Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Βρέθηκε στην Αθήνα η 16χρονη αγνοούμενη από την Θεσσαλονίκη - Τι είπε στους αστυνομικούς




Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Άννα Τερζίδου η οποία παρουσιάστηκε αυτοβούλως λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης. 
Η νεαρή μπήκε στο αστυνομικό τμήμα και είπε στους αστυνομικούς:

"Καλησπέρα ειμαι το άτομο που ψάχνετε. Βρίσκομαι στην Αθήνα. Ενημερώστε τον πατέρα μου ότι είμαι καλά στην υγεία μου και θα επιστρέψω στην θεσσαλονίκη". 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Οκτώβριο 2016



Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας, για το μήνα Οκτώβριο 2016, είναι οι εξής:    
Για τους ενήλικες:1) «Ο πρώτος αμέθυστος», Μελίνα Τσαμπάνη, μυθιστόρημα, 2) «Φόνος 5 αστέρων», Έλενα Ακρίτα, αστυνομικό μυθιστόρημα, 3) «Σχολική βία: σχολικός εκφοβισμός, θυματοποίηση, ο ρόλος οικογένειας - σχολείου», Ελένη Τρίγκα - Μερτίκα, έρευνα - μελέτη, 4)«Εκτός σχεδίου», Κική Δημουλά, διηγήματα,

Φθινοπωρινές αλλεργίες: Πώς τις αντιμετωπίζω



Οι φθινοπωρινές αλλεργίες είναι εξίσου ενοχλητικές με αυτές της Άνοιξης, έχουν παρόμοια συμπτώματα και αρκετές κοινές αιτίες. «Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει την εποχική αλλεργία με την Άνοιξη, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει ιδιαίτερα και το φθινόπωρο», αναφέρει ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, Μηνάς Αρτόπουλος.

Επιστολή του Γιάννη Σηφάκη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη για το προαστιακό σιδηρόδρομο



Κε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Ο αγιασμός στη Βουλή των βουλευτών (για την επόμενη Κοινοβουλευτική περίοδο)  την ημέρα και ώρα της επίσκεψης σας στην Πέλλα  δεν μου επιτρέπει να παραστώ σε αυτήν.
Επιθυμώ όμως να σας επισημάνω ότι η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και η παράκαμψη προς Αριδαία είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας και των φορέων Πέλλας και Φλώρινας.

Πέλλα.Πέρασε για αγριογούρουνο τον φίλο του και τον σκότωσε.



Η εξόρμηση παρέας για κυνήγι, στην Εδεσσα, είχε τραγική κατάληξη για έναν 47χρονο.Ενας 52χρονος φίλος του τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε με την καραμπίνα του, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ΙΧ στο Γενικό Νοσοκομείο Εδεσσας, όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.Ο 52χρονος συνελήφθη και η υπόθεση ερευνάται από το ΤΑ Εδεσσας.Η 12μελής παρέα είχε μεταβεί από

65χρονος ξεψύχησε μέσα σε οίκο ανοχής



Την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης σε οίκο ανοχής άφησε ένας 65χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας χθες το απόγευμα. Ο άτυχος άνδρας επισκέφτηκε γνωστό οίκο στον Τύρναβο στη Λάρισα ως πελάτης για να συνευρεθεί με ιερόδουλη και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρνε η επίσκεψή του. Η ιερόδουλη, σε κατάσταση σοκ όταν αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, μάταια

Μία στις δύο γυναίκες πεθαίνουν από καρδιά



Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι «ανδρική υπόθεση», ωστόσο αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και στις γυναίκες, καθώς 1 στις 2 πεθαίνει λόγω καρδιολογικού προβλήματος.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται τον καρκίνο του μαστού και νομίζουν ότι οι καρκίνοι είναι η πρώτη αιτία θανάτου, όμως οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις είναι σχεδόν δεκαπλάσιοι από τους θανάτους που οφείλονται στον

Επιτυχής παρουσία του Συλλόγου «Ο ΠΥΡΡΟΣ» στις εκδηλώσεις της Pella Agro στην Κρύα Βρύση



Μια ακόμη επιτυχημένη παρουσία κατέγραψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης Pella Agro στην Κρύα Βρύση.

Ο Σύλλογος συμμετείχε με το μεγάλο χορευτικό τμήμα και παρουσίασε παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς ξεσηκώνοντας το κοινό.

Εγκαίνια γραφείων Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Δευτέρα 3/10 στα Γιαννιτσά



Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των νέων  γραφείων του στα Γιαννιτσά την Δευτέρα 3/10/2016 και ώρα 19:00.
          Τα γραφεία βρίσκονται στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα 4, 2ος όροφος, τηλέφωνο 2382084072.

Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά



Μπορεί ο Ερντογάν να προκάλεσε την Ελλάδα με την αναβίωση των «εθνικών» διεκδικήσεων, που έχουν επιλυθεί -όπως τουλάχιστον σεβόμαστε από την εδώ μεριά- με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, δεν ήταν όμως μικρή και η αντίδραση στο εσωτερικό της Τουρκίας.Στην περίοδο που αντιμετωπίζει ποικίλες αντιδράσεις μετά την αμφιλεγόμενη απόπειρα πραξικοπήματος, με ανοικτά μέτωπα στα νοτιοανατολικά της χώρας του, στις οδομαχίες με το ΡΚΚ και τις τουρκικές δυνάμεις να έχουν κολλήσει στα πρώτα χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους, κάνει ανοίγματα στους ακροδεξιούς και τους γκρίζους λύκους.

«Να δραπετεύσω ή να με ρίξουν;» είναι το δίλημμα: Ο Αλέξης μπροστά στην μοίρα του…



Του Γιώργου Πετράκη
Σε λίγο ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει καν την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα. Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει ένα σημείο καμπής, ένα κομβικό σημείο, όπου μπαίνει στον δρόμο χωρίς επιστροφή. Ο νεαρός Πρωθυπουργός με την φρεσκάδα και το θράσος του πρωτάρη, εκμεταλλεύθηκε ιδανικά μια δύσκολη συγκυρία πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου «δημιούργησε» στην Πάτρα Πολιτιστικό τριήμερο «Το ΕΑΠ στην πόλη»



Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανοικτό στη γνώση και την επιστήμη, ανοίγεται επιτέλους στην πόλη όπου εδρεύει, την Πάτρα, μέσω των πολιτιστικών του δράσεων. Στόχος του Πανεπιστημίου είναι να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις, όπως αναφέρει και ο καθιερωμένος πλέον τίτλος του τριημέρου «Το ΕΑΠ στην Πόλη», να εγκαινιάσει μια νέα εποχή σύνδεσης με τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και να ανακτήσει τον ρόλο του ως ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο που ανήκει στην Πάτρα!

Βιβλιοπαρουσίαση «Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων» του κ. Ιωάννη Ανδρεάδη



  Σας προσκαλούμε στην βιβλιοπαρουσίαση του συντοπίτη μας κ. Ιωάννη Ανδρεάδη, Πληρεξουσίου  Υπουργού Α' επί τιμή με θέμα:
                "Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων. 
                           Διπλώματικά Δρώμενα"

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απόκτηση εργασιακής εµπειρίας από ανέργους



Ο ΟΑΕΔ προχωρά σε εφαρμογή νέων προγραμμάτων με σκοπό  την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Η πρόσκληση εγγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων ανέργων αφορά νέους ηλικίας 25-29 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα µητρώα του Οργανισμού έως 6 Οκτωβρίου.
Πρόσκληση εγγραφής και επικαιροποίησης στοιχείων ανέργων νέων ηλικίας 25-29 ετών στα

Προκαλούν πάλι οι Σκοπιανοί.Ζητούν από την Ε.Ε να καθιερωθούν σλαβικές ονομασίες σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.



Γι ακόμη μια φορά οι Σκοπιανοί έδειξαν πόσο απύθμενο θράσος έχουν. Αυτή τη φορά οργάνωση των Σκοπίων ζητά την καθιέρωση σλαβικών ονομασιών στις ... ελληνικές πόλεις της Μακεδονίας!
Πιο συγκεκριμένα, «Το Συμβούλιο της Ευρώπης ισχυρίζεται ότι προστατεύει και εγγυάται τα δικαιώματα των μειονοτήτων ‘να χρησιμοποιούν ονόματα και τοπωνύμια στη γλώσσα της

Μήνυμα του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας για την Τρίτη Ηλικία



«Ο σεβασμός και η φροντίδα στους ηλικιωμένους, αποτελούν πραγματικό δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας»

Τιμούμε την Τρίτη Ηλικία, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, όχι μόνο σήμερα αλλά όλες τις ημέρες του έτους. Όμως, η 1η Οκτωβρίου είναι μια μέρα αφιερωμένη από τον Ο.Η.Ε στην Τρίτη Ηλικία, στους συνανθρώπους μας που αποτελούν κεφάλαιο δύναμης για την ελληνική κοινωνία, αφού έχουν βιώσει μοναδικές εμπειρίες και διαθέτουν πλούσια αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης.

Πρόταση για ενισχυμένο κατηγορητήριο των αδερφών Ψωμιάδη



Με νέα πρόταση, που περιλαμβάνει επιπλέον κατηγορίες κι ένα ακόμη πρόσωπο, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο πρώην νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, άλλοτε αντινομάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια».

Γ.Καρασμάνης: Να διατηρηθεί η αυτονομία και των 59 Επιμελητηρίων της χώρας



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικομομικών το Υπόμνημα του Επιμελητηρίου Πέλλας με το οποίο εκφράζεται η αντίθεσή του με το προκαταρκτικό σχέδιο για το νέο Νόμο που αφορά τα Επιμελητήρια, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση.

Νέοι φόροι 2,8 δισ. ευρώ για όλους στον προϋπολογισμό του 2017



Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις 2,8 δισ. ευρώ από τα μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο, φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που κατατίθεται την Δευτέρα στην Βουλή. Το πακέτο του 2017 έχει και πάλι φόρους (έμμεσους και άμεσους) για όλους. Το πρώτο πλήγμα, έρχεται για μισθωτούς και συνταξιούχους και αφορά την μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 9.545 σε ένα όριο που κυμαίνεται από τα 8.636 έως και τα 9.090 ευρώ, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Tο πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά.



Το πόρισμα της Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ειδικών για τα εργασιακά παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι οι συστάσεις της Επιτροπής, που περιλαμβάνονται σε αυτό, είναι πολύ κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως θα αποτελέσουν τη βάση διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β΄ αξιολόγησης.

Και επισήμως καναλάρχης ο Ιβάν.Κατέβαλε την πρώτη δόση



Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη ανακηρύχθηκε οριστικά νέος καναλάρχης, με τον επιχειρηματία να καταβάλει το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης.Ο κ. Σαββίδης ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό και με την πληρωμή της πρώτης δόσης, πλέον προχωρά στο επόμενο βήμα μαζί

Εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Γιαννιτσά


Ιερώνυμος: Κάποιοι υπηρετούν τον αφελληνισμό και τον αποχριστιανισμό της πατρίδας.



«Πρέπει να αγαπάμε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μαθητές από την Ορεστιάδα.
«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται.
Είναι δικά μας. Μας ανήκουν και θα τα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 1/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 1 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας του ΓΑΣ Έδεσσας



Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία της Ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας. Ο κόουτς της ομάδας Λάζαρος Λούσης, προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία μέσα από τις προπονήσεις αλλά κα τους φιλικούς αγώνες που δίνει ο ομάδα. Ο ΓΑΣ έχοντας παίξει με τον Φ.Ο. Αριδαίας, Άρη (παιδική ομάδα), Φίλιππο Ν. Πέλλας, αφομοιώνει σταδιακά τα νέα στοιχεία που βάζει ο κόουτς Λούσης.

Βιβλιοπαρουσίαση "Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων" του κ. Ιωάννη Ανδρεάδη


Διορία μέχρι 10 Οκτωβρίου, με αγκάθια υπερταμείο - τράπεζες



Αναβολή μέχρι και την ολοκλήρωση του συνόλου των 15 προαπαιτούμενων πήρε σήμερα η εισήγηση της ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (EWG) για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.
AdTech Ad
Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλαράκης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του συνόλου των 15 προαπαιτούμενων μέχρι και το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου και τόνισε ότι η καθυστέρηση των τριών τελευταίων προαπαιτούμενων οφείλεται σε τεχνικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους που δεν δικαιολογεί νέα παράταση για να ολοκληρωθούν.

Προχωράει η συνεργασία της Ακαδημίας μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας με τον Άρη Θεσσαλονίκης



Σε εξέλιξη βρίσκεται το επόμενο βήμα της συνεργασίας των δύο συλλόγων. Σε ευχαριστήριο «mail» του εκπροσώπου των Ακαδημιών της ΚΑΕ Άρης Μάνου Χάλαρη αναφέρετε ότι, «Εκ μέρους της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε των αθλητών και του προπονητικού επιτελείου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υπέροχη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση. Το ραντεβού μας θα ανανεωθεί και θα ανταποδώσουμε όταν δοθεί η ευκαιρία».
Η συνεργασία της ακαδημίας του συλλόγου μας με την ΚΑΕ Άρης έχει σαν στόχο:

Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά δικαιώματα στο μισό Αιγαίο



Λίγες ώρες μετά το παραλήρημα Ερντογαν εναντίον της Συνθήκης της Λωζάννης και την πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των νησιών του Αιγαίου, οι τουρκικές αρχές ξαναβρίσκουν τον παλιό κάλο… ρυθμό τους και αμφισβητούν εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν χθες οι τουρκικές αρχές (Α4233/16 και Α 4232/16) επιχειρούν ουσιαστικά να γκριζάρουν το Αιγαίο, επικαλούμενες την …Συνθήκη της Λωζάννης!

Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν σε Διεθνείς και Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες και διαγωνισμούς



          
O Δήμος Πέλλας με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Β/Βάθμια Εκπαίδευση και την ομάδα Φυσικής Αγωγής Ν. Πέλλας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους σχολικούς αγώνες και διαγωνισμούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ώρα 10.30πμ.

Παγκόσμιοι και Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες

Εγκαίνια 3ης Pella Agro - 29ης Γεωργικής - Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης



Πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη τα εγκαίνια της 3ης Pella Agro – 29ης Γεωργικής- Βιοτεχνικής Έκθεσης Κρύας Βρύσης παρουσία εκθετών, εκπροσώπων φορέων, επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής. Την τελετή εγκαινίων  ευλόγησαν οι αιδεσιμολογιώτατοι  π. Θεόκλητος Τσαχουρίδης και π. Χρήστος Σταυρίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος.

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για τo 2017 [παραδείγματα]



Το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς διαβάζοντας την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 είναι ότι όποιος έχει ή πρόκειται να αγοράσει εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πληρώσει μικρότερα Τέλη.
Το δεύτερο είναι ότι αν δεν φέρει Απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Τ. Αλεξιάδης, δεν θα έχουμε αλλαγές στα Τέλη της επόμενης χρονιάς, που θα αρχίσουν να πληρώνονται μέσα στο Νοέμβριο.

Ελλάδα 2016: Με τη σύνταξη του παππού συντηρούνται τα μισά φτωχά νοικοκυριά



Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, καθώς τα νέα ψαλίδια από τον νόμο Κατρούγκαλου απειλούν και το 52% των φτωχών νοικοκυριών της χώρας που ζουν με βοήθεια από τις συντάξεις των παππούδων.Ο κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών  στις συντάξεις είναι σοβαρός αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/9

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας