Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μελβούρνη: Έλληνας ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε τρεις ανθρώπους (εικόνες)



Οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη σκοτώνοντας τρεις είναι ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, και έχει παρελθόν βίαιης συμπεριφοράς.
Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα βρέφος, ενώ τουλάχιστον 20 οι τραυματίες, από την πτώση αυτοκινήτου σε πεζούς, στη Μελβούρνη.


Η επίθεση που σημειώθηκε στις 2μμ τοπική ώρα σε περιοχή με εμπορικά κέντρα κοντά στην Μπερκ και Κουίν Στριτ της Μελβούρνης, επιβεβαίωσε η αστυνομία.
Ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς οδηγώντας με 60 χιλιόμετρα. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά και το ένα είναι σοβαρά.




Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που έχει συλληφθεί εικάζεται ότι είναι ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.



Συγκεκριμένα, ο ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκο Μάρκελλο, αναφέρει με δημοσίευσή του στο Facebook πως ο δράστης είναι Έλληνας και έχει παρελθόν βίαιης συμπεριφοράς.
"Ο δράστης της πολύνεκρης δολοφονικής επίθεσης στο κέντρο της Μελβουρνης ειναι ο 26χρονος, Ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Γαργασούλης.
Είναι χρήστης ναρκωτικών (ICE) και είχε αποφυλακιστεί πριν 6 μήνες. Έχει συλληφθεί, φρουρείται τραυματίας από σφαίρες αστυνομικών, εκτός κινδύνου.
Επισήμως οι νεκροί είναι τρεις αλλά πιθανότατα θα αυξηθεί. 20 οι τραυματίες, αρκετοί σοβαρά, ανάμεσα τους τέσσερα μικρά παιδιά.
Νεκρό είναι κι ένα μωρό που βρισκόταν σε καροτσάκι. Η μητέρα νοσηλεύεται σε κατάσταση ακραίου σοκ.
Ο δράστης έχει παρελθόν βίαιης συμπεριφοράς."



Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του.
Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου