Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – Βατανιακός : 71 - 49



Με μια πειστική εμφάνιση που βασίστηκε στην εξαιρετική του άμυνα, ο Μέγας Αλέξανρος Γιαννιτσών επικράτησε με 71-49 του Βατανιακού Κατερίνης για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ά κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα του αγώνα, απέναντι σε έναν ιδιαίτερα αξιόλογο αντίπαλο, οι παίκτες του «Μέγα» μπήκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν εύκολους πόντους στον Βατανιακό, ενώ στην επίθεση εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη τους ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-14.
Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες και των δύο ομάδων έσφιξαν ακόμα περισσότερο, ενώ η ομάδα της Κατερίνης κατάφερνε να διατηρείτε κοντά στο σκορ ανανεώνοντας αρκετές επιθέσεις της με επιθετικά ριμπάουντ, με το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 31-25.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Γιαννιτσών, με τους Μαυρόπουλο, Στόιτση Γ., Μπογδάνη, Πατσιάνη και Χατζηλαμπρινό στην πεντάδα της έτρεξε ένα μεγάλο σερί, κρατώντας άποντο τον Βατανιακό για αρκετά αγωνιστικά λεπτά και δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 57-37. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά στα τελευταία λεπτά του αγώνα και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 71-49.

Επόμενος αντίπαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ο πολύ δυνατός Πανεδεσσαϊκός, με το παιχνίδι να διεξάγεται στην Έδεσσα το Σάββατο 04/03/2017, αφού ακολουθεί ρεπό για όλες τις ομάδες της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Νίκος Κοτλέας επισήμανε τα εξής:
«Κάναμε μια πολύ καλή αμυντικά εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, που ήταν και το κλειδί της επικράτησης μας. Πετύχαμε έτσι μια ευρεία νίκη και δώσαμε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιούμε στον δεύτερο γύρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, θέλουμε όμως κι άλλες νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Τα δεκάλεπτα: A΄ 17-14, Β΄ 14-11, Γ΄ 26-12, Δ΄ 14-12.

Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Ν. Κοτλέας):
Μαυρόπουλος 4, Πατσιάνης 10, Στόιτσης Κ, Παπαμανώλης 5, Μόσχου 5(1), Στόιτσης Γ. 21 (3), Μπογδάνης 11(2), Χατζηλαμπρινός 8, Στόιος 4, Αργυρόπουλος 3(1)

Βατανιακός (Χελιδώνης Γ.): Κοτσιμπέλης 6, Μέλιος 2,  Βαρβούτης 6, Μάνος, 2 Τσιάμης 2, Λυκίδης,  Γκαβοτάσιος 4, Φελεκίδης 12(1), Πόσιος 2, Κατηρτζίδης 13,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου