Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Aλλαγές στο Facebook.Τι δεν θα απαγορεύεται πια να ανεβάζετε!



Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα αρχίσει να επιτρέπει την ανάρτηση ως τώρα αποκλεισμένων φωτογραφιών από τα μέλη του.Το facebook, λοιπόν, θα επιτρέπει την ανάρτηση φωτογραφιών με ευαίσθητο περιεχόμενο, εφόσον αυτές είναι σημαντικές για το δημόσιον συμφέρον ή αξίζουν να είναι στην επικαιρότητα.

Επιχείλιος έρπης: 5 tips για να φύγει πιο γρήγορα



Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται είτε επάνω στα χείλη είτε γύρω από το στόμα και προκαλείται από τον ιό του απλού έρπη (HSV-1). Πριν εμφανιστούν οι χαρακτηριστικές φλύκταινες, εκδηλώνονται συνήθως συμπτώματα όπως το μούδιασμα, η φαγούρα ή το κάψιμο γύρω από το στόμα. Ο επιχείλιος έρπης συνήθως υποχωρεί από μόνος του μέσα σε επτά έως δέκα μέρες, μπορείτε όμως να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Blackout στο Ίντερνετ - "Έπεσαν" οι κολοσσοί



Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify και το eBay αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στις ΗΠΑ έπειτα από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ένας πάροχος υπηρεσιών. Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως επίσης στους ιστότοπους πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν

Το Σήμερα της Πέλλας είναι ισάξιο με το παρελθόν της;



Του Ιάκωβου Θεοδώση

Είναι κάποιες μνήμες που μένουν ανεξίτηλες χαραγμένες στο μυαλό μας.
Ποιος δεν θυμάται τις ιστορίες του παππού και της γιαγιάς τα βράδια της
νιότης μας. Μαθητής δημοτικού ακόμα θεωρούσα συναρπαστικές τις
περιγραφές του παππού για τους Βαλκανικούς πολέμους που έλαβε μέρος.
Ο νησιώτης αμούστακος νεαρός πολεμούσε για γη που είχε μόνο ακουστά.
Χιλιάδες σαν αυτόν μαζί του, από όλη την Ελλάδα.

Στην Αριδαία η Ακαδημία μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας την Κυριακή 23/10



Στην Αριδαία θα βρεθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου αθλητές της Ακαδημίας μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας που έχουν γεννηθεί τα έτη 2003, 2004, 2005 και 2006.
Θα αγωνιστούν στα πλαίσια τουρνουά που θα πάρουν μέρος οι ομάδες Φ.Ο. Αριδαίας, Φίλιππος Βέροιας, Ίκαροι Γιαννιτσών και ΓΑΣ Έδεσσας. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο της Αριδαίας.  

Ακριβότερα τέλη στα νέα αυτοκίνητα.Καμμία μείωση στα "σαραβαλάκια"



Την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει το βάρος από τα παλιά αυτοκίνητα στα νεότερα όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Το μεγάλο αγκάθι στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά και σε όσους κάνουν χρήση αυτοκινήτου είναι η υψηλή φορολογία​
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι «στόχος είναι να γίνουν πιο δίκαια και

Διαταραχή Μετα-τραυματικού Στρες



Της Αμαλίας Μπάρμπα

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι μία μεγάλη ομάδα ψυχολογικών διαταραχών. Μέσα στο ευρύ τους φάσμα εντάσσεται η Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες(ΔΜΤΣ), η οποία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες αγχώδεις διαταραχές, λόγω της προσπάθειάς της να εξηγήσει την ύπαρξη σύγχυσης που προκλήθηκε από ένα τραυματικό γεγονός.

Το Αλβανικό Ναυτικό θα προστατεύσει το …Αιγαίο: Επίσημη ανακοίνωση από τα Τίρανα



Και οι …Αλβανοί αναλαμβάνουν να προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο από τις μεταναστευτικές ροές, καθώς οπως ανακοινώθηκε στα Τίρανα το Αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει στη Ναυτική Δύναμη που έχει αναπτυχθεί στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Το αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό με το σκάφος «Ιλλυρία» και με πλήρωμα 21 ανδρών θα συμμετέχει από τον Νοέμβριο στην Νατοϊκή Δύναμη «Αιγαίο Πέλαγος» η οποία

Μεγάλη απάτη με τη στημένη παράγκα στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης!



Τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν διάφορες αναρτήσεις με οικογένεια που ζει στην εξαθλίωση και μένει σε παράγκα περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης διπλά στο Carrefour Μακεδονία.Χρήστες στα social media κοινοποιούσαν την δημοσίευση με σκοπό να μαζευτούν τρόφιμα αλλα και χρήματα για την οικογένεια. Στο σημείο που βρίσκοταν η οικογένεια έσπευσαν πολίτες για δώσουν τρόφιμα, ρούχα και οτιδήποτε άλλο θεωρούσαν

Ιστορικό ντοκιμαντέρ «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος - Η ιστορία προειδοποιεί» από το 2ο ΓΕΛ και 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών



Σας προσκαλούμε στην προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος – Η ιστορία προειδοποιεί» που θα προβληθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 20.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ αποτελεί σύμπραξη των σχολείων: 2ο Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών και 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Στρατό στους δρόμους ελληνικών πόλεων θέλει ο Δήμαρχος Μυκηνών.



Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Αθώων αίμα! Ελεύθερος Μωριάς 1943-44″του Ιωάννη Μπουγά, για τον ελληνικό εμφύλιο, βρήκε πρόσφορο έδαφος ώστε να κατηγορήσει το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και γενικότερα την αριστερά.
«Οι ιδέες μας και οι αξίες μας ήταν μεγάλες. Οι δικοί μας πολεμούσαν στη Μέση Ανατολή (;)

Η Επετειακή Εκδήλωση για το Έπος του 1940-41 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανε/μιου Γιαννιτσών



Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγαν οι παρευρισκόμενοι  από την εναρκτήρια εκδήλωση για την 21η περίοδο  2016-2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου  Γιαννιτσών.  Ο θεσμός-πλέον-του Α.Λ.Π. Γιαννιτσών υλοποιείται με πρωτοβουλία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας
      Η κεντρική εκδήλωση με την εισήγηση του Βασίλειου Νικόλτσιου συνταγματάρχη ε.α., φαρμακοποιού, διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ιστορικού, συγγραφέα και συλλέκτη,  είχε ως θέμα:

Χρηματοδότηση για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.



Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πρόταση της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που «τρέχει» το Εθνικό Πρόγραμμα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών προκειμένου να καταστεί εφικτό να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΑΑ 2014-2020, αλλά και δράσεις του ΕΣΠΑ.

Στα 405,5 ευρώ ο μηνιαίος μισθός από μερική απασχόληση



Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 52,07 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.219,74 ευρώ, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχεται σε 23,51 ευρώ και 405,51 ευρώ, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) του ΙΚΑ που υποβλήθηκαν για τον Μάρτιο του 2016 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο

Φορο-επιδρομή για μισθωτούς με αγροτικά εισοδήματα



Eκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.
Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες (θέμα για το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει αναλυτικά ρεπορτάζ), αλλά

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 22/10


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 22 Οκτωβρίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα στην Κρύα Βρύση



Ο Δήμος Πέλλας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλους
τους δημότες σε σύσκεψη με θέμα « Προτάσεις και μέτρα
περιορισμού των αδέσποτων ζώων» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου
2016 11.00 π.μ. στο Πνευματικό κέντρο Κρύας Βρύσης. Μόνο η
συνεργασία και η από κοινού προσπάθεια θα αποτελέσει τη λύση
προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των αδέσποτων.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Πολάκης: Προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με 12 εκατ. ευρώ το χρόνο και μιλάνε οι συνδικαλιστές;



Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των εργαζομένων του ΕΚΑΒ καταφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Σχολιάζοντας την πρωινή κινητοποίηση του σωματείου των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ έξω από το Κοινοβούλιο, την χαρακτήρισε «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο σε λίγο», ενώ κατηγόρισε τους συνδικαλιστές αλλά και τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ ότι «αυτοεξευτελίζονται».

Παγκόσμιος συναγερμός για τα ελαττωματικά κινητά της Samsung



Τρόμο σε εκατομμύρια καταναλωτές, κατόχους κινητών Samsung, έχουν προκαλέσει τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στα Galaxy Note 7. «Παγωμάρα» επικρατεί και στην Ελλάδα, με αρκετούς καταναλωτές να σπεύδουν στα ανταλλακτήρια κινητών τηλεφώνων για να παραδώσουν το smartphone τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν άλλο μοντέλο της νοτιοκορεατικής εταιρείας, πέραν του Galaxy Note 7 και παρά ταύτα επιθυμούν να το αντικαταστήσουν.

ΓΑΣ Έδεσσας – Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών 51-43



«Ζευγάρωσε» τις νίκες του ο ΓΑΣ Έδεσσας, καθώς νίκησε τον Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών με 51-43. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι άμυνες των δύο ομάδων.
Η ομάδα της Έδεσσας ξεκίνησε με τους Μποζίνη, Βεκόπουλο, Λούση, Χαραλαμπίδη, Μαλλιάρη, ενώ η ομάδα των Γιαννιτσών με τους Στοϊτση Γ. Μπογδάνη, Στεργίου, Χατζηλαμπρινό, Μόσχου.   

Η ελληνική τραγωδία : Πως φτάσαμε στη "γενιά των 100 ευρώ



Από τη «γενιά των 700» στη «γενιά των 100 ευρώ». Η εργασιακή απορρύθμιση στην Ελλάδα της κρίσης με στοιχεία που σοκάρουν.
Το 2007, πολύ πριν η Ελλάδα εισέλθει στους ρυθμούς της κρίσης και κατόπιν της μνημονιακής καθημερινότητας, μια παρέα περίπου δέκα φίλων αποφάσισε να δημιουργήσει έναν διαδικτυακό ιστότοπο που θα έμενε στην ιστορία. Το blog «g700.blogspot.com» έδωσε «διαδικτυακή» φωνή στους νέους ηλικίας 25 έως 30 ετών που παρά τη διάθεση, τις δεξιότητες και την κατάρτισή τους δεν μπορούσαν εκείνη την περίοδο να βρουν μια εργασία με αξιοπρεπείς απολαβές και συνθήκες. Αντιπροσώπευαν τον τελευταίο κρίκο της μισθολογικής αλυσίδας.

Κυκλοθυμική Διαταραχή: μια συχνή διαταραχή



Άρθρο της Αμαλίας Μπάρμπα

 H κυκλοθυμική διαταραχή είναι μια ψυχική διαταραχή. Είναι μια ήπια μορφή της διπολικής διαταραχής, στην οποία ένα άτομο έχει εναλλαγές της διάθεσης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο ετών που πηγαίνουν από ήπια κατάθλιψη σε συναισθηματικές ψηλά (Kaplan,& Sadock,n.d.). Eίναι υποτύπος της διπολικής διαταραχής που περιλήφθηκε στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM) από το 1980, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχει παραμεληθεί σε ερευνητικό επίπεδο.

Ερντογάν: Αμφισβητεί εκ νέου τη Λωζάνη και ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία!



Λέει ότι η χώρα του «εγκλωβίστηκε» με τη Συνθήκη του 1923, ώστε να ξεχαστεί το ένδοξο παρελθόν της - Και η πρεσβεία στην Άγκυρα έγραψε για δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη

Στη ρητορική του για τη Συνθήκη της Λωζάνης επιμένει ο «σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από την τουρκική νεολαία «να εξετάσει τη Λωζάνη -και ας ενοχληθούν κάποιοι».

Μιλώντας σε κοινοτάρχες, στο κτίριο της προεδρίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την αμφισβήτηση της Συνθήκης, τονίζοντας: «Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάνη και το Εθνικό Συμβόλαιο.

Γιάννης Ανδρίτσος: «Δυστυχώς επαληθευθήκαμε»



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ο ειδικός αγορητής, Γιάννης Ανδρίτσος της παράταξης “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” με επικεφαλής τον Γιάννη Ιωαννίδη, μιλώντας  από το βήμα της συνεδρίασης για θέματα της Πέλλας , τοποθετήθηκε και για το μείζονος σημασίας θέμα της δικαστικής  καταδίκης και αντικατάστασης του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας. Στη δήλωση του τόνισε πως:

Ποινική δίωξη στον Δημήτρη Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος



Στην άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προχώρησε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε εδώ και περίπου έναν χρόνο, με αφορμή τους ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων στις λίστες του εξωτερικού (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου κ.λπ.) έκλεισε με την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ειδικό ανακριτή για περαιτέρω έρευνα. 

Στο “Run Greece” της Πάτρας ο ΟΜΓ με τον Πέτρο Καστανά



  Στα «γαλάζια» ντύθηκε η Πάτρα την  Κυριακή 9 Οκτωβρίου , όπου δεκάδες Πατρινοί έτρεξαν για καλό σκοπό συμμετέχοντας  στο Run Greece.
  Η ανταπόκριση φέτος, κρίνοντας από τον κόσμο που πήρε μέρος στις τρεις διαδρομές που έλαβαν χώρα (5.000, 10.000, παιδική κούρσα), πρέπει να ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Στο κέντρο της Πάτρας, μπορούσε να δει κανείς να τρέχουν, ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Αλεξιάδης: Πληρωμή φόρου κληρονομιάς με ακίνητα



Την άμεση ενεργοποίηση διάταξης νόμου που ισχύει από το 2014, χωρίς να έχει τεθεί ακόμη σε πρακτική εφαρμογή και προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης ακινήτου από τον φορολογούμενο προς το Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί έτσι η υποχρέωση που απορρέει από φόρο κληρονομιάς, προανήγγειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να επικαλείται τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν αποποίηση κληρονομιαίων ακινήτων σε περισσότερες από 45.600 υποθέσεις το 2015.

3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης – Εκδήλωση Απονομής βραβείων και επαίνων



Το μεγαλύτερο βραβείο ανάλογων εγχειρημάτων είναι η Συμμετοχή. Εκείνη η σπουδαία απόφαση που μάς οδηγεί στην επεξεργασία των κινήτρων της Ζωής, στην επινόηση, στον προβληματισμό, στην εστίαση στο θαύμα, στην ενεργοΠοίηση όλων των γόνιμων στοιχείων του Εαυτού μας.
Παράλληλα με το βραβείο της συμμετοχής, που ήδη έχουν  κερδίσει οι συμμετέχοντες, θα αποδώσουμε κι εμείς ως Σύλλογος βραβεία και επαίνους στους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώσαμε τη χρονιά που πέρασε.

Κατάρρευση των τιμών των διαμερισμάτων την τελευταία δεκαετία



Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά των ακινήτων, με τις τιμές των διαμερισμάτων την περίοδο 2006-2016 να έχουν μειωθεί κατά 41,4%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε σε συνέδριο για το real estate ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θ.Μητράκος.

Στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η Τράπεζα της Ελλάδος σωρευτικά από το 2010 έως το τέλος του 2015 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι ονομαστικές αξίες των γραφειακών χώρων και των καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών για το σύνολο της χώρας υποχώρησαν περίπου κατά 30%.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αλέξης Στεφανίδης. Ένας Γιαννιτσιώτης αναπολεί και διδάσκει τον Πόντο με την λύρα του (εικόνες & βίντεο)



Με μια παιδική αφέλεια ζωγραφισμένη στα μάτια και με το κεφάλι του ελαφρώς χαμηλωμένο από ντροπή, ο επτάχρονος Αλέξης Στεφανίδης πλησίασε το 1992 έναν ερασιτέχνη λυράρη ο οποίος έπαιζε σε μια κοινωνική εκδήλωση στα Γιαννιτσά. Ο πατέρας του είχε δώσει χρήματα για να τα παραδώσει στο λυράρη, ο οποίος τους διασκέδαζε με τους ήχους της κεμεντζέ του. Όταν έφτασε κοντά ο μικρός, στύλωσε το βλέμμα του στα δάχτυλα του μουσικού, που πίεζε με μαεστρία τις χορδές.

Μακεδονικός Έδεσσας - Ολυμπιακός Αψάλου 1-4



Την ήττα με 1-4 γνώρισε ο Μακεδονικός Έδεσσας την Κυριακή απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Όλυμπου Αψάλου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής.
Οι βυσσινί έχοντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα απέναντι στο Γαρέφι εμφάνισαν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την σαφώς πιο έμπειρη ομάδα της Αψάλου. Μόλις στο 2' ο Φαφούτης άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ που αιφνιδίασε τον Ροδίντση.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη στην Έδεσσα



Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωήλ.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 18/10, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι 
Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κοζάνης κ. Παύλος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Θεία Λειτουργία Αποστόλου Ιακώβου




Τσακαλώτος: Δεν προκύπτει ότι το ΔΝΤ θέλει τέταρτο μνημόνιο



Ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι το ΔΝΤ προβάλλει νέες σκληρές απαιτήσεις και ότι η στήριξη του για μείωση του χρέους και για χρηματοδότηση πιθανώς να συνοδεύεται από τέταρτο μνημόνιο -θέση που πρόσφατα εξέφρασε και ο πρώην τσάρος της οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης- ο Ευ.Τσακαλώτος τόνισε στη Βουλή ότι «δεν είναι καθόλου προφανές από τις συζητήσεις με το ΔΝΤ ότι θέλει και άλλο πρόγραμμα» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η ερώτηση είναι αν θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα».

Αλμωπός - Καμπανιακός την Κυριακή 23/10