Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο Σόιμπλε ετοιμάζει δικό του μνημόνιο σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ.



Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.
Όπως αναφέρεται, τους τελευταίους μήνες οι συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών για το πρόγραμμα βοήθειας, έχουν παρουσιάσει στασιμότητα εξαιτίας διαφορών
στα εργασιακά, τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια, τους δημοσιονομικούς στόχους και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Η γερμανική κυβέρνηση θα επιθυμούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο  το Βερολίνο αντιτίθεται στην ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, σημειώνει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τη Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Bundestag, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Σόιμπλε θεωρεί ότι το «κενό» που θα αφήσει η μη συμμετοχή του ΔΝΤ θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Το δημοσίευμα τονίζει ότι η ψηφοφορία στη Bundestag για το τροποποιημένο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα γίνει πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου