Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η ΝΑSΑ δίνει 30.000 δολάρια σε όποιον λύσει αυτό τον απλό καθημερινό γρίφο



Η απάντηση ενός απλού γρίφου μπορεί να κάνει όποιον βρει την λύση πλουσιότερο κατά 30.000 δολάρια αφού το ποσό αυτό προσφέρει η ΝΑΣΑ ως αντάλλαγμα αν απαντηθεί ένα από τα βασικότερα αλλά πιο ανθρώπινα προβλήματα του διαστήματος.
Το ερώτημα είναι απλό. Πώς...

Η Ελλάδα θα πληρώσει τα παιχνίδια της ΕΕ και της Τουρκίας στο προσφυγικό



Ο Γκέραλντ Κνάους προειδοποίησε ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα  η συμφωνία για το προσφυγικό θα καταρρεύσει. Παράλληλα, τόνισε ότι ΕΕ και Τουρκία παίζουν ρώσικη ρουλέτα και στο τέλος ο μόνος που θα την πληρώσει θα είναι η ΕλλάδαΟ άνθρωπος που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών επέκρινε και τις δύο πλευρές ότι παίζουν «ρώσικη ρουλέτα» με το ζήτημα

“Η Επιστροφή” από την Κινηματογραφική Λέσχη «Μέγας Αλέξανδρος» στην Έδεσσα



1820, σε αχαρτογράφητη περιοχή της αμερικανικής υπαίθρου. Εκεί, ο Χιου Γκλας, κυνηγός και έμπορος γουνών, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα, ενώ στη συνέχεια πέφτει θύμα ληστείας από τους συναδέλφους του, που τον αφήνουν στη μοίρα του. Ο κυνηγός, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, πρέπει να υπερκεράσει τον σκληρό Χειμώνα, την απειλή των ινδιάνων, με τη θέληση για εκδίκηση να είναι το μοναδικό του όπλο.

Με νέα κριτήρια όλα τα επιδόματα



Σε πλήρη αναδιάρθρωση οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων προχωρά το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νέου προνοιακού χάρτη που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Την ίδια στιγμή διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης, στο οποίο ενσωματώνονται τέσσερα, μέχρι πρότινος αυτόνομα, κοινωνικά επιδόματα. «Ψαλίδι» και σε φοροαπαλλαγές.

Ποτάμι Πέλλας: Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Νοσοκομείο Πέλλας;



Ως πολίτες του Νομού Πέλλας, νιώθουμε εξοργισμένοι με την πολύμηνη καθυστέρηση ορισμού διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας. Στα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, έρχεται να προστεθεί η αδυναμία πρόσληψης νέων ιατρών ελλείψει διοικητή. Όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μας γνωρίζουν, το Δεκέμβριο του 2015 η κυβέρνηση προχώρησε στην παύση των περισσότερων διοικητών, χωρίς να προνοήσει για τη λειτουργία των νοσοκομείων, στο κρίσιμο μεταβατικό διάστημα μέχρι τον ορισμό νέων διοικητών.

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο



Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο απεβίωσε χθες Παρασκευή το βράδυ στην Αβάνα σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006.«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», (05:29 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια

"Κοντά σε κλείσιμο πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup"



«Είμαστε πολύ κοντά σε πολιτική συμφωνία για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου στο Eurogroup», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι «δημοσιονομικά και εργασιακά» είναι τα ζητήματα αιχμής, για τα οποία η ελληνική πλευρά δουλεύει εντατικά χωρίς υποχωρήσεις.

Πως η κοινωνία διαλύθηκε στα "σκοτεινα χρόνια" των Μνημονίων



Απανωτές εκθέσεις αποκαλύπτουν την διολίσθηση στην απόλυτη φτώχεια του μεγαλύτερου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 35,2% των Ελλήνων, δηλαδή περίπου 1 στους 3. Ο αριθμός μάλιστα εκείνων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας στην Ελλάδα είναι αισθητά μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις άλλες χώρες

Νέες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από του χρόνου



Αλλάζει και πάλι ο ΕΝΦΙΑ για το 2017 αλλά επί της ουσίας όσα πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε καθώς το μόνο που δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να αλλάξει είναι το ύψος του φόρου που θα καταλήξει στο δημόσιο ταμείο και το οποίο δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 2,65 δισ. ευρώ. Ανεξαρτήτως ποιοι και πόσο θα κληθούν να συνεισφέρουν, το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 26/11



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αποτελέσματα εκλογών αιρετών οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος



Την Κυριακή 20/11/2016 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων των διπλωματούχων μηχανικών. Στον Νομό Πέλλας, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική εξόντωση του κλάδου, συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός μηχανικών.
Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο κεντρικό ΤΕΕ:

Απογευματινό Αγάπης με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο



Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών διοργανώνει Απογευματινό Τσάϊ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 17.00 με σκοπό την ενίσχυσή του και σας προσκαλεί.
Στην εκδήλωση θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα: «Η φιλανθρωπία του Θεού».

Ηλεκτρονικό «τσιρότο» αναλύει τον ιδρώτα και ενημερώνει



Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια πολύ μαλακή και εύκαμπτη ηλεκτρονική συσκευή, που σαν τσιρότο προσκολλάται εύκολα πάνω στο δέρμα ενός ανθρώπου, μετρώντας σε συνεχή βάση και σε πραγματικό χρόνο τον ιδρώτα του, ενημερώνοντάς τον σχετικά. Η συσκευή- η πρώτη του είδους της- στέλνει ασύρματα τις μετρήσεις σε ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, όπου μια εφαρμογή παρουσιάζει τα δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση του ιδρώτα.

Ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί πορτοκαλί -Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών



Στα πορτοκαλί θα φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, που γίνονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Αγρυπνία Αγίου Φιλουμένου στην Έδεσσα




Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης για την εορτή του Αγίου νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθούν σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου και άμφια του Αγίου.

NASA: Μηχανή που «αψηφά τους νόμους της Φυσικής» δείχνει να λειτουργεί



Αν τα απίθανα ευρήματα επιβεβαιωθούν, οι φυσικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία: ερευνητές της NASA αναφέρουν ότι ένας πειραματικός κινητήρας για διαστημικά σκάφη προσφέρει ώση χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα προωθητικό υλικό, κάτι που δείχνει να παραβιάζει τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα και την αρχή διατήρησης της ορμής.

Aυτό είναι το μπαχαρικό που ρίχνει το ζάχαρο και διαλύει θρόμβους



Και όμως υπάρχει ένα μπαχάρι, το οποίο διαλύει τους θρόμβους και ρίχνει το ζάχαρο.
Αυτό το μπαχάρι δεν είναι άλλο από την αγαπημένη μας κανέλα. Το μπαχάρι που δίνει καλύτερη γεύση στα φαγητά μας.
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη.

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 27/11



Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σμπιλή με θέμα: «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ο φωτιστής της Ρωσίας»

Αύριο Σάββατο 26/11 το ντέρμπυ ΓΑΣ Έδεσσας – Α.Σ. Σκυδραϊκού για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ



Ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει τον Σκυδραϊκό σε ένα ακόμη  ντέρμπυ  του νομού μας.
Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο 26/11/2016 στις 18:00 στο ΔΑΚ της πόλης μας.
Ο ΓΑΣ Έδεσσας βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ με 11 βαθμούς και ρεκόρ  4 νίκες – 3 ήττες. Ενώ ο Σκυδραϊκός βρίσκεται στην 11η  θέση με 8 βαθμούς και ρεκόρ 1 νίκη – 6 ήττες.

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Συζητάνε νέα μέτρα από το 2018 για την Ελλάδα



«Ψαλιδίζει» τις προσδοκίες για ουσιαστική ελάφρυνση, όπως την ζητά το ΔΝΤ - Στο τραπέζι έτοιμα πρόσθετα μέτρα - Ξεκαθαρίζει ότι μείωση του στόχου για πλεόνασμα κάτω από 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν το αποφασίσουν οι δανειστές
Για «έτοιμα πρόσθετα μέτρα», που θα λάβει η Ελλαδα το 2018, όταν τελειώνει το ελληνικό πρόγραμμα, συζητάνε κυβέρνηση και θεσμοί.

Την Τρίτη 29/11 η τελετή ονοματοδοσίας του Γυμνασίου Άρνισσας



Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Γυμνασίου Άρνισσας, το οποίο, μετά από απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών του σχολείου και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, θα ονομάζεται πλέον «Γυμνάσιο Άρνισσας Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος».

Οι μεθοδεύσεις στο λιανεμπόριο που μας οδηγούν σε ασφυξία



Του Χαρ. Σπανού

Η κατάσταση της οικονομίας έχει γίνει ένα γνωστικό πεδίο, το οποίο δυστυχώς οι Έλληνες έχουν αναγκαστεί να γνωρίζουν πολύ καλά, λόγω των συνθηκών των οποίων όλοι μας λίγο πολύ έχουμε εκτεθεί. 

Στο καιρό της κρίσης είδαμε πολλές εταιρείες να αναδεικνύονται και να ευημερούν, όπως αντίστοιχα είδαμε και πολλές εταιρείες κολοσσούς και μη, να αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και να βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για χρηματοδότηση αθλητικών έργων σε Έδεσσα και Σκύδρα



Τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη συνόδευσε ο Πέτρος Τσαρκνιάς (μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης).
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της επισκευής των κλειστών γυμναστηρίων Έδεσσας και Σκύδρας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης αθλητικών έργων στον Δήμο Αλμωπίας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε δύο περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας



Δύο δικογραφίες για αντίστοιχο αριθμό υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας,σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, σχημάτισε και υπέβαλε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης που αφορά στην Αττική, έγινε με αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for

Ημερίδα με θέμα: " Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου: Ολική αρθροπλαστική του ισχίου με τη μέθοδο AMIS ".



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την πέμπτη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
     την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00' στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Αλέξης Τσίρπας: Η Ν.Δ. έχει ετοιμάσει ήδη το νέο μνημόνιο



«Στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι το 4ο μνημόνιο». Αυτή και μόνο η φράση συνοψίζει τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός χτες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία, που εκφώνησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ιδιαίτερα οι αναφορές του στη διαπραγμάτευση και την «αριστερή ιδεοληψία» στα εργασιακά, αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να υψώσει τους τόνους,

Αρτοκλασία από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Γιαννιτσών «Ο Άγιος Στυλιανός»



O σύλλογος πολυτέκνων Γιαννιτσών και περιφέρειας < Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ > ανακοινώνει ότι Σήμερα Παρασκευή 25-11-16 και ώρα 17.00 ,παραμονή εορτής Αγίου Στυλιανού, θα τελέσει αρτοκλασία στον Ι.Ν.Μητροπόλεως της πόλης μας. 
Η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να τιμήσουμε τον προστάτη   των παιδιών μας.