Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ιερές Ακολουθίες των Χριστουγέννων στην Έδεσσα



Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός της εορτής των Χριστουγέννων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων (Σάββατο 24/12) στις 10:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη) θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Θεία Λειτουργία Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών



Το πρωί των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία από 9.00 έως 11.00 π.μ.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών στην Έδεσσα



Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση όλων των Κατηχητικών Σχολείων της Έδεσσας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (απέναντι από τον Ψηλό Βράχο).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα Kατηχητικά της Έδεσσας και ο Βυζαντινή χορωδία της ενορίας Αγ. Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του εκπαιδευτικού, κ. Αβεσσαλώμ Κυζιρίδη.

«Ένεση» ρευστότητας 932 εκατ. ευρώ σε 622.000 αγρότες



Πιστώθηκε την Παρασκευή στους λογαριασμούς 622.000 αγροτών, το ποσό των 932 εκατ. ευρώ που αποτελεί το υπόλοιπο της βασικής και της πράσινης ενίσχυσης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν 245 εκατ. ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης σε περίπου 300.000 αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αν

Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης με Αγιορείτικη Κουζίνα στην Έδεσσα



Μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά με Αγιορείτικη Κουζίνα, ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης οργανώνεται στην Έδεσσα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο Κέντρο Καταρράκτες. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση των γιορτινών ενεργειών αλληλεγγύης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται τις ημέρες αυτές στην Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Έδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας και του Δήμου Έδεσσας.

577.000 νόμιμοι μετανάστες από 150 χώρες έκαναν δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα



Περισσότεροι από 577.000 νόμιμοι μετανάστες, από περίπου 150 διαφορετικά κράτη προέλευσης, ζουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με καταγραφή που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2016.Αφορμή αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, στις 18 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Φόρουμ Μεταναστών, που τονίζει την άμεση ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής για τους πρόσφυγες και

Ευχές Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος


Η Ιρλανδία σπάει τα κοντέρ -Στο 26,3% η ανάπτυξη λόγω χαμηλής φορολογίας



Αφωνοι έμειναν δημοσιογράφοι και οικονομικοί αναλυτές κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2015, ακούγοντας τον επικεφαλής ότι το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 26,3%.Τρελαίνοντας τους αναλυτές, από 7,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση για το περυσινό έτος η οικονομία αναπτύχθηκε με τον απίστευτο ρυθμό 26,3% εξαιτίας μιας εκτίναξης στον αριθμό ξένων εταιρειών, κυρίως αμερικανικών, που μετέφεραν

Γ. Καρασμάνης : Πότε επιτέλους θα προκηρυχθεί το μέτρο για την αντιχαλαζική προστασία;



Την άμεση προκήρυξη του μέτρου Μ05 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τις επενδύσεις στην αντιχαλαζική και αντιβρόχινη προστασία και την αποκατάσταση του παραγωγικού δυναμικού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, μέσω επιδότησης του 80% των δαπανών για τους μεμονωμένους αγρότες και 100% για εκείνους που μετέχουν σε Ομάδες Παραγωγών, ζητά με ερώτησή του που υπέβαλε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης.

Ο Τσίπρας πήρε ένα «νίπτω τας χείρας μου» από τη Μέρκελ



Με καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών άρχισε η κοινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.Η Γερμανίδα καγκελάριος φάνηκε ιδιαίτερα ψυχρή και «κουμπωμένη» απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαν διαρρεύσει από το βράδυ της Πέμπτης.«Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις γιατί οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους

Προβολή μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με την Ντιλέκ Κοτς για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στη Πέλλα TV



Σήμερα Σάββατο (17-12-2016) και ώρα 15.00' και σε επανάληψη αύριο Κυριακή (18-12-2016) και ώρα 18.00' θα μεταδοθεί από την Pellatv η μουσικοχορευτική Εκδήλωση Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2016 με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και με συνδιοργανωτές την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τον Εμπορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών. . 

ΟΑΕΔ: Ανοιχτό το πρόγραμμα για 23.000 ανέργους 29-64 ετών



Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10

Στοιχεία σοκ: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα!



Στοιχεία που σοκάρουν και αναδεικνύουν τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα παρουσίασε, από το Βερολίνο, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.Σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός ανέφερε πως χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ελλάδα παίρνουν μισθούς πείνας θέλοντας να καταδείξει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες, αρνητικές παρεμβάσεις στο »μέτωπο» των εργασιακών σχέσεων, καθώς ένα από τα

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 17/12


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα: «Γιαννιτσά – Ιστορίες του Τόπου μας»



Οι εκδόσεις iWrite και η Ευλαμπία Τσιρέλη (συγγραφέας – καθηγήτρια δημ. γραφής), σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της ευρύτερης περιοχής, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα την πόλη των Γιαννιτσών!
Μετά την έκδοση των πολυσυζητημένων συλλογικών βιβλίων για μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Κιλκίς), με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες του Τόπου μας» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στη δημοσιότητα η απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Ποιοι θα το λάβουν, ποιοι εξαιρούνται



Προτεραιότητα στους κατοίκους των ορεινών Δήμων της χώρας δίνει η υπουργική απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επιτρέποντας το άνοιγμα του Taxisnet για την υποδοχή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.
Σύμφωνα με την απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, η ελληνική

Την Παρασκευή 30/12 ο Ετήσιος χορός των Συλλόγων Νέων Ριζαρίου και Ορφέα Ριζαρίου


Ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών



Η μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών γέμισε ασφυκτικά με αφορμή την 6η εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016-17 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 12-12-2016 και  ως θεσμός πλέον υλοποιείται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.

Εσπερινά Κηρύγματα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016



Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (Δρ.Θ.), Υπεύθυνο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως και θέμα: «Αμαρτία και ασθένεια».

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στην Άψαλο



Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αψάλου.
Θα ψάλλει η Σερραϊκή Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης» υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, Θεολόγου και Καθηγητού Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Πρόγραμμα γιορτινών εκδηλώσεων Δήμου Σκύδρας, «Γιορτάζουμε όλοι μαζί».



Πέμπτη 15- Παρασκευή 16- Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016
«Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους». Συλλογή τροφίμων.
Σκύδρα: πλατεία Δημοκρατίας και Καλή: Κατάστημα Δ.Ε. Μενηίδας.
Σάββατο 17/12 ώρα 18:00 Έναρξη Χριστουγεννιάτικου Χωριού (Σταθμός ΟΣΕ)
    Ποντιακά Χορευτικά & Φιλαρμονική Δήμου Σκύδρας
      (πλατεία Ελευθερίας).

«Ψαλίδι» έως και 50% στο ΕΚΑΣ



Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα προβλέπει περικοπές στο ΕΚΑΣ, οι οποίες μπορεί να φτάσουν έως και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας.Σημειώνεται ότι οι σημερινοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ είναι 260.000, καθώς και ότι το ΕΚΑΣ Ιανουαρίου θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Αποτελέσματα εκλογών Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας 2016



Ψήφισαν: 396  /  Άκυρα: 10  /  Λευκά: 41  /  Έγκυρα: 345

Έλαβαν
Δ.Α.Κ.Ε.          141 (40,9%),  3 έδρες
Α.Σ.Κ.Κ.          128 (37,1%),  3 έδρες
Α.Σ.Ε.                76 (22,0%),  1 έδρα

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν



Ο βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Διευθυντή της ΕΤΑΔ κ. Πλουμάκη Κωνσταντίνο και έθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν του οποίου ήδη ξεκίνησε η φετινή λειτουργία.
Ζήτησε βοήθεια της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Αλμωπίας για τον εκχιονισμό και του δρόμου της Κερασιά, εκπτώσεις για τους κατοίκους της Πέλλας, τα μέλη των χιονοδρομικών συλλόγων ‘Εδεσσας και Αλμωπίας και τους μικρούς αθλητές των δύο συλλόγων.

WSJ: Ο Τσίπρας σκέφτεται πρόωρες εκλογές



Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την διάψευση των προσδοκιών του για συμβιβασμό με τους δανειστές, μετά τη νέα εμπλοκή με αφορμή τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους γράφει η Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχο από την κυβέρνηση.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, o πρωθυπουργός δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις – αυτό ίσως συμβεί τον Ιανουάριο- , όταν το κυβερνητικό επιτελείο εξετάσει εκ νέου την κατάσταση, με όποια νέα στοιχεία προκύψουν.

Ημερίδα για τις συγκρούσεις των Εφήβων στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Οι γονείς και κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα: «Συγκρούσεις Εφήβων, ο ρόλος του Σχολείου και της Οικογένειας» την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Εισηγητές ήταν: 1) η κ. Πολυξενίδου Αντωνία, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και μέλος της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Πρόληψης της ΔΔΕ Πέλλας με θέμα:

Μείωση συντάξεων φέρνει η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων – Πότε και ποιους επηρεάζει



Τέλος στα οικογενειακά επιδόματα, συζύγου και παιδιών, που χορηγούν 15 ταμεία βάζει το νέο ασφαλιστικό για τους νέους συνταξιούχους, επιφέροντας έτσι κατ’ έμμεσο τρόπο μια επιπλέον μείωση στις συντάξεις από 10% ως 18%.Ταυτόχρονα, όμως, η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων από τις νέες συντάξεις είναι βέβαιο ότι θα περάσει και στους παλαιούς συνταξιούχους, καθώς θα χαρακτηριστούν ως προσωπική διαφορά με τον

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 16/12


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κάλαντα στο «Βαρόσι» Έδεσσας



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "Βαρόσι" Έδεσσας, καλεί τα μέλη και τους φίλους σου σε μια νοσταλγική χριστουγεννιάτικη βραδιά. 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6:30 το απόγευμα, πιστοί στο ραντεβού και κόντρα στην απαισιοδοξία της εποχής, θα ψάλλουν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην αγαπημένη γειτονιά το «Βαρόσι», σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα «Οι μελωδοί της Έδεσσας». Θα ξεκινήσουν από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας και θα περιδιαβούν στα σοκάκια του «Βαροσίου», με κατεύθυνση τον πεζόδρομο της πόλης.