Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας για τους «Ίκαρους» Γιαννιτσών για το 2017



Μια...ευλογημένη συνήθεια ,ο αγιασμός της καινούργιας χρονιάς και η αντίστοιχη κοπή της βασιλόπιτας , έλαβε χώρα την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου-Γυμνασίου Γιαννιτσών για την Ακαδημία καλαθοσφαίρισης 'Ικαροι".
Πλήθος κόσμου,παιδιά όλων των τμημάτων της Ακαδημίας, οι υπεύθυνοι προπονητές Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος αλλά και οι γονείς των παιδιών γέμισαν το γήπεδο του μπάσκετ και με ευλάβεια παρακολούθησαν τον αγιασμό που τέλεσε με κατάνυξη ο π. Γεώργιος Σιδέρης, Ιερέας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

 
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας που για, μεν τους γονείς των αθλητών-τριών , το τυχερό φλουρί ισοδυναμούσε με δωρεάν εισητήρια ενός αγώνα μπάσκετ του Πάοκ στο "Παλατάκι", για τους τρείς τυχερούς των μικρών αθλητών-τριών ισάριθμα πλούσια δώρα ( φόρμες κα.)
Χαρακτηριστικές του χαρμόσυνου κλίματος ήταν και οι δηλώσεις των προπονητών:
(Σπόντης Νίκος) ' Συνεχίζουμε τη φετινή σεζόν που άρχισε το Σεπτέμβρη με τον αγιασμό του 2017 ,ευχόμενοι οτι ο Θεός θα μας χαρίσει υγεία,επιτυχίες και οικογενειακή ευημερία. . .Ευχαριστούμε τον Πατέρα Γεώργιο Σιδέρη για την αγάπη του στο καλεσμά μας, του αγιασμού της ακαδημίας . .Καλή υπομονή,επιμονή στα παιδιά των Ικάρων και στους γονεις τους , όπως επίσης υγεία , πρόοδο στα μαθήματα και κάθε αθλητική επιτυχία!....".
(Σερέτης Θεολόγος)..Όταν πριν έξι χρόνια ο ιδρυτής της Ακαδημίας Σπόντης Νίκος απευθύνθηκε σε μένα για να σταθώ σαν συνοδοιπόρος στο όραμα που είχε για μια καινούργια φιλόδοξη αρχή στο χώρο του μπάσκετ , που είχε βαλτώσει στην ευρύτερη περιοχή μας , δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο ενθουσιασμός, η φλόγα, το μεράκι και τα όνειρα για μια δυναμική Ακαδημία θα συνεχίζονταν μέχρι σήμερα ...Είμαστε ευτυχείς που μας αξίωσε ο Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος και φέτος να διανύουμε μια ακόμα σεζόν με χαρά, ελπίδα και επιτυχίες ..Έτσι τελέσαμε το μυστήριο του Αγιασμού , ώστε να ζήσουμε και φέτος τις ευλογίες που μας χάρισε απλόχερα ο Κύριος την περασμένη πετυχημένη χρονιά ,( όπως υγεία και πρόοδο σ΄όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους!..). Ευχαριστούμε τον Ιερέα π. Γεώργιος Σιδέρη για την ανταπόκρισή του παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του....
Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους και στους τυχερούς που βρήκαν τα φλουριά εύχομαι να είναι πάντα καλότυχοι στη ζωή τους!...".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου