Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Στη Βουλή το θέμα των παράτυπων μετεγγραφών φοιτητών



Το ζήτημα των παράτυπων μετεγγραφών φοιτητών φέρνει στην Βουλή η κυρία Αννα Καραμανλή με ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από όλα τα Τμήματα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας να δεχθούν όλες τις επιπλέον αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών, ακόμη και στην περίπτωση που υπερβαίνουν το ποσοστό του 15% των εισακτέων, που ορίζει ο νόμος. Ρωτά τέλος αν «η λύση της αποδοχής όλων των μετεγγραφών -ακόμη και αν υπερβαίνουν το 15% θα συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά;
Ποιές νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, προκειμένου να υπάρχει ένα ξεκάθαρο και δίκαιο θεσμικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές, το οποίο θα ισχύει χωρίς παρεκκλίσεις και παρατυπίες;».

Επιπροσθέτως, η κυρία Καραμανλή με δεύτερη ερώτηση που συνυπογράφει και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης θέτει το ζήτημα των οικονομικών επιβραβεύσεων των διακριθέντων αθλητών και ειδικότερα των παραολυμπιονικών.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι η ελληνική Πολιτεία υποχρεούται να παρέχει στους αθλητές που σημειώνουν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις, οικονομικές επιβραβεύσεις, όπως αυτές ορίζονται από το νόμο.? Η τελευταία όμως πληρωμή οικονομικών επιβραβεύσεων διακριθέντων αθλητών πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 και αφορούσε διακρίσεις του 2013, αντιστοιχώντας μάλιστα μόλις στο 27% του συνολικού ποσού. Χωρίς μάλιστα να αποσαφηνιστεί από την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού αν η μειωμένη επιχορήγηση οφειλόταν σε οικονομική δυσπραγία ή αν τα χρήματα που προορίζονταν για τους αθλητές χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς. Επιπλέον δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των επιβραβεύσεων που εκκρεμούν.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου