Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Δράσεις Εργατικών Κέντρων στο πλαίσιο εκδηλώσεων της ΔΕΘ



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα θα πραγματοποιήσει πολλαπλές δράσεις.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας καλεί όλα τα μέλη του, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους  στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Πόση ώρα άσκησης αντιστοιχεί σε ένα 8ωρο καθισιού



Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από μελέτες των τελευταίων 20 χρόνων για να βρουν πόσο πρέπει να γυμνάζονται όσοι δουλεύουν σε γραφείο (και κάνουν καθιστική ζωή).
Οι ερευνητές ανακάλυψαν, λοιπόν, πως το να κάθεσαι κάθε μέρα για οκτώ ώρες αυξάνει το κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 59%, αλλά αυτό το ρίσκο εξαλείφεται εντελώς αν ασκείσαι

Στοιχεία-σοκ για τη 14χρονη: Νονός της ο μαστροπός που την εξέδιδε



Τέλος στην πρώτη πράξη του εφιάλτη που ζούσε στη Λάρισα μία 14χρονη, αφού δύο άνδρες, ο ένας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν νονός της, την εξέδιδαν σε «πελάτες» και την κρατούσαν έγκλειστη σε διαμέρισμα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
Οι δύο μαστροποί, 55 και 56 ετών, που έχουν συλληφθεί και απολογούνται σήμερα, φέρονται ότι βίαζαν συστηματικά την 14χρονη, την οποία ο 55χρονος είχε «φυλακίσει», από τα μέσα Αυγούστου.

Προηγείται ο Τράμπ.



Νέο σοκ στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ξεπέρασε κατά μία ποσοστιαία μονάδα την αντίπαλό του, Χ.Κλίντον, σε δημοσκοπήση που διενεργήθηκε.
Συγκεκριμένα, ο Τράμπ ενίσχυσε τη στήριξη προς την υποψηφιότητα του ανάμεσα στους

Έναρξη εγγραφών και προπονήσεων της Ακαδημίας Στίβου «Ίκαρος Αλμωπίας»



Ο Ίκαρος Αλμωπίας σας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών και προπονήσεων όλων των τμημάτων μας,την Τετάρτη 7Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 16:30στο ανοιχτό στάδιο της Αριδαίας.
Όλοι γνωρίζουμε πως ο στίβος είναι η βάση όλων των αθλημάτων και είναι μια από τις πιο κλασικές επιλογές που μπορούμε να στρέψουμε το παιδί μας.

Από Δευτέρα 5/9 οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ.



Από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση, όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων θα ανοίξει τη Δευτέρα 5/9, στις 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9 στις 14:00, ενώ δεν θα δοθεί παράταση.
Η υποβολή των αιτήσεων είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται στη διεύθυνση:

Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις "βόλτες" στον ουρανό του Αιγαίου.



Για πρώτη φορά μετά την Πέμπτη 14 Ιουλίου - παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία - τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνισή τους στο FIR Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

ΙΚΑ: «Δεύτερη ευκαιρία» για ένταξη στις 100 δόσεις



Κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων, των οφειλετών που την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη θα καταβάλλουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, βάσει των εντολών που έχουν από τη διοίκηση.
Το ΙΚΑ πληροφορεί τους οφειλέτες ότι μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών η ηλεκτρονική ενημέρωση των οφειλετών είναι άμεση και σε 24ωρη βάση. Αναγνωρίζοντας τόσο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι 2015, όσο και τη μη

Θεσσαλονίκη: Μουσική, parkour, και graffiti στο 8ο Street Mode Festival



Μουσικές συναυλίες, dj sets, επιδείξεις και διαγωνισμοί graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning & bmx περιμένουν τους Θεσσαλονικείς στη μεγαλύτερη γιορτή δρόμου στην Ελλάδα. Το Street Mode Festival επιστρέφει και φέτος στην αποθήκη Γ', στο  λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου.
Στη φετινή μουσική σκηνή θα βρεθούν οι Alpha Blondy & The Solar System, The Original

20χρονη τυφλώθηκε από ποτά "μπόμπες"



Ακριβά πληρώνει τη διασκέδαση με νοθευμένα ποτά μία 20χρονη Αγγλίδα, η οποία μεταφέρθηκε από τη Ζάκυνθο και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Η νεαρή κοπέλα φαίνεται ότι κατανάλωσε «μπόμπες» σε πάρτι που πήγε με φίλους της.
Ενώ την επόμενη ημέρα ήταν καλά, αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, ξύπνησε χωρίς να βλέπει.

Συνάντηση βουλευτών και αγροτών Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση βουλευτών από την Πέλλα, την Ημαθία και την Κοζάνη μαζί με εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων των τριών Νομών με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ.
Θέμα ήταν η ανάγκη άμεσης υπογραφής υπουργικής απόφασης στα πλαίσια του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας για να ξεκινήσει παράλληλα με την διάθεση νωπού προϊόντος σε ευπαθείς ομάδες και η χυμοποίηση των ροδακίνων σε πρώτη φάση.

Κομισιόν αδειάζει Τσίπρα.Πού θα πάνε τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες.



Πριν καλά – καλά προλάβει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ήδη να σκορπάει τα λεφτά που θα μπουν στα κρατικά ταμεία.Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα 246 εκατ. ευρώ που αποκτήθηκαν από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες.Στο λόγο του αυτό έρχεται να αντικρούσει η Κομισιόν μέσω του Μαργαρίτη Σχοινά

Τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσετε αυθαίρετα με… εκπτώσεις



Μεγάλο φάσμα αλλαγών στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και στους ισχύοντες κανόνες περί δόμησης εισηγείται το υπουργείο Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο που αναρτήθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο «Για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».
Μία από τις βασικότερες καινοτομίες είναι η ίδρυση το Παρατηρητηρίου Δομημένου

Ολοκλήρωση 2ης Εμποροπανήγυρης Σκύδρας



Με την ευχή και την υπόσχεση, επιστρατεύοντας τους στίχους του τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, « να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε» και με θερμές ευχαριστίες σ΄όλους όσοι συμμετείχαν και συνετέλεσαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση της 2ης Εμποροπανήγυρης Σκύδρας, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ολοκλήρωσε τον αποχαιρετιστήριο λόγο της με τον οποίο έπεσε η αυλαία λήξης της 2ης Εμποροπανήγυρης, το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2016.

Ο διαγωνισμός είναι ο ορισμός της διαπλοκής.Πώς ο Τσίπρας έκανε γαργάρα τα περί καναλαρχών -εργολάβων.



Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των αδειών εξαπέλυσε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για έναν διαγωνισμό που είναι ο ορισμός της διαπλοκής. «Η κυβέρνηση κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ λέγοντας πως η ΝΔ έχει προβάλλει την ανάγκη για ασυμβίβαστο μεταξύ εργολάβων/προμηθευτών του δημοσίου και

«Μαχαίρι» 10%-12% σε 144.000 επικουρικές



Μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξεως του 10% με 12% που σε ορισμένες –λίγες– περιπτώσεις ξεπερασαν  ακόμη και το 40%, είδαν από χθες στις επικουρικές τους συντάξεις 144.000 συνταξιούχοι. Οι μειώσεις αυτές, αφορούν το δεύτερο «κύμα» περικοπών, καθώς είχαν προηγηθεί οι 66.900 συνταξιούχοι που δέχθηκαν την πρώτη...ψυχρολουσία με τις πληρωμές του Αυγούστου. Σήμερα, από τις 805.900 επικουρικές συντάξεις που επανυπολογίστηκαν, οι

Θύελλα αντιδράσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι στην εποχή της «ντεμέκ-Αριστεράς», αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο με την διαφάνεια, την δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι τα «γερά πορτοφόλια».

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 3/9



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Ταύρο ενδέχεται να συμβάλλει σε μια οικονομική αστάθεια, η οποία ωστόσο μπορεί να σε οδηγήσει στη λήψη κάποιων χρήσιμων αποφάσεων. Πολύ περισσότερο κρίσιμες είναι για σένα οι «απαιτήσεις» του Άρη, που κατ’ αρχήν σε ωθεί να αναλάβεις δράση γύρω από εργασιακά θέματα, ώστε να προλάβεις τα χειρότερα! Κι αν βέβαια χρειαστεί, μην διστάσεις να κάνεις μια νέα αρχή.

Σαν σήμερα Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Αποπροσανατολισμός



Της ΑΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗ
 Η λέξη είναι παλαιά… Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης παραμένει μία από τις τρέχουσες μεθοδεύσεις της εκάστοτε εξουσίας. Και καθώς η έννοια της εξουσίας, διαχέεται σήμερα, ανάμεσα στην κυβέρνηση, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ), τις διωκτικές αρχές αλλά και λογής άλλους μηχανισμούς, έπεται ότι ο αποπροσανατολισμός αυτός επιχειρείται σε πολλαπλά επίπεδα.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση για την υλοποίηση σεμιναρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύδρα



Ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σας προσκαλoύν στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης – ενημέρωσης του σεμιναρίου με θέμα «Παιχνίδια του νου- Ψυχολογικές αυταπάτες και ιστορίες προσωπικής ματαίωσης: Πώς να ανα-κατασκευάσετε τα νοήματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους» με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Ευστράτιο Παπάνη.

Ανακοίνωση εγγραφών Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Αριδαίας



Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους/ες ότι οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας θα γίνονται
ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 9 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2016 (ΩΡΕΣ 19:00 έως 22:00)
-ΜΗ  ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!-
- ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ

Στον Πανεδεσσαϊκό η Σάρα Τσολάκοβιτς



Στο γυναικείο τμήμα του Πανεδεσσαϊκού θα συνεχίσει την καριέρα της η Σάρα Τσολάκοβιτς.  Η ταλαντούχα Εδεσσαία αθλήτρια παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει  ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στους πράσινους και μετά από το πέρασμα της από τον συμπολίτη ΓΑΣ συνέχισε τα τελευταία χρόνια στα τμήματα κορασίδων και νεανίδων στις ομάδες της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ, Παναθλητικό Συκεών και Ηρακλή  που πρωταγωνιστούν στο γυναικείο μπάσκετ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Αναστασίας Μπίντση



Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου Αναστασίας Μπίντση, που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας.

το Δ.Σ.

Ξεκινούν με νέα τμήματα τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



-  Ζωγραφικής, δημιουργίας και κατασκευής, χαλκογραφίας, fashion design, ξυλογλυπτική,

Δεν έχει σημασία αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με Ζωγραφική, Χαλκογραφία, Fashion design ή Ξυλογλυπτική.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, να βελτιώσουν, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από μια από τις παραπάνω τέχνες, να μοιραστούν ευχάριστα με άλλους τον ελεύθερο χρόνο τους και στο τέλος να αποκομίσουν μια βεβαίωση παρακολούθησης.

Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για το φυσικό αέριο.Ξεκινά ο Turkish Stream



«Πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού αερίου Turkish Stream το συντομότερο δυνατό συμφώνησαν να δώσουν η ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom και το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Τα χέρια έδωσαν η ρωσική εταιρεία Gazprom και το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας για την επανεκκίνηση του Turkish Stream το συντομότερο δυνατόΟι εμπορικές διαπραγματεύσεις για τους όρους παροχής ρωσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχισθούν, μετά τη συνάντηση που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της

Κατατακτήριες εξετάσεις για 19 κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Προκηρύσσονται  δεκαεννιά (19) κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2016-2017, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις μετεγγραφών. Aναλυτικά οι κενές θέσεις είναι: επτά (7) στη Β΄ Γυμνασίου, έξι (6) στη Γ΄ Γυμνασίου και έξι (6) στην Α΄ Λυκείου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, βάσει των οποίων θα εξεταστούν από την καλλιτεχνική επιτροπή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Απαιτείται η επάρκεια σε μουσικές γνώσεις και δεξιότητες:  

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου



ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 2016
“Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου”
6-12 Σεπτεμβρίου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2007, στο νησί των Ιπποτών, με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη , η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. 
Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως:

Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Πληροφορικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας



Ξεκινούν οι εγγραφές για την φετινή εκπαιδευτική περίοδο στη Σχολή Πληροφορικής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.). Στην Σχολή, η οποία στεγάζεται και λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, αναπτύσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές ηλικίας 9 έως 16 ετών, όπως και ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων για αναγνωρισμένο δίπλωμα από το ΑΣΕΠ.

Γιάννης Σηφάκης : Η κυβέρνηση αποκαθιστά τις σημαντικές αδικίες στην εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων



Οι προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και κάποιων βουλευτών από όλη την χώρα ( μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Σηφάκης) να επιμένουν στην αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που είχαν υποστεί οι κτηνοτρόφοι ( κυρίως οι αιγοπροβατοτρόφοι) από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αποδίδουν καρπούς.
Τα προβλήματα προήλθαν από την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεγάλου ποσοστού των βοσκοτόπων που είχαν δοθεί στους κτηνοτρόφους, το 2013.

Σοκ στη Λάρισα από τον ομαδικό βιασμό ανήλικης



Η αστυνομία συνέλαβε τον 55χρονο, αλλά και έναν 56χρονο, νονό της ανήλικης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα τέσσερα άτομα -τρεις Eλληνες και έναν Αλβανό-, οι οποίοι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λάρισας σοκαρίστηκαν από τα όσα τους κατέθεσε το κορίτσι, το οποίο προέρχεται από προβληματική οικογένεια και έχει άλλα 9 αδέρφια.

Νέα εισαγγελική έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009



Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Την παρέμβαση της εισαγγελέα προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα οποία κάνουν λόγο για παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με την «διόγκωση» του ελλείμματος του 2009. Με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα,

Ο Φίλης αλλάζει τα θρησκευτικά: «Μάθημα γνώσης των θρησκειών και όχι ομολογιακό, κατηχητικό»



Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής.«Μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό,  κατηχητικό» είπε ο υπουργός δίνοντας το στίγμα της αλλαγής.
Η αναφορά του Νίκου Φίλη έχει ως εξής:

Πώς να εντοπίσετε και να διορθώσετε τα λάθη στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.



Ποια σημεία της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) πρέπει να ελέγξετε για να εντοπίσετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να σας στοιχίσουν με άδικες υπερχρεώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Πώς θα διορθώσετε τα λάθη που θα βρείτε, υποβάλλοντας τροποποιητικές δηλώσεις.
Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2010-2016 με

Απάντηση της ΝΟΔΕ Πέλλας στον Γιάννη Σηφάκη



Ο Βουλευτής Αλμωπίας του ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνιζόμενος τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα επιδίδεται σε αχαλίνωτη ψευδολογία με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των Πολιτών της Πέλλας.
Ο κος Σηφάκης ο οποίος θεωρεί πως απευθύνεται σε ανθρώπους της ίδιας διανοητικής ικανότητας με την δική του συνεχίζει να προσπαθεί να τους πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
κ.Σηφάκη απαντήστε μας αν θέλετε στα παρακάτω:

Τραγωδία στο Λευκό Πύργο: Πνίγηκε 18χρονος που πήγε να σώσει το σκύλο του



Μία πρωτοφανής τραγωδία εξελίχθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη όταν δύο άνθρωποι βούτηξαν στη θάλασσα, σε περιοχή κοντά στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να σώσουν ένα σκύλο.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ένα σκυλάκι έπεσε στη θάλασσα σε απόσταση 150 περίπου μέτρων από τον Λευκό Οίκο. Αμέσως ο ιδιοκτήτης του βούτηξε στη θάλασσα προκειμένου να το σώσει, ενώ λίγη ώρα αργότερα ένας δεύτερος

Αυτές είναι οι επικουρικές που μειώνονται σήμερα



Λιγότερα χρήματα θα δουν σήμερα στον τραπεζικό τους λογαριασμό περίπου 150.000 συνταξιούχοι με μεικτό μηνιαίο εισόδημα, κύριας και επικουρικής σύνταξης, το οποίο ξεπερνούσε μέχρι χθες τα 1.300 ευρώ.
Οι περικοπές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΤΕΑ, θα φτάσουν έως το 38% και γίνονται στο πλαίσιο του επανυπολογισμού συνολικά 1.236.025 επικουρικών συντάξεων για τον

Πότε δημοπρατήθηκε η κάθε άδεια – Δείτε πως Κοντομηνάς και Σαββίδης έμειναν εκτός



Εξαιρετικό ενδιαφέρον για το πώς δόθηκε η μάχη ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους είναι ο χρόνος και οι γύροι που χρειάσθηκαν για κάθε άδεια. Η δραματικότερη διαδικασία φαίνεται πως ήταν στην τέταρτη άδεια που χρειάσθηκαν 117 γύροι, όμως το υψηλότερο τίμημα δόθηκε για την τρίτη άδεια.
Πολύωρες (περίπου 20 ώρες) ήταν οι διαδικασίες για την πρώτη και τη δεύτερη άδεια.

Αυτοί είναι οι νέοι καναλάρχες.Τρεις εφοπλιστές και ένας εργολάβος δημοσίων έργων.



Λίγο πριν τις 3 το πρωί βγήκε ο "λευκός καπνός" από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς τότε ολοκληρώθηκε η πρωτόγνωρη διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και διήρκεσε για παραπάνω από 65 ώρες. Τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κέρδισαν ο ΣΚΑΙ, το σχήμα Καλογρίτσα, ο Ant1 και το σχήμα Μαρινάκη.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 2/9



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Το τρίγωνο του Άρη με τον Ουρανό μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις και να αλλάξεις πολλά μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αρκεί να δράσεις με αιφνιδιαστικό ή μη αναμενόμενο τρόπο. Αντίθετα, αν αποπειραθείς να κινηθείς «εντός των πλαισίων» και με γνώμονα κάποιους παραδοσιακούς κανόνες, τα αποτελέσματά σου θα είναι μάλλον φτωχά, ενώ δεν αποκλείεται να πέσεις εσύ θύμα μιας δυσάρεστης έκπληξης.

Σαν σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου





 
Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστρέφει στην ενεργό δράση και τον Πανεδεσσαϊκό ο Σωκράτης Χατζηχαρίσης



«Ο  Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας  με τον Σωκράτη Χατζηχαρίση για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017».
 Είναι η δεύτερη φορά που ο αθλητής θα συνεργαστεί με την ομάδα της Έδεσσας μετά την αγωνιστική περίοδο  2013-2014  όπου αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας στην επίτευξη της ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η αλήθεια για τα Ωμέγα-3 -Τι να προσέχουμε, πώς να τα πάρουμε



Μιλάμε πολύ για τα Ωμέγα-3 και για την διατροφική τους αξία. Αλλά γιατί αυτά τα λιπαρά είναι ωφέλιμα; Πού τα βρίσκουμε; Ποιες πηγές Ω-3 αξίζουν πραγματικά; Μια σύντομη ανασκόπηση.Τα Ωμέγα-3 ανήκουν στην ομάδα των λιπαρών οξέων και είναι ουσιώδη για την διατροφή. Πολλά τρόφιμα τα εμπεριέχουν. Τα βρίσκουμε σε φυλλώδη λαχανικά, στο λινέλαιο, στα καρύδια και στα λιπαρά ψάρια.

Είναι οι πολλές selfie ένδειξη ψυχοπάθειας;



H λέξη «selfie» μπήκε στη ζωή μας από το πουθενά (από το κινητό μας τηλέφωνο) και κυριάρχησε εν μία νυκτί. Σε ένα χρόνο, για την ακρίβεια – μόλις πρόπερσι το selfie αναδείχτηκε σε λέξη της χρονιάς από το Λεξικό της Οξφόρδης.
Η μανία της αυτοφωτογράφησης, εκτός του ότι χαρακτήρισε την κουλτούρα των social media, έχει επηρεάσει και τη συμπεριφορά μας αυτή καθ’ αυτή: σε κάποιο (σημαντικό)

Πρωτόγνωρη η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας



Μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι ζήτησαν από τους ισχυρούς του πλανήτη να καταργήσουν πλήρως τις επιδοτήσεις στον τομέα των ορυκτών καυσίμων έως το 2020, προκειμένου να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων που αποσταθεροποιούν το κλίμα και εντείνουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, ο διευθυντής του ινστιτούτου Goddard της ΝΑSA επεσήμανε ότι οι ρυθμοί ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας, που καταγράφονται τις

Μάνα λήστεψε κόρη! Άρπαξε 5.000 ευρώ κρυμμένα στην κούνια του εγγονού της.



Σοκ έπαθε μία γυναίκα στην Πύργο όταν ανακάλυψε πως ο ληστής που μπήκε στο σπίτι της, ήταν η ίδια της η μάνα!Το απίστευτο περιστατικό κλοπής σημειώθηκε χθες στον Πύργο. Ειδικότερα, 49χρονη μητέρα διέρρηξε το σπίτι της κόρης της και άρπαξε 5.000 ευρώ που βρίσκονταν κρυμμένα στο συρτάρι της κούνιας του εγγονιού της, καθώς και ένα ζευγάρι παπούτσια.Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Συγκεκριμένα,

Γιορτή Ανόδου και 90χρόνων Αλμωπού


Συναγερμός για την ελονοσία: Ένα νέο κρούσμα κάθε δύο ημέρες



Αρχίζει να μακραίνει ο κατάλογος με τα περιστατικά της ελονοσίας στη χώρα μας επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που περίμεναν έξαρση της νόσου από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Από τις 11 Αυγούστου που είχαν καταγραφεί συνολικά 61 κρούσματα, έχουν εκδηλωθεί και εντοπιστεί άλλα δέκα κρούσματα ελονοσίας. Το πιο πρόσφατο αφορά άνδρα πακιστανικής καταγωγής που ζει και εργάζεται στην Αττική και ο οποίος νοσηλεύεται το τελευταίο 24ωρο

Μεγάλη η αντιπαράθεση στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση



«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις, διότι από την ψηφοφορία προκύπτουν συγκλίσεις. Το "παρών" είναι ένα σοβαρό βήμα, που λαμβάνει υπόψιν η κυβέρνηση. Αυτή η σύγκλιση είναι παρακαταθήκη».
 Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. «Δεν μας λείπει ο διάλογος, μας λείπει η προδιάθεση της συνεννόησης», ανέφερε και τόνισε ότι το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί «πρόβλημα ταυτότητας» του κόμματος

Γιάννης Σηφάκης: Αποφασίστηκε στάθμευση αμαξοστοιχιών στην Πετριά



Ικανοποιήθηκε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Πετριάς και των γειτονικών οικισμών  όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Πετριάς Γρηγόρη Βόλτση και την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα  Ιγνατιάδου
Η ρύθμιση αυτή θα διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων της Πετριάς και όλων των γειτονικών οικισμών.