Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

"Σαφάρι" ελέγχων σε ταβέρνες,καφε-μπαρ και ξενοδοχεία.



Ελεγκτές σε ρόλο «κομάντος» ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να κυνηγήσει την εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία σε επιχειρήσεις όλης της χώρας.
Οι 900 περίπου ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) θα πραγρατοποιούν ελέγχους και τις Κυριακές, σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών θα μπουν ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές, εστιατόρια, μπαρ, μεταφορικά μέσα, κ.λπ., όπου διαπιστώνεται πως απασχολείται προσωπικό εποχιακού χαρακτήρα, χωρίς να δηλώνεται ούτε φυσικά να ασφαλίζεται.
Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, τονίζεται η ανάγκη ελέγχου - επιθεώρησης επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες, ως εκ της φύσεως του αντικειμένου της οικονομικής τους δραστηριότητας, λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδος.
Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τους ελέγχους αυτούς θα εργάζονται από τις 6:00 το πρωί μέχρι και τις 22:00 το βράδυ, ενώ εγκρίθηκε και υπερωριακή απασχόληση των 900 υπαλλήλων του ΣΕΠΕ. Η νυχτερινή εργασία θα παρέχεται κατά τις ώρες από 22:00 μέχρι 06:00 το πρωί, με στόχο τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου