγών και ανώτατων αξιωματικών από τα καθήκοντά τους ήρθε όπως λέει το πρακτορείο Ανατολού και η απομάκρυνση του αρχηγού της χωροφυλακής στην Τουρκία.

Για ακόμη μια χρονιά πρόγραμμα κουνουποκτονίας στο Δήμο Πέλλας



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας. Παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας γίνονται ψεκασμοί από τέλη Απριλίου στο περιαστικό περιβάλλον, εντούτοις ο Δήμος Πέλλας όπως κάθε χρόνο, επεμβαίνει στο αστικό περιβάλλον για να ελαχιστοποιήσει την όχληση από τα κουνούπια.

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Μονόδρομος η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου



«Το τρίτο μνημόνιο πρέπει να πετύχει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης του δεύτερου τριμήνου του 2016 του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την ελληνική οικονομία. Οι συντάκτες της έκθεσης, στην οποία συντονιστής είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις για την ανάπτυξη από την εφαρμογή του νέου μνημονίου».

Χτενίζουν Αιγαίο και Έβρο για τυχόν Τούρκους πραξικοπηματίες.

Επί ποδός βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και οι αρχές ασφαλείας της Ελλάδας προκειμένου να ελέγχουν απόλυτα τα σύνορα προκειμένου μην επιτραπεί η είσοδος σε Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομολούν και ενδεχομένως προσβλέπουν σε ελληνικό άσυλο.Ο συναγερμός σήμανε την Τετάρτη μετά το μπαράζ πληροφοριών και δημσιευμάτων για προσπάθεια Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν να εισέλθουν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τα αντίποινα και την τιμωρία στην Τουρκία.

Γιατί κόπηκαν το MEGA, ο Ιβάν Σαββίδης και οι Κύπριοι



Ανακοινώθηκαν τα επτά επιχειρηματικά σχήματα που αναμένεται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Από τη διαδικασία απορρίφθηκαν τρία επιχειρηματικά σχήματα για τα οποία παρακάτω αναφέρονται οι λόγοι απόρριψης από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία.

H αιτιολογική έκθεση:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 21/7

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Διαψεύδεται ότι τουρκικά φουσκωτά πλησιάζουν στη Σύμη



Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν πληροφορίες ότι τουρκικά φουσκωτά σκάφη, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Σύμης, προκαλώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να πρόκειται για Τούρκους που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, πηγές του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες ότι Τούρκοι αξιωματικοί που επιβαίνουν σε φουσκωτά επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα από την περιοχή της Σύμης.

Alert! Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά στη Σύμη


φώτο αρχείου

Φόβοι ότι επρόκειτο για πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να φτάσουν στο ελληνικό νησί- Την τελευταία ώρα βρίσκονται στο όριο των χωρικών υδάτων όπου παρατηρείται έντονη κινητικότητα απο τουρκικής πλευράς- Στην περιοχή περιπολεί η πυραυλάκατος «Βότσης» - Ελικόπτερο σηκώθηκε, για να κάνει έλεγχο από αέρος
Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν το νησί.

Τρία φυσικά γιατρικά για εγκαύματα από τον ήλιο

Η ηλιοθεραπεία δεν είναι αστεία υπόθεση. Ο ήλιος είναι πλέον τόσο επικίνδυνος σε βαθμό που τα καπέλα, τα γυαλιά ηλίου, τα σκίαστρα και η επάλειψη με αντηλιακές κρέμες ή σπρέϋ συχνά δεν επαρκούν για να προστατεύσουμε το δέρμα μας.Τα ηλιακά εγκαύματα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα και συχνά ευθύνονται για την εμφάνιση μελανώματος.Δυστυχώς, η επιστημονική έρευνα για τη θεραπεία των φυσικών εγκαυμάτων βρίσκεται σε πρώιμο ακόμα στάδιο. Έτσι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μετά βεβαιότητας ότι τα γιατροσόφια που θα διαβάσετε επιταχύνουν τη

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιωήλ στην Πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων



Την Πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων του ομωνύμου Ιερού Κελλίου της Σκήτης του Κουτλουμουσίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προσκεκλημένος της Ιεράς Συνοδείας. Ο Σεβασμιώτατος προέστη της ολονυκτίου Αγρυπνίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου.