Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχίζει σήμερα το Συνέδριο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα



Νέα στοιχεία από τα αρχεία του Λόρδου Έλγιν, ο τρόπος που τεμαχίστηκε η ζωφόρος του Παρθενώνα, τα αρχιτεκτονικά μέλη που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και τα προβλήματα αντικατάστασής τους, το ναυάγιο του Μέντορα και η έρευνα στα Οθωμανικά Αρχεία της Κωνσταντινούπολης, είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο «Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο», το οποίο ξεκινά αύριο, Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, με την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί.

Η παγκόσμια γιορτή Τουρισμού στην Έδεσσα



Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Πάρκο των Καταρρακτών οργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της ημέρας.
Στόχος φέτος είναι ο Προσβάσιμος Τουρισμός για όλους. Ζητούμενο αποτελεί η δημιουργία περιβάλλοντος προσβάσιμο σε όλους που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων μας. Οι δυσκολίες στο ταξίδι αφορούν όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία, έστω και προσωρινή, αλλά και τις οικογένειες με μικρά παιδιά, την δυσκολία κίνησης λόγω ηλικίας που αργά ή γρήγορα θα έρθει σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή μας.

ΟΟΣΑ: Μόνο η Ελλάδα αύξησε τη φορολογία επιχειρήσεων το 2015



Η Ελλάδα ήταν το 2015 η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ η οποία προχώρησε σε αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την ώρα που η γενικότερη τάση παγκοσμίως είναι η φορολόγηση να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Εκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορολογική πολιτική καταλήγει στο συμπέρασμα ότι την περίοδο της κρίσης (2010-2014), οι χώρες στην πλειονότητά τους (εξετάζονται 34 χώρες) αύξησαν τη φορολογία και συγκεκριμένα τα φορολογικά τους έσοδα ως προς το ΑΕΠ τους. Από πέρυσι, όμως, προκύπτει ότι οι χώρες του ΟΟΣΑ άλλαξαν πολιτική και στρέφουν πλέον τα φορολογικά τους μέτρα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αναπτυξιακών τους προοπτικών.

Με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους



Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή 140 προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στους Αγίους Τόπους.

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε από 15 έως 22 Σεπτεμβρίου έχοντας επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο 
Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Περιλάμβανε επισκέψεις και ιερές ακολουθίες στα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ, την Ναζαρέτ, την Ιεριχώ, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και άλλα ιερά προσκυνήματα.

Κομισιόν: Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις της Αθήνας για το τηλεοπτικό τοπίο - προς παραπομπή η Ελλάδα



Καταπέλτης είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την επιστολή του Γκίντερ Ετινγκερ για το ψηφιακό φάσμα, στα μέσα Ιουνίου, τη σημασία της οποίας υποβάθμιζε η κυβέρνηση.
Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι η εν λόγω επιστολή, που είχε φέρει στο φως η «Κ», αποτελεί το πρώτο βήμα προς την παραπομπή της Ελλάδας, για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.
Οι Βρυξέλλες όχι μόνο δεν θεωρούν ικανοποιητικές τις απαντήσεις που δόθηκαν από την Αθήνα, αλλά τονίζουν ότι φάσμα ή ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών, θέματα που θίγονταν στην Επιστολή, «είναι ένα μόνο θέµα από τα πολλά που εξετάζονται για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο».

Ευχαριστήριο προς τον πρόεδρο ΚΕΚΑΠΠΑ για την επίπλωση του Παιδικού Σταθμού Ν.Μυλοτόπου


Η Προΐσταμένη των Παιδικών Σταθμών   Δήμου Κύρρου κ. Τρυφουλτσάνη Αικατερίνη και το  προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Ν. Μυλοτόπου, εκφράζουν τις θερμότερες των ευχαριστιών τους προς τον πρόεδρο του ΚΕΚΑΠΠΑ κ. Βαλνάρη Νικόλαο για την εγκατάσταση και τοποθέτηση – επιτέλους- των επίπλων και συσκευών  κουζίνας, που επι σειρά ετών παρέμεναν αχρησιμοποίητα!

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. - Τι προβλέπει



37 εκατ. ευρώ «στο κεφάλι» για ασφαλισμένους ΟΓΑ - Στο 20% οι εισφορές Υγείας για μικροξενοδόχους και ενοικιαζόμενα στα μικρά χωριά και νησιά - Τέλος στην έκπτωση εισφορών για νέους επαγγελματίες - ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ πάνε στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέρος των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της 3ης Pella Agro



Συνεχίζονται με  πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμάσεις για την 3η Pella Agro - 29η Γεωργική Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης που συνδιοργανώνει ο δήμος Πέλλας, το Επιμελητήριο Πέλλας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας(Κ.Ε.Δ.Ε).
Η έκθεση έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του αγροτικού και του βιοτεχνικού κόσμου ως ένα σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της παραγωγής και της εμπορίας.

ΔΝΤ: «Βόμβες» για συντάξεις-φορολογία, στήριξη για χρέος-πλεονάσματα


Η Ντέλια Βελκουλέσκου

Απόψεις που ενισχύουν τις επιδιώξεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους και τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 περιλαμβάνει το κείμενο συμπερασμάτων του ΔΝΤ.

Από την άλλη, όμως, το Ταμείο προκαλεί νέα σοκ ζητώντας μεταξύ άλλων περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και μείωση αφορολογήτου. Για τα εργασιακά μιλά για εφαρμογή «βέλτιστων πρακτικών».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 24/9

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Γιαννιτσά από τον Μητροπολίτη Κινσάσας κ.κ. Νικηφόρο



Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας (Κεντρώας Αφρικής) κ.κ. Νικηφόρος

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει ενημέρωση - συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο, για την ιεραποστολή στο Κονγκό, σε αίθουσα του Ιερού Ναού.

Επίσημα στην Α' κατηγορία ο Μακεδονικός Έδεσσας



Επίσημα στην Α' κατηγορία θα αγωνίζεται φέτος ο Μακεδονικός Έδεσσας αφού θα λάβει ως πρώτος επιλαχών την θέση των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή (Ριζό-Ν.Πέλλα). Η καταπληκτική περσινή πορεία, παρά το αρχικό -4 από προηγούμενες ποινές, με την κατάληψη της 3ης θέσης και την συμμετοχή σε αγώνα μπαράζ, τελικά δικαιώθηκε για τους βυσσινί και η άνοδος ήρθε ως φυσικό επιστέγασμα για την προσπάθεια όλων των παικτών, του προπονητή και των διοικούντων της ομάδας.

Διεθνής Αμνηστία: Σε 18 χρόνια θα φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα



Η οργάνωση σε έκθεσή της χαρακτηρίζει τη χώρα μας «αποθήκη ψυχών» - Κάνει λόγο για «συλλογική αποτυχία εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών» - Αύξηση 132% στις αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα
Σχεδόν 60.000 πρόσφυγες εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία και τονίζει ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών» με τους ανθρώπους αυτούς να ζουν σε άθλιες και ανασφαλείς συνθήκες.

Ποιμαντικές δράσεις Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Από τις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για όλες τις ποιμαντικές δράσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα λειτουργήσουν, από 12 Οκτωβρίου τμήματα:

Νέος τρόπος αναθεώρησης άδειας οδήγησης, για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία από τον Νοέμβριο



Σύμφωνα με τον σύμβουλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία καθυστερούσε επί μήνες επειδή δεν προσέρχονταν οι γιατροί στις επιτροπές που από το 2013 συστήνουν οι Περιφέρειες, λόγω χαμηλής αμοιβής και μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές
Σε εφαρμογή θα τεθεί από τον Νοέμβριο ο νέος τρόπος αναθεώρησης των αδειών οδήγησης, για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών και για άτομα με αναπηρία.

Κραυγή αγωνίας για τους καρκινοπαθείς



Τη μάχη του καρκινοπαθών όχι μόνο με την ασθένειά τους αλλά και με το δημόσιο σύστημα υγείας αποκαλύπτει το οδοιπορικό των τραγικών ελλείψεων σε επτά νοσοκομεία-σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Τα χαστούκια που επιφυλάσσει το ΕΣΥ στους ασθενείς είναι διαδοχικά, καθώς οι πολύμηνες λίστες αναμονής και τα απαρχαιωμένα μηχανήματα τους στερούν το δικαίωμα στη θεραπεία.

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εδέσσης & Αλμωπίας προς τον Υπου. Εργασίας κ. Γ.Κατρούγκαλο



Προς

Τον Υπουργό Εργασίας

                                                 κύριο Γιώργο Κατρούγκαλο
                                                                 Αθήνα

Κύριε Υπουργέ

Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να ενεργήσετε ώστε να επιλυθούν άμεσα κάποια θέματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής μας και σίγουρα και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ιερώνυμος: Χωρίς συναίσθηση μιλά για την Εκκλησία ο Φίλης



Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απαντά στον υπουργό Παιδείας που αναρωτήθηκε «πού ήταν η Εκκλησία στην Κατοχή και στη Χούντα» - Διαβάστε την επιστολή του κ. Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση - Τι απαντά στον Αρχιεπίσκοπο ο υπουργός - Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αξιώνει παραίτηση Φίλη
Ηχηρή απάντηση δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές. Ο υπουργός Παιδείας,

Κάλεσμα για εκλογές Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μπλόκου Γυψοχωρίου



Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι.

Πέρασαν 6 μήνες από την λήξη των περσινών κινητοποιήσεων. Μετά από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τις υποσχέσεις (ψεύτικες όπως αποδείχθηκαν εκ των υστερών) που μοίρασε έχουμε βρεθεί σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με αυτή που είμασταν πέρσι τον χειμώνα πριν να βγούμε στους δρόμους. Αν συνυπολογίσουμε τις φετινές δυσκολίες που είχαμε, για μια ακόμη φορά στην καλλιεργητική περίοδο, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος.

Η Διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας ανακοινώνει την απόκτηση νεαρού πορτιέρο Γιώργου Δεληχατζή



Η Διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας ανακοινώνει την απόκτηση νεαρού πορτιέρο Γιώργου Δεληχατζή. 
Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί παλαιότερα στην αθλητική ακαδημία Γιαννιτσών, Μακεδονικό Γιανντιτσών, Λεβαδιακό Κ17, Ηρακλή Κ20, ενώ την περσινή περίοδο μετά το Γενάρη ανήκε στον Απόλλωνα Κρ. Βρύσης, όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών»



  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις, προς τιμήν των πεσόντων στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 από τους Γερμανούς, του Δρόμου Θυσίας Γιαννιτσών.                                                                       
  Στον αγώνα του PELLA HALF MARATHON που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Γιαννιτσών, την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών Ο.Μ.Γ. , τον ΑΣΕΑΔ του Υπουργείου Άμυνας και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ, έλαβαν μέρος 300 αθλητές και μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Γιάννης Κρέκας ( STOIKOS RUNNING ) με χρόνο 01:19:09, δεύτερος ο Ουργαντζόγλου Αναστάσιος ( Ο.Μ.Γ.) με χρόνο 01:22:36 και τρίτος ο Αυγέρης Διονύσιος ( Ο.Μ.Γ.) με χρόνο 01:22:53. 

Αναδιάρθρωση ΕΛΑΣ: Κλείνουν 52 αστυνομικά τμήματα! Παραμένει και επίσημα της Κρύας Βρύσης



Κατάργηση και συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενίσχυση των ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) με αστυνομικούς που φεύγουν από την υπηρεσία επισήμων, απορρόφηση των τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των νομών της περιφέρειας, δημιουργία τετραψήφιου αριθμού για την ψυχολογική στήριξη των αστυνομικών και δημιουργία ενιαίου κέντρου πληροφοριών.

Γ.Καρασμάνης: «Βάλτε επιτέλους τέλος στο ¨καραμπινάτο¨ σκάνδαλο με τον δρόμο Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας»!



Από το 2012, ο λαός της Πέλλας, περιμένει τη δικαίωση για το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας, ο οποίος περιλαμβάνει τα τμήματα Χαλκηδόνα – Μελίσσι και Μαυροβούνι – Έδεσσα. Δηλαδή, για ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας για ολόκληρο τον Νομό μας.
Οι μέχρι και το 2004 Κυβερνήσεις, αντί του επιβεβλημένου ενδιαφέροντος για ένα έργο τέτοιας σημασίας, επέδειξαν – αντιθέτως –  σοβαρότατες ολιγωρίες και παραλείψεις. Να περιοριστώ αυτήν τη στιγμή στα γεγονότα ότι

Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη όσοι επιμείνουν στον πόλεμο λάσπης



Στην αντεπίθεση περνά ο διοικητής της ΤτΕ, Γ.Στουρνάρας, «με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα». Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του, ενώ σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία τους παραπέμπει στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Δημοσκόπηση Alpha: 9,6% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ



Συντριπτική υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης με 64,9%

Με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας marc για τον Alpha. Το ποσοστό με το οποίο προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου ανεβαίνει περίπου στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες (9,6%) αν γίνει αναγωγή των απαντήσεων χωρίς τον υπολογισμό πρόθεσης αποχής, λευκού και άκυρου.

Πρόσκληση Γιάννη Σηφάκη σε Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβαλά να επισκεφτεί την Πέλλα



Συζήτησε μαζί του την υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης της Πέλλας, την έλλειψη μέσων και την ανάγκη να ληφθούν όλα αυτά υπ’ όψιν στην διαδικασία αναδιοργάνωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών. Τον κάλεσε να επισκεφτεί την Πέλλα για να αποκτήσει ιδίαν άποψη για τα παραπάνω.
Ο αρχηγός έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση και άμεσα θα υπάρξει νέα συνάντηση του με τον βουλευτή.

Παραδόθηκε στη Βουλή το πόρισμα για την Attica Bank



Από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής παρεδόθη σήμερα στον κ. Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/9

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σύλλογος «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» στην Έδεσσα ξεκινάει τα μαθήματα του χορευτικού τμήματος



Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας ''ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ "ενημερώνει την έναρξη των μαθημάτων του μεγάλου χορευτικού τμήματος την Τρίτη 27 Σεπτεμβιου ,στις 8μ.μ στο ισόγειο του Δημαρχιακού Κτηρίου Έδεσσας . Αυτή τη χρονιά  πρόκειται να λειτουργήσει και παιδικό τμήμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στη Σκύδρα



Για 5η  χρονιά ο Δήμος Σκύδρας, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  ο Α.Σ. Σκυδραϊκός και η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. συνδιοργανώνουν το τουρνουά μπάσκετ 3 με 3.
    Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 18 ετών (γεννημένα το 2008 έως και 1998) μπορούν να λάβουν μέρος στο τουρνουά, χωρισμένα σε ομίλους ανάλογα με την ηλικία τους, συγκροτώντας με την παρέα τους ομάδες των 3 παικτών, με σκοπό να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν με τους διαγωνισμούς των ελεύθερων βολών και τριπόντων.

Την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού Γιώργου Τσιρλίδη ανακοίνωσε ο Αλμωπός Αριδαίας



Η Διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρόνου επιθετικού Γιώργου Τσιρλίδη. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας πέρσι αγωνίστηκε από τον Γενάρη και μετά στον Απόλλωνα Κρ. Βρύσης, ενώ στο βιογραφικό του αναφέρει ότι έχει αγωνιστεί παλαιότερα στον Α.Ο. Τυρνάβου, στην Αναγέννηση Επανωμής, στον Πιερικό.
Τον καλωσορίζουμε στην ομάδας μας και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Ακαδημία μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας



Η Ακαδημία του ΓΑΣ Έδεσσας συνεχίζει της εγγραφές και τις προπονήσεις τόσο στο κλειστό γήπεδο του ποδοσφαίρου, όσο και στο γήπεδο του ΕΠΑΛ.
Με σύνθημα « Έλα στη παρέα μας πάμε … μπάσκετ», ο ΓΑΣ Έδεσσας καλεί αγόρια και κορίτσια 6-16 χρόνων, να έρθουν να μυηθούν στα μυστικά του μπάσκετ και να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΓΑΣ Έδεσσας.

Ελληνική υποψηφιότητα για γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο



To μυθιστόρημα της Έρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» είναι υποψήφιο για το γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Femina.

To Femina είναι ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία στη Γαλλία και απονέμεται ετησίως σε ένα γαλλικό και ένα ξένο βιβλίο. Φέτος, υποψήφια είναι 18 γαλλικά και 14 ξένα μυθιστορήματα.

"ΦΩΤΟΠΟΛΙΣ 2016" στην Κρύα Βρύση


Κουτσούμπας: Η σύμβαση του Ελληνικού είναι η «ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος»



«ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τη σύμβαση του Ελληνικού, επισημαίνοντας πως είναι απολύτως συνυφασμένη με τις επιλογές της διετούς διακυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και τα νομοσχέδια, αρχής γενομένης από το τρίτο μνημόνιο. Όπως είπε - κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια - στόχος είναι να μεγαλώνουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των ομίλων που κατασπαράζουν τη σάρκα της Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με τους ευρωενωσιακούς εταίρους και τα άλλα «ευαγή ιδρύματα του καπιταλισμού».

Νίκη για την παιδική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης επί του ΓΑΣ Έδεσσας με 61-69. Ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο συλλόγων



Με νικήτρια την παιδική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης επί του ΓΑΣ Έδεσσας  με σκορ 61-69, τελείωσε η φιλική αναμέτρηση των δύο συλλόγων.
Στο ημίχρονο της αναμέτρηση ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Άρης κ. Μάνος Χάλαρης και ο Γραμματέας του ΓΑΣ κ. Κώστας Καφετζής, ανακοίνωσαν την  έναρξη της συνεργασίας των δύο συλλόγων.

Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς



Δεν δόθηκε άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Για τους υπόλοιπους πέντε εκκρεμούν οι σχετικές αποφάσεις.
Το αίτημα ενός εκ των τριών στρατιωτικών απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε από τη χειρίστρια της υπόθεσης ότι ο αιτών συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ για τις περιπτώσεις των άλλων δύο εκδόθηκε πράξη διακοπής της διαδικασίας.

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου στο πολιτιστικό τριήμερο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου



Το Σάββατο 24.9.16 και ώρα 20.30, ο Γιάννης Ανδρόνογλου θα εμφανιστεί στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στο πολιτιστικό τριήμερο που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Θα ερμηνεύσει έργα των Carlo Domeniconi, Joaquin Rodrigo και του ιδίου.
Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης σημείωσε σχετικά με το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα πως «Το ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις θύρες του στην πόλη, εγκαινιάζει µια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και ανακτά τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο, που ανήκει στην Πάτρα».

Δημοσκόπηση: Απογοητευμένοι και οργισμένοι 8 στους 10 Ελληνες



Αρνητικά κρίνει το κυβερνητικό έργο η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, με τους Ελληνες να ανησυχούν για τα χειρότερα και να εκφράζουν οργή και απογοήτευση.
Στη δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του Alpha, στο ερώτημα για τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% απάντησε «απογοήτευση» και το 34% «οργή». Ακόμη, το 83,8% αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Ξεκινούν οι εγγραφές στις ποιμενικές δράσεις της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Από τις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για όλες τις ποιμαντικές δράσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα λειτουργήσουν, από 12 Οκτωβρίου, οι σχολές Αγιογραφίας, Πυρογραφίας & Ξυλογλυπτικής, καθώς και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (παιδικό, εφηβικό, νεανικό και ενηλίκων) με χορούς από όλη την Ελλάδα, τμήματα χορωδίας (παιδική, νεανική και ενηλίκων), αλλά και εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων (σαντούρι, λαούτο, ούτι). 

Ευρεία πλειοψηφία, αλλά και αντεγκλήσεις στην ψήφιση του ν/σ για το Ελληνικό



Με μεγάλη πλειοψηφία, αφού διαφώνησαν μόνο η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ψηφίστηκε απόψε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την «Κύρωση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ».
Παρά τη συμφωνία κυβέρνησης και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης επί του συγκεκριμένου νομοθετήματος, οι τόνοι στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν υψηλότατοι διαμορφώνοντας κλίμα σχεδόν πολεμικό: σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ζημίωσε πολυεπίπεδα τη χώρα υλοποιώντας με καθυστέρηση όσα απέρριπτε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης σε μία ημέρα



Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Τετάρτη έως και τις 5 Οκτωβρίου το σχέδιο νόμου για την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων» το οποίο υπόσχεται με την Υπηρεσία Μίας Στάσης να μειώσει το χρόνο ίδρυσης επιχείρισης σε μία ημέρα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, η Υπηρεσία Μίας Στάσης θα λειτουργεί από τα επιμελητήρια και εντός μίας ημέρας ή το αργότερο την επόμενη και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχειών θα προχωρά στην ανακοίνωση σύστασης της εταιρείας.

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Ναυάγησε σκάφος με 600 μετανάστες



Οι διασώστες έχουν ανασύρει ζωντανούς από τη θάλασσα 150 ανθρώπους - Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν Αιγύπτιοι, Σύροι και Αφρικανοί.
Ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 600 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των αιγυπτιακών αρχών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 43 από τους επιβαίνοντες, σε άλλη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 22/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας