Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Έρχονται αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση



«Μέχρι τα μέσα του έτους θα έχουμε νομοθετήσει οκτώ μεγάλες παρεμβάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στο Αγρίνιο, μετά τη σύσκεψη με δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και εκπροσώπους φορέων.
Όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης «μέσα στο Φεβρουάριο η επιτροπή που έχει συσταθεί για
τη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" θα μας έχει δώσει καταγεγραμμένο ένα υλικό, το οποίο φιλοδοξούμε να το βάλουμε σε μία εντατική φάση επεξεργασίας, έτσι ώστε στα μέσα του 2017 να νομοθετήσουμε οκτώ μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις».
Σχετικά με τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι το 2017 είναι το τελευταίο έτος μείωσης και όπως πρόσθεσε θα ακολουθήσει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση αγωνίζεται με αποφασιστικό ρόλο ώστε να κλείσει η αξιολόγηση που είναι απαραίτητο βήμα για να γίνουν πράξη όλες οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ανάπτυξη 2,5% μέσα στο 2017». Ταυτόχρονα ανέφερε, ότι «ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, ακραίοι κύκλοι θέτουν διαρκώς νέα ζητήματα, που βρίσκονται εκτός πλαισίου της συμφωνίας» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ταυτίζεται με αυτούς τους κύκλους».
Ακόμη, ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις πέρα από τις αρχές μας και δεν θα αποδεχθούμε μέτρα που είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας του 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου