Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών



Στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών με την ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα και τον Γ.Γ. Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα με θέμα τα προγράμματα για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών και την πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό τον τομέα παρευρέθη και χαιρέτησε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στην ιδιαίτερη σημασία της ανάπτυξης των ιαματικών πηγών στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών και της χώρας συνολικά τόσο όσον αφορά την ιατρική και τουριστική τους χρήση ( που είναι η κύρια χρήση τους) όσο και την χρησιμοποίηση της θερμότητας του νερού για την θέρμανση θερμοκηπίων καθώς και προωρίμανση αγροτικών καλλιεργειών.
Τόνισε ότι η πολιτεία όλες τις προηγούμενες δεκαετίες δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για την βοήθεια της στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών αφού καθυστέρησε ακόμη και την αναγνώριση και αδειοδότηση τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Ακόμη με την σταθεροποίηση της οικονομίας, την εκκίνηση της δίκαιης ανάπτυξης πρέπει η πολιτεία να ξαναδεί την πολιτική ενίσχυσης της λουτροθεραπείας σε πολίτες της τρίτης ηλικίας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες για την βελτίωση της υγείας τους αλλά και την στήριξη των περιοχών στις οποίες λειτουργούν ιαματικά λουτρά.
Ανέφερε επίσης τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης των ιαματικών πηγών χαμηλής ενθαλπίας στην Πέλλα ( Λουτρά Πόζαρ, Λουτροχώρι, πηγές ανεκμετάλλευτες σε Σωσάνδρα, Προμάχους). Παράλληλα τις δυνατότητες  αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου από το μηδέν του Λουδία, Κρύα Βρύση, Γαλατάδες, Άσπρο μέχρι την Σκύδρα) για αγροτική χρήση. Ακόμη την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν υψηλή ενθαλπία ( Λέσβος και άλλες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου