Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στους δρόμους οι αγρότες.Πού θα στηθούν τα πρώτα μπλόκα.



Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προς το μεσημέρι σήμερα θα στηθεί το πρώτο μπλόκο στη Θεσσαλία, στις στροφές της Μελούνας, στον κόμβο του Αργυροπουλίου, από αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η έξοδος των τρακτέρ από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα και Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας, με την αιγίδα των
Ενωτικών Ομοσπονδιών των αγροτικών Συλλόγων, Καρδίτσας, Τρικάλων "η Άνοιξη" και Λάρισας. Μέχρι τότε τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των χωριών στο πλαίσιο της καταμέτρησης των δυνάμεων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ο Γιώργος Βεσκούκης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε».
Στην Αιγιαλεία, ο τοπικός αγροτικός σύλλογος έχει προγραμματίσει το πρωί, στις 10:00, συγκέντρωση στην Παιναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου εκεί θα αποφασισθεί το αν θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου.
Στην Ηλεία, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση το πρωί στις 10:00 στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, που βρίσκεται στη διασταύρωση με την εθνική οδό Πατρών - Πύργου.
Στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» έχει αποφασίσει το πρωί στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας.
Έχει αποφασισθεί η παράταξη γεωργικών μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία σε όλες τις αγροτικές περιοχές. Η αρχή αναμένεται να γίνει στις τοπικές κοινότητες Κατοχή και το Ευηνοχώρι, που βρίσκονται κοντά στο Μεσολόγγι.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα αγρότες του Ηρακλείου Κρήτης διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και πλήττουν, όπως αναφέρουν, τον αγροτικό κόσμο.
Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγουν με τα τρακτέρ σε μπλόκο, στον κόμβο των Πραιτωρίων.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και η Επιτροπή του μπλόκου Λούρου, καλεί στις 11 το πρωί, σε προσυγκέντρωση τους αγρότες στον κόμβο Καναλακίου, επίσης στις 11:30 το πρωί, οι αγρότες καλούνται σε συγκέντρωση στο Λούρο, ενώ θα υπάρξει συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/vgenoun-stous-dromous-simera-agrotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου